Top tien teller club 2016 1-1-1-1-1-1-1-1-2-2-2-2-2-2-2-2-3-3-3-3-3-3-3-3-3-4-4-4-4-4-4-4-4-4-4-5-5-5-6-6-6-6-6-6-7-7-7-7-7-7-8-8-8-8-8-8-8-8-9-9-9-9-9-9-10-10-10-10-10-10 (71)

Top tien teller kinderen-klk en achter klk Lesley 2016 1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2-2-2-2-2-2-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-4-4-4-4-4-4-5-5-5-5-5-6-6-6-7-7-7-7-7-7-7-7-7-7-8-8-8-8-8-9-9-9-10-10-10-10-10-10-10 (63)

PIPA-teller 2016 22 x

 

 

 

12 nov

Sportief gisteren niet de beste dag, De sociale werkers van de SC gingen de punten naar Groninge brengen. Ze moeten nu wel op gaan passen voor degradatievoetbal hebben ze de ploeg niet. Maar ik zie het zo gebeuren. 

Dan de formule I, Volgens mij reed hij een van zijn beste races ooit en had op zeker gewonnen. Maar Ocon dacht daar anders over, tsja dat hij fout zat was duidelijk. Maar had Max niet een wat veiliger plek kunnen uitzoeken. Nu komen twee alfa mannetjes in een positie waar ze ook alfagedrag moeten laten zien. Heel jammer.

Alfa mannetjes op je kot, ik hou er wel van maar ze moeten wel presteren, ik hou niet van een alfa met een grote bek die niets laat zien. Bij de jongen heb ik de 53 (Romulus x Leenduifje) verwacht ik veel van. De ringnummers 50 en hoger waren de latere jongen net wel net niet mee. Maar ik speel ze liever op de jonge tour dan natoer. De 53 zag ik vaak aan kop en is ook nog een paalt die op zijn vader Romulus lijkt. Romulus is de mooitse jonge op mijn hok. Een andere is de 50 (Urker x Lesley 23) draait 10 op 10. Urker is een kleinzoon van Eddie x Laura en Max x Renate van Henri en Wilma en komt via Hendrik en Jan Pieter Brands op mijn kweekhok.

Ik heb ze gisteren en vandaag weer even laten fladderen, gaat nog niet van harte maar even los kan geen kwaad. Rover ach er zitten nog teveel en 75% is jaarling en die moeten mijn hart nog voor zich winnen.

11 nov

Vandaag om 11 uur is het 100 jaar geleden dat de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog tot stand kwam. Zelf ben ik docent geschiedenis (al voel ik me nooit echt een docent) en de Eerste Wereldoorlog is met afstand mijn favoriete onderwerp. Voor de Nederlandse jeugd  is het een net zo ver van mijn bed show als de Franse revolutie of de VOC.  Op dit moment is de Zwarte Piet discussie weer vol op aan de gang. Friezen die rust wilden op een kinderfeestje en daar een wat te rigoreuze maatregel voor namen worden in het westen neergezet als racisten, en de andere partij wil zijn gelijk halen door te blijven hangen in een verleden wat niet fraai was. Witte pietjes gele pietjes zwartepietjes als hulpjes het zal me jeuken. Gisteren was het lampionfeest, er staan 2 mannetjes van 5 te zingen voor een man die ze niet kennen en met ontstoken ogen zo in een horrorfilm (of een jankfilm) kon spelen. Denk je nou echt dat het die mannetjes wat uitmaakt of Piet zwart wit of geel is, sodemieter op jonguh. Dit soort gedoe kan tot burgeroorlogen leiden.

Een van de oorzaken van de Eerste Wereldoorlog was het toenemende Nationalisme, trots op je eigen volk(ras) en je superieur voelen naar anderen. Tsja, we leven in een tijd waarin veel onrust is. Elk zinnetje dat ik hier tik kan direct wereldwijd gaan. We noemen het beschaving, het verleden zegt ons dat beschaving mocht het bestaan flinterdun is. Als er een oorlog is die dat heeft laten zien is het die van 1914-1918. Mensen hadden het gevoel dat ze alles konden maken. De Titanic die in 1912 zonk is daar het sprekende voorbeeld van, "you gonna die an old woman" Nou die titanic is niet oud geworden.

