Top tien teller club 2016 1-1-1-1-1-1-1-1-2-2-2-2-2-2-2-2-3-3-3-3-3-3-3-3-3-4-4-4-4-4-4-4-4-4-4-5-5-5-6-6-6-6-6-6-7-7-7-7-7-7-8-8-8-8-8-8-8-8-9-9-9-9-9-9-10-10-10-10-10-10 (71)

Top tien teller kinderen-klk en achter klk Lesley 2016 1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2-2-2-2-2-2-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-4-4-4-4-4-4-5-5-5-5-5-6-6-6-7-7-7-7-7-7-7-7-7-7-8-8-8-8-8-9-9-9-10-10-10-10-10-10-10 (63)

PIPA-teller 2016 22 x

 

 

 

 

 

 

1e Asduif lang Afdeling Friesland 2018

1e Asduif Lang ACG F 2018

1e Asduif lang Frisia  2018

1e Dagfond ACG F 2018

1e Midfond ACG F 2018

2e Midfond ACG F 2016

3e Asduif Jong Friese Fondclub 2015

6e  Asduif Midfond Afdeling Friesland 2016

17e Olympiade Asduif tegen ongeveer 200.000 duiven

 

21 april

Frank zei vrijdag, je moet ophouden met die selfies want je lezers lopen weg. Daarna een zeer dubieuze selfie met Frank gemaakt, als ik die plaats krijg ik de AIVD op mijn dak. Dus maar even wat hulptroepen ingeschakeld. Heerlijk even een rondje Tjeukemeer met mijn meisje. Friesland is nu op zijn mooist, met al dat jongvee en de weinige weidevogels. Puur genieten ondanks wat zware benen. Zag dat het huis van wijlen Hans Bax te koop stond, man vloog hard. Niet een raar plekje, straks maar even op funda bekijken. Zit bedrijfsruimte bij ook wel boeiend. Dan nog een wens van me om met de wind in de rug op de racefiets naar het zuiden te fietsen, moet dan eigenlijk naar zeg maar kampen gebracht worden en dan verder en waar ik stop moeten ze maar weer even halen. 

Ach het loopje naar het hok is naar een nederlaag altijd wat moeilijker. In district 3  was het 40/25  en 13 x 1:10 (waarvan 12 duivinnen) nog wel pipa waardig maar dat gaan we niet doen. Totaal 18 v/d 22 duivinnen prijs. Dus daar kan ik nog wel verder mee. Doffers dus super bagger. Zag Klaas Vlig uit Lemmer, lagen wat beter dus mogen omgerekend 2 minuten eerder beginnen maar dan moet je gewoon op 40 starten en dan als de brandweer. Niet dus Douwe Ferwerda zat nog het dichst bij al draai ik later in het verhaal weer gelijk op. Maar het gaat ook om de kopduiven dus geen excuses. Poetsen Pander. Overwinning ging naar bla bla Joop Visser gefeliciteerd olde Lemster.

En dan Face had twijfel om te spelen en weer veel te laat. Darmpjes niet goed zal even een pilletje opsteken. Alles voor die ultieme duif. 

update: Was vlees nog vis. Snel vergeten dus maar wel even kijken hoe ik de mannen aan de gang krijg. Seizoen is nog lang maar je moet wel op een niveau beginnen natuurlijk. Wel Britt voor de 2e keer eerste op mijn hok. Deze wat lelijke duivin lijkt wel iets te hebben. Vanmiddag maar even de racefiets klaar gemaakt en even een stukje gefietst. Morgenochtend vroeg even met Ber een rondje Tjeukemeer. De bosjes hadden pech, Hilly had de antenne niet diep genoeg aangesloten, dus geen constateringen. Remco zei gelukkig ben je niet met Theo getrouwd, puuuuh. 

update: Ik was er wel klaar voor. Labtopje buiten hokjes klaar hempje korte broekje. 11.35 zou strak zijn. Maar goed bagger in optima forma. Op 46 komen ze uit alle hoeken. Britt drukt als eerste af. Duivinnen voorop geen doffer bij mijn eerste 10. Ja dan weet je dat je aan de bak moet. Het is lang geleden dat ik zo slecht begon.

Ach AS wanneer de zorgen op je kot je grootste zijn. Maar komt wel binnen deze afgang, je schaamt je er een beetje voor.

20 april

Ze gaan er om 9.30 uit, we gaan het zien, 2.5 uurtje draaien. Sneu voor Wiebren die krijgt vandaag letterlijk een begrafenisstoet langs op een paar meter van zijn hokken. Ach meestal maak je je hier drukker om dan de duiven.

19 april

Gisteren even met de dames een terrasje gepakt in Oudemirdum. Lekker tot 19.30 in het zonnetje, patatje biertje lekker man. Mensen die denken dat dat gedoe van vorige week invloed op mijn leven heeft die zitten er ver naast. Maar ik tik over duiven en daar zit geen Spaans bij. Tik ik over voetbal dan zou ik zeggen dat de KNVB het prima ziet door de competitie te verlengen om Ajax een kans te geven. Wat een reclame voor het Nederlandse voetbal. En ja ik vond ook dat je dan dinsdag gewoon voor het eggie had moeten vliegen, waardoor je die afgelaste vlucht weer recht had getrokken. Werkende leden zijn er bijna niet meer en ach ze vallen wel op de antenne. Oei weer een kritische noot kai kai kai. Sorry Wiebren kan het niet laten.

Al die ziektes die onze duiven bedreigen. Las bij ET weer veel gedoe met zijn jeugd. Wiebren had het ook al over blubberende jongen. Er komen nog 2 jongen uit De Witkop (Lesley x Dolle Mina) x dtr Storm van Broerke deze kant op. Broerke heeft ook altijd coli problemen. Zelf heb ik er weinig ervaring mee. Toch zijn mijn duiven er niet immuun voor. Ooit had er iemand 4 doden waren er 3 van mij bij. Mocht het komen dan ga ik niet docteren, probeer het met lichtere voeding op te vangen. En dan maar zien waar het schip strandt. 

Vandaag vrij dus teveel tijd, is niet altijd goed. Ben dan onrustig en neem ze teveel door de handen. Voorbereiding met die tussen vlucht was slecht. Liever had ik even bewust met de hele bubs de Urker carpool gepakt. Gaan ze toch langs komen morgen. Maar goed het is zo het is. Er zullen vanavond 40 mee gaan. De getekende zijn Ramon en Snowwhite. 

Ik denk dat het een mooike gaat worden met de regio Urk als spekkoper. Maar goed voor Joure liggen er ook zeker wel kansen. Ik heb er net als vorige week wel weer zin in. Ik hoop dat er een jaarling doorknalt, is toch kopwind staat goed op het CV.

Op eigen hok tip ik Britt kld Storm( Tsunami x Elly Pelly) was dinsdag mijn eerste en viel gisteren na de training bij de weduwnaars is dus goed weg geweest. Zal haar zo even door de handen laten glijden.

18 april

Het lijkt wel zomer, vorige week aflassen vanwege de kou, nu maar even afwachten of het doorgaat vanwege de warmte (voor de mensen die niet tussen de regels door kunnen lezen , dit is een grapke). Vanmiddag tijdens de training dacht ik nog even over de beleving hier. Kijk wiebren was hier afgelopen week even een bakkie doen. Hij zei jonguuuh tik nou geen kritiek neer daar krijg je weer commentaar op. Ach dat valt wel mee hoor, een paar mailtjes en verder niks. 

Maar zo stond ik dus vanmiddag even in de tuin en dacht oost in de wind, dan weet je waar ze gaan vallen. En even over wanneer zo vroeg in het jaar deze wind.

en daar was hij 2011, de aflossing van de wacht. Mooi weer oost-noordoost. Lesley was bezig met zijn laatste seizoen. Zat in een clubje van 4 maar vloog wat te ver door. Maar voor de overwinning zou het niks uit maken want de nieuwe ster Kras Beauty zat 5 minuten eerder en zou volgens mij de 4e in de Afdeling spelen. Vanaf toen is er tot 2017 een strijd ontstaan tussen hok Koelma en hok Pander. Waarbij we allebei bij de top konden aanhaken. Je keek ook naar elkaar. Dat is nu niet meer zo, ik zie wel duiven trainen maar het boeit me niks meer van wie ze zijn. Ik kijk wat naar mijn eigen ploeg en heb geen flauw idee wat ze kunnen. Dinsdag was niet goed geloof ik, Ach we zien het wel.

Ik keek even op DMP en een soort van discussie over de systemen en 2021, Heb er geen verstand van maar mocht het kloppen dan lijkt het me de doodsteek. Maar zo ik al zei ik heb geen kennis. Maar als ik het zo lees zijn er wel meer die in het duister tasten.

17 april

Klinkt gek maar ik had er gisteren alle vertrouwen in dat ze het gingen redden. Omdat ze volgens mij altijd scoren en dan gaat Juventus ook nerveus worden. Je moet je tegenstander nooit te groot maken, Ploeg zit nu in een flow dus waarom niet zou ik zeggen. De begroting van Ajax staat in geen verhouding tot die van andere topclubs in Europa.

Kijk in de duivensport denkt men ook vaak dat je met veel geld kampioen gaat worden, is ook maar gedeeltelijk waar. Een toppertje kan zomaar ergens op een hok met een goede basis uit het ei kruipen. Dat is het leuke van duiven.

16 april

Hij was dus niet zo lastig. Ik had rond 11 uur een tussenuur dus snel even naar huis. Maar het kon eigenlijk niet dus maar weer terug. Zag ik de Rasjes op 11.14 staan dus even aan een lieftallige collega gevraagd om even op mijn klas te passen en toen ik thuis kwam waren er 11 v/d 18. Ik had Brittje 88 voor op, en ze waren mooi vlot op elkaar gevallen. De snelsten zaten zoals verwacht in Urk en Harlingen. Ach we gaan maar weer poetsen. 

Ik zag dat Harm Brands de enige boven de 1500 mpm was, toch wel leuk. Maar ook dat duifje in Kootstertille bijzonder knap.

Mooi dat Johhnie ook weer eens de pen heeft opgepakt. Beetje schrijverij maakt het wat leuker, ook al ben je het er niet altijd mee eens. 

