Top tien teller club 2016 1-1-1-1-1-1-1-1-2-2-2-2-2-2-2-2-3-3-3-3-3-3-3-3-3-4-4-4-4-4-4-4-4-4-4-5-5-5-6-6-6-6-6-6-7-7-7-7-7-7-8-8-8-8-8-8-8-8-9-9-9-9-9-9-10-10-10-10-10-10 (71)

Top tien teller kinderen-klk en achter klk Lesley 2016 1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2-2-2-2-2-2-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-4-4-4-4-4-4-5-5-5-5-5-6-6-6-7-7-7-7-7-7-7-7-7-7-8-8-8-8-8-9-9-9-10-10-10-10-10-10-10 (63)

PIPA-teller 2016 22 x

 

 

Beetje symbolische foto, wat gaat 2019 brengen, gaat het 2018 zowel prive als sportief benaderen ik hoop het. Ach ook niet teveel over nadenken gewoon een beetje lekker leven en vooral genieten.

                                                             

 

 

 

 

1e Asduif lang Afdeling Friesland 2018

1e Asduif Lang ACG F 2018

1e Asduif lang Frisia  2018

1e Dagfond ACG F 2018

1e Midfond ACG F 2018

2e Midfond ACG F 2016

3e Asduif Jong Friese Fondclub 2015

6e  Asduif Midfond Afdeling Friesland 2016

17e Olympiade Asduif tegen ongeveer 200.000 duiven  

 

14 jan

Sommige hoeken waren al in de stress maar het is er toch gekomen, een overladen vliegprogramma. Ik schreef het jaren geleden al je moet niet minder maar meer vluchten aanbieden. Maar je hoeft ze niet allemaal te spelen. Veel vitesse prima, weer of geen weer om 8 uur er uit en 12 uur de hokken dicht. De druk op de clubs is groter, maar is dat zo laat iedereen eens wat doen. Er zijn teveel die echt geen flikker doen. Ga voor de dagfond naar de nationale inkorfcentra,s. En iedereen die daarnaast aan de vluchten deelneemt heeft een taak, soort ploegendienst. Nee het ziet er goed uit, gevolg is wel dat het motto hier rustiiiiiig is, zal er wat minder fel in gaan met de start.

Duivinnen hebben een week stil gestaan maar staan inmiddels 2 uur in de lucht. Had het er zaterdag nog met Henk douna over dat ik die sletjes in het seizoen altijd in de lucht moet houden en er daarom ook niks aan vind. Doe iets verkeerds dus, s,winters willen ze wel.

Ook een mooi koppeltje. Dirk(links) komt bij dirk huizinga vandaan en is een zoon van Mr Sezanne x Henri v/d Berg de duivin is een van de beste dochters van Lesley x Drika (dtr Wondere Dirk x 402 Schroyens) heeft al veel goeds gegeven.

13 jan 

Wat een dag. Had afgelopen week niet best geslapen, weekje na de vakantie lijk je er wat op te gaan liggen dat je er vroeg uit moet. Dus was geen 100 punten. En toen begon de race tegen de klok. Eerst samen met de dames naar Franeker waar Dion moest spelen. Goh wat een volk. Waren wat laat, dus Ber en Tine er voor de deur uitgegooid en een plaatsje zoeken. Ver van de hal vond ik een plaatsje wat mooi vrij leek. Wedstrijdje kijken maar het zat me niet lekker. Bleek ik toch op een vergunningshouder plaats te staan, maar nog geen boete. Weer een stuk verder een plaats gezocht. Dion moest winnen om in de knock out fase te komen. Mijn goudmijntje heeft in de jeugd hoog gespeeld, pa was als trainer betrokken maar niet zijn trainer. Pa was fanatiek, misschien iets te denk ik nu weleens. Tegenwoordig speelt hij voor de lol en kom ik ook altijd kijken maar meer als toeschouwer. Gisteren was er even een deja vu, toen hij de bal onderschepte kwam er zo,n oerkreet bij me uit dat Berber zich dood schrok. Toen naar huis 3 duifjes pakken Lesley-Little Princes en Sebastian en naar Oosterwolde. Wiebren opgepikt, het was een klein groepje zoals afgesproken, echt voor leden voor de club. Ik had het een keer in Heerenveen samen met Wiebren en Wim gedaan is toch anders. Pik even een stukje van Henk Douna.