Het is ook de oorlog van de duif, duiven waren zeer belangrijk voor de communicatie, complete verrijdbare hokken bij front. Duiven werden helden, De bekenste is Cher Ami, ik ga de verhalen niet neertikken die staan wel op het internet.

Vandaag een herdenking in Parijs waar de hoofdlanden van toen vertegenwoordigd zijn, vijanden zijn vrienden geworden. De problemen zijn anders, misschien wel lastiger. Toch heeft de Eerste wereldoorlog meer nog dan de Tweede wereldoorlog een enorm stempel op het huidige Europa gedrukt.

2 minuten voor 11 sneuvelde de laatste soldaat, je kunt ook gewoon pech hebben in het leven.

10 nov

Vanmorgen er al vroeg uit, om 8 uur ging het jongere broertje van Alwin richting Noord holland. Even door de hokken en richting Balk. Je gaat dan naar je roots en ja daar woont ook veel familie. Druilerig weer, mijn favoriete voetbalweer. Ik was een werkertje lopen zuigen en hard, ik hield van dit weer slidings over 30 meter heerlijk. Scoorde in mijn nadagen wel veel. Mijn jeugdtrainer zei al jij breekt met de combi hardheid en dunne beentjes nog een keer een been. Gelijk zou hij krijgen, inmiddels was ik 40 en de hardheid kwam van de tegenstander. Veel ellende waar ik tot de dag van vandaag nog veel last van heb. De eerste die ik tegen kwam was Bjorn de jongste van Cor, staat op de goal bij ondrr 11.

Ik heb wat met keepers, Dion heeft t/m de A1 gekeept en ik ben jaren keeperstrainer geweest. Momenteel is er nog een van mijn pupillen prof in Italie vind ik leuk. Bjorn zou ik ook wel onder mijn hoede willen nemen.

En verder wil ik winnen en heb ook altijd iets met spelertjes die dat uitstralen. Bij onder 9 een toppertje, werd aan het shirt getrokken en leek te verliezen, zijn sliding was fel maar te laat. Moest er van zijn trainer even af, stoom afblazen. Kijk wat hij deed is niet goed, toch moest ik even glimlachen, ik hou ervan dat willen winnen.

Kijk in het voetbal heb je niveau,s in de duivensport vliegt iedereen maar tegen elkaar, en eigenlijk vind ik dat niks. De spagaat tussen topsport en folklore is te groot.Kijk topsport vraagt een stukje egoisme en folklore vraagt sociaal zijn, daarom liggen topspelers in hun club ook vaak onder vuur. Ik heb een broertje dood aan die lui die bij een goede uitslag net doen of ze top zijn maar bij de mindere gaan roepen dat het maar een spelletje is. Eigenlijk zou je moeten zeggen waar wil je spelen bij de folklore of bij de top. Ga je voor de top dab niet piepen.

Vervolgens even bij mem langs, Broerke was er ook. Even gezegd dat hij volgend jaar met mij naar Lapland gaat, piept dan wel wat maar niet zeuren gewoon doen. Daarna even met mien maat de bossen in en even bij Dion kijken 4-3 winst tegen de Walde.

Zou heel veel schoonmaken in de hokken maar weer bijna geen duif gezien.

Even reclame maken voor mien Famke. Ze heeft nu net als haar heit een blog, nou ik weet wel wie ik liever lees.(ze is har heit tot de bek ut stapt, kwa uterluk don he))

www.followfitgirls.com 

 

9 nov

 

Kijk je hebt Messi en je hebt Ronaldo maar er is maar een Zlatan !! Wat een baas gewoon zeggen dat je de beste bent, ik hou daarvan.