De jongen lijken het goed te doen. Staat al een mooi ploegje in de lucht en ik blijf bij zetten. Toppers heb je in alle leeftijden. Wel is het een stoomcursus vanwege de vroeg start. 

 

 

 update: Ach Classie deed het gisteren na zijn wat emotionele reactie bij zijn wissel. Ik doe het ook omdat ik het enige lid van Afdeling 11 ben die zaterdag wel wilde vliegen, en meestal van uit de emotie schrijf.. Mijn excuses hiervoor ik ben nou eenmaal een liefhebber van wedstrijden en niet van geneuzel en zeker geen winterkampioen. De duiven die mee waren gegaan waren er klaar voor geweest,dat ze een jasje uit hadden gedaan ach dat trekken ze maar weer aan. Wat ik wel steeds lees dat we rekening moeten houden met de voorspellingen en de eilanden. Ach zouden we dan niet eens naar Afdeling 10 moeten kijken, gesplitste lossingen ze gaan daar toch wat beter met de vitesse om.

Sorry, ik hoop dat alle besturen van afdelingen die zaterdag wel hebben gevlogen hun excuses aan de leden maken. Ach nee hoeft ook niet leden zijn namelijk zelf verantwoordelijk of ze willen spelen. Kijk als je het principe hebt dat je je duiven niet onder deze omstandigheden wil spelen, dan doe je dat toch niet,hoeft je bestuur toch niet voor je te bepalen. Afdeling 10 gooide 13.000 duiven los "wot un verstan". Wij vliegen morgen met een vieze oostenwind en van die rare blauwe luchten, ik zou me als Friesland nog maar niet rijk rekenen.

15 april 

Vandaag is het 27 jaar geleden dat ik mijn eerste bevalling live mee mocht maken. En ik kan u vertellen dat het een show was. Veel mensen die een stuitbevalling zonder keizersnee mee wilden maken. Nou ze hebben het geweten Tine en pijn is geen goede combinatie. Dion gefeliciteerd.

Oh ja deze site gaat nog steeds een beetje over duiven. Wat ga ik vandaag doen, het is geen wedstrijd morgen maar doe ik mee? In het begin van het seizoen zoek ik naar ritme. Ik dacht dat ik dit al had gevonden maar goed dat ligt nu een beetje moeilijker. Ben niet thuis dus heb ik ook geen controle en dat is lastig. Denk dat de duivinnen mee gaan en ik de doffers morgen opsluit of in de mand steek en kijken of ik ze op tijd thuis kan lossen.

De wind lijkt in de oosthoek te blijven. Mijn mening is dat oost veel lastiger is dan NO. Je krijgt vaak rare vluchten.

Ach we zien het wel, gelukkig zijn er maar weinig werkenden meer in deze "sport".

 

update: Pech, vanmorgen mijn ketting al na 200 mtr gebroken, dus steppend naar huis. Inmiddels het 2e ketting en tig lekkebanden. Terwijl mien maten bijna nooit lek rijden of een ketting breken. Mijn Belgische schoonzus zou zeggen het Leven is niet altijd eerlijk lief. 

Kreeg 2 mailtjes van personen die ik persoonlijk ken en ook altijd wel verstandig vind. De ene was het met me eens en de ander totaal oneens. Kan de pen is soms harder dan het zwaard. Ik tik het neer en daarmee uit. Wanneer ik iets vind is dat mijn mening en mijn beleving. Maar mijn schrijven heeft naast veel prive de duivensport als rode draad. Kan ik alles zeer veilig en diplomatiek neertikken maar dat zit niet in mijn karakter. Dus neem het met een korreltje zout allemaal. Maar waar ik wel een beetje moe van word is dat we rekening met alkaar moeten houden en daarom de liefhebbers tegen zichzelf moeten beschermen. Het NPO programma is zo ingericht dat je kon overslaan. Hier mee stop ik er over. Maar ik maak me wel zorgen over de willekeur. 

Ach het was koud bij Heerenveen Groningen maar gelukkig weer eens wat strijd.

update:

Al met al kwamen de duiven vlot door en is alles weer thuis. Overal in Nederland vlotte concoursen, alleen Friesland had het bij het verkeerde eind door vroegtijdig af te gelasten met als gevolg dat alle leden een vlucht en punten mis zijn gelopen.

Ik heb het vaker aangehaald: al houdt hij sneeuw of komt er een orkaan langs, een concours moet altijd doorgang vinden. Kan men ter plaatse niet lossen, dan kan men alsnog gewoon terugkeren. Een vlucht op voorhand afgelasten omdat enkele oproerkraaiers op Facebook onzin uitkramen, gaat te ver.

Of heeft het bestuur van Afdeling Friesland ’96 zelf een verkeerde weersite bezocht? Hoe dan ook is het zuur voor de leden om te zien dat Afdeling 10 gewoon deelneemt, terwijl sommige hokken daar nog verder moeten.

ET

Ach ik ben het vaak met de man eens. Zelf gooi ik mijn mening op mijn site en wat de wereld daar mee wil gaan doen boeit me niet zo. Zit vaak onzin bij maar ik heb ook weleens gelijk. De laatste dagen had ik gelijk,

14 april

Even wat uitslagen bekeken, logische snelheden rond de 1200 mpm en een redelijk tot goed verloop. Ach Friesland is volgens mij nu de schlemiel. Maandag inkorven dinsdag vliegen woensdag een uitloopdag en donderdag een training en vrijdag de mand weer in. Dus een gebroken week.Wat ik me nu afvraag wat is de rol van het NPO hier nu in? Er is geen algeheel inkorf verbod gekomen wat je bij warmte wel eens ziet. We gaan naar Kalkar Duitsland, met oost is dit op zich wel juist. Weet niet of ik mee doe, want we maken er geen klokvlucht van, had volgens mij de boel wat leuker gemaakt. Ik heb mijn duiven niet voor trainingsvluchten.

Ja beste mensen het is op het moment niet zo positief. Deze willekeur, ik vind er geen flikker aan. Je werkt naar de start toe staat er goed op en dan laten ze een beetje kou en beroerde voorspellingen werken als een vervoersverbod. 

Straks even fietsen en vanmiddag even naar Heerenveen, zullen ook wel met maillotjes spelen. Verwacht er niet veel van.

 

 

Remus en Doutzen een toevalspaar maar wel verliefd zo te zien.

update: Net even een wedstrijdje onder 8 gekeken, zonnetje in de nek. Ene ploegje hadden ze allemaal een maillot aan het andere ploegje uit St Niek speelde in korte broek. Zegt ook iets over hoe je het veld op gaat.Het laat me raden waar mijn voorkeur ligt. Friesland had vandaag niet eens een maillot aan maar bleef in de kleedkamer. Alle andere afdelingen los. Nationaal zou je eigenlijk dinsdag geen oefenvlucht moeten doen maar een om het eggie. Las Henk Douna, Henk kan het altijd mooi verwoorden, en heeft op veel punten gelijk. Maar het gaat mij niet om het aflassen van een vlucht dat kan altijd. Het gaat om het tijdstip waar op. De voorspellingen waren de hele week al zo. Dus had je ook wel op woensdag duidelijkheid kunnen geven en verder kijk eens naar buiten.Binnenland altijd gaan. Eerlijker wind kun je niet hebben, de duiven die niet mee kunnen hoorde je niet te spelen. Hier waren ook best wel een aantal thuis gebleven omdat ze er niet klaar voor waren. Ach ik heb mijn punt gemaakt, het blijft Folklore. Dat ik er zelf altijd nog als een topsporter in sta is mijn eigen schuld.

13 april

Het is 7.15 de zon zoekt zijn weg en weinig wind. Frank of Anne hebben de duiven al in de lucht. Is natuurlijk gekkenwerk met deze bizarre omstandigheden. Code rood is op zijn plaats, was de hele week al duidelijk. Ik heb de platen voor de deuren gedaan en blijf binnen. Breggepop zal wel niet door gaan. Gelukkig mogen onze duifjes dinsdag een vluchtje doen naar ik weet niet waar. Een vluchtje zoals we er al 2 hebben gehad om des keizersbaard. Dinsdag moet ik werken dus kan ik niet van de aankomsten genieten. Paniekvoetbal. Gennep 200 km waar hebben we het over. En je hoeft niet mee te doen he, zo zuur dit. Dat duiven of hokken er niet klaar voor zijn is all in the game natuurlijk, je hoeft niet te spelen natuurlijk. Maar iedereen weet toch dat we 13 april starten we hebben al 2 luxe trainingsvluchten gehad. Men zou nu eens moeten leren dat de verantwoordelijkheid om mee te doen bij de liefhebber ligt.

Wat ik me dan afvraag is waarom niet gewoon gisteren de mand in gegaan en eventueel op zondag gevlogen? Weersvoorspellingen op vitesse vluchten moet je altijd aan je laars lappen. Ach Friesland de cowboy,s , Friesland vliegt dinsdag lol man.

Zal zo de sneeuwikettingen en sneeuwschoenen even aan doen. Ik hoor dat de Elfstedencommissie met spoed bij elkaar is gekomen. Ut sil heve.

Kou is een emotie. Ik moet maar een hobby zoeken voor de zaterdag. 

Inmiddels hier de jongen er uit, arme beestjes. Ze lijken het nog naar hun zin te hebben ook.

update:

Kijk morgen weten we pas of het een goede of slechte beslissing was. Maar het lijkt een beetje willekeur omdat er volgens mij nog niet veel afdelingen hebben afgelast. Waarom ik zo baal is dat ik het gevoel had dat ik er deze week alles voor gedaan had om op de omstandigheden in te spelen en je dan ook een wedstrijd wil. De cowboy,s van Friesland zijn er al een tijdje niet meer, nu zijn we de ja vul maar in.

Inmiddels de dames er maar uit, wil ze afmaten. Misschien morgen of zondag even een loopje. Vind ik ook zo raar, wanneer je morgen naar Gennep was gereden en het kon niet, is toch ook altijd nog een zondag.

