Top tien teller club 2016 1-1-1-1-1-1-1-1-2-2-2-2-2-2-2-2-3-3-3-3-3-3-3-3-3-4-4-4-4-4-4-4-4-4-4-5-5-5-6-6-6-6-6-6-7-7-7-7-7-7-8-8-8-8-8-8-8-8-9-9-9-9-9-9-10-10-10-10-10-10 (71)

Top tien teller kinderen-klk en achter klk Lesley 2016 1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2-2-2-2-2-2-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-4-4-4-4-4-4-5-5-5-5-5-6-6-6-7-7-7-7-7-7-7-7-7-7-8-8-8-8-8-9-9-9-10-10-10-10-10-10-10 (63)

PIPA-teller 2016 22 x

 

 

 

 

 

 

1e Asduif lang Afdeling Friesland 2018

1e Asduif Lang ACG F 2018

1e Asduif lang Frisia  2018

1e Dagfond ACG F 2018

1e Midfond ACG F 2018

2e Midfond ACG F 2016

3e Asduif Jong Friese Fondclub 2015

6e  Asduif Midfond Afdeling Friesland 2016

17e Olympiade Asduif tegen ongeveer 200.000 duiven 

 

 

 26 maart

Je schrikt altijd wel wanneer er een duif voor dood op de grond ligt. Bij zijn de voerbakken meestal vol, vandaag niet en de dame in kwestie had een korrel onder de roosters zien liggen en haar kop door de spijlen gestoken. Kwam vast te zitten en dus in de problemen. Schade lijkt mee te vallen.

Ooit vloog er hier een prachtige blauwe van Voskes uit Raalte aan. Hok vloog toen goed, ik kende de naam. Opgegeven en de man die geen vervoer had zou wat regelen. Had hem in een rennetje met stalen roosters gezet. De volgende dag lag hij dood had zijn kop door een gat in de roossters gedaan en was vast komen te zitten. Ja hoe lul je je hier uit, nou gewoon de waarheid vertellen. Wel aangeboden om de ring eventueel op te sturen. Was niet nodig hij vertrouwde me op mijn blauwe ogen.

25 maart

Toch weer terug, 2 nachten weg was blij dat hij zijn vriendjes weer zag.

Gisteren voor Nederland Duitsland een programma dat de 2-1 nederlaag van 1974 met de huidige technieken een 4 -0 overwinning van de Duitsers was geweest. Was hier altijd goed ziek van, nu niet meer.

Ja gisteren een bizarre wedstrijd gezien, 2e helft genoten. Maar had tijdens het kijken 5 minuten voor tijd wel iets van pak het punt en laat het in je spel ook zien. Maar goed ze kunnen wel een beetje ballen en dat is lang geleden.

Vanmorgen zag ik bij een huis verderop een duifje tegen de schoorsteen zitten. Dus maar even de ouden los. Reageerde wel en probeerde met de koppel mee te vliegen maar vloog steeds in tegengestelde richting. Zie hem nu niet meer maar hoop dat het mijn jonkie van zaterdag is.

Gisteren even met Ber op de mountainbikes naar Mem in Balk geweest. Was er niet dus even bij Cor en Renate een bakje gedaan. Cor heeft een wat unieke manier om zijn overnachters te brengen. Stond op de junioren uit Creil te wachten. Was ik overnachter dan had ik het waarschijnlijk ook zo gedaan.

Verder denk ik dat ik wel goed uitkom. De tweede ploeg komt op eitjes en die mogen 10 dagen broeden en zitten op de eerste prijsvlucht op weduwschap. De eerste ploeg heeft allemaal een jong en de doffers mogen die groot brengen tot de eerste vlucht, Volgens mij zijn ze wel gezond. 

Dus lekker ramme!!!!

24 maart

Kijk dit is Suzanne (Sebastian x VanLoontjeKoelma) Een beetje een eigenzinnig duifje breng ik anders verwacht ik wel wat van.

Gisteren de jongen voor het eerst er uit. Beetje te oud in mijn ogen. Een ging de lucht in en die zien we nooit meer terug. De rest deed het netjes. Gisteren een appje van Dion. Had met 4-2 gewonnen  bij WPB 2 goals en best gespeeld maar enkel aan flarden. Vanmorgen de foto's bekeken.

Deed me terug denken aan mijn eigen ellende. Net 40 geworden wat ik toen vreselijk oud vond. Speelde in de veteranen van sc Joure. Veel goede spelers om me heen. Het jaar er voor topscoorder geworden. Dit jaar wat minder ook veel minder meegedaan vanwege het werk, nachtdiensten. Tijdens de 3e helft werd ik gedolt om mijn matige productie. Mijn bluf was alles wat ik meedeed hebbenn we gewonnen. Maar ik wist dat dit niet genoeg was. Dus een betere bluf volgende week maak ik 3 goals schrijf ze maar alvast op. De nacht ervoor nachtdienst, 8 uur thuis even een uurtje slapen en toen naar de velden. Koud en nat, dus zeg ik, ik maak 3 goals en ga dan weer naar bed. Binnen 2 minuten lagen er 2 in, toen een penalty op mij. Ik nam ze nooit maar dacht, als ik deze binnen schiet kan ik er lekker weer in. Mis! 5 minuten voor rust dan toch de 3e en 3-0. Er af gelopen en mijn nest op gezocht. Toen zaterdag 1 april, geen nachtdienst dus lekker even een potje ballen, ik voelde me ook het mannetje, veel vertrouwen. Bij het eerste luchtduel kwam ik tegen hun aanvoerder. in mijn ogen een oude man. denk eind 40 of zo. Ik weet dat ik dacht, jij bent een sterke jonge. Op een moment komt hij in duel met een teamgenoot en het balletje kwam er wat tussen te liggen, dus profiteur die ik ben pik ik hem op. In de loop sta ik op mijn rechter been terwijl het linker been in de stap zit. Toen kwam hij gestrekt inzeilen, ik weet nog dat het door mijn hoofd flitste, ik ben hier op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats. Daarna lag ik en toen in mijn been optilde hing alles in een hoek van 90 graden. Het rare was dat de pijn meeviel. Maar pijn zou ik lijden. Logesyndroom, afstervend vlees.dreigende amputatie en een jaar revalideren. Soms zit het mee soms zit het tegen.

Het was net voor het seizoen maar de mond en klauwzeer uitbraak gaf een vervoersverbod wat me niet slecht uit kwam. Nooit meer kunnen voetballen al kon ik het daarvoor ook al niet.

Denk ook even aan de 33 mijn mooiste jaarling doffer. Als jong totaal leeg gevlogen thuis van een vervelende Biergies. Alles lijkt weer okay toch vraag ik me af of hij het nog kan. Ik heb geen prestaties van hem maar het zal me benieuwen.

Straks met mijn nog hele kind even fietsen. Oh ja Berber heeft een Upje, op cruisecontrol 130. Busje wil er om heen, maar busje kan er niet om heen. Ja zegt ze hij gaat knipperen zwaaien en raar rijden. Heb ik zo,n hekel aan bumperklevers of van die hangende inhalers.

Vanaf nu ga ik ook de NPO mix er door mengen, ben het met ET eens, beetje wat teveel vlees in het begin dan het er bij moeten krijgen. Reserves aanspreken stel ik het liefst zolang mogelijk uit. En kou mag dan een emotie zijn, het was mijn overgrootvader een Skutsjeskipper die de juspan leegdronk om maar vetten binnen te krijgen.

 

23 maart 

Gisteravond samen met Tine richting Hardinxveld Giessendam, 6 duifjes mee 2 voor Dordt 2 voor Leiden en 2 voor Almelo. Onderweg bij Haye even een schnitzeltje, ach het is geen ut Far. Bij Pieter & Wilma hartelijk ontvangen met koffie en apelgebak. Het duifje uit Remus en Wilhelmina was in mijn ogen de mooiste en ging weg voor 225 euro. Tja wat moet je er mee? Kan ook zo zijn dat deze ergens op het kweekhok verdwijnt en ik niet meer in de wedstrijd zit. Pieter wees me er op dat ook Friesland dit jaar vroeg met de jongen gaat beginnen. Om 23 uur thuis. Vanmorgen 0m 8 uur richting Meppel spelertjes bekijken. In de middag kwam Broerke Pieter de Prange Suppe brengen. Ook hij wees me op de vroege start van de junioren. Ach ik schreef het al eerder, ik zie het wel wanneer mijn jeugd Chalon Champange kan halen links om of rechts om maakt het mij niet uit. Kleine of grote sprongen maakt me niet uit. Verder wees Broeke me over het updaten van de M1 had dit niet meegekregen, dus moet nog gebeuren.

Ach bij de jongen hou ik de oude stelregel van wijlen Bertus Bult aan wat voor 1 april geboren is kan mee op de normale tour.

 

20 maart

Ja wat moet je rechts links midden. Verkiezingen het is een recht maar soms ook een last. Kijk altijd meer naar de persoon dan waar de partij voor staat. Lastig dit keer. Maar heb zowel de stembiljetten van Berber en Tine dus kan ik het wat verdelen.

Verder even wat duifjes door de handen laten glijden, ach komt wel goed schatje.Zit nog even met of ik de 2 ramen er nog wel voor ga zetten, deze staan dag en nacht half open maar is het nog wel nodig? Verder wil ik dat het straks een eenheid gaat worden. Maar de komende weken zal alles door elkaar zitten. En ja de jongen zo relaxed gekweekt met het doel zo rond de 35 te eindigen, ik denk dat het er weer meer gaan worden.

Vandaag de racefiets maar even gepoetst, ik gebruik hem bijna nooit en hij hangt alweer bijna een jaar in de garage, die bandjes zijn bij mij altijd lek. Is nog geen liefde.Vandaag een rustig dagje daarna stervens druk.

Morgen werk en scouten

Vrijdag werk en naar Hardinxveld Giessendam duifjes voor de Golden Classic afleveren.

Zatedag scouten in Meppel en de puntjes op i

Ach leuk druk.

19 maart

Stukje Pipa gelezen over de verkoop van Armando, wanneer ik het goed begrijp is dit voor iedereen met de wil om te winnen weggelegd ach ik weet niet of het grote geld goed of slecht is voor de sport. Maar mijn lijfspreuk is vanaf nu!!!!

Vandaag een volledige werkdag. Moet niet gekker worden, ik werk om te leven leef niet om te werken. Nee alle gekheid op stok, prachtig weer toen ik thuis kwam. Kijk forme hoeft er niet te zijn maar basis conditie wel.

 

Ach wanneer je de snuitjes ziet dan denk ik lekker jonguuuuh, niks aan het handje. En gaan we op de bek het is niet dieper. Ik ben rustig en laat me de kop al lang niet meer gek maken, Gisteren Ananas een pilletje opgestoken ik vind haar matg in de keel. De rest zie ik alleen maar stralen dus laat lekker gaan. Mijn duiven moet ik niet gezond houden ze moeten gezond zijn!!

Zat nog even naar mijn vliegploeg te kijken, net zo groot als in andere jaren namelijk 48. Dat is teveel maar wanneer we in de hardheid van het jaar zitten zijn het er vaak 20 per vlucht. Waarom dan zoveel kan ik het niet filteren? Ach ik heb jaren met 12 tot 20 gevlogen maar dan alleen weduwnaars. Dus nu al jaren het dubbele omdat ook de duivinnen mee gaan. Hier worden de meeste jongen die overblijven ook als jaarling getest. Maar ik ben dan ook een van de weinige hokken die met evenveel jongen dan ouden speelt, Zelfs meer ouden, Heb ook geliuk,zoals best wel vaak overigens. Geen roofvogels die mijn halve ploeg op eten en bijna geen verliezen bij de jongen op de vluchten.

De eitjes van de vliegers zijn allemaal weg, de 2e ploeg komt deze week op eieren en ook die gaan ze niet grootbrengen, 

De laatste dagen merk ik dat het vuurtje begint te komen. Ik lijk de boel wel op de rails te hebben. Of ze goed zijn weet ik niet maar aan de afstamming kan het niet liggen, maar stambomen vliegen niet.

Ach we gaan rammen en dan maar hopen dat de besten boven komen.

Mijn coach wees me nog even op het enorme bedrag voor Amando, Ik denk dat AS het wel mooi zei, de duif is goed maar alles viel met de wind van 2018  wel mooi in het pulletje. Zag net nog even mijn Afdelings uitslag op Sens 22-30 tegen 4690 met alle 21 voor mij aan de oostelijke kant en aflopende snelheid van oost naar west. Kijk ik zit een beetje in het midden van de afdeling dus zeg het maar. Het is zo het is ik verhuis niet om de duiven al is 1,2 miljoen wel veel geld. Kun je een mooi boerderijtje voor kopen. 

 

17 maart

Appje van Dion uit Oostenrijk.. Heel stuk over Amando dit hoopje veer is , verkocht voor 1.250.000 dus ruim 1,2 miljoen euro. Dus vandaag maar weer snel aan het poetsen. De wereld is gek, maar dat wist ik al lang.

Vanmorgen scheen de zon, en het was droog. Dus alles er al weer uit gehad en de badjes er door. Lekker een piel dagje en dan ben ik in mijn element. Systeem testen en ja hoor de antennes pakte hij niet. Is eigenlijk ieder jaar zo maar nu bleef het maar doorgaan. Het kabeltje naar de antenne gaf ook geen lichtje. Gelukkig had ik nog een gloednieuwe liggen en toen was het klaar.