Ja zegt hij, ja ik wil wel in Los Angeles blijven maar dan moet er een team komen dat kan laten zien dat we de besten zijn, Voor het team hoor want ik ben al de beste. Wat een baas.

Ik vind dat geweldig, dat bescheiden geneuzel altijd, je kop een boven het maaiveld uit durven steken.

Bas Verkerk  is daar veel te bescheiden voor, maar eigenlijk zou hij moeten zeggen wat zeuren jullie nou, ik ben gewoon de beste, dan vlieg ik toch met mijn 400 duiven tegen de hele afdeling.

 

Gevraagd: Postduiven verzorger

Iemand die liefhebberij heeft om duiven te verzorgen en te spelen.

Goed salaris

Eventueel woning beschikbaar

Haal ik van duivenmarktplaats, kijk als jongetje wil je profvoetballer worden. Maar wil je als jeugdlid in de duivensport prof worden? Zat er even aan te denken, volgens mij is het in Zeeland en wat moet je dan precies doen? Zeeland zou er volgens mij wel kunnen aarden. Maar hoe vrij ben je? Ach ik denk niet dat ik geschikt ben om onder een ander de folklore te beoefenen.

Hoe oud is die Gaby Vandenabeele eigenlijk, puuh wat een geld, leuke vrouw heeft hij al dus gebakken. Totale verkoop ook een dooddoener, je koopt een paar terug niks mis mee. Mensen oordelen snel, terwijl ze het zelf ook wel zouden willen, ik heb respect voor het manegement van VdAB.

8 nov

  

Vandaag even Reiztze en Lucas feliciteren met hun 1e en 5e jongeduif in de Pipa ranking. Respect!

7 nov

Gisteren in het donker weg en in het donker terug dus geen duiven gezien, Had de laatste van de verkoop (so Bleu) mee naar school. De koper zou hem daar af halen. Dus het mandje stond  voor de klas. Had de 4e klas maar niemand die er acht op sloeg. Tot ik haar er even uithaalde, stoere jongens die tegen een tattoo aanzittenzijn bang voor een duifje. Daarna even de site open en konden ze al mijn jongen even een naam geven is dat ook maar weer klaar. Even dansles gehad, Cha Cha ach direct de beste, nee hoor vooral de tenen van mijn partners moesten het ontgelden. Later even eten goed gezelschap, ach wie doet je wat.Nou vandaag vrij dagje even door de hokken en vanmiddag even naar de voetbalschool.

Verder komt de tijd van de uitreikingen er weer aan,volgende week zaterdag de club vlot er op Frisia en dan het Fuid festival. Ach biertje hapje bekertje lekker man.

Verder kreeg ik een mailtje over de fraudegevoeligheid van chips, ach gaat weer geld kosten. Mensen en geld lastige combi, maar ja als een hok 800 duiven kan verkopen en meer dan binnen loopt, ja willen we dat niet allemaal?

Bij Stouwe Douna las ik de overstap naar de blauwe zakjes. Gemak dient de mens. Ik gebruik het inmiddels een jaar of vijf, en het gaat lekker. Maar ik ben dan ook een luie melker, ik zie niks. Net even door de hokken geweest een paar in de handen gehad zijn te zwaar. Maar ach ook daar hou ik me niet mee bezig een wintertje erover en bingo. Opvoeren en Geery plus heb ik niks mee. De ploeg is zwakker dan vorig jaar, maar is dat wel zo? Sebastian en Remus waren de kapteins maar stel er zijn 4 jaarlingen die hetzelfde binnen brengen dan zij vorig jaar met hun tweeen, ben je er al weer. We gaan er relaxed naar toe werken, en eigenlijk ben ik ook voor niemand bang.

5 nov.

Lekker dagje vandaag, beetje pielen met gipsplaat, muziekje er bij wie doet je wat. duifjes even in bad, vroeger had ik ze in deze periode ook vaak even door de handen. Maar die tijd is geweest ze komen er echt wel door.  Ik denk dat ik over 14 dagen weer een beetje begin de boel los te laten, kunnen mooi op het hoofdhok blijven, nog niks gescheiden. 