 

Dion stuurde mij deze foto. Zou kunnen dat het 1998 was. Ik was toen 37 jaar maar op sportief duivengebied echt een dieptepunt. Het wilde voor geen meter. En dan is er geen moer aan, zeker wanneer je zo graag wil. Zou een dergelijk dieptepunt nu niet aankunnen, zou er mee kappen. Ik tel zo 14 leden die er mee gestopt zijn waarvan de meesten overleden. Zelf ben ik geen spat ouder geworden.

ach vanavond niet inkorven dus maar even met de dames een hapje eten.

12 april

Vanmorgen een appje van Broerke, afgelast. Smoor in mag je best weten. Ik vind dat je op binnenlandse vluchten altijd moet gaan. Aflassen is tot daar aan toe maar wanneer je het op basis van voorspellingen doet dan had het woensdag ook wel gemogen. Ik heb ze vanmorgen nog aan de NPO gezet. Ze zijn kogelrond, en daardoor vol energie die er morgen uit had gemoeten. Nu niet dus en dames met energie die gaan rommelen omdat ze het kwijt moeten. Kou is een emotie, ze kunnen veel hebben, koppen daar hebben ze een van. Wil je niet spelen dan sla je over. Maar goed het is zo het is.

Ik weet niet wat andere afdelingen doen maar had dan eerder een NPO besluit verwacht.

11 april

Klaar voor of klaar mee? Nee ik heb er zin in. Weet niet waarom, waarschijnlijk de omstandigheden. Zo vroeg in het seizoen lijkt dit wel een kuitenbijtertje te worden. Hier zal niet alles mee gaan, maar wel veel. Conditie lijkt wel goed. Toch zal ik met name bij de doffers de nodige thuis laten zitten. Seizoen is nog lang he.

Gisteren Ajax gezien, jaarlingen. Ik zie ze het redden. Wanneer ze daar durven te spelen en er een knotsgekke wedstrijd van kunnen maken kan het zo 2-2 0f 3-3 worden. Respect voor de tegenstander okay, angst nee.

Mijn hok heeft hetzelfde, zo jong maar daardoor boeiend. Vorige week vloog de Ramon 18 een eerste maar vooral de finish was prachtig zoveel doel. Kijk NO maar ook de zon om het hoekje kijkend dus gaat het wel een eerlijke vlucht worden lijkt me. Hard en eerlijk is prima.

Zaterdag zelf om 9 00 scouten in Grou dus ook weer lekker vroeg thuis, no swet.

Wegens een succesvolle kweek zijn er nog wel een aantal jongen te koop, mocht je nog wat zoeken mail maar even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

10 april

Mijn coach wil alles schoon hebben, gaan we niet doen natuurlijk.

Ik lees niet veel sites. Mijn eigen rijtje en Hanjo. Ach soms pik je er wat van mee maar ook om even te kijken hoe het op andere hokken gaat. Toch blijf ik wel mijn eigen koers varen. Dinsdagavond nog een biertje bij Wim en Jolanda gedaan. Even het nieuwe jonge duivenhok bekeken, kan wel weer hard gaan. Mooi voor de beleving hier, al denk ik dat je concurrentie uit de regio nodig hebt voor kampioenschappen maar dat het voor de dagfond toch meer provinciaal moet kijken. Ach ik ram er maar gewoon in en kijk wel wat er komt. 

Zaterdag geeft TT 704 NO4 temp 0-7 50 % zon, ik heb er zin in. Vincent ging vanmorgen om 8 uur naar Oostenrijk dus maar even de dames mee. Koud en een stoef kopwindje. Hadden er wel terkken aan. Zag een paar ploegjes over gaan, het leek of ze stil stonden. Gaat wel veer kosten denk ik. Ja doe je er goed aan om een tussenweeks loopje te doen? Weet het niet, zaterdag vergelijkbare omstandigheden. Ik las bij AS en ET de moeizame Quivrain in Belgie en dan vooral bij de jaarlingen. Dat is ook een beetje de insteek hier ik wil dat mijn jaarlingen ritme hebben om de eerste loopjes door te komen.

En dan NPO 2021? Ik hou me er niet zo mee bezig ik loop te lang in dit wereldje mee, iets met neuzen. 

De jongen scharrelen in de tuin en maken wat rondjes. Lijkt allemaal vanzelf te gaan. Wel een dumbo afgezet, een beetje een schreeuwertje die het voer niet kan vinden. Ach ik ben een softy. De mand moet het maar uitwijzen.

9 april

 

Tsja wat kun je schrijven. Wat ik kan zeggen is dat het ritme snel gevonden is. s,Ochtends bij het opstaan gaan de jongen er uit, en in de middag de weduwnaars en de dames. En ik moet zeggen ze trainen wel lekker. Het voeren is als een fondvlucht, ik speel niet op honger en geloof ook niet in aanvettende bij goed trainende  duiven. Kou is dan wel een emotie maar er moet wel vlees op de botten. Dus ben eigenlijk wel tevreden, al vind ik de vechtpartijen van zondag wel vervelend. 

Op naar het weekend, gaat volgens de voorspellingen koud en met een kopwind worden. Tsja dat vraagt een beetje voorzichtigheid. Natuurlijk moeten al mijn duiven in staat zijn om dit aan te kunnen, maar de tijd van het jaar zegt me dat een aantal er nog niet klaar voor zijn en dus zou je ze verder weg drukken. Ben er dus nog niet uit, hoeft ook niet want het is nog geen weekend.

 

8 april

Zaterdag is de korte broek aan gegaan en  zal voorlopig wel aan blijven. Het was gisteren dus top. Dagje van alles wat, nog even gefietst. En een  sta op stoel voor mem gekocht. Ja dat is me een stoeltje, lijkt wel op de lancering van de Apollo als je op wil staan.

Tsja het windje blijft in de  NO hoek. Dus Urk Workum Harlingen Sneek kunnen oogsten. Op zich mooi om zo te starten, dus ik zal met de dames woensdag waarschijnlijk Urker carpool op gaan zoeken. Met de mannen rij ik eigenlijk nooit tijdens het seizoen. 

De mannen hebben wel een probleem. Wat is er na zaterdag veel gevochten, veel kapotte bekken.. Met kopwind hou ik daar niet van.

De jonkies gaan er vroeg uit, en vliegen en lopen wat om de deur. Ook hier een stoomcursus. De jeugd start vroeg dit jaar dus wil ik ook daar wel klaar voor zijn.

 

7 april 

 Ach ja een ACG overwinning is wel lekker als start. Zijn ze top, nee dat niet maar er zat wel veel doel op.

 

 

Gisteren dus een mooie start van het seizoen, in district 3 sta ik nu tegen  4638 duiven 9e met  41/33 . Beetje geholpen door een niet al te dominante O in de wind. Want overal kon men redelijk de snelheid houden. Er zat veel doel op de duiven terwijl er eigenlijk nog geen systeem op zit. Hoe later ze kwamen hoe nerveuzer ze waren, de bonte uit de ET lijn was laat maar zoals altijd hyper nerveus, vertikt zo 4 minuten maar deed dit ook al eens toen hij steenvroeg zat. Voor de 2e keer dit seizoen een jong uit Alwin eerst op het hok. Ook nummer 2 was een dochter de 37 vorige week mijn eerste.

Ben eigenlijk wel blij met deze start, want er zaten ook genoeg nog niet vroeg. Jaarlingen mogen grillig zijn en moeten over elkaar heen rollen. Het spel moet er nog op, de trainingen zijn nog vrij dus er is nog wel wat te halen. Maar een overwining is een overwinning dus altijd lekker jonguuuh.

Was het helemaal hosanna? Nee, laat op de middag mis ik nog 5 waarvan 3 met een eerste en een met 10 op 10 als jong. De bibbers kwamen tijdens het eten, Face en Greate Pieter waren nog achter. De 2 doffers waarvan ik tijfelde of ik ze gezien de voorspellingen mee zou geven. Hadden in mijn ogen te weinig ritme. Tegen 18.30 was daar de Greate Pieter. En toen te afslaan.

Face genoemd naar de mooiboy uit The A Team, (gillende domme pubermeisjes), beleefde een deja vu. De zoon van Lesley x Teatske met 2 overwinningen op zijn palmares. Vorig jaar de eerste vlucht een nacht onder water. Daarna even ingehouden en direct weer in de problemen. Verder in het seizoen zal hij een 1e vliegen met kopwind en tegen de 1200 mpm. Na het afslaan was hij er weer. Misschien toch moeite met de omstandigheden in het begin van het seizoen.

Yde the runner up, kon ik net houden. Heeft ook het nodige van mij aangeschaft. Vroeg welk duifje het was. Aanvlieger van Johhny v/d Bei en die had hem van Age Seinstra.

Zo even 10 jongen uitzoeken om in het oosten van het land hun kunsten te laten zien, en dan maar kijken hoeveel jeugd ik nog over hou.

Ach we gaan beginnen

update: Hij (Alwin x Pareltje) viel prachtig misschien iets te prachtig dus moest nog een slagje maken. maar lijkt wel een mooie duif. Vlot er op een viertal wat elkaar wat in de lucht hield. Verder veel doel op de duiven komt door de latere lossing. Sta bij 0229 nog op een maar dat melden is hier helemaal niks. Verder kan ik me verbazen hoe mensen zich vergissen in waar ze moeten melden.

6 april

Ja dat was een mooie start van de dag, koud en grijs. Dus geen vroege lossing dus geen druk om op tijdthuis te zijn van het scouten. Wel koud langs de lijn dus kon wel janke. Gisteren dus inmanden en ook over de antenne. Was een lange zit. Allemaal kinderziektes en bakjes die nog enige zorg vroegen. Afspraak was dat men zou wachten tot de auto er was zodat er geen aangewezen wachtploeg hoefde te zijn. Tsja kon je wel invullen de mensen die er vanaf 6.30 hadden gestaan moesten ook de manden in de auto brengen. Lekkere kutstart dus. Maar goed een mooi aantal duifjes en kopwindje dus direct even een testje.