Ja ik breng ze dit jaar rustiger dan ooit te voren, is wel lekker dat de meesten nog op nest zitten of op eieren moeten komen. Het seizoen begint op 13 april en niet op 31 maart. Breng ze liever zelf weg dan dat ik op 30 maart de mand in moet. 

Ach als we eerst maar vertrokken zijn, na 3 vluchtjes weet je meer. 

16 maart

Gisteren even naar Heerenveen - de Graafschap. Het enige hoogtepunt was dat bij de presentatie een jongetje met het syndroom van Down zich losrukte en voor Nieuw Noord ging dansen. Daarna was het diep triest wat er op het veld gebeurde. Weer die lamlendigheid die je iedere thuiswedstrijd voor je neus krijgt. Ze missen een klootzak, iemand die in het veld de wedstrijd kan lezen. Ach de Graafschap een mooie club met een sympathieke trainer dus gegund en dik verdiend.

Mooi duivendagje gisteren, het leek of Gerrit Ate-Jan en Wiebren lootjes hadden getrokken, want de een reed weg en de andere kwam. De hele dag stond in het teken van duiven, de boel klaar maken voor het nieuwe seizoen. Dus ook de manden even van nieuw stro voor zien.

Enten is klaar, systeem zo even testen. Ach de kweek gaat volgens mij wel goed. Al heeft Teatske maar eeb bevrucht, heeft ze toch wel vaak. 

Bij The Lady van 2006 had k 2 eitjes van Remus onder gestoken. Maar wat je dan wel vaker ziet dat er dan toch een eitje komt. Vandaag zat er allemaal eigeel op de 3 eitjes, dacht eentje stuk. Niet dus haar 2e was een windeitje.

Vanmorgen nog even de modder in geweest, bij een sloot gingen mien maten lopend want het zou niet kunnen, ach heb ik nog van het slootjespringen gewoon gaan. Leverde me de titel master op.

Zat even in het oude fotoboek. Volgens mij eentje uit 1975 of 1976 dat is alweer 44 jaar geleden, 44 jaar dus loop ik alweer 45 jaar onafgebroken in dit wereldje.

Duivinnen gingen er toen altijd met de jongen af, tegenwoordig zet ik ze vaker bij de doffers op de vloer. Schoon, wanden altijd gewit en vaak zat ik tussen de duiven op de vloer te leren. De bonte noemde ik het Spook. Het zwarte duifje met de witte pen kwam van wijlen Bertus Bult zou nog een eerste in de Kuststrook winnen.

Ach tijden hebben tijde, de binding met de duiven is anders. Toen nog veel meer Alice in Wonderland nu gepokt en ervaren.

Een hok moet meerdere types op het hok hebben. Wim zei altijd vroeger had ik Klakken, bij blauwe luchten en kopwind niet te verslaan. Maar was het anders dan waren ze er niet. Speel je voor kampioenschappen dan moet je meerdere soorten hebben. Maar een vluchtje wat minder maakt nu niet zoveel uit.

15 maart

Even een songtekst

ik denk dat het een jaar of 3 vier geleden is dat ik mijn eerste tia kreeg. Sinds dien een bak vol pillen en een andere kijk op het leven.

Ik stond voor de klas en wou de les afronden, maar de zin die ik zei klopte niet. Dikke onzin. Nou heb ik dat vrij vaak dat ik onzin uitkraam maar dit keer had ik zelf door dat het onzin was. Nog een keer proberen maar weer hetzelfde. Weet nog dat ik naar huis fietste als of ik dronken was . Vlak bij mijn huis staat een paaltje, en ik dacht hoe kom ik in vredesnaam om dat paaltje heen. Thuis even op de bank gaan liggen maar het was topseizoen dus ze moesten er uit om te trainen. Die nacht zoveel gemene hoofdpijn dat het leek of mijn kop ging knallen. Je bent ex verpleegkundige en ontkent de signalen. Volgende dag naar dokter en weer naar huis. Ben eigenlijk nooit bang, alleen dat mijn naasten wat overkomt. Die dag wel was alleen thuis wist dat de bloeddruk buiten proportie was. Tine is thuis gekomen en toen de molen van het ziekenhuis in.

In die periode vloog ik ook hard, was ook de periode van de antennes op de daken van mijn huis. Tegen dit soort onzin wilde en kon ik me niet verweren. Maar vergeten doe ik het niet, ik vond het laag bij de grond om dit soort praatjes de wereld in te helpen omdat je er aan alle kanten afgevlogen bent.

Maar de tia heeft me ook veel gebracht, een andere mindset. Was altijd al laconiek maar met een winnersmentaliteit. Tegenwoordig ben ik laconiek en richt me op dingen die er voor mij toe doen. Dus bij de duiven hou ik me niet bezig met zaken die geen waarde hebben. Op het hok is het basiswerk en vertrouw ik op de kwaliteit. Ik ben heus niet bescheiden maar het opgeklopte van sommige hokken en verkopingen heb ik niet. Gisteren te enten bij de plaatselijke dierenarts.

Hij begon zo: Pander de grote kampioen van Joure. Wanneer hier mensen komen zeggen ze vaak die Pander is niet te bevliegen. Ze staan er ook mooi op zegt ie. En dat was ook zo, krijg ze niet vaak door de hand maar ze pakten zo lekker vol. Ik zei je bent de enige witte jas waar ik kom. Maar ik wil best wel zeggen dat ik hier iedere 14 dagen kom, misschien trekt het wat klanten aan, maar dan wel gratis enten.

Wat ik wil zeggen dat de eenvoud op mijn hok steeds groter lijkt te worden, je kunt het ook vertalen als lui(coach). Maar ik denk dat veel zaken overbodig zijn.

Old ways die, zou in de duivensport ook moeten, maar dat kan niet. Hoe ouder je bent hoe moeilijker het is om te veranderen. En laat deze folklore nu heel veel oude spelers hebben. Dus het geweldige vliegprogramma wat er uitrolde blijft steken in het oude denken. Zelf om arm ik het omdat ik het al jaren verkondig. wilders zou roepen meer of minder ik zeg meer maar anders, keuzes maken. Andere taken in een club.

Moest te scouten in Lelystad, afgelast. Puuuh hoef ik niet door het frontgebied bij Urk. Ik ken de ins en outs niet maar denk waar gaat dit over.

13 maart

Het blijft maar kloteweer. Maar hier gaan ze er gewoon uit. Inmiddels weer een golf van witte dopjes. Dit is de ronde voor mezelf. Beetje jong maar ach het is een lang programma en ik heb niks met winterjongen. Ik speel graag op de eerste verliefdheden. Rond de 30 junioren is wel voldoende.

Maar goed ik ben een ruige melker (mijn coach noemt me lui). Dus het schoonmaken is hier echt net voor het seizoen. Het jonge duivenhok is in de winter de berging dus maar aan de slag. Schrok me dood. Onder een mand had ik weer een gast, ach het was wel een lief diertje maar heb ze liever niet.

Ach dat is een nadeel van veel voer, het trekt toch wat muisjes aan. Maar weer even wat tarwe onder de roosters.

Ja dan de manden even schoon en het jonge duivenhok gereed maken. Bij de aanloop naar de jongen is het toch wel een beetje anders. Kijk ik heb het oogje de laatste 2 jaar niet onder controle kunnen krijgen. Vloog wel goed maar had steeds een tiental op de reserve bank. Kijk junioren moet een eenheid zijn die er in het laatst wanneer de jongens van de mannen zijn gescheiden het mooie weer maken. Ach het is nog ver weg.

Inmiddels draaien de losse duivinnen alweer een uur in de regen.

Had de jongen die er al af zijn even door de hand, 5 had ik een fondclub ringetje om gestoken, dus die blijven hier, 4x kleinkinderen Storm. En wat ik bij Wilhelmina ook altijd al zag, Ze kijken een beetje sloom(stonded) uit de ogen. Kijk wanneer je een soort inbrengt mag het ook wel anders zijn. 

En verder maar wat pielen , bij het nakijken krijg ik hulp van Doutzen maar die is veel te soft gunt iedereen een 10

Verder best wel druk eigenlijk, even kijken hoe ik het in elkaar krijg. Er moeten nog jongen naar Leiden en Almelo dit is op de vrijdag en nog 2 naar Dordt. 

Zaterdag scouten in Lelystad ach steek ik even een paar in de mand. Bij Lemmer er even uit. Afstand is niet van belang ritme is dat wel. Hoor nu ook weer dat er bij een eventuele aflasting te grote sprongen worden gemaakt. Geloof ik niet duif weet toch niet waar hij los gaat.

 

12 maart

Gisteren nog even de luizenmoeder gekeken. Natuurlijk over the top maar soms ook heel herkenbaar. We leven in een lastige wereld waar iedereen zijn weg moet zoeken. De tijd dat een schoolhoofd aanzien had in een dorp ligt al mijlen ver achter ons. Duivenland is hier op geen uitzondering het is niet meer simpel. Ouwe wetten en tradities zijn verdwenen en de moderne spelers maken de dienst uit. Met geld maak je geld al ben ik nog steeds van mening dat er nog veel lucht zit in veel opgeblazen verkopingen.

Vorig jaar hobbelde ik al heel relaxed naar het seizoen, toen de eerste 4 vluchten de overwinning uitbleef raakte ik niet in paniek. Ook het roofvogel incident op vlucht 3 accepteerde ik met een glimlach. Toen ging het lopen en het zou mijn beste seizoen oud worden. Het mooie is dat dit gebeurde in misschien wel het zwaarste en eerlijkste seizoen van de laatste 20 jaar. Wanneer ik nu naar buiten kijk en ook de wind hoor gieren denk ik stel je krijgt een seizoen vol met waaiers ach dat heeft ook wel charme. Inmiddels staat de vliegploeg op nest al een uur in de lucht.

Verder gaan de duiven hier de winter door puur op championsmix dus geen NPO. Zat er aan te denken om de NPO er al bij te gooien. Maar had zo net de dames door de hand en gewichten zijn prima. Ik hou het speciale liever voor de vluchten. Dus NPO Snoep Belgasol Prange Suppe( ja discutabel maar ik geef het al jaren of het werkt weet ik niet maar dat weet ik van die andere producten ook niet) is voor de puntjes op de i. Ik geloof niet in winterkampioenen.

11 maart

Vandaag is mem 86 geworden, gisteren met een behoorlijke familie de verjaardag gevierd. Dus ach dan gaat het tussen de melkers al snel over duiven. Veel raakvlakken bij Joure en Balk over het aantal vluchten geld terugloop leden. Ach de tijd zal het leren. Zag ook de nieuwe website van Friesland ziet er goed uit. 

Ach vandaag vrij dus kwam Rene een liefhebber uit Groningen een aantal jongen halen. vliegt alleen met duivinnen en wilde dus alleen dames. Tsja en daar had ik er nog niet veel van. Ach de duifjes voelden prima aan. Hier geen duiven die op komen als bloemkolen maar goed uitgehard zonder franje. Ook geen extra dingetjes als eivoer, Nee voer Naturaline en Allerlei . Dit laatste hebben ze in Dronten niet is jammer. Nu kom je bij een product uit van 20 euro per 10 kg terwijl Allerlei 25 kg 25 euro kost. Ik vind dat onzin en heb het er niet voor over ook al is het volgens de producent het beste ter wereld. 

De NPO heeft besloten dat we 2 cent per duif gaan betalen voor veiligheid las ik bij Pieter, 2 cent lijkt niet veel maar tel al die duiven eens op dat is een vermogen. Ach we mogen weer invliegduiven en Atis moet er over 2 jaar uit schijnt het. Veel mensen zullen gaan stoppen die tikken geen 1000 euro af om die heerlijke tang van Atis te sponsoren.

Oh ja de duifjes, gaat wel aardig volgens mij, alleen Ananas vind ik geen 100 punten. Zorgen maak ik me dan ook niet er zullen wel zijn die er goed op staan. 

10 maart

Zo even met mien maten de drek in. Sommige sloten maar niet genomen omdat je voorwiel vast loopt. Lag vorige week ook al op mijn rug in de drek. Gisteren in de Westereen geweest, dacht zal daar wel een zonsverduistering zien met de aantallen rondvliegende duiven. Viel tegen een koppeltje gezien. Maar goed ik was er voor het voetbal, mooi complex. 

Inmiddels zit de eerste helft van de vliegers te broeden en met de andere helft speel ik een beetje, gaan volgende week zaterdag bij elkaar.

Moet mijn weg nog wat vinden, heb de gang er nog niet echt in. Zat nog een beetje na te denken over de vergadering. Een van de tegen argumenten was dat elders inkorven ten kostte van het verenigingsleven zou gaan. Is natuurlijk helemaal niet waar want er zijn zoveel vluchten dat er ieder weekend nog wel een vlucht overblijft.

Zelf denk ik erover om toch bij een NIC in te korven, ik wil niet weer in dezelfde fuik als vorig jaar zwemmen.

9 maart

Toen ik om 23.00 thuis kwam ben ik nog even naar achteren gelopen en een beetje geroepen. De theorie is dat ze wegkruipen en pas in het donker weer in beweging komen. Maar geen Doutzen. Om 2 uur hoorde ik Berber naar beneden gaan, dus stond zelf ook rap naast het bed. Ze meende dat ze wat hoorde, en ja hoor daar was ze weer. Slaapt toch een stuk lekkerder.

Moest denken aan Munchen. Meestal loodzwaar. Het verhaal van een overwinnaar uit de vorige eeuw,  volgens mij een Noord Hollander. Op de dag van lossing geen duif door. In de ochtend viel de overwinnaar. De coach zei toen ik de kleppen s,avonds af sloot en er nog geen duif thuis was wist ik dat de 53(gokje) dicht bij was. Zelfde gevoel. 

