2017 Afdeling Friesland 1300 leden

1e hok midfond onaangewezen

1e hok dagfond onaangewezen

1e Generaal lang onaangewezen

1e duif midfond

 

 

 

2014

4 ACG overwinningen en 1 hok natour o.a

Afdeling Friesland 2e Natour o.a

Duiven Pieter Pander ongenaakbaar

BALK – Met een tweetal vluchten 'uit de vleugels' zaterdag kan gesteld worden dat de onbetwist sterkste duivenliefhebber van dit moment uit Wijckel komt. Pieter Pander presteert momenteel super met zijn duiven.

Niet alleen in Blauwband-Balk verband pakte hij voor de vierde keer op rij de eerste plaatsen, maar ook in de grotere spelverbanden haalde hij nu voor de vierde maal de eerste prijs binnen. We spreken hier over een royaal spelverband uitstrekkend van bovenin Friesland; St.Annaparochie, St.Jacob, Tzjum, Kimswerd, Hilaard, Harlingen, Dronrijp, richting Sneek en dan de gehele zuidwesthoek hierbij meenemend van Workum tot aan Sloten. Genaamd c.c.g De Kuststrook en a.c.g. 2. Hebben de topduiven van Pieter allemaal voor zich sprekende namen. Hij is zelf ook goed bezig om tot de fenomenen in deze sport toe te treden. Vier keer op rij in alle drie spelverbanden triomferen is een unieke prestatie in de duivensport.

De vitesse vlucht kwam vanuit het Belgische Tongeren, op ruim 234 kilometer. Daar gingen de vogels los om 08.30 uur met een stevige Noord-noord oosten wind. De duivin van 2011-1134129 liet zich klokken om 11.52.25, met een gemiddelde snelheid van 1154 meter per minuut was ze naar haar basis gevlogen. Pieter z'n tweede duif kwam acht minuten hierna binnen, en met zo een losvlieger als eerste duif; dan weet je dat het goed zit.

Ignace Bult's topper 'Lytse Gerrit' was de beste van de rest ditmaal, maar wel op een mooie tweede plek. Johannes Pietersma kreeg zijn eerste drie duiven achter elkaar binnen, en goed voor de plaatsen 4-5 en 6. Reitze Schotanus komen we op plek 18 tegen met diens eerste duif, nog voor Henri Pander op nr. 23.

De fond vlucht ging los in het Franse Sens om 07.30, eerst met een oostelijke wind – later dus ook noord noordoost. De Pieter Pander duiven demonstreerden zoals gezegd hier nadrukkelijk hun klasse. Maar liefst 6 duiven bij de eerste tien, te beginnen op 1,2 en 3. De superduivin de '238- 2000 pakte haar tweede achtereenvolgende overwinning.

Was ze vorige week de snelste op de midfond, ditmaal dus de triomf op de dagfond. Met 1080 meter per minuut over 547 gevlogen kilometers bleef ze twee hokgenoten voor op de nummers 2 en 3. Ditmaal was Johannes Pietersma goede tweede liefhebber op de plaatsen 4 en 6. Ignace Bult en Cor Pander staan in de top op de plaatsen 8 en 10. Sjaak Buwalda en Henri Pander starten hun score op de 12e en 17e plaats met hun eerste duiven.

See more at: http://www.balkstercourant.nl/sport/14841/duiven-pieter-pander-ongenaakbaar/#sthash.6DXRmoHF.dpuf

Pieter Pander Natourkampioen

BALK – Pieter Pander van pv De Blauwband in Balk heeft het duivenseizoen in stijl afgesloten met de winst op de laatste vlucht vanuit Sint Truiden en de zege in het Natourkampioenschap.

Voor de vlucht over pakweg 250 kilometer waren 9000 Friese duiven ingekorfd. Om 10.00 gingen de manden open, en met een matige noord-noordwestenwind kon de strijd beginnen.In de zuidwesthoek van Friesland was het wederom de specialist op dit metier die echt ongelofelijk zou weten te presteren met zijn duiven. Pieter Pander uit Wijckel is echt ongenaakbaar op deze concoursen, maar zaterdag werd toch echt de overtreffende trap bereikt.

Pieter had 17 duiven ingezet op vrijdag, en ze kwamen weer achter elkaar thuis op Sanmar 7. De dagzege voor zijn jaarling met nr. 1134122 was een feit, geklokt om 13.22.01. De gemiddelde snelheid gevlogen bedroeg 1159 meter per minuut. Maar ook de volgende P.P-.duiven kwamen kort hierna aan op het thuishonk. In het ACG 2 concoursgebied is hij superieur met plaats 1 tot en met 10, en alle 17 ruim in de punten. Zoiets is nog nooit eerder vertoond, een superuitslag voor Pieter, die hiermee ook het ACG Natourkampioenschap weet te prolongeren.

Bij De Blauwband-uitslag natuurlijk hetzelfde. Ignace Bult, Reitze Schotanus en Johannes Pietersma moeten ditmaal genoegen nemen met een bijrol.

pieter

pieter 2e hok natour

 

2e hok natoer Afdeling Friesland 2011

Seizoen 2011 in de onze Acg 2.