Vandaag naar LSC Sneek. Bij de wedstrijdleiding kwam het gesprek over de jubileum wedstrijd van 21 juni. Een herdenking van 21 juni 1944. Er was toen een wedstrijd tussen distrct noord en west, zou veel publiek trekken. Bij noord speelde ene Lenstra. De jonge mannen die waren ondergedoken omdat ze in Duitsland moesten werken waagden de gok om te gaan kijken. De Duitsers kregen hier lucht van en omsingelden het veld voor een razzia. 23 mannen werden opgepakt. Sommigen kregen een muziek instrument van het korps wat er speelde en mochten doorlopen en ontsnapten. Twee mannen zouden niet levend in het Heitelan terugkeren.

Hier 43 mee waarvan een niet in de wedstrijd, foutje van mij. Duiven voelden goed aan zoals bijna alle duiven in de club. Ja wat zijn de verwachtingen. Denk niet dat ik het vermogen heb om zo constant en dominant als vorig jaar te zijn. Ik verwacht grilliger maar dat daardoor de ultieme overwinning die ik al jaren nastreef er wel in zit. Dat betekent dat ik gewoon van wedstrijd naar wedstrijd kijk. Nog nooit zo relaxed aan een seizoen begonnen.

4 april

Ja lijkt een aardige te worden, O NO dus direct redelijk aaan de bak. Ach morgen maar zien wat er mee gaat maar ik denk een stuk of 40. Wat ik niet wil dat ze door de kou hun reserves aanspreken. Dus de hele week volle bak. Heb nog 2 duivinnen die nog geen doffer hebben maar wel al aan het slettebakken zijn. Moet even kijken of er in het prethok nog ruimte is om te koppelen. En verder weinig te melden.

3 april

Aardige vent de pakjes bezorger Michel. Berber pakt het aan (is ook voor haar zo als meestal) Hey meissie ga je weer verhuizen bla bla bla leuk man. Maar goed de dag begon wat minder. Om 8 uur de duifjes gepakt voor een loopje Emmeloord. Met al die jaarlingen wil ik dat ze een beetje goed starten.

Afgelopen week reed ik samen met Tine op dat rondweggetje Joure. Een weg zonder fietsers of weggetjes van rechts. Je moet er 50 maar 60 -65 gaat gemakkelijk daar. Tine is het proto type vrouw, kruipt over de weg en gaat door de bochten dat ik soms denk zal ik uit stappen om te duwen. Maar haar hele leven schade vrij. Ze let altijd op mijn snelheid, en ik ben echt geen scheurder maar heb meestal wel wat teveel snelheid. Op dit bewuste weggetje een discussie over mijn snelheid. Ach ik woon nu 25 jaar in Joure en heb er nog nooit een flitser gezien was mijn argument. Tsja tot vanmorgen. Achter de boompjes een personen auto, dacht bij het voorbij rijden raar plekje om te parkeren. Terugweg toch maar 50 en even kijken en ja hoor. Vervolgens naar Heerenveen en er dus nog 2 keer langs, trajectcontrole zou dan prettig zijn geweest. Ik denk dat ik vanavond de shit over me heen krijg, kai kai kai.

Bij Lemmer haalde ik de ploeg in mooi op lijn prachtig gezicht zo langs de snelweg. Ze steken een stukje af dus ze waren voor me thuis. Ach ik denk dat het wel goed zit.

1 april

Mooi weer een beetje koud maar nog niet om te janken. Alles is hier nog een beetje door elkaar. Na de wat moeizame kweekstart heb ik de gang er goed ingekregen. Zelfs 3 nestjes met een drieling groot gekregen. No swet, wanneer ze gelijk op gaan. Inmiddels al 23 afgezet en de eersten zitten al buiten. Hoe mooi rustig het is als ze op de vloer als een kluitje jongen liggen. Ook hier ET gevolgd door er een aantal wel zeer jong af te zetten. Maar dit gaat ook prima.

Ja en dan het seizoen, forme hoeft nog niet maar een valse start wil ik ook niet. Na zaterdag denk ik dat de basis conditie wel goed zit. Dus nog 14 dagen en dan gaat of zit alles op weduwschap, Ja en dan is het weer zoeken naar een vast ritme. s,ochtends de jeugd er uit en om 16,00 de weduwnaars en daarvoor of er na de dames, Vrijdag 40 naar de club brengen. Zaterdag wat spelertjes bekijken en op duifjes wachten. Dan hopen op midfond en dagfond met NO en dan maar zien of mijn hok het langer vol kan houden dan andere hokken. Ach het is allemaal niet zo ingewikkeld. Ben niet bezig met bijzaken, ik wil mijn duiven ook niet gezond houden ze moeten gezond zijn.

31 maart

Kreeg laatst een mailtje. Ik ha een boskje jongen klear. Ik zou een koppeltje jongen van hem krijgen maar wat is een boskje? Kijk ik wil minderen dus dan moet je een grens trekken. Er zaten 10 in het mandje ik heb er 5 uitgezocht. Ja waar kijk ik naar bij dat jonge spul? Vleugels trek ik niet open. Ogen neeeh. Rug beetje wippende staatrjes hoef ik niet. Nee hoe zitten ze in de mand en de kop. Ik hou niet van hijgers en ook niet van die smalle stadsduif kopjes. Zijn er 5 op de Reling gebleven. De dag er op kwam Wiebren nog 2 kleinkinderen van Lesley brengen en er komt nog een koppeltje kleinkinderen Lesley x Storm deze kant op van Broerke. Dus weer genoeg. 

Goisteren even met mien maat naar SC Heerenveen weer een zaadpot maar goed op de valreep toch nog de winst.

En net even het bos in met mijn clubje, lekker dollen. Mijn afscheid aangekondigd, wil nog 3 jaar door de blub en dan wat anders. Golf of zo.

Kijk ik heb geen leidinggevende kwaliteiten, manipuleren is mijn kracht. Kan mensen voor me aan het werk krijgen. Fietsjes moesten even afgespoten worden. Zo doe je dat.

Zelflekker op het bankje in de zon

Terwijl mijn personeel de boel schoon spuit.

 

update: Kreeg nog een reactie 

Hallo Theo
Ik lees meestal jou blog en kwam het stukje tegen van de duif van Henk Voskes
inmiddels goed 80 maar nog altijd duiven, hij kon het voorval niet goed voor de geest halen,
maar vond het hartstikke leuk dat  ik het aan hem vertelde
Hij zei nog wel ,ik vlieg nu lang niet meer zo hard als toen.
met sportgroeten Henk Jacobs
 
Verder las ik op duivenmarktplaats even de stukjes van ene Allesie. Kijk ik denk dat de man op veel punten gelijk heeft. Het vele geld dat er iedere keer weer naar de fabrikanten van de systemen is gebracht is toch een lachertje. En daarom leef of het je laatste dag is. Gisteren zei ik tegen de 37 misschien speel ik je het hele jaar wel door en niet alleen op de dagfond, vandaag drukt ze als eerste af. Kan ik dan wel even om glimlachen.
 
Duiven krijgen nu ook weer Prange Suppe, ik weet het niet maar het lijkt niet meer dezelfde.

30 maart

Vanmorgen om 8 uur richting IJsselmuiden. 7 duifjes mee. Prachtig weer even wat spelertjes bekijken. Mooi op tijd thuis om de 30 duifjes uit Duiven op te wachten. Ach ze kwamen bijzonder goed, 16 in 4 minuten en ook de snelsten in de regio 1385 mpm. Waarom meegedaan? Ach lekker weer op nest veel jaarlingen dus laat ze maar gaan. De 61 is een doffertje met amper ervaring ja zoo een doet er dan even wat langer over. Nee volgens mij mooi op schema.

Verder de korte broek maar even aangetrokken, de jongen schrokken hier zo van dat ze tegen de ramen aan kletsten.

Bij het scouten even met een scout van de KNVB gesproken. Kwam ook op duiven. Ja vroeger waren er in zijn dorp 4 clubs nu volgens hem nog 2. Hij kende de namen Wolff Ruitenberg v/d Berg ook wel. Jac Wolff heb ik een keer mee mogen maken, was toen al oud en de prestaties waren op hun retour. Man kon mooi vertellen, vluchten met NO en hitte. Ja zegt hij dan is er nog een clubje van 5 over en dan zitten die van mij er ook bij, kijken een beetje om hun heen en lachen.

Ach ik heb er wel weer zin in. Mijn motto is alles mag niks moet.

 

27 maart

Mooi weertje koekepeertje. Dus maar even naar Emmeloord. Rustig aan. 

Stuk of 40 in de mand en gelijk met me thuis. Moet even kijken wat ik zaterdag doe, moet zelf scouten in de buurt van Kampen dus dan zouden ze ook mee kunnen. Maar voor een aantal zou de vrachtwagen ook een mogelijkheid zijn. Veel jaarlingen dus kunnen hier en daar wat startproblemen hebben.

Verder nog even een luisdrupje en ja het lijkt allemaal vanzelf te gaan.

Even contact met Mien coach, commercieel zou het beter zijn dat mijn hokken er wat frisser en moderner uit zouden zien. En een postertje maken. Maar ja het hok is mien kracht. Dus hier zijn we nog niet uit.

26 maart

Je schrikt altijd wel wanneer er een duif voor dood op de grond ligt. Bij zijn de voerbakken meestal vol, vandaag niet en de dame in kwestie had een korrel onder de roosters zien liggen en haar kop door de spijlen gestoken. Kwam vast te zitten en dus in de problemen. Schade lijkt mee te vallen.

Ooit vloog er hier een prachtige blauwe van Voskes uit Raalte aan. Hok vloog toen goed, ik kende de naam. Opgegeven en de man die geen vervoer had zou wat regelen. Had hem in een rennetje met stalen roosters gezet. De volgende dag lag hij dood had zijn kop door een gat in de roossters gedaan en was vast komen te zitten. Ja hoe lul je je hier uit, nou gewoon de waarheid vertellen. Wel aangeboden om de ring eventueel op te sturen. Was niet nodig hij vertrouwde me op mijn blauwe ogen.

25 maart

Toch weer terug, 2 nachten weg was blij dat hij zijn vriendjes weer zag.

Gisteren voor Nederland Duitsland een programma dat de 2-1 nederlaag van 1974 met de huidige technieken een 4 -0 overwinning van de Duitsers was geweest. Was hier altijd goed ziek van, nu niet meer.