En dan de vergadering. Ja een bijzondere. Ik mag me de laatste generaal Kampioen van de Zwarte Doffer noemen. In het kader van folklore hebben we de kampioenschappen afgeschaft. Misschien wel het ei van Columbus voor de sfeer in de club. Ik gaf er toch al niet meer om. Verder ging het om de financien, het lijkt wel een bedrijf man. Ach ben er niet mee bezig, zorg dat je een basis bedrag hebt en van de rest gewoon een beetje de club draaien. Niet minder feestjes maar meer. 

En dan het vliegprogramma, ja meer vluchten. Mijn voorstel was dan ook om de dagfond en laatste 3 jong bij de Nationaal inkorfcentra´s in te korven. Ging het niet halen.we moesten toch maar weer een NIC worden.  Gevolg is dat de inkorfploeg daar veel te vaak moet staan. Maar goed het schijnt dat het NPO toch weer aan het vliegprogramma gaat sleutelen. Lang leve de verbondenheid in deze folklore. En zo lang dat eeuwige gemekker blijft is het al lang alle hens aan dek. Maar goed inmiddels zitten Kate en Jack uit de Titanic al lang op het hekje op het achterdek en gaat dit gebroken schip ten onder. Je ziet ook dat mensen niet begrijpen dat je niet alle vluchten hoeft te spelen. 

Je zou ook niet meer van programma spelers moeten spreken. Je hebt vitesse-midfondspelers en dagfond spelers en daarnaast overnachtspelers. Maar deze veranderende mindset wil maar niet landen.

Vorig jaar het aantal duiven in de ZDJ

Troyes         136  mijn aantal 25

Champagne 105  mijn aantal 20

Sens           102  Mijn aantal  mijn aantal 20

Bourges        84 mijn aantal 10

Chateauroux 70  mijn aantal 10

Morlincourt  104 mijn aantal 20 en Wiebren 38

Kijk mensen dat is gewoon helemaal niks. Het is eigenlijk net zo als een tentoonstelling, belangrijk maar bijna niemand wil meedoen. Mensen die zelf niet meedoen vinden wel dat we een NIC moeten worden, tsja. 

Ach we zien het wel, het komt op de rug van een paar werkende leden neer en dan is donderdag vrijdag zaterdag en een aantal keren zondag voor ondergetekende teveel van het goede.

Ach met een biertje en kibbeling komen we een eind. Ik mag daar altijd graag staan met Wim, maar volgens mij zien we elkaar straks vaker dan onze partner.

8 maart

Toen ik vanmorgen de deur van de bijkeuken open deed kwam alleen Milo de kamer binnenstormen. Doutzen was weg en bleef weg. Inmiddels flyers en facebook ingezet. We zijn ons toch aan het meisje gaan hechten. Tine appte ik heb hier allemaal kinderen in de buurt ze hebben een kattemandje bij zich. Ja ik had 1 B lesgegeven en het verhaal verteld. Jeugd van tegenwoordig echt wel okay.

Ik ben een dierenliefhebber en daarom eigenlijk ook wel een softy in de selectie. Verwacht hier geen uitspraken als keihard selecteren ik heb dat niet, Ik kan wel keihard spelen maar zal eigenlijk nooit een duif meegeven die er niet klaar voor is.

Ben al jaren inkorver, en krijg dus regelmatig duiven door de handen waarvan ik denk zou je die wel spelen joh. Maar ook daar kun je niet zeker van zijn. In de jaren negentig kreeg ik de 58 van Siebren wind regelmatig door de hand. Altijd te scherp in mijn ogen. Maar deze bleef maar eersten vliegen.

Ik heb al de schurft aan die klote Marters maar het schijnt dat ze ook katten pakken. Kleine meisje in een grote boze wereld.

Morgen naar de Readsjes in de Westereen. 

update: Zul je net zien zit je net in bad komt het voer. Alles zat op slot dus moest ik nog snel in de kleren om nou in je blote kont de straat op te vliegen was het me ook niet waard. Ach er ligt weer aardig wat blauw in de garage. Heb er dit keer ook wat NPO mix bij, wil ze toch lekker vol naar het seizoen brengen.

 

7 maart

Zaterdag was ik bij Wiebren en die heeft koppels op de grond omdat ze elkaar de bakken uitslaan. Hij heeft dit ieder jaar. Zelf dit jaar de twee broertjes die aan het slaan gingen. Vooral de bonte is een volhouder. Vanmiddag op het hok en de 53 helemaal met de kop aan gort. Zag niet direct wie de tegenstander was, maar het was weer die Bonte maakt met iedereen ruzie. Daarna in het kweekhok het zoveelste ei van Sebastian stuk. Ach hoort er bij.

Dit keer mijn oogappeltje de 53 uit Romulus x Leenduifje. Had zijn bak wel goed verdedigd. Maar wel pijn.

Vandaag zou het voer uit Dronten voor het eerst bij mij thuis afgeleverd worden, zouden het in de garage zetten. Nou geen voer gezien wel een rekening. Geeft wel een probleempje. 

En verder niet veel te melden.

6 maart

Wat een heerlijke pot gisteren. Dat mannetje rechts kan zo goed voetballen. Toch is dit moment misschien wel de oorzaak van de uitschakeling van Madrid. Hij zou die kaart bewust hebben gepakt, tsjaa. Nu waren ze achter in nog kwetsbaarder dan  in Amsterdam.

Kijk het is net als met duiven wat heb je in het veld lopen of in het hok zitten. In mijn beleving zal ik in 2019 het jaar 2018 niet kunnen overtreffen. Maar dat zeg ik ieder jaar en telkens is het een tandje hoger. Toch zal ik het voelen dat Sebastian en Remus naar de kweek zijn gegaan. Hebben me voor al op de dagfond er door getrokken, en misschien had ik Remus ook op Chateauroux en Bourges moeten spelen. Maar het achterblijven van Damon op zijn laatste vlucht maakte me een beetje voorzichtig. Inmiddels zitten er 5 jongen uit Remus en hoop ik dat de gang er bij Sebastian ook wat in komt, hier veel pech of domheid van de baas.

Vandaag baddag. een beetje klooien. Zatedag scouten in Zwaagwesteinde dus geen duiven mee. Ach tijd zat. Gisteren even naar het stemgedrag van de clubs gekeken m.b.t het vliegprogramma. Ach maakt veel zichtbaar. Ik ben een voorstander van veel, roep dit al jaren geef mensen de gelegenheid om te spelen wat men wil spelen. Wil je vitesse spelen dan zit je tijdens die ronde bij de doeners in de club. Dagfond naar de nationale centra en klaar is kees. Niet tig van die Quivrainnetjes, nee recht uit het hart naar beneden. !0 mee okay 6 ook mee. Ach zoals ik al zei ik zal er klauwen aan hebben om 2019 net zo goed te zijn als in 2018. Maar wie weet staat er een nieuwe ster op. Dat is toch waar dit spelletje om gaat, Pico-Buffel-Lesley en Sebastian en Remus. Wie weet.Duivinnetjes hebben al weer een uur in de lucht gestaan.

 

 

Kijk mijn manager Pieter Timmer heeft 3 van dit soort races voor me geregeld. Moet even kijken wat er heen gaat. Blijft ook een beetje een geluksfactor. 

Had me zelf vanmiddag buitengesloten, stom maar ook geen enkele sleutel meer buiten het huis. Ook Tine en Berber hadden om diverse redenen geen huissleutel bij zich. Behoorlijk machteloos gevoel kan ik wel zeggen.

4 maart

Vannacht dacht ik, puuuh gaat lekker buiten. Ach het is een beetje smerig maar ik heb alles er al uit gehad. Straks de badjes er even door en dan is het ook alweer klaar voor vandaag. Ik weet niet waar ik zaterdag moet scouten maar ik denk dat ik wel even een mandje mee neem. Koppen doe ik niet aan en kou is nog steeds een emotie. Dan moet er nog een spuit in en het systeem even testen en dan maar rustig aan op de trainingsvluchten. Gisteren een mooi dagje met alles er op en er aan. Eindelijk weer eens een overwinning van Heerenveen mogen mee maken. Het bolwerk van het noorden heeft het momenteel ook zwaar, er hangt een wat down sfeertje. Er moet ook iets gebeuren om dat specifieke Friese wat zo bij deze club hoort terug te krijgen. Het heeft wel wat overeenkomsten met de duivensport ook al zie ik de toekomst van Heerenveen zonniger in dan die van de duivensport.

Bij voetbal zegt men ook er gaat zoveel geld in om, wat je bij onze folklore momenteel ook steeds vaker hoort. Is waar en niet waar. Het is een klein topje van de ijsberg waar het geld een rol speelt. Ik kom momenteel bij veel voetbalclubs, ze zijn het hart van het dorp, oud en jong komt elkaar tegen. Zaterdag/zondag is het daar waar men elkaar treft. Dat is je basis. Niet Ajax of Feyenoord maar NOK en Go Ahead Kampen. Dus ook niet Verkerk en Koopman of al die andere fantastische spelers en dat meen ik oprecht. Nee het hokje van 8 meter met die zeurende duivencoach dat is de basis van je folklore.

Zolang je denkt dat een Olympiade je speerpunt is, tsja hoeveel mensen komen er ooit in de buurt van een Olympiade? Zijn geweldige duiven hoor daar niet van maar het blijft toch dat mannetje met 8 meter hok die ooit eens een eerste heeft gevlogen op een vlucht met een onregelmatig verloop. Ben altijd blij dat ik op vluchten met een onregelmatig verloop wat minder scoor.

Mien coach zou zeggen, aan,t weark jij. Laten we dat maar doen dan

he he eindelijk. Maar vraag niet hoe, eerste helft makkie 3 -0 ,aar dan slaat de oude angst toe maar tenslotte 4-2 dus even lucht.

3 maart

Ik werd vanmorgen wakker met Floortje, wat een stoer wijf is dat. Als ik iemand bewonder is het haar. Wat een lef.

Nu was ze in het Noordpool gebied. De dieren en de puurheid van het landschap maakt je zo nietig. Hetzelfde gevoel wat ik in Josuah park had. 

 

 

Kijk momenteel ben ik misschien wel de meest onverschillige persoon die er in de duivensport rond loopt. Ik heb een normaal IQ maar ik kan het niet meer volgen. Kleine clubs verliezen hun bestaansrecht omdat er mensen ooit ergens fraude hebben gepleegd. (Mensen die nu nog adverteren met hun Munchen overwinning, zouden zich moeten schamen). Eigenlijk zeg je jullie zijn allemaal potentiele fraudeurs. Een kloksysteem dat altijd prima heeft gewerkt moet verdwijnen. Invliegduiven, ach het verhaal van het NPO bestuur is zo dom. Sprinters en marathonlopers horen niet in dezelfde wedstrijd. ACG 2 is een pret ACG voor de kortere afstanden. Dan een productlijn die wil je nog meedoen wel aangeschaft dient te worden. Die zelf met terugwerkende kracht NPO overwinningen heeft gegeven. Vergaderingen waar men zich drukt maakt om een paar centen, terwijl de feestjes de saamhorigheid geven en niet het gemekker tijdens het seizoen.

Ach het zal me jeuken allemaal. Je zou al die zeurpieten een keer naar de Noordpool moeten sturen. De nietigheid van de mens en zeker de onbeduidendheid van deze folklore. Ja maar er gaat wel veel geld in om, ach zak toch weg dat geld is maar voor 1% weggelegd.

Nee wakker worden met Floortje lijkt me wel wat.

Nu even met mien maat de blubber in.

 

 

2 maart 

Vanmorgen scouten bij Go Ahead Kampen, ach je ziet de duifjes ook wel draaien. Gisteravond nog contact met Pieter Timmer en deze makelaar heeft even 2 GC deelnames voor me geregeld in Leiden en Almelo. Leuk man moet even kijken hoe ik ze daar krijg. 

Ik denk dat ik ook het mysterie van de 4 eitjes heb opgelost. Lesley 23 had nog jongen in de schaal en ik denk dat ze het daarom maar bij de buurvrouw heeft gelegd. Dus 4 eitjes waar de ouders allemaal blauw zijn dus moeilijk te bepalen wie waar uit komt. Ware het niet dat ik net een van de afgezette jongen in de hand kreeg. De vader is Mooie Dirk het doffertje van Dirk Huizinga en dit jong had dezelfde specifieke kop als zijn vader. Dus het zou straks zichtbaar moeten zijn.

Verder lijkt She,s a Lady van 2006 nu toch droog te zijn, ik denk niet dat er nog een eitje komt.

Bij Broerke gaf het Fenomeen van 2005 nog wel bevruchte eitjes. Zowel als vlieger 10 x eerste en als kweker top.

1 maart

s.Morgens leek het wel te kunnen, s,middags was het mis. Weer waren de 2 broertjes in de bak boven hun aan het slaan geweest. Laten dit nu net de enige duiven op het hok zijn van het hok waar duiven die in de verkeerde bak vliegen als dom worden omschreven. Ach er moet ook wat inzitten. Maar liever zie ik dat degene waar de bak van is het wint, was dit keer niet zo.

Verder kwam gisteren Broerke even een duivin voor zijn witkop halen (Lesley x Dolle Mina) met 6 eersten de beste zoon van Lesley en vader van de Asduif midfond afdeling 2017 (4e Pipa) even samenkweken. Uit de 61 (lesley x Dolle Mina) komen ook nog 2 jongen bij Wiebren vandaan. Deze 61 is dan weer moeder van de 7e As WHZB/BOTB 2016. Soort kan ik niet genoeg van op het hok hebben.