1e Hok Vitesse 3e Aangewezen.

6e Hok Midfond 4e Aangewezen.

3e Hok Fond 5e Aangewezen.

1e Hok Natour 1e Aangewezen.

3e Generaal Hok 4e Generaal Aangewezen.

Beste midfond duif.

Beste Natour duif.

1e Asduif.

16 april

Na zijn ACG overwinning van vorige week,was het nu ietsje minder,toch tikt hij er nog ongeveer 10 in de eerste 100,dit keer een kleindochter van het Fenomeen eerst op het hok.De ballon lijkt te werken dus dat gaat nog leuk worden dit jaar.

We zullen even wat druk er op leggen bij de jonkjes

Pieter generaalkampioen ACG 2 en 7 ACG overwinningen,dus ook met de jongen er staan.

Cor en Henrie zeker een keer teletekst

18 sept

Ze hadden er zin in de duiven van Pieter een geweldige uitslag in ACG 2 met goud en zilver en 10 in de eerste 22 van het ACG werd het een toppertje.Het is ook niet zo raar dat er al andere Jousters duiven uit het fenomeen halen.Hier in Joure 2 kleinkinderen Fenomeen 3e en 4e Asduif en een achterkleinkind 2e Asduif.En zoveel zitten er niet op mijn hok,volgend jaar maar wat bijhalen.

11 sept

In het ACG rond de 20e plaats en 7 in de eerste honderd is net

4 sept

Pieter miste een kopduif maar kreeg ze wel aan een touwtje,de getekende als 2e en 10 in de eerste honderd van het ACG

28 aug

Pieter heeft er zin in begint met een 4e in het ACG en tikt er 11 in de eerste honderd,Sneek is een maatje te groot.

21-aug

Het is alweer een tijdje geleden,dus heeft Pieter zijn zinnen op de natour gezet.En dat was te merken.beginnen met een 2e in het ACG en 13 in de eerste honderd daar kun je mee voor uit!!

Sens niet echt vroeg rond de 25e plaats in het ACG,kan strakker

Pieter had er zin in een 1-2-3 tje in de club,maar sterker 3 top tien noteringen in het ACG. In de afdeling Nw beginnen met een 18e en alle drie in de eerste 50.Daarnaast nog in de top10 generaal ACG.Kortom de jongen er even strak voor en het is appeltje eitje

6 juni

Cor speelt op een loodzware Limoges knap een 14e in het sterkste overnachtcentrum van het noorden(misschien wel van Nederland?)hadden gisteren weer 3 teletekst noteringen.Pieter pakt in Balk de hoofdvogel met een duivinnetje met nog wat Jouster bloed(Pieter Veenstra x Vandenabeele).In het ACG een 13e dus goed genoeg.

30 mei

De supervitesse was voor Pieter naadje, de dagfond maakte veel goed een 7e in het ACG en 6 in de 100 is best genoeg, ik wist wel waar ik in de toekomst mijn pijlen op ging richten.

Pieter heeft voor de derde maal op rij dezelfde duif voorop begint op plaats 7 maar moet Henrie voor laten gaan, 14 v/d 20 is niet slecht maar in het ACG kan het beter.Opvallend in dit ACG is toch wel het sterke vliegen van de Munchenspecialist Kurpershoek.

Pieter pakt op Duffel de hoofdvogel in de club,echter de positie in het ACG is wat tegenvallend op de dagfond een 10 de stek in de club en 6 van de 10 maar ook hier in het ACG wat flets. Cor pakt hier de 3e maar namens Henk Gemser dat kan beter!!!

9 mei

Pieter had nog een redelijke tijdduif maar Cor deed het een stuk beter met 5 overnachters in de eertse honderd in het ACG kijk dan ben je goed bezig of piek je te vroeg op de verkeerde vlucht?

Zal wel een gezellig verjaardag feestje worden van mijn pa

1 mei

Na een bezoekje aan zijn Goeroe, pakt Pieter met een Wierstra jaarling een keurige 5e in Het ACG deze duiven hadden het nog slechter dan de onzen. En waarschijnlijk zijn heel veel duiven die ik gezien heb uit allerlei richtingen van NW geweest.

24 april

Pieter begint met een 3e tegen 200 duiven.maar kreeg ze moeizaam,veel duiven vanuit het ijselmeer,kortom ook hier een grote club die dezelfde kant op moet het peloton blijf te lang bij elkaar.

Op deze site wil ik ook aandacht aan de prestaties van de overige vliegende Panders besteden, dit om de druk wat te verhogen.

17 april

Pieter kreeg ze wat onregelmatig, maar had wel een mooi vroeg duifje,een Wierstra jaarlingetje pakt de overwinning bij de Blauwband en mijn prognose is een top tien notering in het ACG

10 april

Pieter kreeg er 4 tegelijk die elkaar in de lucht hielden, hierbij 2 halfbroers van het Fenomeen (vader x rechtstreekse Wierstra). Met de start van een 25e plaats in ACG 2(6 verenigingen) en 4 duiven bij de eerste 60 ben je goed vertrokken..