Ja gisteren een bizarre wedstrijd gezien, 2e helft genoten. Maar had tijdens het kijken 5 minuten voor tijd wel iets van pak het punt en laat het in je spel ook zien. Maar goed ze kunnen wel een beetje ballen en dat is lang geleden.

Vanmorgen zag ik bij een huis verderop een duifje tegen de schoorsteen zitten. Dus maar even de ouden los. Reageerde wel en probeerde met de koppel mee te vliegen maar vloog steeds in tegengestelde richting. Zie hem nu niet meer maar hoop dat het mijn jonkie van zaterdag is.

Gisteren even met Ber op de mountainbikes naar Mem in Balk geweest. Was er niet dus even bij Cor en Renate een bakje gedaan. Cor heeft een wat unieke manier om zijn overnachters te brengen. Stond op de junioren uit Creil te wachten. Was ik overnachter dan had ik het waarschijnlijk ook zo gedaan.

Verder denk ik dat ik wel goed uitkom. De tweede ploeg komt op eitjes en die mogen 10 dagen broeden en zitten op de eerste prijsvlucht op weduwschap. De eerste ploeg heeft allemaal een jong en de doffers mogen die groot brengen tot de eerste vlucht, Volgens mij zijn ze wel gezond. 

Dus lekker ramme!!!!

24 maart

Kijk dit is Suzanne (Sebastian x VanLoontjeKoelma) Een beetje een eigenzinnig duifje breng ik anders verwacht ik wel wat van.

Gisteren de jongen voor het eerst er uit. Beetje te oud in mijn ogen. Een ging de lucht in en die zien we nooit meer terug. De rest deed het netjes. Gisteren een appje van Dion. Had met 4-2 gewonnen  bij WPB 2 goals en best gespeeld maar enkel aan flarden. Vanmorgen de foto's bekeken.

Deed me terug denken aan mijn eigen ellende. Net 40 geworden wat ik toen vreselijk oud vond. Speelde in de veteranen van sc Joure. Veel goede spelers om me heen. Het jaar er voor topscoorder geworden. Dit jaar wat minder ook veel minder meegedaan vanwege het werk, nachtdiensten. Tijdens de 3e helft werd ik gedolt om mijn matige productie. Mijn bluf was alles wat ik meedeed hebbenn we gewonnen. Maar ik wist dat dit niet genoeg was. Dus een betere bluf volgende week maak ik 3 goals schrijf ze maar alvast op. De nacht ervoor nachtdienst, 8 uur thuis even een uurtje slapen en toen naar de velden. Koud en nat, dus zeg ik, ik maak 3 goals en ga dan weer naar bed. Binnen 2 minuten lagen er 2 in, toen een penalty op mij. Ik nam ze nooit maar dacht, als ik deze binnen schiet kan ik er lekker weer in. Mis! 5 minuten voor rust dan toch de 3e en 3-0. Er af gelopen en mijn nest op gezocht. Toen zaterdag 1 april, geen nachtdienst dus lekker even een potje ballen, ik voelde me ook het mannetje, veel vertrouwen. Bij het eerste luchtduel kwam ik tegen hun aanvoerder. in mijn ogen een oude man. denk eind 40 of zo. Ik weet dat ik dacht, jij bent een sterke jonge. Op een moment komt hij in duel met een teamgenoot en het balletje kwam er wat tussen te liggen, dus profiteur die ik ben pik ik hem op. In de loop sta ik op mijn rechter been terwijl het linker been in de stap zit. Toen kwam hij gestrekt inzeilen, ik weet nog dat het door mijn hoofd flitste, ik ben hier op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats. Daarna lag ik en toen in mijn been optilde hing alles in een hoek van 90 graden. Het rare was dat de pijn meeviel. Maar pijn zou ik lijden. Logesyndroom, afstervend vlees.dreigende amputatie en een jaar revalideren. Soms zit het mee soms zit het tegen.

Het was net voor het seizoen maar de mond en klauwzeer uitbraak gaf een vervoersverbod wat me niet slecht uit kwam. Nooit meer kunnen voetballen al kon ik het daarvoor ook al niet.

Denk ook even aan de 33 mijn mooiste jaarling doffer. Als jong totaal leeg gevlogen thuis van een vervelende Biergies. Alles lijkt weer okay toch vraag ik me af of hij het nog kan. Ik heb geen prestaties van hem maar het zal me benieuwen.

Straks met mijn nog hele kind even fietsen. Oh ja Berber heeft een Upje, op cruisecontrol 130. Busje wil er om heen, maar busje kan er niet om heen. Ja zegt ze hij gaat knipperen zwaaien en raar rijden. Heb ik zo,n hekel aan bumperklevers of van die hangende inhalers.

Vanaf nu ga ik ook de NPO mix er door mengen, ben het met ET eens, beetje wat teveel vlees in het begin dan het er bij moeten krijgen. Reserves aanspreken stel ik het liefst zolang mogelijk uit. En kou mag dan een emotie zijn, het was mijn overgrootvader een Skutsjeskipper die de juspan leegdronk om maar vetten binnen te krijgen.

 

23 maart 

Gisteravond samen met Tine richting Hardinxveld Giessendam, 6 duifjes mee 2 voor Dordt 2 voor Leiden en 2 voor Almelo. Onderweg bij Haye even een schnitzeltje, ach het is geen ut Far. Bij Pieter & Wilma hartelijk ontvangen met koffie en apelgebak. Het duifje uit Remus en Wilhelmina was in mijn ogen de mooiste en ging weg voor 225 euro. Tja wat moet je er mee? Kan ook zo zijn dat deze ergens op het kweekhok verdwijnt en ik niet meer in de wedstrijd zit. Pieter wees me er op dat ook Friesland dit jaar vroeg met de jongen gaat beginnen. Om 23 uur thuis. Vanmorgen 0m 8 uur richting Meppel spelertjes bekijken. In de middag kwam Broerke Pieter de Prange Suppe brengen. Ook hij wees me op de vroege start van de junioren. Ach ik schreef het al eerder, ik zie het wel wanneer mijn jeugd Chalon Champange kan halen links om of rechts om maakt het mij niet uit. Kleine of grote sprongen maakt me niet uit. Verder wees Broeke me over het updaten van de M1 had dit niet meegekregen, dus moet nog gebeuren.

Ach bij de jongen hou ik de oude stelregel van wijlen Bertus Bult aan wat voor 1 april geboren is kan mee op de normale tour.

 

20 maart

Ja wat moet je rechts links midden. Verkiezingen het is een recht maar soms ook een last. Kijk altijd meer naar de persoon dan waar de partij voor staat. Lastig dit keer. Maar heb zowel de stembiljetten van Berber en Tine dus kan ik het wat verdelen.

Verder even wat duifjes door de handen laten glijden, ach komt wel goed schatje.Zit nog even met of ik de 2 ramen er nog wel voor ga zetten, deze staan dag en nacht half open maar is het nog wel nodig? Verder wil ik dat het straks een eenheid gaat worden. Maar de komende weken zal alles door elkaar zitten. En ja de jongen zo relaxed gekweekt met het doel zo rond de 35 te eindigen, ik denk dat het er weer meer gaan worden.

Vandaag de racefiets maar even gepoetst, ik gebruik hem bijna nooit en hij hangt alweer bijna een jaar in de garage, die bandjes zijn bij mij altijd lek. Is nog geen liefde.Vandaag een rustig dagje daarna stervens druk.

Morgen werk en scouten

Vrijdag werk en naar Hardinxveld Giessendam duifjes voor de Golden Classic afleveren.

Zatedag scouten in Meppel en de puntjes op i

Ach leuk druk.

19 maart

Stukje Pipa gelezen over de verkoop van Armando, wanneer ik het goed begrijp is dit voor iedereen met de wil om te winnen weggelegd ach ik weet niet of het grote geld goed of slecht is voor de sport. Maar mijn lijfspreuk is vanaf nu!!!!

Vandaag een volledige werkdag. Moet niet gekker worden, ik werk om te leven leef niet om te werken. Nee alle gekheid op stok, prachtig weer toen ik thuis kwam. Kijk forme hoeft er niet te zijn maar basis conditie wel.

 

Ach wanneer je de snuitjes ziet dan denk ik lekker jonguuuuh, niks aan het handje. En gaan we op de bek het is niet dieper. Ik ben rustig en laat me de kop al lang niet meer gek maken, Gisteren Ananas een pilletje opgestoken ik vind haar matg in de keel. De rest zie ik alleen maar stralen dus laat lekker gaan. Mijn duiven moet ik niet gezond houden ze moeten gezond zijn!!

Zat nog even naar mijn vliegploeg te kijken, net zo groot als in andere jaren namelijk 48. Dat is teveel maar wanneer we in de hardheid van het jaar zitten zijn het er vaak 20 per vlucht. Waarom dan zoveel kan ik het niet filteren? Ach ik heb jaren met 12 tot 20 gevlogen maar dan alleen weduwnaars. Dus nu al jaren het dubbele omdat ook de duivinnen mee gaan. Hier worden de meeste jongen die overblijven ook als jaarling getest. Maar ik ben dan ook een van de weinige hokken die met evenveel jongen dan ouden speelt, Zelfs meer ouden, Heb ook geliuk,zoals best wel vaak overigens. Geen roofvogels die mijn halve ploeg op eten en bijna geen verliezen bij de jongen op de vluchten.

De eitjes van de vliegers zijn allemaal weg, de 2e ploeg komt deze week op eieren en ook die gaan ze niet grootbrengen, 

De laatste dagen merk ik dat het vuurtje begint te komen. Ik lijk de boel wel op de rails te hebben. Of ze goed zijn weet ik niet maar aan de afstamming kan het niet liggen, maar stambomen vliegen niet.

Ach we gaan rammen en dan maar hopen dat de besten boven komen.

Mijn coach wees me nog even op het enorme bedrag voor Amando, Ik denk dat AS het wel mooi zei, de duif is goed maar alles viel met de wind van 2018  wel mooi in het pulletje. Zag net nog even mijn Afdelings uitslag op Sens 22-30 tegen 4690 met alle 21 voor mij aan de oostelijke kant en aflopende snelheid van oost naar west. Kijk ik zit een beetje in het midden van de afdeling dus zeg het maar. Het is zo het is ik verhuis niet om de duiven al is 1,2 miljoen wel veel geld. Kun je een mooi boerderijtje voor kopen. 