Hebben het gehad over de neergang. Kleine clubs verliezen wel heel snel hun bestaansrecht. Gaat leden kosten. Atis verdwijnt ook dat gaat leden kosten. En dat iedereen voor zijn eigen parochie predikt gaat ook leden kosten. Nou en we hebben al niet zoveel leden meer. Nee ik ben pessimistisch/realistisch.

Daarom blijf ik met mijn gedachten maar een beetje op eigen kot. Vandaag Teatske weer tegen Tsunami(zoon Storm) gezet. Toekomst? Ach we branden er wel in en zien wel waar het schip gaat stranden.

 

 

27 febr

Lekker vrij vandaag. Machtig weer. Eerst het vers gekoppelde vlieghok even de lucht in. Hoeft nog niet veel snit in te zitten maar ze lijken wel goed. Daarna een rondje schouwen bij de kwekers, lijken allemaal goed. Heb dus wat eitjes in de aanbieding van zo rond het weekend. Inmiddels zijn er een 15 tal jongen afgezet en daarvan blijven 5 met een FFC ring hier. En zo gaan we dus bijzonder relaxed richting het seizoen. Vandaag ook even de badjes er in. Zaterdag scouten in Kampen en de verleiding is groot om al een mandje mee de polder in te nemen. 

In het vlieghok 2 vechterbazen die de bak van de bovenburen willen maar verder lijken ze wel in love.

26 febr

Er zijn regio,s waar ze wat feller zijn. De waldhoek van Friesland en de regio Urk zijn in onze afdeling altijd wel bepalend geweest. Keken wat verder dan hun vereniging en leken zich meer bezig te houden met het grotere geheel. Zelf heb ik een aantal jaren terug samen met Jolanda en Rene ook wel eens op de barricades gestaan voor een eerlijker positie in een ACG, Roepende in de woestijn en ach we waren sterk genoeg om het blik binnen te halen. Ik las Johhnie en als ik het goed begrijp geeft het nieuwe vliegprogramma nogal wat onrust. Kun je toch zien dat de beleving per regio zo kan verschillen. Hier leeft het totaal niet, we zijn er niet echt mee bezig. Wel heb ik begrepen dat de Zwarte Doffer alle vluchten wil gaan inkorven. Lijkt me niet verstandig laat men de dagfond maar ook vluchten als Morlincourt jong mooi naar de Nationale centra,s gaan. Speelde vorig jaar al met die gedachte. En verder niet te druk maken, tijd is geweest, ik kijk naar de datum, waar gaan we naar toe en gaan met die banaan. 

En de duifjes? Ach rustiiiiig 

25 febr

Ja Milo en Doutzen waren lekker bezig geweest, maar wat brengen ze een gezelligheid in huis. Snap mensen zonder huisdieren ook nooit zo goed.

En met dit weer zou je bijna willen dat er zaterdag een vlucht is. Sinds dit seizoen scout bij Heerenveen, en toen ik het aannam was de knop duivensport bijna om. Daarnaast op zoek naar een andere woning. Die wens is er nog steeds ook gisteren weer heel funda zuid Friesland afgelopen, maar weinig en dan vaak net een tonnetje te duur. Dus mocht er nog een slimme Chinees zijn die Sebastian voor een ton wil kopen bel maar even. Maar ik heb nu toch maar voor het scouten gevraagd dat ik een beetje vroeg en dicht bij huis mag blijven vanaf half april.

Maar nu het seizoen toch weer voor de deur staat wil ik toch wel rammen met mijn jaarlingen. Pieter Timmer zei dat Verkerk alleen maar met jaarling speelt, maar ik ben Verkerk niet. Maar toch denk ik dat jaarlingen er naief en onbevangen in staan en dus kunnen uithalen.

Ik ga dan ook het seizoen iets anders benaderen. Op het prethok komen 2 duivinnen tegen een kweekdoffer te staan. Laat ze elkaar maar opvreten. Jalouzie een goede motivatie.

En verder maar kijken of er nog wat te halen valt in 2019. Ach zo lang de krokus bloeit is het seizoen nog ver weg. Ik zal nooit overspannen starten. De eerste pannenkoeken zijn voor de bern zou Joost wel zeggen. En pakte die op Bourges niet bijna een NPO overwinning.

 

 

24 febr

Heerlijk gefietst, mocht ook wel weer een keer is de laatste week wat teveel van het goede naar binnen gegaan. Gisteren nog wat raar. Zag dat er bij Kristel 3 eitjes in het nest lagen. Kom ik het hok in ligt er eentje buiten de schaal in de bak. Dus ik denk ze hebben de koekoek er zelf uitgegooid. Maar nee er lagen ook nog 3 in het nest. Weet niet of de buurvrouw ze er bij heeft gelegd. Ach dan maar een paar bastaards op het hok, stambomen zwaar overschat.

Gisteren even een stukje van Frans Bauer en Mariska in China gekeken. Ik heb niks met zijn muziek maar wat een heerlijk stel is dat. China het land van het grote geld, en de technologie. Waar duiven kapitalen opbrengen. Het staat nog op mijn bucketlist dus 2020 ??

 Gisteren won Heerenveen met 4-2 bij Fortuna. In een gekke en zeer gevaarlijke competitie kan het alle kanten op. Zijn na Ajax en PSV de meest scorende ploeg maar wel een negatief doelsaldo.

Verder gisteren een aantal vliegers bij elkaar gezet. Alleen Ananas doet moeilijk, slaat iedereen uit de bak, Ja Ananas is het type Olga Lawina moet je geen ruzie mee maken. Zo even op het fietsje, 2x lekke band proberen te plakken, kan het gaatje niet vinden. Nieuwe er in weer langzaam leeg en weer kan ik het gaatje niet vinden. Puuuuh ik kan ook helemaal niks!!!

Ik las gisteren 2 tegenstrijdige sites, wie moet je geloven? Ach maakt het wat uit, ik ga toch wel mijn eigen gang.

23 febr

update: Best wel moeilijk een vliegende ploeg te fotograferen. 10 gemaakt eentje waar ze ook op staan. Ach nog 6 weken en dan eerst wat babyvluchtjes dus rustiiiiiig!!!

Gisteren schreef ik nog over het jong van Ceto en het Late doffertje. Dit koppel zit in het prethok en het doffertje was eigenlijk voor de verkoop. Dus nooit los geweest. Verder zitten er geen vastzitters in dit hok. Deurtje even op een kier, niemand er uit behalve... Sta dan zelf aan de verkeerde kant en ja de lucht in. Rest maar even snel los maar er niet bij gekomen. Vanmorgen zit Lesley buiten, met een blauwe er bij. Dacht nog ben ik hem gisteren vergeten en heeft hij vannacht buiten gezeten? Nee dus , de blauwe was zijn duivin en het deurtje stond op een kier, raar vergeten? Toen kwam de ellende. Lesley eitjes waren onbevrucht en dus had ik ze gisteren de eitjes van Tsunami x Little Princess gegeven. Toen ik ze er inlegde dacht ik nog de vorige van Sebastian gingen eerder in dit nest stuk. Maar het was al een tijd rustig in dit hok. Niet dus alles weg en wat dooier. Ook geen resten?  Geen marter anders was de schade wel groter geweest.

En Ceto, moet het jong maar alleen groot brengen

Veel tijd om er mee bezig te zijn was er niet want ik moest naar Tollebeek om een spelertje te bekijken. ach het mantsje was op vakantie, ik hoop wel dat ik deze ritjes de polder in hou, kunnen er mooi wat duifjes mee.

En verder zo lang de zorgen op je duivenhok de grootste zijn, prijs je rijk. Zolang de krokus bloeit wie doet je wat.

22 febr

Om 1.30 reden we weer de Reling op. 6 dagen Spanje. Rondgetrokken langs de plaatsten Sevilla Cordoba Granada. Een netjes land met beste wegen. Waar de mensen praten als of hun leven er van af hangt, ze zouden zo dood neer kunnen vallen want wanneer ze ademhalen is voor mij niet duidelijk.  Ach na onze reis door Amerika was dit een stukje minder maar verder prima, gisteren langs de kustlijn was het mooist. Geen duivenhokken gezien, wel duiven,stadsduifjes die de chips wel wilden. Dit keer veel witte, maar vies en ziekelijk.

Berber had op de duifjes gepast. Zoals altijd goed, beetje veel voer onder de roosters maar dat moet ik zo maar even opruimen. Had ook haar ringdebuut gemaakt. Eentje om het linkerpootje zag ik ach hij kan er wel kampioen mee worden.

Kijk ik schat dat ik ongeveer een 40x heb gevlogen. En ben niet echt bijgelovig maar met nummer  13 heb ik niks. Ik heb nog nooit een duif met dit nummer over kunnen houden. Nog nooit heb ik er op gelet maar gisteren zei de piloot dat we van baan 13 zouden opstijgen en ook bij de start zag ik 13. Ach als we gaan gaan we met ons allen maar dat is niet meer zo. Ach prima vlucht gehad.

Ach de krokus staat weer in bloei dus het voor jaar komt er weer aan, samen met het sneeuwklokje mijn lievelingsbloem een teken dat deze kwakkelwinter weer voorbij is. Ben al lang niet meer het type die een heel jaar 100 procent met duiven bezig is. Ik heb het stille seizoen altijd nodig om op te laden. Maar na een weekje geen duiven begint het nu toch echt. Zal straks even wat koppeltjes bij elkaar zetten. Ceto van 2007 had 1 eitje gelegd, had er niet veel vertrouwen in maar vanmorgen was het jonkie er toch uit gekropen.

Voor de Colden classic gaat er waarschijnlijk een van Remus die kant op, de andere is eentje uit een Zoon van Lesley x TT duif Wiebren en deze staat tegen die rare dochter van Storm.

Nou even de stront in.

16 febr

Niet een aankoop gedaan afgelopen winter. Wel veel verkocht. Las op duivenmarktplaats een stuk over duiven kopen maar voor al verkopen op internet. Heel verhaal was allemaal zakkenvullen en troep. Je kent het wel dat eeuwige gejank wat deze sport nooit geen goed doet. Natuurlijk kijk ik ook wel naar de enorme bedragen die er in om gaan. Maar denk dan altijd, als ik in de gelegenheid was dan deed ik het ook zo. Die Chinezen bulken van het geld en willen niet anders. Hadden ze maar slimmer moeten zijn, maar dom kun je ze ook niet noemen want anders waren ze niet zo rijk geworden. Ik vind het ook altijd van dat domme gejank, ik heb veel op internet gekocht en ben er vaak goed mee. Duifjes moeten bij je passen.

Is er dan geen vernieuwing, ja wel. Het doffertje van Huizinga begint aan zijn 2e leg. De 3 dochters van Storm(eentje is echt een rare) via Frank. En het duifje van Henri en Wilma maar die heeft nog nooit gelegd. En dan natuurlijk Greate Pieter mijn Morlincourt winnaar van Pieter Timmer. Heb ik in het vlieghok tegen Snowwhite (winnaar Quivrain). Daar heb ik nog 2 koppeltjes tegen elkaar gezet en zo ga ik dit hok in fases koppelen.

Zoon Anastasia had met Kristel 2 onbevrucht. Heeft vorig jaar in het windbreekgaas gehangen en nu staat die ene teen briek. Weet niet of hij het nog kan. Bij de sex moeten ze een beeje blijven hangen en ik weet niet of dat teentje het wel kan houden. Maar even de 2e leg afwachten.

Heerlijk weer nu, je zou haast gaan opleren. Eerst even vakantie vieren en onthaasten.

 

15 febr

Ut het nooit wat wist en ut sil nooit wat wurde. Las een mailtje over de keuzes van het bestuur van de afdeling Friesland die het NPO m.b.t het vliegprogramma te veel volgt. Wanneer ie als club vindt dat er teveel vluchten zijn dan schrap je toch een paar. Lijkt mij niet zo moeilijk. Mensen willen minder vluchten nou dan korf je minder vaak in, zo simpel. Ik vind het prachtig zo, denk niet dat ik keuzes maak, lekker ramme,die paar jaar dat ik duifjes heb wil ik er nog wat lol inhouden.

Inhoud is onbelangrijk,schreef het al vaker er komt nooit rust in zo.

Heerlijk weer, even lekker door de hokken,volgens mij staat het er wel goed op. AS gaf een geschiedenis les over de Zwarte dood. De wet van Malthuus zou moeten corrigeren. Met deze bevolkings groei weet ik niet wanneer de correctie is. Eerste en Tweede Wereldoorlog kregen het niet voor elkaar om de groei te stoppen. 

Ik zeg altijd maar zo een topspeler kan een grotere kolonie behappen, ben je geen top speel dan eerst niet met teveel maar leer de kneepjes.

Kreeg een vraag over dat ik nooit bij een witte jas kom. Alleen voor de Paramixo enting. Maar zoals met alles wat ik neertik, ik zeg niet dat het beter of slechter is ik zeg alleen hoe ik er in sta. Iets met wegen naar Rome. Ik had hier ooit eens de goeroe uit Urk op bezoek, en die betwijfelde of ik de waarheid sprak, ach iets met de waard en zijn gasten.

Vanmiddag nog even een goed gesprek met mien coach gehad dus de neus staat weer aardig richting het seizoen, even vakantie en de kop schoon maken.