 

Na enig beraad zijn we op de gedachte gekomen om een soort van tafelkeuring te organiseren. Hierbij moest het niet om de mooiste en de fijnste gaan maar meer om het verhaal er om heen. Kortom gewoon gezellig met zijn allen een aantal duiven inzetten en deze laten beoordelen op een compleet eigen wijze. Kort gezegd gewoon een paar uurtjes lekker ouwehoeren over onze duiven.

We kwamen al snel uit bij de man die de afgelopen jaren hard van leer trekt met zijn duiven en woonachtig is in Joure. Theo Pander is zijn naam, in het dagelijks leven docent, dus wat wil je meer die kan toch zeker een paar uurtjes praten over onze duifjes zo was onze gedachte. En wat is het dan mooi als hij ook nog eens instemt met ons verzoek om naar Oosterwolde te komen!

En geslaagd was het! De groep is tegenwoordig helaas niet al te groot meer maar de gezelligheid is nog steeds troef en daar is het natuurlijk om te doen. De ruim 40 duiven werden stuk voor stuk bekeken door Theo. En bij iedere duif werd een zegje gedaan zoals Theo er tegen aan kijkt. Nuchter en zonder opsmuk, oftewel precies zoals we het graag zien. Nooit het idee geven dat je er wat van weet en dat is wat mij betreft de kracht van een topmelker, het is precies zoals Theo het weergaf en er in staat.

Na de keuring werd er genoten van de heerlijke soep, gehaktbal, salades enzovoort.

Theo bedankt voor de gezellige middag, de start voor 2019 binnen onze club mogen we zondermeer als geslaagd beschouwen.

Kijk misschien ben ik voor het echte keuren ook niet de juiste persoon omdat ik in veel dingen niet geloof of het zonde van mijn tijd vind.Wanneer je naar die foto kijkt lijkt het net echt,slaat nergens op. Had me er 30 minuten doorheen laten lopen en ik had er 10 uitgepikt die ik als vliegtype wil. Nu ga je van ogen naar vleugels stuit pluim. Maar eigenlijk is het veel simpeler, goed geeft goed, maar niet altijd. Ik had dus mijn lijn mee Lesley-top  dochter Little Princes dagfondduif FFC en kleinzoon Sebastian. Nooit een handkeuring gedaan of ze mochten blijven nee gewoon rammen. Maar ze moeten wel goed gebracht worden ook hier niet zoveel Spaans bij. Ach een beetje slap lullen maar dit moet ik niet te vaak doen.

Mensen uit Oosterwolde bedankt voor een leuke middag. Weet je wat ik hoop dat de door mij enigzins afgekeurde 08 volgend jaar de pannen van het dak vliegt. Zou een mooie bevestiging zijn van mijn theorie: Ik weet dat ik niks weet.

Verder het vliegprogramma voorbij zien komen. Puuuh wel veel maar ik heb er zin in lekker rammen jonguuuuh.

12 jan

Nou weer mooi zeikweer. Elfstedentocht? in your dreams. Laatste 2 dagen in het donker van huis en laat thuis dus weinig gezien. Vanmorgen even door de hokken en vooral de vliegploeg lijkt er goed op te staan.

Toen we in Amerika waren zaten er 19 late/zomerjongen, zijn inmiddels allemaal verkocht behalve eentje, de mooiste. Komt uit mijn mooiste doffer en misschien wel mijn beste Romulus. De duif die er altijd met ziel en zaligheid in vloog, maar ook de nodige pech had. Hij stond tegen een dochter Jacob en dus kleindochter van de Bendner. De bedoeling was om dit laatje nog even op duivenmarktplaats te zetten. Kijk ik heb geen advertenties in de sfeer van wil je slagen haal hier duiven. Zag er zo eentje van een ex fraudeur, tsja afbeelding winnaar Nationaal Munchen.Persoonlijk vind ik dat je dat soort overwinningen met terug werkende kracht af mag nemen. Het nadeel van de twijfel heet zo iets.