Dat klussen zet je ook weer aan het denken, ben wel geen bouwvakker maar naast een beroeps zou ik misschien wel mijn eigen krot op kunnen knappen, moet ik nog wel een krot vinden natuurlijk.

Dromen mag dromen moet.

 

 

4 nov

Toen had ik er nog zin in samen met mien maat,lekker weertje biertje zwakke tegenstander dus klets er lekker op, zoek de bal in de diepte.

Maar wat een zaadpot was dit weer, wil je het stadion leeg hebben dan moet je zo aan een wedstrijd beginnen. Emmen had gewoon moeten winnen. Achterin blijven ze de bal maar rondspelen en zelfs dat kunnen ze niet gezien de mogelijkheden die Emmen kreeg. Ach om je dood te schamen inmiddels 5 thuiswedstrijden bezocht en gezapig angsthazen voetbal troef. Puuuh gaat een lang seizoen worden zo.Kijk Heerenveen hoeft geen kampioen te worden of Europees te spelen nee ze moeten alleen het publiek vermaken, nou dat lukt nog steeds niet.

De rui ach dat doen ze toch wel. De prijzen worden in mijn ogen toch echt in het seizoen verdiend. Zo even naar Heerenveen Emmen, je hoopt dat ze nu toch eens thuis gaan winnen maar goed we gaan het zien.

update: Dan las ik ook dat Afdeling 6 zelf heeft voorgesteld om samen te gaan vliegen met afdeling 10 en 11, dus sector 4. Vind ik zelf een heel logisch voorstel gezien de veel te grote overvlucht t.o.v. afdeling 5.

Haal ik van de site van Pieter Timmer, lachen. Roep ik al jaren zal wel geskriem komme dat alles dan door Holland gaat, zal me benieuwen wat de grote voorstanders van samen met 10 uit het oosten van de afdeling Friesland hier van vinden. Kun je toch eigenlijk niet tegen zijn. Friesland kop NH en Groningen lekker samen dagfond en De polder, Drenthe en het zuidelijke Noord Holland samen op een ander station. En Chateauroux nationaal. 

3 nov 

Vanmorgen vroeg al op de velden van ONS Sneek. Leuk spelertje maar ook een leuk meisje gezien op de rechtsachter, ik hou daar van zo,n wiggie wat de kerel onder de jongens is. Ook iets raars gezien. Onder 8 zegt een trainer tegen de keeper wil je X even zeggen dat hij naar voren gaat lopen. Het mannetje stond waar hij stond, tegenstander loopt er langs en scoort, Het mantsje heeft het niet eens gezien dat ze langs kwamen, niet goed, heel raar om te zien. 

Daarna kwamen twee gepensioneerde Noord Hollanders 2 dochters van Sebastian halen. Mannen waar je zo uren mee door kan praten. Vooral de beroepen spraken me zo aan. Rechercheur, wapenexpert, jeugdgevangenis kinderpsycholoog, puuh om jaloers op te worden. Weet niet wat dat is maar kan altijd goed met die Noord Hollanders door een deur. 

De 13 laatjes zitten in het rennetje, ik ben verliefd op het witkopje rechts, wat een mooi mokkultje is dat. Komt uit White Adonis x Beauty Berber dus is een kleindochter van Lesley. Het is dat ik niet meer ga klooien met laten op het vlieghok maar puuh.

Straks even met mien maten fietsen, maandje stil gestaan dus ruuuuustiiiigg, vanavond even ergens een hapje eten, leven is mooi ast mar sien wist.