 

14 febr

Valentijnsdag een modegril overgewaaid uit Amerika. Dus maar even wat gekocht, Ach het heeft wel iets. Kreeg een opvangbericht van een jonge duif, rare tijd. Verder lijkt alles wel prima maar ben ook bijna niet in de hokken geweest. Nog een dagje en dan vakantie, morgen even met mijn club een hapje eten om Tine,s verjaardag te vieren. Was uitgesteld omdat de dames zondag niet fit waren. Was niet bij de planning betrokken en kwam er achter dat het ook de avond van de extra vergadering was. Ach had zoiets van laat maar zitten dan, even gezellig met familie of moeten haasten om over het nieuwe seizoen te praten. 

15 maart een stakingsdag in het voortgezet onderwijs. Werkdruk. Ach onderwijs is net duivensport we halen er teveel bij,waardoor je constant het gevoel hebt dat je wat mist. Kijk ik kan er niet zoveel over zeggen ik werk nog maar 3 dagen, maar we hebben toch ook wel een gematste baan.

13 febr

Het is anders dit jaar, rustiger. De kweek gaat naar de 2e leg en van elke ronde gaat zeg maar de helft naar andere hokken. Dus ga ik rond de 30 uit komen. De vliegers gaan laat tegen elkaar en daar zie ik nog wel wat werk. 20 bakken bemannen met koppels die hier voor het eerst hun nestje mogen bouwen. Jongen gaan er niet komen dit keer. Ik hoop de eitjes bij een andere liefhebber te kunnen stallen, of ik laat een paar groot worden op eigen hok voor Loetje en de voorzitter. Ik hoop dat ze elkaar de tent uit gaan vechten, is goed voor de spirit. Mijn bakken staan niet voor niets in een L vorm. Gewapende vrede, balance of power.

Las bij ET nog een toelichting op zijn verhaal over het ophemelen van andere hokken. Ach je tikt wat neer en meestal staat dat daar heel abstract. AS schrijft altijd over hokken beneden de rivieren, omdat hij de rest niet kent? Ik ken Belgie en Brabant 2000 dan weer niet maar weet weer wel wat in Friesland de beste hokken zijn. Meestal kijk ik dan naar de dagfond en generaal lang, nou ja dan kun je moeilijk om het hok van K de Jong en zoon heen. Al jaren top, misschien niet direct in het rijtje Veenstra Elzinga Poortvliet maar zeker niet minder. Ja waar sta ik zelf dan? Voorheen top 25 denk ik. De laatste 2 jaar top 10 van Afdeling 11. Ja daar durf ik mij inmiddels wel neer te zetten. Rintje zei deze week op tv er komen is gemakkelijker dan er blijven, ik hou dat altijd in mijn achterhoofd. Inmiddels staan de dames een uurtje in de lucht. Gaan hierna een weekje op stok. 

Wat moet er nog gebeuren? De enting tegen paramixo en pokken moet nog. Paar luisdrupjes en dan kan de vitesseploeg de baan op. Ja ik speel alles en vol gas. Plannen doe ik niet aan, omdat ik dat niet kan. Heb ik er zin in dat weet ik pas na 4 vluchten. Keeluitstrijkjes en mestonderzoeken doe ik niet aan. Schoonmaken voor het seizoen ook niet. Wat is schoon dan? Als ze iets kunnen krijgen kan dat ook wel al in de eerste 2 vluchten van het seizoen. Nee ik wil mijn ploeg niet gezond houden mijn ploeg moet gezond zijn. Ga ik daarmee de bietenbrug op dan is dat een bewuste keuze. Perfecte kweek zou kunnen, maar stel er hapert wat? Wat er door komt heeft dan al de eerste hindernis genomen. Las iets over dat heel vroeg dubbel enten van jongen die net uit het nest zijn, zou men nu op terug komen. Een tophok deed dat een paar jaar geleden ook, ik vond dat niks het zou hun slechtste jaar ooit worden. Je hebt geboren watjes en gemaakte watjes. Juf Ank zou zeggen de Curlinggeneratie.

12 febr

Het was die bonte die me een beetje aan het nadenken heeft gezet. Kijk ik schreef het wel vaker, vroeger was mijn beleving veel intenser. Als een soort Alice in Wonderland liep ik door het duivenwereldje heen. Mijn traumatische ervaring op mijn 17e door de schorsing omdat Broerke zich uitsprak voor een jeugdlid uit Sleat. Heeft er ook voor gezorgd dat ik altijd wat op mijn hoede ben geweest. Het is een achterdochtig wereldje. De duivensport van 15 jaar terug is al lang verdwenen, sociale media heeft het opener maar ook geslotener gemaakt. Kampioen zoeken en vinden elkaar en daarna is er een tijdje niks en dan komt de rest. De bovenlaag zal zijn weg vinden in eenhoksraces en ZLU vluchten. De rest zal verdwijnen, hoeveel jaar? Geen idee. Vroeger kende ik mijn duiven en hun complete ringnummer, nu ken ik mijn duiven en verder niet.

In 1979 was daar Duplo een forse duivin die nooit zou leggen. Als jong vloog ze 4 eertsen , eentje op de openingsvlucht en 3x op rij op de natour. Bijzonder, een beetje vergelijkbaar met dat duifje van Reitze. Ik denk dat zij ook Olympiade waaerdig zou zijn geweest maar wisten wij veel. De romantiek van toen heeft plaats gemaakt voor een soort zakelijkheid. Ik heb een kolonie en die moet rammen, mijn lievelingetjes zitten op het kweekhok dus met de anderen heb ik niet veel binding. Maar ja wie zijn die anderen? Dus gisteren toch maar even naar de uitslagen van de jongen gekeken. Daar zaten toch wel beste uitslagen bij, in het begin veel problemen met binnenlopen, ze waren zeer nerveus voor het laatste sprongetje. Biergies was een rare waaier met regen en daar had ik een slechte loop. Maar verder prima met veel afwisseling in de kopduiven. Een record aan overwinningen met de jongen.Verder veel problemen met het oogje, toen ik ging roken was het helemaal mis. Is het een sterke ploeg? Weet het niet tijd zal het leren. Dat maakt het ook zo mooi, ik denk dat ik niet zo hard zal gaan als in de voor gaande jaren, maar dat de kans op de ultieme duif dit jaar groter is dan ooit,

update: Las het stukje van ET, over het ophemelen (Pipa) van gemiddelde liefhebbers. Ach ik lees Pipa  en denk weleens is dat nou wel zo goed? Zo heb ik er ook wel een aantal liggen. Gelukkig hoef ik er niet van te leven.

11 febr

Ja ik zie het graag, gretig het bad in en een mooie poederlaag. Is het nodig? weet ik niet je kunt ze ook in de regen los gooien natuurlijk. Maar ik werk veel op routine en daarnaast ben ik een wat luie melker. Ik leerde de laatste jaren dat er veel zaken zijn waar je je druk om maakte en die er eigenlijk niet toe deden. Dus doe ik dat niet meer. Kijk voor eigen gebruik is de doelstelling 25 a 30 jongen dus dan lig ik niet wakker van een eitje meer of minder. 

De bonte voor aan is een halve ET via Jan. Eerste vlucht had hij mee kunnen doen voor een districtsoverwinning, ook de 2e vlucht zat hij vroeg. Maar geen doel om de antenne te pakken. Bleef op 20 cm zitten wat ik op de eerste vluchten veel zag. Ze waren ergens bang voor wat ik niet kon zien. Later was het beter en de finishes op Quivrain en Morlincourt waren super.

Lekker weertje beetje pielen vandaag, misschien nog even de blub in. Gisteren nog even bij mem geweest , ach het leven in een bejaarden tehuis is een wereld op zich. Ze had het opgenomen voor een negentiger met 12 kinderen tegen een zeurpiet. Zat er een beetje mee, nachtje wakker gelegen. Hie ik dat wol sizze mochten.  ach pop bist 85 jier ast ut dan net sizze meist. 

 

10 febr

Kijk ik leef het leven van een Bourgondier, en een mutsje met I love Warkum tsiis brengt het grote geld hier binnen. Zo net even door de blub met mien maat. Allebei vijftigers (zeg maar het nieuwe 40) de 40 ers haakten af zeg maar het oude 50. Kijk je moet je er even toe zetten maar zit je eenmaal op de fietrs dan geeft het jakkeren door de slootjes wel een kick.

Kijk de kweek gaat hier niet echt soepel. Gisteren kwam het 2e eitje van Sebastian x Lesley's Amazone. Vandaag lag er een naast de schaal en eentje onder de roosters. Was volgens mij niet gevochten maar waarschijnlijk eentje stuk en die is blijven plakken. Ach Sebas is een doffer dus gelijk maar weer tegen dochter Storm gezet.

Ik heb dus nog 49 vliegers, heb ik gelijk los gehad er moet eeven een beetje liefde ontstaan, anders is het ook zo'n duf zootje, je moet die mutsjes wel een beetje in beweging houden. 49 vliegers was niet zo ik het in het hoofd had, maar goed veel jaarlingen dus met een dergelijk lang seizoen voor de deur is het misschien geen luxe.

 

 

9 febr

Altijd een mooi moment, de jongen op de vloer. Mr Morlincourt en kld Bendner hebben zo wat meer tijd voor elkaar. Dus zullen de 2e ronde eitjes wel snel weer komen.

Inmiddels is de analyse over woensdag of donderdag inkorven gemaakt. Bla ba bla, beetje lengte breedte werk. Waar je iets mee zou kunnen is deze tabel. Ach allebei de vluchten verliepen hier niet best, de uitslagen er tussen in waren poer best, dus zeg het maar. Gevoelsmatig heb ik liever dat ze er donderdags in gaan maar verder denk ik dat het tankje misschien wel leeg was voor 700 km.

Tabel 1: voors en tegens op een rij.
Voordeel Nadeel
Kortste transporttijd

voordeel

- De duiven hebben 1 dag extra
‘voorbereidingstijd’ op hun thuishok
- De ‘blootstellingsduur’ aan
eventuele warmte, pikgedrag,
ziektekiemen of ander ongerief is zo
kort mogelijk

Nadeel
- Op de losplaats hebben de duiven
hooguit enkele uren tot een nacht
om te drinken en te rusten
- Voor chauffeurs kan (vanwege het
rijtijdenbesluit) de rit stressvol zijn
- Chauffeurs/convoyeurs moeten in
de duistere nacht de wagens
parkeren en waterpas stellen

Extra nacht

De nadelen rechtsboven genoemd
gelden bij deze vervoersmethode
niet en zijn hier dus voordelen
De voordelen linksboven genoemd
gelden bij deze vervoersmethode
niet en zijn hier dus nadelen

Lekker weer dus tijd voor de grote schoonmaak, mis het oud papier, werk graag met karton onder de roosters.

Kreeg gisteren van Broerke een filmpje van de slachting bij Jan Hoogland. Niet best een heel hok naar de klote. Kijk duiven komen er wel weer maar de grond slaat je even onder de voeten vandaan. Sterkte Jan. Had gisteren Loetje aan de lijn, had een nieuwe klok besteld, krijgt geen contact met Benzing, voelde zich gepiepelt. Naar bedrijf, naar mens, beroerde service en teveel monopoliepositie.

Gisteren met een mooi clubje naar het ijshockey geweest, leuk man. Me vanavond maar weer even naar de sc Heerenveen slepen, heb dit jaar nog geen lekkere pot gezien. Veel bestuurlijke ellende en een leegloop van het stadion, triest. Lijkt wel op duivensport. Dat hel gedoe met Atis en ook nu de service van dat bedrijf kost leden.

Zo even de hoklijsten schrijven.

8 febr

Mijn coach mailde mij een stuk uit de Telegraaf over weer een in het oog springende transfer van een duif waar veel geld mee gemoeid was. Later een Appje van Dion wanneer ik nu eens prof ging worden. Het geld in deze folklore is al jaren de blikvanger, met daarnaast de rampvluchten. De hele markt is natuurlijk buiten proportie en daar komt bij dat naam en niet altijd de kwaliteit de prijs lijkt te bepalen. Neem nou Sebastian toch een mooi palmares de eerste Chinees moet nog bellen. Ach ik hoef er niet van te leven maar professioneel duivencoach of hokverzorger ik zou er mee kunnen leven.

Vanavond naar het IJshockey. Morgen een echte duivendag, veel te doen in de schoonmaak.

 

6 febr

Kijk ik zo de hokken in, met dit weer is het altijd wat down. Rare is dat mijn open hokken met dit weer droger zijn dan een normaal tuinhok. Kijk ik lees weinig sites meer, die van ET wel altijd. Zijn verhaal is helder zijn product en voer gebruik zit geen mystiek tussen, prestaties top dus wie doe je wat. Vandaag kreeg ik een product lijn uit Belgie op de mail. Dan denk ik, waarom laten mensen zich zo beet nemen, wanneer er genoeg presterende hokken zijn zonder deze onzin.

Ach nog 2 maanden dan gaat het beginnen. Tijd zat. Hier zitten de vliegers gescheiden en komen regelmatig los. Koppelen begin maart en hier en daar mag er een jong worden grootgebracht. 

Wanneer ik de geluiden wat om me heen hoor zijn er mensen die met van alles en nog wat bezig zijn, ik denk relax jonguuuuh, straks lekker een beetje vliegen en genieten zo lang het nog kan.

Laat een cv maken, bij hobby's staat duivencoach. Weet nooit of dat een pre is. 

5 febr

Wiebren zou zeggen, het ze ut sonnebriltje op tinkt ze dat ze wer 25 is. Gefeliciteerd stoere.