Maar goed ik wist niet of het een doffer of duivin was, dus deed ik het bij de losse meestal oude beppe,s waar ik nog een ronde uit wil wanneer de dagen wat langer worden. Maar beppe Ceto (2007) zag wat in het jonkje en is hem nu de fijne kneepjes aan het leren, zeg maar de bekende oude fiets. Rob de Nijs zong het al ik was 16 en zij was 28. Ik laat het zo, zal ze een bak geven. Heel veel toppers zijn bij toeval geboren.

 

Straks even naar Franeker waar mijn jonkje in de finalepoule zaalvoetbal zit en daarna mien maat Wiebren op pikken en richting Donkerbroek om een beetje te ouwehoeren. 

Mensen hou er een beetje plezier in, je leeft maar een keer.

 

10 jan

Keek net even bij de bonnen van Noordwolde, en dus ook even naar die van Marcel v/d Zande. Heb Marcel nooit ontmoet maar we hebben weleens mailcontact. Naast het nodige bla bla wat altijd bij bonnen staat viel me het volgende op.

 Zijn vereniging in Smilde is onlangs opgeheven en Marcel gaat misschien weer terug naar de afdeling Friesland.

Het is maar een zinnetje maar er zit zoveel achter, wanneer besluit een club tot opheffen? 5 leden? Hoe gaat dat met de spullen alles verkopen en verdelen. Kleine tragedie die steeds vaker voor zal komen. Zelf zit bij de Zwarte Doffer met een goed clubgebouw en nog een redelijk aantal vliegende hokken, maar hoe lang nog? Kijk naar de leeftijd van je leden, dan kan het snel gaan. Kijk ik maak me niet druk meer om wat voor vliegprogramma dan ook. Ik vond Maarten wel eerlijk over het aangeven van een stukje eigenbelang inzake de vlieglijn, je hebt er niks aan maar er zit ook geen ruis op de lijn. Het maakt niks meer uit dat over elkaar rollen, nog een beetje vliegen en thats it. 

De weduwnaars lijken in een mooie harmonie de bakken te verdelen, heb ze op halve stand behalve Face die mag een open bak omdat hij anders wel 2 wil. Nu zit hij lekker van na na na ik heb een open bak en jullie lekker niet.

De kweek gaat wel aardig geloof ik al heb ik nog niet naar de bevruching gekeken. En verder niet veel te melden, eerste week zit er op maar ben alweer aan vakantie toe ha ha. Het schijnt dat wij ook op 15 maart gaan staken,waarom weet ik niet ik vind het wel best sa.

 

5 jan

Vandaag toch maar de boel gescheiden, wil een beetje overzicht krijgen.

indeling

Het duivinnenhok, hier zitten de vliegduivinnen

 

In het kweekhok zitten straks 13 koppels, ach het gaat zijn gangetje eitjes vallen gestaag. Ik heb ze nooit met 10 dagen allemaal op eieren maar ik ben dan ook geen winterkampioen.

Het prethok, hier heb ik 4 kweekdoffers die los kunnen tegen 4 betere vliegduivinnen gezet. Lesley-Buruma-Broerke en Riemer mogen het hier doen. Later komen hier nog 4 kweekdoffers naar toe van het kweekhok en ook die gaan tegen betere vliegduivinnen.

Oh ja Lesley moet nog even aan de pil.

Het weduwnaarshok. Dacht dat ik 19 doffers had maar het waren er toch 20. Hier zitten maar liefst 17 jaarlingen. Heb de bakken open gezet zodat ze een uit kunnen zoeken. Het recht van de sterkste. Face een 2 jarige wil meer bakken dus die maar even vast.