 

17 maart

Appje van Dion uit Oostenrijk.. Heel stuk over Amando dit hoopje veer is , verkocht voor 1.250.000 dus ruim 1,2 miljoen euro. Dus vandaag maar weer snel aan het poetsen. De wereld is gek, maar dat wist ik al lang.

Vanmorgen scheen de zon, en het was droog. Dus alles er al weer uit gehad en de badjes er door. Lekker een piel dagje en dan ben ik in mijn element. Systeem testen en ja hoor de antennes pakte hij niet. Is eigenlijk ieder jaar zo maar nu bleef het maar doorgaan. Het kabeltje naar de antenne gaf ook geen lichtje. Gelukkig had ik nog een gloednieuwe liggen en toen was het klaar.

Ja ik breng ze dit jaar rustiger dan ooit te voren, is wel lekker dat de meesten nog op nest zitten of op eieren moeten komen. Het seizoen begint op 13 april en niet op 31 maart. Breng ze liever zelf weg dan dat ik op 30 maart de mand in moet. 

Ach als we eerst maar vertrokken zijn, na 3 vluchtjes weet je meer. 

16 maart

Gisteren even naar Heerenveen - de Graafschap. Het enige hoogtepunt was dat bij de presentatie een jongetje met het syndroom van Down zich losrukte en voor Nieuw Noord ging dansen. Daarna was het diep triest wat er op het veld gebeurde. Weer die lamlendigheid die je iedere thuiswedstrijd voor je neus krijgt. Ze missen een klootzak, iemand die in het veld de wedstrijd kan lezen. Ach de Graafschap een mooie club met een sympathieke trainer dus gegund en dik verdiend.

Mooi duivendagje gisteren, het leek of Gerrit Ate-Jan en Wiebren lootjes hadden getrokken, want de een reed weg en de andere kwam. De hele dag stond in het teken van duiven, de boel klaar maken voor het nieuwe seizoen. Dus ook de manden even van nieuw stro voor zien.

Enten is klaar, systeem zo even testen. Ach de kweek gaat volgens mij wel goed. Al heeft Teatske maar eeb bevrucht, heeft ze toch wel vaak. 

Bij The Lady van 2006 had k 2 eitjes van Remus onder gestoken. Maar wat je dan wel vaker ziet dat er dan toch een eitje komt. Vandaag zat er allemaal eigeel op de 3 eitjes, dacht eentje stuk. Niet dus haar 2e was een windeitje.

Vanmorgen nog even de modder in geweest, bij een sloot gingen mien maten lopend want het zou niet kunnen, ach heb ik nog van het slootjespringen gewoon gaan. Leverde me de titel master op.

Zat even in het oude fotoboek. Volgens mij eentje uit 1975 of 1976 dat is alweer 44 jaar geleden, 44 jaar dus loop ik alweer 45 jaar onafgebroken in dit wereldje.

Duivinnen gingen er toen altijd met de jongen af, tegenwoordig zet ik ze vaker bij de doffers op de vloer. Schoon, wanden altijd gewit en vaak zat ik tussen de duiven op de vloer te leren. De bonte noemde ik het Spook. Het zwarte duifje met de witte pen kwam van wijlen Bertus Bult zou nog een eerste in de Kuststrook winnen.

Ach tijden hebben tijde, de binding met de duiven is anders. Toen nog veel meer Alice in Wonderland nu gepokt en ervaren.

Een hok moet meerdere types op het hok hebben. Wim zei altijd vroeger had ik Klakken, bij blauwe luchten en kopwind niet te verslaan. Maar was het anders dan waren ze er niet. Speel je voor kampioenschappen dan moet je meerdere soorten hebben. Maar een vluchtje wat minder maakt nu niet zoveel uit.

15 maart

Even een songtekst

ik denk dat het een jaar of 3 vier geleden is dat ik mijn eerste tia kreeg. Sinds dien een bak vol pillen en een andere kijk op het leven.

Ik stond voor de klas en wou de les afronden, maar de zin die ik zei klopte niet. Dikke onzin. Nou heb ik dat vrij vaak dat ik onzin uitkraam maar dit keer had ik zelf door dat het onzin was. Nog een keer proberen maar weer hetzelfde. Weet nog dat ik naar huis fietste als of ik dronken was . Vlak bij mijn huis staat een paaltje, en ik dacht hoe kom ik in vredesnaam om dat paaltje heen. Thuis even op de bank gaan liggen maar het was topseizoen dus ze moesten er uit om te trainen. Die nacht zoveel gemene hoofdpijn dat het leek of mijn kop ging knallen. Je bent ex verpleegkundige en ontkent de signalen. Volgende dag naar dokter en weer naar huis. Ben eigenlijk nooit bang, alleen dat mijn naasten wat overkomt. Die dag wel was alleen thuis wist dat de bloeddruk buiten proportie was. Tine is thuis gekomen en toen de molen van het ziekenhuis in.

In die periode vloog ik ook hard, was ook de periode van de antennes op de daken van mijn huis. Tegen dit soort onzin wilde en kon ik me niet verweren. Maar vergeten doe ik het niet, ik vond het laag bij de grond om dit soort praatjes de wereld in te helpen omdat je er aan alle kanten afgevlogen bent.

Maar de tia heeft me ook veel gebracht, een andere mindset. Was altijd al laconiek maar met een winnersmentaliteit. Tegenwoordig ben ik laconiek en richt me op dingen die er voor mij toe doen. Dus bij de duiven hou ik me niet bezig met zaken die geen waarde hebben. Op het hok is het basiswerk en vertrouw ik op de kwaliteit. Ik ben heus niet bescheiden maar het opgeklopte van sommige hokken en verkopingen heb ik niet. Gisteren te enten bij de plaatselijke dierenarts.

Hij begon zo: Pander de grote kampioen van Joure. Wanneer hier mensen komen zeggen ze vaak die Pander is niet te bevliegen. Ze staan er ook mooi op zegt ie. En dat was ook zo, krijg ze niet vaak door de hand maar ze pakten zo lekker vol. Ik zei je bent de enige witte jas waar ik kom. Maar ik wil best wel zeggen dat ik hier iedere 14 dagen kom, misschien trekt het wat klanten aan, maar dan wel gratis enten.

Wat ik wil zeggen dat de eenvoud op mijn hok steeds groter lijkt te worden, je kunt het ook vertalen als lui(coach). Maar ik denk dat veel zaken overbodig zijn.

Old ways die, zou in de duivensport ook moeten, maar dat kan niet. Hoe ouder je bent hoe moeilijker het is om te veranderen. En laat deze folklore nu heel veel oude spelers hebben. Dus het geweldige vliegprogramma wat er uitrolde blijft steken in het oude denken. Zelf om arm ik het omdat ik het al jaren verkondig. wilders zou roepen meer of minder ik zeg meer maar anders, keuzes maken. Andere taken in een club.

Moest te scouten in Lelystad, afgelast. Puuuh hoef ik niet door het frontgebied bij Urk. Ik ken de ins en outs niet maar denk waar gaat dit over.

13 maart

Het blijft maar kloteweer. Maar hier gaan ze er gewoon uit. Inmiddels weer een golf van witte dopjes. Dit is de ronde voor mezelf. Beetje jong maar ach het is een lang programma en ik heb niks met winterjongen. Ik speel graag op de eerste verliefdheden. Rond de 30 junioren is wel voldoende.

Maar goed ik ben een ruige melker (mijn coach noemt me lui). Dus het schoonmaken is hier echt net voor het seizoen. Het jonge duivenhok is in de winter de berging dus maar aan de slag. Schrok me dood. Onder een mand had ik weer een gast, ach het was wel een lief diertje maar heb ze liever niet.

Ach dat is een nadeel van veel voer, het trekt toch wat muisjes aan. Maar weer even wat tarwe onder de roosters.

Ja dan de manden even schoon en het jonge duivenhok gereed maken. Bij de aanloop naar de jongen is het toch wel een beetje anders. Kijk ik heb het oogje de laatste 2 jaar niet onder controle kunnen krijgen. Vloog wel goed maar had steeds een tiental op de reserve bank. Kijk junioren moet een eenheid zijn die er in het laatst wanneer de jongens van de mannen zijn gescheiden het mooie weer maken. Ach het is nog ver weg.

Inmiddels draaien de losse duivinnen alweer een uur in de regen.

Had de jongen die er al af zijn even door de hand, 5 had ik een fondclub ringetje om gestoken, dus die blijven hier, 4x kleinkinderen Storm. En wat ik bij Wilhelmina ook altijd al zag, Ze kijken een beetje sloom(stonded) uit de ogen. Kijk wanneer je een soort inbrengt mag het ook wel anders zijn. 

En verder maar wat pielen , bij het nakijken krijg ik hulp van Doutzen maar die is veel te soft gunt iedereen een 10

Verder best wel druk eigenlijk, even kijken hoe ik het in elkaar krijg. Er moeten nog jongen naar Leiden en Almelo dit is op de vrijdag en nog 2 naar Dordt. 

Zaterdag scouten in Lelystad ach steek ik even een paar in de mand. Bij Lemmer er even uit. Afstand is niet van belang ritme is dat wel. Hoor nu ook weer dat er bij een eventuele aflasting te grote sprongen worden gemaakt. Geloof ik niet duif weet toch niet waar hij los gaat.

 

12 maart

Gisteren nog even de luizenmoeder gekeken. Natuurlijk over the top maar soms ook heel herkenbaar. We leven in een lastige wereld waar iedereen zijn weg moet zoeken. De tijd dat een schoolhoofd aanzien had in een dorp ligt al mijlen ver achter ons. Duivenland is hier op geen uitzondering het is niet meer simpel. Ouwe wetten en tradities zijn verdwenen en de moderne spelers maken de dienst uit. Met geld maak je geld al ben ik nog steeds van mening dat er nog veel lucht zit in veel opgeblazen verkopingen.