Verder weinig duif gezien, ik heb geen licht op het hok, volg de natuur. Doe in de zomer wel aan bijlichten maar dat gaat met een verlengsnoer van uit de garage. Wel moet ik het jonge duivenhok bijna klaar gaan maken.

4 febr

Gisteren kwam Wiebren even een bakje doen. Kwam ook even de extra vergadering ter sprake. Een item is het volle vliegprogramma. Ach ik zie het probleem niet zo. Je hoeft ze niet allemaal te spelen toch. Dagfond naar de centra,s inkorven en de rest bij de club. Personele bezetting no problem het komt nu teveel op de werkende leden neer. Iedereen een taak, leeftijd wanneer je kunt fietsen kun je ook bardienst draaien, clubs lijken misschien wel bejaarden tehuizen maar daarom hoeven we ons nog niet zo te gedragen. Praatjes als wij hebben dit land opgebouwd, het zal wel. Mijn vader heeft harder gewerkt dan ik, no doudt about it. Maar hij ging op mijn huidige leeftijd wel al in de vut. Nee het roer moet om.Men staat te springen als de bakjes klaar zijn, pushen benen breken om thuis te komen. Nee,  op leeftijd zijn  is geen invalide zijn. De tijd van ik heb in het verleden al zoveel gedaan, hou op zeg. 

Toen ik op mijn eerste geriatrische afdeling werkte, was daar een vrouwtje die haar kleren in de kast wilde leggen, bovenste plank kon ze net halen. Zag ze wat rekken, en zou even helpen. Teruggefloten, alles wat ze zelf nog kon doen moest ze zelf doen eigenwaarde heet zoiets. Vanaf toen was mijn naam Johhnie en was ik de favoriete douchebroeder. 21 jaar, puuuh, arme jonguuuh.

Volgens mij is het een pracht programma, zou nog een toevoeging willen doen. Heb je een vlucht meegedaan dan krijg je al een beker, beetje a la de zondagsregeling, altijd prijs. En dan op de prijsuitreiking met de bekers bowlen jonguuuh, 2 keer lol. Moet ik gelijk denken aan mien maat Wabe, die naar Brabant verhuisde en waar ik het contact beschamend heb laten verlopen. Snotjongens van 14-16, prijsuitreiking Kuststrook, tafel vol bekertjes, jekreeg voor elk kampioenschap eentje. Wabe kreeg in de gaten dat je ze uit elkaar kon halen en was ter plekke aan het demonteren. Hoort niet zo, maar ja jong en een beetje dom.

Vandaag beetje in de hokken pielen en verder niks bijzonders, was bijna 2 jongen vergeten te ringen. Ach het kan lang.

3 febr

Ik zou liegen wanneer ik zei dat de kweek hier top verloopt, is niet zo. Ach ik lach het weg. Misschien wel even goed, ik heb een drive nodig, ik moet willen winnen anders kan ik ook wel op een naaiclubje gaan. Dus de spirit moet nu wel een beetje beginnen te komen. Kijk in mijn hoofd is het vast gaan zitten dat ik het met 25 jongen ook wel ga redden. Las bij bij AS weer zo'n bla bla verhaal over verduisteren en het verliezen van jongen. Kijk verduister al jaren en verspeel weinig, geloof niet in dit soort onzin. Ook de gsm masten en al die onzin. Ze moeten op hun eerste vluchten niet ziek of super gezond zijn. Forme in het begin kan dodelijk zijn in hun enthousiasme kunnen ze de plank volledig misslaan. Zelfs ouden kunnen dit (Poimtoise. ja Henk). Ik verduister heel lang en de langste dag bepaal ik zelf, dus 14 dagen na de langste dag. 

Ja wat is een goede kweek eigenlijk? Dat weet je pas een drie jaar later. 2015 was mijn beste ooit. Dat jaar 2e hok in Frisia. Het jaar 2016 1e hok jong Frisia maar toen viel alles goed, met nestduifjes. Alleen deze lichting kreeg als jaarling in topvorm Pointoise voor de neus, tsja. Maar toch denk ik dat 2015 beter was.

De mooiste in 2016 blijft de overwinning van een zeer gemotiveerde Jolanda op Quivrain. Het verhaal er om heen is zo mooi.

Zelf zaten Tine en ik voor een flitsvakantie op Kretha, duur en te kort. Een hotelkamer zo luxe en een privezwembad waar je met het openen van de schuifpui zo in kon stappen. Duifjes thuis ging cresendo, maar het weer was bagger. Lang tegen aan gehikt, vakantie of duiven. Keuze viel op 4 dagen Kretha maar wel een vlucht niet thuis zijn. Wiebren zou ze pakken en Jolanda(de pop) zou ze opwachten. Het begon al bij het inkorven. Ik had de eerste 10 opgeschreven voor het vlees. Een meisje uit Alwin x Teatske zat op een nestje onder een schuin afdakje, ze was er fel op. Bij mij gaan de duiven bij het inkorven in de weduwnaarsmand. Ze wipte er zo uit en Wiepie moest het bloedhete hok weer in om haar te halen.

Dan de vluchtdag. Computertje aan beetje zwemmen, niet teveel over duiven hebben, vakantie he. Eerste tijden op Urk komen er op. Dan Lucas en vrij vlot de latere winnaar Jan Hoogland. Anne Lenis op 58 . En een Appje van Berber, Jolanda zegt dat heit vroeg zit.

Ja de tijd gaf aan dat er een duif was, ze had haar ook zien vallen maar in het hok was ze verdwenen, beetje paniek. Ja mijn jonge duivenhok is gezellig rommelig met allemaal hoekjes. 1e District 3 tegen een 3000 duiven. Ze zou als Jolanda haar korte carriere vervolgen om op Pointoise achter te blijven.

2 febr

Inmiddels 4e nachtje op de bank, de scheidingspapieren zijn aangevraagd. Scheiding tafel en bed.

Kijk we hebben een familie app voor zaken rond ons mem. Ja ons mem is een app-icoon. Volg het lang niet allemaal omdat ik zussen heb die alles neertikken, ja zeg maar gewoon vrouwen. Gisteren heel lang niet online geweest, staan er 113 appjes. Dus om 23.00 even kijken wat er aan de hand was. Toen ik ben geboren was is er in Sleat een film gemaakt door Amerikanen, logisch 1961 laten we het er maar op houden dat mijn geboorte de oorzaak van de bouw van de muur was. Een tijdsbeeld van een stadje en zijn dagelijks leven in 1964. Veel bekenden, of niet meer te herkennen personen. Dacht even ruien, en tikte ik sta er ook op. Aleida, nee want jou adoptie had nog niet plaats gevonden. Broerke: De luiers zijn van Theo. Ik heb die luiers nooit meer gezien, denk dat ze als collectors items verkocht zijn.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gDQSO721mqA&fbclid=IwAR0_L_73FRJxeWpcjlwAexgIv4b3SgiBfn_c9723PPwkY71CPxoKcoLbimI

Rond minuut 27 Tante Wil met luiers, niet de mijne. Ik was waarschijhnlijk een jaar of twee omdat Cor een kleuter is. Een blije moeder met een kinderwagen. Het meisje in die wagen zou als peutertje verdrinken. Die brandweer is dan weer om je dood te lachen, voor die aan het blussen is heb je al een nieuw huis gezet. Lijkt net of je in een tijdmachine zit,dat men zo kon leven. Ja dat kon, we denken dat we in de voor uit gang zitten, tja is maar net wat je voor uit gang noemt.

Het leven was veel simpeler toen, dat mist niet. Ik las Sjors en Sjimmie, Sjors blond en blauwe ogen zoals Hitler ze graag zag. Sjimmie een negertje met oorbellen en rode Zulu lippen. Waren vriendjes, volgens mij het toonbeeld van integratie. Ik denk niet dat je dit soort strips nog in huis mag hebben, je kunt nog beter Mein Kampf op de keukentafel leggen. Kleren kreeg ik 4e hands, 3 broers he. Ik kijk altijd met plezier terug naar mijn jeugd. Net als nu met duiven zat ik altijd een beetje onder de top, in alles. Is de makke van mijn leven, ik kan het meeste wel maar ben nergens echt heel goed in, geen specialisme.Ik heb dan wel weer de mooiste vrouw gekregen dus je hoort mij niet klagen.

Het huis gaat binnenkort in de verkoop, op de garagezolder, zat er de passie en de liefde voor het duivenspel. Deze passie en liefde ben ik al geruime tijd kwijt. Het is momenteel een verplicht nummertje. Ben ook nog niet met het seizoen bezig. Nee ik ben aan het onthaasten, ik denk namelijk dat we in een overspannen samenleving leven. Burn out het mode woord, maar er zit wel een kern van waarheid in, wanneer we als ouderen toestaan dat we onze pubers de burn out in jagen dan is er iets goed mis. Vroeger was echt niet alles beter, maar we stonden wel dichter bij de natuur. We kenden de vogels en hun broedseizoen, zef heb ik in die jaren een 20 tal zwerfeendjes groot gebracht. Toen Anne zelf Jonkies kreeg kwam ze de woning binnen lopen en dat kroost liep de hele kamer door. Anne ging weg, zo van zie maar dat je deze groot krijgt ik weet niet hoe dat moet.

Ik heb altijd al gezegd de jeugd is niet de redding van de duivensport. Het NPO bestuur ook niet, doelen zijn veel te glammerous, Nee mijn leeftijd zou de groep mensen moeten zijn waar je je op richt. Een club waar je bij wil horen, dat heb ik momenteel ook niet. Mijn coach was afgelopen week onderweg en appte een foto van een caddy met een duiven afbeelding, je collega. Ja hoe zichtbaar zijn we eigenlijk. Las dat Reitze zilver won op de Olympiade, gefeliciteerd jonguuuh. 

Zo even stro halen en even door de hokken 

1 febr

 

Berber en Vincent gaan binnenkort een jaartje in Nij Beets wonen. Mensen moeten voor hun werk naar Texas. Man had sierduiven, dus eens met jongen redelijk op het lijntje spelen. Berber zou het er nog uithalen ook. Raar dat je altijd een linkje met duiven doet, is eigenlijk altijd al zo geweest. Wanneer we vroeger om een huis zochten(nu ook nog wel) altijd kijken wat zijn de mogelijkheden voor duiven?

Wij lazen vandaag het teleurstellende nieuws dat Ronny van Tilburg zijn vestiging in Kootstertille per direct heeft gesloten. Wij weten dat veel liefhebbers uit Friesland en omstreken hier Embregts-Theunis duivenvoer haalden. Ja schrok ik van, kijk mijn Championsmix haalde ik al via Reitze omdat het dichterbij was. Maar voor het overige ging ik naar Kootstertille. Jammer.

Gisteren met overslaande stem een paar lesjes gegeven. Meneer krijgt de baard in de keel was de reactie. Vannacht toch de witte vlag maar gehezen. Okay zo slecht als vorig jaar is het nog niet maar best is het ook niet. Sinds ik bij een risicogroep hoor krijg ik een griepspuit, de eerste jaren deed hij zijn werk nu dus niet meer. Toch maar even door de hokken, niet vrolijk. Lag alweer een eitje van Sebastian op de grond, terwijl ik de boosdoener had opgesloten. Ach het is zo het is maak me nergens meer druk om. 

Over 14 dagen alweer voorjaarsvakantie- Granada dus de vliegers laat ik mooi met rust. Verder maar even voor uit werken voor school, je voelt je altijd een beetje schuldig wanneer je de witte vlag hebt gehezen. There will be no white flag above my door, nou vandaag wel. Op Netflix heb je van die documentaires over de oorlog, puuh bizar. Griepje waar hebben we het over. In de club volgende week een extra vergadering, klinkt spannend, ik hoop dat deze over een juiste verdeling van de taken zal gaan. 75 is het nieuwe 65 dus allemaal aan de bak.Kan natuurlijk niet zo zijn dat de werkende mensen de taken moeten doen.  

Ik heb helemaal geen foto's van het fuidfestival voorbij zien komen.

30 jan

Beetje druk gehad, opendag op school geeft altijd wat drukte. Zelf ook geen 100 punten maar even op karakter. Gisteren voor de opendag nog even met alle collega,s uit eten. Hutspot en draadjes vlees heerlijk man. Kijk Tine en ik hebben allebei niks met koken dus ik zeg dan maar lekker pop, maar dit niveau haalt het nooit. Berber kan wel koken en heeft er liefde voor maar veganistisch dus haak ik af. Vannacht schuurpapier in de strot dus om mijn omgeving wel slaap te gunnen maar op de bank geslapen. Net even naar Heerenveen en nieuwe schoentjes uitgezocht. Dus nu tijd voor de duifjes zal de boel even losgooien straks. Ging in het prethok even goed mis, vechten en de eitjes van Lesley (volgens mij gelt) en Sebastian moesten het bekopen. Ach ik ga uit van wat ik heb en niet van wat ik niet heb. Misschien vanmiddag nog even naar de voetbalschool, even kijken of er bij onder 8 een spelertje loopt die rechtsachter in het eerste kan spelen, wat was dat slecht zondag. Inspiratieloos angsthazen voetbal zonder strijd. Ja dan haak ik af.

27 jan

ONOMKEERBAAR
Maurice mag dan wel zeggen dat bij voldoende steun duivensport zich zal herstellen, maar wie gelooft zo iets? De tijdbom tikt niet meer, maar is al afgegaan. Het is geen vijf voor twaalf, maar vijf over. Met een vliegenmepper proberen een aanstormende asteroïde tegen te houden is eenvoudiger dan duivensport terug te brengen naar het niveau van weleer met bijvoorbeeld in mijn woonplaats vier clubs in plaats van een. De neergang is even onvermijdelijk en verontrustend als de groei van de wereldbevolking. Op de kleuterschool leerden we dat er 2,5 miljard mensen waren.