 

2 nov

Vandaag kwam het fotoboek binnen, mooi geworden. Tine had allemaal foto,s van de mobiel uitgezocht en er tekst bij gedaan, opsturen en voor 36 euro heb je een prachtig naslag werk. Het bracht me op een idee, kijk ik tik wat, eigenlijk voor mezelf. Nu ik een beetje in de herfst van mijn duivenloopbaan zit is het misschien wel aardig om een boek te maken over de 40 jaar dat ik in deze folklore rondloop. Dus eigenlijk allleen voor mezelf.

Had vandaag 1 A en werkte met het boekje "Opdat we nooit vergeten". Kijk het gaat van oudere kinderen naar jongere, begin bij Pander over duiven en hij vergeet de les. Dit keer kwamen de duiven die vanwege de bezetting gedood moesten worden. Pootjes en ring inleveren, wat had ik gedaan? Ik weet het niet, Lesley ???

 

Las het stukje van Henk Douna over clubgebeuren en beleving en plezier, niks aan toe te voegen. Toch staat het haaks op de plannen van het NPO over het minimum aantal leden om te mogen inkorven. Ook lijken afdelingen een beetje angstig te worden over de toenemende macht van het NPO. Ach ik vind alles best van mij mogen ze de hele boel op de kop gooien. 

Ben 3 weken van huis geweest maar heb niet het idee dat ik ze nu veel meer zie, De laatste dagen druk op het werk en dus maar 10 minuten nodig voor voer en water. De meeste verkochte duiven zijn nmiddels bij hun nieuwe baas, en dus tijd voor de tweede ronde. Uit Sebastian zitten er 4 laatjes waar er morgen 2 van weg gaan. Dus zitten er nog 13 laatjes die zeer de moeite waard zijn. Ik ben nog niet op de 60 duiven die ik wil maar de contouren worden wel steeds duidelijker.

Morgen scouten in Sneek en dan woensdag voor het eerst sinds lange tijd weer eens op het trainingsveld staan bij de voetbalschool, niet als trainer maar als kijker lijkt me leuk.   

 

 

 1 nov

Bijna in het donker weg en bijna in het donker weer thuis dus amper duiven gezien.

Ja de coach zei dat de vorige foto niet goed was dus nu deze maar.

Vanmorgen kwam mrBingo (klaas de Vries) Ash halen, ging naar Belgie. Ach Klaas aardige vent even kort bij de hokken kijken. Je gaat toch verhuizen? Dat is wel de bedoeling maar we hebben een pracht woning dus hebben we ook wel wat noten op de zang. Wel gaat alles er anders uit zien. De afgelopen maand dus samen met Tine door Amerika getrokken en dat beviel best. Zuid Afrika is de volgende op de rol.Dus duiven gaat steeds meer naar de achtergrond. Zo ben ik wel een liefhebber van het jonge duivenspel maar het beperkt je ook in de vakantieperiode. Dus speel ik met de gedachte het jonge duivenprogramma te laten schieten en de natour en de taartvluchten te doen. Nadeel is dat je dan 8 zaterdagen voor de Katzekut vliegt maar dat is misschien wel goed. Verder wil ik ook een andere baan mag wel wat spannender dus ook daar aan het zoeken.

Ik zeg je leeft maar een keer dus haal er uit wat er in zit. Of ik het er met de huidige selectie uit kan halen weet ik niet. Voor het eerst sinds jaren heb ik het gevoel dat ik minder sterk ben dan het jaar er voor. Heel veel jaarlingen ach we zien wel.

 

29 okt

Gisteren 2 topspelers op bezoek, eentje uit Noord Holland (afd 6) en eentje uit Groningen (afd 10). Hadden iets gemeen, spelen op de dagfond gesplitst, noord en zuid. Afdeling 6 gaat wel naar hetzelfde station maar 10 heeft ook andere stations. Toch waren ze zeer tevreden over deze splitsing. Kijk dat we samen moeten werken is duidelijk, misschien zou Friesland deze splitsing kunnen volgen en niet alleen de samenwerking moeten zoeken met zijn rechter buurman maar ook met zijn linkerbuurman, of zijn de leden aan de westkant enkel bladvulling???