Vorig jaar hobbelde ik al heel relaxed naar het seizoen, toen de eerste 4 vluchten de overwinning uitbleef raakte ik niet in paniek. Ook het roofvogel incident op vlucht 3 accepteerde ik met een glimlach. Toen ging het lopen en het zou mijn beste seizoen oud worden. Het mooie is dat dit gebeurde in misschien wel het zwaarste en eerlijkste seizoen van de laatste 20 jaar. Wanneer ik nu naar buiten kijk en ook de wind hoor gieren denk ik stel je krijgt een seizoen vol met waaiers ach dat heeft ook wel charme. Inmiddels staat de vliegploeg op nest al een uur in de lucht.

Verder gaan de duiven hier de winter door puur op championsmix dus geen NPO. Zat er aan te denken om de NPO er al bij te gooien. Maar had zo net de dames door de hand en gewichten zijn prima. Ik hou het speciale liever voor de vluchten. Dus NPO Snoep Belgasol Prange Suppe( ja discutabel maar ik geef het al jaren of het werkt weet ik niet maar dat weet ik van die andere producten ook niet) is voor de puntjes op de i. Ik geloof niet in winterkampioenen.

11 maart

Vandaag is mem 86 geworden, gisteren met een behoorlijke familie de verjaardag gevierd. Dus ach dan gaat het tussen de melkers al snel over duiven. Veel raakvlakken bij Joure en Balk over het aantal vluchten geld terugloop leden. Ach de tijd zal het leren. Zag ook de nieuwe website van Friesland ziet er goed uit. 

Ach vandaag vrij dus kwam Rene een liefhebber uit Groningen een aantal jongen halen. vliegt alleen met duivinnen en wilde dus alleen dames. Tsja en daar had ik er nog niet veel van. Ach de duifjes voelden prima aan. Hier geen duiven die op komen als bloemkolen maar goed uitgehard zonder franje. Ook geen extra dingetjes als eivoer, Nee voer Naturaline en Allerlei . Dit laatste hebben ze in Dronten niet is jammer. Nu kom je bij een product uit van 20 euro per 10 kg terwijl Allerlei 25 kg 25 euro kost. Ik vind dat onzin en heb het er niet voor over ook al is het volgens de producent het beste ter wereld. 

De NPO heeft besloten dat we 2 cent per duif gaan betalen voor veiligheid las ik bij Pieter, 2 cent lijkt niet veel maar tel al die duiven eens op dat is een vermogen. Ach we mogen weer invliegduiven en Atis moet er over 2 jaar uit schijnt het. Veel mensen zullen gaan stoppen die tikken geen 1000 euro af om die heerlijke tang van Atis te sponsoren.

Oh ja de duifjes, gaat wel aardig volgens mij, alleen Ananas vind ik geen 100 punten. Zorgen maak ik me dan ook niet er zullen wel zijn die er goed op staan. 

10 maart

Zo even met mien maten de drek in. Sommige sloten maar niet genomen omdat je voorwiel vast loopt. Lag vorige week ook al op mijn rug in de drek. Gisteren in de Westereen geweest, dacht zal daar wel een zonsverduistering zien met de aantallen rondvliegende duiven. Viel tegen een koppeltje gezien. Maar goed ik was er voor het voetbal, mooi complex. 

Inmiddels zit de eerste helft van de vliegers te broeden en met de andere helft speel ik een beetje, gaan volgende week zaterdag bij elkaar.

Moet mijn weg nog wat vinden, heb de gang er nog niet echt in. Zat nog een beetje na te denken over de vergadering. Een van de tegen argumenten was dat elders inkorven ten kostte van het verenigingsleven zou gaan. Is natuurlijk helemaal niet waar want er zijn zoveel vluchten dat er ieder weekend nog wel een vlucht overblijft.

Zelf denk ik erover om toch bij een NIC in te korven, ik wil niet weer in dezelfde fuik als vorig jaar zwemmen.

9 maart

Toen ik om 23.00 thuis kwam ben ik nog even naar achteren gelopen en een beetje geroepen. De theorie is dat ze wegkruipen en pas in het donker weer in beweging komen. Maar geen Doutzen. Om 2 uur hoorde ik Berber naar beneden gaan, dus stond zelf ook rap naast het bed. Ze meende dat ze wat hoorde, en ja hoor daar was ze weer. Slaapt toch een stuk lekkerder.

Moest denken aan Munchen. Meestal loodzwaar. Het verhaal van een overwinnaar uit de vorige eeuw,  volgens mij een Noord Hollander. Op de dag van lossing geen duif door. In de ochtend viel de overwinnaar. De coach zei toen ik de kleppen s,avonds af sloot en er nog geen duif thuis was wist ik dat de 53(gokje) dicht bij was. Zelfde gevoel. 

En dan de vergadering. Ja een bijzondere. Ik mag me de laatste generaal Kampioen van de Zwarte Doffer noemen. In het kader van folklore hebben we de kampioenschappen afgeschaft. Misschien wel het ei van Columbus voor de sfeer in de club. Ik gaf er toch al niet meer om. Verder ging het om de financien, het lijkt wel een bedrijf man. Ach ben er niet mee bezig, zorg dat je een basis bedrag hebt en van de rest gewoon een beetje de club draaien. Niet minder feestjes maar meer. 

En dan het vliegprogramma, ja meer vluchten. Mijn voorstel was dan ook om de dagfond en laatste 3 jong bij de Nationaal inkorfcentra´s in te korven. Ging het niet halen.we moesten toch maar weer een NIC worden.  Gevolg is dat de inkorfploeg daar veel te vaak moet staan. Maar goed het schijnt dat het NPO toch weer aan het vliegprogramma gaat sleutelen. Lang leve de verbondenheid in deze folklore. En zo lang dat eeuwige gemekker blijft is het al lang alle hens aan dek. Maar goed inmiddels zitten Kate en Jack uit de Titanic al lang op het hekje op het achterdek en gaat dit gebroken schip ten onder. Je ziet ook dat mensen niet begrijpen dat je niet alle vluchten hoeft te spelen. 

Je zou ook niet meer van programma spelers moeten spreken. Je hebt vitesse-midfondspelers en dagfond spelers en daarnaast overnachtspelers. Maar deze veranderende mindset wil maar niet landen.

Vorig jaar het aantal duiven in de ZDJ

Troyes         136  mijn aantal 25

Champagne 105  mijn aantal 20

Sens           102  Mijn aantal  mijn aantal 20

Bourges        84 mijn aantal 10

Chateauroux 70  mijn aantal 10

Morlincourt  104 mijn aantal 20 en Wiebren 38

Kijk mensen dat is gewoon helemaal niks. Het is eigenlijk net zo als een tentoonstelling, belangrijk maar bijna niemand wil meedoen. Mensen die zelf niet meedoen vinden wel dat we een NIC moeten worden, tsja. 

Ach we zien het wel, het komt op de rug van een paar werkende leden neer en dan is donderdag vrijdag zaterdag en een aantal keren zondag voor ondergetekende teveel van het goede.

Ach met een biertje en kibbeling komen we een eind. Ik mag daar altijd graag staan met Wim, maar volgens mij zien we elkaar straks vaker dan onze partner.

8 maart

Toen ik vanmorgen de deur van de bijkeuken open deed kwam alleen Milo de kamer binnenstormen. Doutzen was weg en bleef weg. Inmiddels flyers en facebook ingezet. We zijn ons toch aan het meisje gaan hechten. Tine appte ik heb hier allemaal kinderen in de buurt ze hebben een kattemandje bij zich. Ja ik had 1 B lesgegeven en het verhaal verteld. Jeugd van tegenwoordig echt wel okay.

Ik ben een dierenliefhebber en daarom eigenlijk ook wel een softy in de selectie. Verwacht hier geen uitspraken als keihard selecteren ik heb dat niet, Ik kan wel keihard spelen maar zal eigenlijk nooit een duif meegeven die er niet klaar voor is.

Ben al jaren inkorver, en krijg dus regelmatig duiven door de handen waarvan ik denk zou je die wel spelen joh. Maar ook daar kun je niet zeker van zijn. In de jaren negentig kreeg ik de 58 van Siebren wind regelmatig door de hand. Altijd te scherp in mijn ogen. Maar deze bleef maar eersten vliegen.

Ik heb al de schurft aan die klote Marters maar het schijnt dat ze ook katten pakken. Kleine meisje in een grote boze wereld.

Morgen naar de Readsjes in de Westereen. 

update: Zul je net zien zit je net in bad komt het voer. Alles zat op slot dus moest ik nog snel in de kleren om nou in je blote kont de straat op te vliegen was het me ook niet waard. Ach er ligt weer aardig wat blauw in de garage. Heb er dit keer ook wat NPO mix bij, wil ze toch lekker vol naar het seizoen brengen.

 

7 maart

Zaterdag was ik bij Wiebren en die heeft koppels op de grond omdat ze elkaar de bakken uitslaan. Hij heeft dit ieder jaar. Zelf dit jaar de twee broertjes die aan het slaan gingen. Vooral de bonte is een volhouder. Vanmiddag op het hok en de 53 helemaal met de kop aan gort. Zag niet direct wie de tegenstander was, maar het was weer die Bonte maakt met iedereen ruzie. Daarna in het kweekhok het zoveelste ei van Sebastian stuk. Ach hoort er bij.

Dit keer mijn oogappeltje de 53 uit Romulus x Leenduifje. Had zijn bak wel goed verdedigd. Maar wel pijn.

Vandaag zou het voer uit Dronten voor het eerst bij mij thuis afgeleverd worden, zouden het in de garage zetten. Nou geen voer gezien wel een rekening. Geeft wel een probleempje. 

En verder niet veel te melden.

6 maart

Wat een heerlijke pot gisteren. Dat mannetje rechts kan zo goed voetballen. Toch is dit moment misschien wel de oorzaak van de uitschakeling van Madrid. Hij zou die kaart bewust hebben gepakt, tsjaa. Nu waren ze achter in nog kwetsbaarder dan  in Amsterdam.