Enkele miljoenen jaren schommelde dat aantal rond 250 miljoen, in het jaar 1.000 was dat het dubbele nu zijn we met 7 miljard. En het gaat hard. In een mensenleven is het aantal mensen op deze planeet, schrik niet, verdriedubbeld.

AS 

Kijk ik ben het vaak met hem eens zo ook deze keer. Ik schreef het al vaker deze week. Teveel mensen die iets willen uit eigenbelang, krijg je nooit een eenheid. Het is geen club waar je bij wil horen.

Gisteren een speciaal dagje. De bedoeling was om wat te timmeren maar mien maat belde of ik even mee wou naar ik weet niet waar om een bekerwedstrijdje van de dames van FC Twente te bekijken. Tuurlijk, ergens tussen Utrecht en Gorinchem leuk man. Hoornaar wat een naam.

Maar daar zag je ook het verschil met de duivensport. Een levende club, kantine afgeladen, jong en oud door elkaar live muziek bier patat ik voelde me er direct thuis. De zanger zong leef of het je laatste dag is, een fantastisch motto. Een speler van het eerste moest zingen en die was goed. Duivensport is toch vaak wat gezappig en belegen.

Prima dagje gehad, nog even met mijn coach de lay out doorgesproken. Vanmorgen zin om te blijven liggen maar toch de doffers er uit. Was ik volgens mij gisteren vergeten te voeren, dubieuze poepjes. Paar slagjes om de deur maar niet naar binnen willen beetje raar.

Vanmiddag even naar Heerenveen AZ, alleen dit keer. 

Verder een pracht stukje van Reitze Schotanus op Pipa. 

 

26 jan

Kijk we leven in een geweldig land. We kunnen klagen en mekkeren maar we gaan niet met bootjes de Middellandse Zee op omdat we zo nodig in Afrika willen wonen. Veel is overgeregeld en onze jeugd mag geen enkele frustratie meer hebben. Culturen die elkaar moeten leren kennen en enge politici die zich onder de naam Denk verenigen. Denk staat voor Denk niet na dat laten we aan de dictatuur over. Maar zolang de democratie zich kan handhaven is het prettig wonen. Maar de winters willen maar niet op gang komen, en dat is jammer.

Ben geen poetser, maar op zaterdag ga ik er door heen maar het is met frisse tegenzin. In het eitje wat half stuk was zat een jong wat nog steeds het leven had. Ik ben nooit de harde selectie liefhebber geweest en zal dat ook nooit worden, misschien iets teveel dierenliefhebber. Maar goed mijn theorie was dat hij niet kon draaien omdat hij geen schaal had om zich af te zetten. Dus maar doppen, teveel bloed. Dus toch maar euthanasie.

Leenduifje heeft het zwaar, oog dichtgeplakt zal straks even kijken of ik het weer open krijg.

Verder gaat Sebastian zo tegen Lesley,s Amazone en Tsunami tegen Little Princess .

Had de duivinnen er even uit, gingen wat angstig de lucht in. Ik weet van Wim en Jolanda dat ze ze binnenhouden vanwege de roofvogel.

Maar even kijken.

25 jan

Je weet dat er tijdens elke kweek momenten van tegenslag komen. Vroeger verpestte dat mijn dagen. Tegenwoordig is het een korte vloek en weer verder. Ik weet namelijk dat je het een week later niet meer weet en dat er wel genoeg jongen komen. In het donker even een nieuwe waterbak er in. Zag dat Cha Cha aan het vechten was met een blauwe duivin. Een eitje was weg en eentje stuk maar het jong was al aan het pikken. Dacht dat de andere duivin Wilhelmina was dus in het donker in haar bak vast gezet. Toen ik vanmiddag thuis kwam zag ik mijn fout het was niet Wilhelmina maar Leenduifje die een bak te laag was gevlogen. Dus het echtpaar Remus en Wilhelmina hadden hun buurvrouw die geen kant op kon even nagekeken. Poeh wat zag dat diertje er uit Rocky was er niks bij. Maar zien of ze het een beetje gaat redden.

Ik werk niet met overlegkoppels. De koppels die ik daarvoor gebruik zijn kweekkoppels. Dus er liggen altijd een paar eieren op reserve. Dus de ene zijn dood is de ander zijn brood. Dit keer lijken de eitjes uit Albert x Athena de gelukkige te zijn.

24 jan

Ik kreeg de brieven van de driesprong op mijn mail. De inhoud was volgens mij netjes en goed verwoord. Maar het geeft ook direct aan waarom deze sport niet meer lang zal bestaan. 2 a 3 jaar terug klapten de leden hun handen rood voor een nieuw NPO bestuur met nieuw elan. Ik vond het allemaal een beetje overdreven, teveel managers en regeringsleiders meegemaakt in mijn leven. Maar wanneer je denkt dat dit de reddingsboei is dan ook volgen. Ach dit zal altijd wel zo blijven en dus..........

De belangen van Theo Pander zijn niet dezelfde als die van Urk-Harlingen of Zwaagwesteinde, dat is altijd zo geweest en zal ook altijd zo blijven. Maar ik maak me er niet meer druk om, al vliegen we nog 10 keer met ZO Pointoise (ja Henk daar was hij weer) omdat sommigen teveel aan hun eigen voordeel dachten, het zal me jeuken. Het gaat er niet meer om wie gelijk heeft of welke belangen er spelen. Het gaat om saamhorigheid en dat gaat zo niet lukken mensen.

Dus richt ik me maar op mijn kweek, ach water moet even vervangen worden en verder steady as she goes. 

23 jan

Vanmorgen om 7.45 mijn baas al op de app, op mijn vrije dag. Dacht he he eindelijk dat langverwachte ontslag, kan ik eindellijk prof worden. Maar nee hoor ze vroeg om een gunst. Vrouwen kan ik nooit wat weigeren. Even kijken of het water bevroren was, lichtjes,door de sneeuw op de golfplaten is het donker in de hokken. De eerste jongen zijn er.

  Heity geef me even wat eten?

 okay pop

Beatle is lief voor zijn kroost.

Ieder jaar denk ik wat moet ik met zoveel ringen, en eigenlijk heb ik altijd te kort. Rene heeft me al een paar keer uit de brand geholpen.

Eindelijk daar is ie dan, waar we naar uitkeken, de duivenschoen de eerste stap naar succes. U zult merken dat u gevleugelde vrienden zich prettiger bij u voelen, de pluim gaat zachter worden, spleetjes gaan open, koppen verdwijnen, mooi roze. En altijd in de kopgroep aanwezig. Kost een paar centen maar dan heb je ook wat.

Belachelijk natuurlijk, het is mijn proefschoen mag ik een week op lopen, maar daar ga ik de deur niet mee uit. Net zo belachelijk als al die bijproducten met van die schreeuwteksten. Vroeger had je de ioniser, moest je hebben, wie heeft ze nog hangen?

 

22 jan

Gisteren dus even langs onze oude woning op de Hegedyk. Wel top maar nooit zoals de laatste 5 jaar in Joure. Betere duiven? Denk ik niet, ik denk een stabielere coach. Ook daar was het vaak een feestje om de training van de mannen te zien, vloog toen alleen met mannen. Ze kregen toen al namen als Romario-Bouwvakker-Macho-Greate Okse-Blauwe Homo-Dion maar de beste was Pico. Op de keuring in Oosterwolde wist ik niet eens meer welke kleur bij welk jaartal hoort. Vroeger ramde ik de ringnummers er zo uit. De enige die ik nu nog uit het hoofd weet is Lesley 1157302 zegt alles over hoofd en bijzaken. Ik was denk ik ook teveel met anderen bezig, wat gaat die doen en wanneer. Nu trek ik mijn eigen plan, zo iets heet vertrouwen. Teveel vertrouwen hebben we zondag met PSV en Ajax kunnen zien. Ach 4-4 voor Heerenveen is prima maar moet je als Ajax speler iemand vermoorden om een penalty tegen te krijgen?

Kijk een paar vlokjes en het spoor ligt plat. Ik hou wel van winter als het maar winter is. De sneeuw komt te vroeg voor het ijs en dat is jammer. Het is een stuk donkerder in de hokken en ik hoop dat dit de vorst een beetje buiten de deur wil houden. Aan de andere kant vorst met opgroeiende jongen vind ik prima, kunnen mijn Spartaantjes lekker harden.

 

 

 

Sommige mensen ergeren zich aan bepaalde sites. Niet doen beste mensen. Zich ergeren is niet goed voor je gezondheid. Negeren zulke sites. Eventueel ook deze.

AS

Helemaal mee eens, gewoon niet lezen of je verwonderen, sommige zeggen het stiekum toch te lezen, prima toch.

update: Het leuke van google is dat ik wat terug kan lezen: Dit schreef ik okt 2014

1 okt

Morgen ga ik een late halen uit de 409 van Teake. Waarom? Gevoel, puur gevoel. Ik heb vorig jaar op de tentoonstelling een aantal van zijn duiven bekeken en de 409 kende ik al. Hebben een bepaalde hardheid op de dagfond, al worden ze al een aantal jaren niet meer op het rooster gelegd.Ik heb een aantal jaren terug ook 2 laten bij Teake gehaald waaronder de vader van Buruma. Zo heb ik het altijd gedaan. Maar wat moet je met zo,n laatje? Is helemaal waar, je moet hem weer plaatsen en wachten.Maar moet toch maar even, of ze moeten me niet aan staan.

Teatske zou bij mij absolute top geven, 50 euro kan er nog blij van worden. Omdat het de hele theorie van duur is goed naar de galamiezen helpt. Zit nu tegen Tsunami (zoon Storm) begin nu toch wel veel Stormpjes op het hok te krijgen. Straks blijkt die Buurstra nog een betere melker te zijn ben ik mooi de Sjaak, je moet het er nog wel uithalen.

21 jan

Ontwapenend. Twee meisjes van een jaar of 5. Blij en spontaan wilt u ook voerbolletjes kopen? Even op hurken, waarvoor? Nou er zijn bij ons op school kinderen die geen schoolreisje kunnen betalen. Zij ook niet. Kosten 2 euro. Hebben jullie ook wisselgeld, ze begrepen er helemaal niks van, hoe kon ik nou een papiertje geven en 3 muntjes terug nemen. Ach nu begrijp ik mezelf ook niet meer, waarom niet gewoon die 5 euro meegeven, geld moet rollen en bij deze wiggies rolde het nog niet zo gemakkelijk. 

Na gisteren lekker gefietst te hebben maar weer eventjes het mooie weer in. Mijn eigen had weer eens een lekke band dus die van Berber maar even. Ach tijd voor een selfie bij ons oude huis op de Hegedyk. Mocht ik daar nog wonen dan vloog ik Joure aan gort, lekker lijntje. Veel mooiere hokken dan nu maar deze zijn beter voor mens en dier. 

 

 

 

Vanmorgen zijn de eerste jongen uit het ei gekropen. De dochter Jacob is een losse broeder. Vliegt er steeds af liggen die jongen weer op de rug.

Gisteren nog even met Wim en Jolanda door de heg gepraat, ach we maken ons nergens meer druk om. wijsheid komt met de jaren zalk mar zeggen, berusting ook. Maar eerlijk is eerlijk ik vind het wel een mooi vliegprogramma.

Verder zaterdag niet naar de prijsuitreiking FFC me afgemeld en Remco en Hilly kwamen daar toch met een doos vlees aan. Vriezer te klein en met een veganist in huis maar het nodige weggegeven. Had ook nog 75 euro op Troyes gewonnen dus die FFC is hier altijd wel lucratief.

Verder zit ik op Netflix in Shaka Zulu ouwe meuk maar wel inspiratie voor de volgende reis, Zuid afrika, Boem boem bo boem boem, mooi man.

19 jan

Na het zuur het zoet, het kwartje van Kok, gele hesjes alles wordt duurder. Welke energieleverancier zullen we nemen pop. We stoken veel teveel. Zeg ik daar wil ik niet mee bezig zijn,geld is bijzaak. Der heb ik mien hele leven plot fer leint, ja zegt ze: op dien rech ja. Is wel waar ik heb eigenlijk nooit hard gewerkt, omdat ik er altijd wel lol in had. Sparen is zo wie zo niet meer lucratief, laat maar rollen. Mensen die hun huis er uitspaarden hebben dat voor de belasting gedaan.

Gisteren het laatste uurtje met 1A de Hel van 63 maar even bekeken. Kijk je woont wel in Friesland dus oude tradities moet je wel kennen. Regiseur Steven de Jong ben ik in mijn jonge jaren wel mee op stap geweest, was toen een vloerbedekkinglegger(raar woord) maar zei toe al dat dit zijn eindpunt niet was. Was wel een beetje een lady's man en een buitenbeentje. Maar goed knap werk. De film is waardeloos, wanneer je hoofdrolspeler op plasticschaatsen zijn kuntsje moet doen. Maar de jeugd geniet er van dus het is maar net wat je wil bereiken bij het maken. Wat ik zelf altijd jammer heb gevonden is dat ik niet kan schaatsen, het is helemaal niks, gaat hem ook niet meer worden. Nu lekker vorstweer dus even droog in de hokken, lekker buiten energie happen. Duivinnen staan alweer een uur in de lucht. 

De vlag is niet nodig, ik wou dat dit zomers zo ging. Kreeg hier een tip over. Ken hem wel krapper voeren en Gerrry plus. Nou dat soort voer komt er hier echt niet in en krap voeren is hier vloeken in de kerk. Ik zeg niet dat het slecht is, ieder zijn eigen(wijze) weg.

Las ook Marcel nog even, had me vorige week een beetje te diplomatiek gevonden. Helemaal waar, maar ik was daar niet om duiven neer te sabelen, was voor de gezelligheid en ook om te laten zien dat wanneer je er selectief gezien mild in staat je toch hard kan vliegen. Ik word vaak door (tegenstanders) de schoolmeester genoemd. Vind dat altijd zo negatief, ik ben een van de weinigen die openlijk zijn mening durft te geven, maar dat is niet om te overtuigen. Ik schrijf het zo vaak het boeit me niet wat je er mee doet.

Nog eventjes en dan komen de eerste jongen op de wereld, dat er toppertjes tussen zitten is niet de vraag. De vraag is of ik de tijd krijg en neem om het er uit te halen.

Zal zo Remus even tegen Wilhelmina zetten.

Wilhelmina kocht ik in 2014 voor 60 euro bij Willem Buusrtra. Was iet ouder dan mijn eigen jongen. Viel niet echt op, beetje slome uitstraling. Als jong was het op een pittige Morlincourt mijn eerste, maar ik zat laat dus niet teveel aandacht aan besteden. Als jaarling op de eerste 3 dagfondvluchten mijn eerste op het hok. Stond toen ook hoog in de FFC. Toen ik op haar ging rekenen ging het mis (lijkt sc Heerenveen wel) Als 2 jarige nog een 1e op een midfondvlucht. Een mooie lijst maar te kort.

18 jan

Beetje weinig energie de afgelopen week, zal de spanning voor het komende seizoen wel zijn, geintje jonguuuh. Nee dagen zijn nog steeds kort en kweek loopt wel. Een eitje van Lesley 71 kapot maar nagellak doet wonderen, dit keer met glittertjes.Remus heeft met de mooiste dochter Storm de tweede ronde gelegd en komt nu tegen een kleindochter Storm en niet de minste Wilhelmina.

Het mooie van dit jaar is dat de kweek zich echt bij de Kwekers af gaat spelen. Hierdoor lijkt er veel minder druk op de vliegers te staan. Ze gaan ook laat bij elkaar. Voor de eerste ronde heb ik een koper die graag duivinnen wil en uit elk koppel een. Ideaal voor mij, de helft van de 1e ronde blijft dus hier en bij de 2e ronde hetzelfde verhaal.

Verder in de privesfeer ook weer de nodige plannen, was al van plan om de psychiatie weer wat op te zoeken. Dus druk bezig mijn cv op te pimpen en dan maar zien waar het schip strand. Ach een paar late dienstjes is ook wel eer eens lekker. Nachtdienste is taboe. Ook alleen maar op invalbasis. En dan is daar de nog steeds de zoektocht naar een paradijsje. Maar de ouden krijgen wel de aandacht die ze nodig hebben dus we gaan er wel weer voor.

Beppe Ceto komt er nu achter dat ze met een jonge hond gaat. Wat zit dat beest op drijven en wat krijgt ze op de kop. Zin in het weekend morgen even lekker klooien. Uitreiking FFC moet even zien of ik dat ga redden.

14 jan

Sommige hoeken waren al in de stress maar het is er toch gekomen, een overladen vliegprogramma. Ik schreef het jaren geleden al je moet niet minder maar meer vluchten aanbieden. Maar je hoeft ze niet allemaal te spelen. Veel vitesse prima, weer of geen weer om 8 uur er uit en 12 uur de hokken dicht. De druk op de clubs is groter, maar is dat zo laat iedereen eens wat doen. Er zijn teveel die echt geen flikker doen. Ga voor de dagfond naar de nationale inkorfcentra,s. En iedereen die daarnaast aan de vluchten deelneemt heeft een taak, soort ploegendienst. Nee het ziet er goed uit, gevolg is wel dat het motto hier rustiiiiiig is, zal er wat minder fel in gaan met de start.

Duivinnen hebben een week stil gestaan maar staan inmiddels 2 uur in de lucht. Had het er zaterdag nog met Henk douna over dat ik die sletjes in het seizoen altijd in de lucht moet houden en er daarom ook niks aan vind. Doe iets verkeerds dus, s,winters willen ze wel.

Ook een mooi koppeltje. Dirk(links) komt bij dirk huizinga vandaan en is een zoon van Mr Sezanne x Henri v/d Berg de duivin is een van de beste dochters van Lesley x Drika (dtr Wondere Dirk x 402 Schroyens) heeft al veel goeds gegeven.

13 jan 

Wat een dag. Had afgelopen week niet best geslapen, weekje na de vakantie lijk je er wat op te gaan liggen dat je er vroeg uit moet. Dus was geen 100 punten. En toen begon de race tegen de klok. Eerst samen met de dames naar Franeker waar Dion moest spelen. Goh wat een volk. Waren wat laat, dus Ber en Tine er voor de deur uitgegooid en een plaatsje zoeken. Ver van de hal vond ik een plaatsje wat mooi vrij leek. Wedstrijdje kijken maar het zat me niet lekker. Bleek ik toch op een vergunningshouder plaats te staan, maar nog geen boete. Weer een stuk verder een plaats gezocht. Dion moest winnen om in de knock out fase te komen. Mijn goudmijntje heeft in de jeugd hoog gespeeld, pa was als trainer betrokken maar niet zijn trainer. Pa was fanatiek, misschien iets te denk ik nu weleens. Tegenwoordig speelt hij voor de lol en kom ik ook altijd kijken maar meer als toeschouwer. Gisteren was er even een deja vu, toen hij de bal onderschepte kwam er zo,n oerkreet bij me uit dat Berber zich dood schrok. Toen naar huis 3 duifjes pakken Lesley-Little Princes en Sebastian en naar Oosterwolde. Wiebren opgepikt, het was een klein groepje zoals afgesproken, echt voor leden voor de club. Ik had het een keer in Heerenveen samen met Wiebren en Wim gedaan is toch anders. Pik even een stukje van Henk Douna.

 

Na enig beraad zijn we op de gedachte gekomen om een soort van tafelkeuring te organiseren. Hierbij moest het niet om de mooiste en de fijnste gaan maar meer om het verhaal er om heen. Kortom gewoon gezellig met zijn allen een aantal duiven inzetten en deze laten beoordelen op een compleet eigen wijze. Kort gezegd gewoon een paar uurtjes lekker ouwehoeren over onze duiven.

We kwamen al snel uit bij de man die de afgelopen jaren hard van leer trekt met zijn duiven en woonachtig is in Joure. Theo Pander is zijn naam, in het dagelijks leven docent, dus wat wil je meer die kan toch zeker een paar uurtjes praten over onze duifjes zo was onze gedachte. En wat is het dan mooi als hij ook nog eens instemt met ons verzoek om naar Oosterwolde te komen!

En geslaagd was het! De groep is tegenwoordig helaas niet al te groot meer maar de gezelligheid is nog steeds troef en daar is het natuurlijk om te doen. De ruim 40 duiven werden stuk voor stuk bekeken door Theo. En bij iedere duif werd een zegje gedaan zoals Theo er tegen aan kijkt. Nuchter en zonder opsmuk, oftewel precies zoals we het graag zien. Nooit het idee geven dat je er wat van weet en dat is wat mij betreft de kracht van een topmelker, het is precies zoals Theo het weergaf en er in staat.

Na de keuring werd er genoten van de heerlijke soep, gehaktbal, salades enzovoort.

Theo bedankt voor de gezellige middag, de start voor 2019 binnen onze club mogen we zondermeer als geslaagd beschouwen.

Kijk misschien ben ik voor het echte keuren ook niet de juiste persoon omdat ik in veel dingen niet geloof of het zonde van mijn tijd vind.Wanneer je naar die foto kijkt lijkt het net echt,slaat nergens op. Had me er 30 minuten doorheen laten lopen en ik had er 10 uitgepikt die ik als vliegtype wil. Nu ga je van ogen naar vleugels stuit pluim. Maar eigenlijk is het veel simpeler, goed geeft goed, maar niet altijd. Ik had dus mijn lijn mee Lesley-top  dochter Little Princes dagfondduif FFC en kleinzoon Sebastian. Nooit een handkeuring gedaan of ze mochten blijven nee gewoon rammen. Maar ze moeten wel goed gebracht worden ook hier niet zoveel Spaans bij. Ach een beetje slap lullen maar dit moet ik niet te vaak doen.

Mensen uit Oosterwolde bedankt voor een leuke middag. Weet je wat ik hoop dat de door mij enigzins afgekeurde 08 volgend jaar de pannen van het dak vliegt. Zou een mooie bevestiging zijn van mijn theorie: Ik weet dat ik niks weet.

Verder het vliegprogramma voorbij zien komen. Puuuh wel veel maar ik heb er zin in lekker rammen jonguuuuh.

12 jan

Nou weer mooi zeikweer. Elfstedentocht? in your dreams. Laatste 2 dagen in het donker van huis en laat thuis dus weinig gezien. Vanmorgen even door de hokken en vooral de vliegploeg lijkt er goed op te staan.

Toen we in Amerika waren zaten er 19 late/zomerjongen, zijn inmiddels allemaal verkocht behalve eentje, de mooiste. Komt uit mijn mooiste doffer en misschien wel mijn beste Romulus. De duif die er altijd met ziel en zaligheid in vloog, maar ook de nodige pech had. Hij stond tegen een dochter Jacob en dus kleindochter van de Bendner. De bedoeling was om dit laatje nog even op duivenmarktplaats te zetten. Kijk ik heb geen advertenties in de sfeer van wil je slagen haal hier duiven. Zag er zo eentje van een ex fraudeur, tsja afbeelding winnaar Nationaal Munchen.Persoonlijk vind ik dat je dat soort overwinningen met terug werkende kracht af mag nemen. Het nadeel van de twijfel heet zo iets.

Maar goed ik wist niet of het een doffer of duivin was, dus deed ik het bij de losse meestal oude beppe,s waar ik nog een ronde uit wil wanneer de dagen wat langer worden. Maar beppe Ceto (2007) zag wat in het jonkje en is hem nu de fijne kneepjes aan het leren, zeg maar de bekende oude fiets. Rob de Nijs zong het al ik was 16 en zij was 28. Ik laat het zo, zal ze een bak geven. Heel veel toppers zijn bij toeval geboren.

 

Straks even naar Franeker waar mijn jonkje in de finalepoule zaalvoetbal zit en daarna mien maat Wiebren op pikken en richting Donkerbroek om een beetje te ouwehoeren. 

Mensen hou er een beetje plezier in, je leeft maar een keer.

 

10 jan

Keek net even bij de bonnen van Noordwolde, en dus ook even naar die van Marcel v/d Zande. Heb Marcel nooit ontmoet maar we hebben weleens mailcontact. Naast het nodige bla bla wat altijd bij bonnen staat viel me het volgende op.

 Zijn vereniging in Smilde is onlangs opgeheven en Marcel gaat misschien weer terug naar de afdeling Friesland.

Het is maar een zinnetje maar er zit zoveel achter, wanneer besluit een club tot opheffen? 5 leden? Hoe gaat dat met de spullen alles verkopen en verdelen. Kleine tragedie die steeds vaker voor zal komen. Zelf zit bij de Zwarte Doffer met een goed clubgebouw en nog een redelijk aantal vliegende hokken, maar hoe lang nog? Kijk naar de leeftijd van je leden, dan kan het snel gaan. Kijk ik maak me niet druk meer om wat voor vliegprogramma dan ook. Ik vond Maarten wel eerlijk over het aangeven van een stukje eigenbelang inzake de vlieglijn, je hebt er niks aan maar er zit ook geen ruis op de lijn. Het maakt niks meer uit dat over elkaar rollen, nog een beetje vliegen en thats it. 

De weduwnaars lijken in een mooie harmonie de bakken te verdelen, heb ze op halve stand behalve Face die mag een open bak omdat hij anders wel 2 wil. Nu zit hij lekker van na na na ik heb een open bak en jullie lekker niet.

De kweek gaat wel aardig geloof ik al heb ik nog niet naar de bevruching gekeken. En verder niet veel te melden, eerste week zit er op maar ben alweer aan vakantie toe ha ha. Het schijnt dat wij ook op 15 maart gaan staken,waarom weet ik niet ik vind het wel best sa.

 

5 jan

Vandaag toch maar de boel gescheiden, wil een beetje overzicht krijgen.

indeling

Het duivinnenhok, hier zitten de vliegduivinnen

 

In het kweekhok zitten straks 13 koppels, ach het gaat zijn gangetje eitjes vallen gestaag. Ik heb ze nooit met 10 dagen allemaal op eieren maar ik ben dan ook geen winterkampioen.

Het prethok, hier heb ik 4 kweekdoffers die los kunnen tegen 4 betere vliegduivinnen gezet. Lesley-Buruma-Broerke en Riemer mogen het hier doen. Later komen hier nog 4 kweekdoffers naar toe van het kweekhok en ook die gaan tegen betere vliegduivinnen.

Oh ja Lesley moet nog even aan de pil.

Het weduwnaarshok. Dacht dat ik 19 doffers had maar het waren er toch 20. Hier zitten maar liefst 17 jaarlingen. Heb de bakken open gezet zodat ze een uit kunnen zoeken. Het recht van de sterkste. Face een 2 jarige wil meer bakken dus die maar even vast.