Kijk het is net als met duiven wat heb je in het veld lopen of in het hok zitten. In mijn beleving zal ik in 2019 het jaar 2018 niet kunnen overtreffen. Maar dat zeg ik ieder jaar en telkens is het een tandje hoger. Toch zal ik het voelen dat Sebastian en Remus naar de kweek zijn gegaan. Hebben me voor al op de dagfond er door getrokken, en misschien had ik Remus ook op Chateauroux en Bourges moeten spelen. Maar het achterblijven van Damon op zijn laatste vlucht maakte me een beetje voorzichtig. Inmiddels zitten er 5 jongen uit Remus en hoop ik dat de gang er bij Sebastian ook wat in komt, hier veel pech of domheid van de baas.

Vandaag baddag. een beetje klooien. Zatedag scouten in Zwaagwesteinde dus geen duiven mee. Ach tijd zat. Gisteren even naar het stemgedrag van de clubs gekeken m.b.t het vliegprogramma. Ach maakt veel zichtbaar. Ik ben een voorstander van veel, roep dit al jaren geef mensen de gelegenheid om te spelen wat men wil spelen. Wil je vitesse spelen dan zit je tijdens die ronde bij de doeners in de club. Dagfond naar de nationale centra en klaar is kees. Niet tig van die Quivrainnetjes, nee recht uit het hart naar beneden. !0 mee okay 6 ook mee. Ach zoals ik al zei ik zal er klauwen aan hebben om 2019 net zo goed te zijn als in 2018. Maar wie weet staat er een nieuwe ster op. Dat is toch waar dit spelletje om gaat, Pico-Buffel-Lesley en Sebastian en Remus. Wie weet.Duivinnetjes hebben al weer een uur in de lucht gestaan.

 

 

Kijk mijn manager Pieter Timmer heeft 3 van dit soort races voor me geregeld. Moet even kijken wat er heen gaat. Blijft ook een beetje een geluksfactor. 

Had me zelf vanmiddag buitengesloten, stom maar ook geen enkele sleutel meer buiten het huis. Ook Tine en Berber hadden om diverse redenen geen huissleutel bij zich. Behoorlijk machteloos gevoel kan ik wel zeggen.

4 maart

Vannacht dacht ik, puuuh gaat lekker buiten. Ach het is een beetje smerig maar ik heb alles er al uit gehad. Straks de badjes er even door en dan is het ook alweer klaar voor vandaag. Ik weet niet waar ik zaterdag moet scouten maar ik denk dat ik wel even een mandje mee neem. Koppen doe ik niet aan en kou is nog steeds een emotie. Dan moet er nog een spuit in en het systeem even testen en dan maar rustig aan op de trainingsvluchten. Gisteren een mooi dagje met alles er op en er aan. Eindelijk weer eens een overwinning van Heerenveen mogen mee maken. Het bolwerk van het noorden heeft het momenteel ook zwaar, er hangt een wat down sfeertje. Er moet ook iets gebeuren om dat specifieke Friese wat zo bij deze club hoort terug te krijgen. Het heeft wel wat overeenkomsten met de duivensport ook al zie ik de toekomst van Heerenveen zonniger in dan die van de duivensport.

Bij voetbal zegt men ook er gaat zoveel geld in om, wat je bij onze folklore momenteel ook steeds vaker hoort. Is waar en niet waar. Het is een klein topje van de ijsberg waar het geld een rol speelt. Ik kom momenteel bij veel voetbalclubs, ze zijn het hart van het dorp, oud en jong komt elkaar tegen. Zaterdag/zondag is het daar waar men elkaar treft. Dat is je basis. Niet Ajax of Feyenoord maar NOK en Go Ahead Kampen. Dus ook niet Verkerk en Koopman of al die andere fantastische spelers en dat meen ik oprecht. Nee het hokje van 8 meter met die zeurende duivencoach dat is de basis van je folklore.

Zolang je denkt dat een Olympiade je speerpunt is, tsja hoeveel mensen komen er ooit in de buurt van een Olympiade? Zijn geweldige duiven hoor daar niet van maar het blijft toch dat mannetje met 8 meter hok die ooit eens een eerste heeft gevlogen op een vlucht met een onregelmatig verloop. Ben altijd blij dat ik op vluchten met een onregelmatig verloop wat minder scoor.

Mien coach zou zeggen, aan,t weark jij. Laten we dat maar doen dan

he he eindelijk. Maar vraag niet hoe, eerste helft makkie 3 -0 ,aar dan slaat de oude angst toe maar tenslotte 4-2 dus even lucht.

3 maart

Ik werd vanmorgen wakker met Floortje, wat een stoer wijf is dat. Als ik iemand bewonder is het haar. Wat een lef.

Nu was ze in het Noordpool gebied. De dieren en de puurheid van het landschap maakt je zo nietig. Hetzelfde gevoel wat ik in Josuah park had. 

 

 

Kijk momenteel ben ik misschien wel de meest onverschillige persoon die er in de duivensport rond loopt. Ik heb een normaal IQ maar ik kan het niet meer volgen. Kleine clubs verliezen hun bestaansrecht omdat er mensen ooit ergens fraude hebben gepleegd. (Mensen die nu nog adverteren met hun Munchen overwinning, zouden zich moeten schamen). Eigenlijk zeg je jullie zijn allemaal potentiele fraudeurs. Een kloksysteem dat altijd prima heeft gewerkt moet verdwijnen. Invliegduiven, ach het verhaal van het NPO bestuur is zo dom. Sprinters en marathonlopers horen niet in dezelfde wedstrijd. ACG 2 is een pret ACG voor de kortere afstanden. Dan een productlijn die wil je nog meedoen wel aangeschaft dient te worden. Die zelf met terugwerkende kracht NPO overwinningen heeft gegeven. Vergaderingen waar men zich drukt maakt om een paar centen, terwijl de feestjes de saamhorigheid geven en niet het gemekker tijdens het seizoen.

Ach het zal me jeuken allemaal. Je zou al die zeurpieten een keer naar de Noordpool moeten sturen. De nietigheid van de mens en zeker de onbeduidendheid van deze folklore. Ja maar er gaat wel veel geld in om, ach zak toch weg dat geld is maar voor 1% weggelegd.

Nee wakker worden met Floortje lijkt me wel wat.

Nu even met mien maat de blubber in.

 

 

2 maart 

Vanmorgen scouten bij Go Ahead Kampen, ach je ziet de duifjes ook wel draaien. Gisteravond nog contact met Pieter Timmer en deze makelaar heeft even 2 GC deelnames voor me geregeld in Leiden en Almelo. Leuk man moet even kijken hoe ik ze daar krijg. 

Ik denk dat ik ook het mysterie van de 4 eitjes heb opgelost. Lesley 23 had nog jongen in de schaal en ik denk dat ze het daarom maar bij de buurvrouw heeft gelegd. Dus 4 eitjes waar de ouders allemaal blauw zijn dus moeilijk te bepalen wie waar uit komt. Ware het niet dat ik net een van de afgezette jongen in de hand kreeg. De vader is Mooie Dirk het doffertje van Dirk Huizinga en dit jong had dezelfde specifieke kop als zijn vader. Dus het zou straks zichtbaar moeten zijn.

Verder lijkt She,s a Lady van 2006 nu toch droog te zijn, ik denk niet dat er nog een eitje komt.

Bij Broerke gaf het Fenomeen van 2005 nog wel bevruchte eitjes. Zowel als vlieger 10 x eerste en als kweker top.

1 maart

s.Morgens leek het wel te kunnen, s,middags was het mis. Weer waren de 2 broertjes in de bak boven hun aan het slaan geweest. Laten dit nu net de enige duiven op het hok zijn van het hok waar duiven die in de verkeerde bak vliegen als dom worden omschreven. Ach er moet ook wat inzitten. Maar liever zie ik dat degene waar de bak van is het wint, was dit keer niet zo.

Verder kwam gisteren Broerke even een duivin voor zijn witkop halen (Lesley x Dolle Mina) met 6 eersten de beste zoon van Lesley en vader van de Asduif midfond afdeling 2017 (4e Pipa) even samenkweken. Uit de 61 (lesley x Dolle Mina) komen ook nog 2 jongen bij Wiebren vandaan. Deze 61 is dan weer moeder van de 7e As WHZB/BOTB 2016. Soort kan ik niet genoeg van op het hok hebben.

Hebben het gehad over de neergang. Kleine clubs verliezen wel heel snel hun bestaansrecht. Gaat leden kosten. Atis verdwijnt ook dat gaat leden kosten. En dat iedereen voor zijn eigen parochie predikt gaat ook leden kosten. Nou en we hebben al niet zoveel leden meer. Nee ik ben pessimistisch/realistisch.

Daarom blijf ik met mijn gedachten maar een beetje op eigen kot. Vandaag Teatske weer tegen Tsunami(zoon Storm) gezet. Toekomst? Ach we branden er wel in en zien wel waar het schip gaat stranden.

De kweek staat weer voor de deur, dus kijken of er nog een keer die duif uit het ei gaat kruipen. Zelf heb ik in mijn 40 jaar duivensport meerdere toppers gehad. In 1979 was dat de Greate, in 1988 was daar Pico, in 2004 de Buffel en in 2007 de grootste van allemaal LESLEY. Daarnaast heb ik mee mogen genieten van de 36 en het Fenomeen van broerke.Waar ik altijd gelukkig mee ben is dat hij nog op het hok zit. Er zijn overigens ook geen gigantische bedragen geboden, 2000 euro was het hoogste,tsja dan is het rekensommetje snel gemaakt.

Met terugwerkende kracht had hij toch nog op TT gestaan bij de NU, op de zware Sens van 2010 vloog hij een 8e tegen 7408 duiven

Van Lesley ga ik de komende jaren de prestaties van zijn kinderen en kleinkinderen in kaart brengen, gaat even zoeken worden.Zo uit het blote hoofd tel ik in de periode 2012-2014 25 overwinningen.Ga dit allemaal uitzoeken dus er komen iedere dag weer nieuwe prestaties bij.

 

De blikvangers tot 2017

 

 

Kinderen en kleinkinderen:

 3 NPO Gien                  4830 duiven

 3  NPO Blois                  738 duiven

 8  NPO Sens                7848 duiven

 9  NPO Menen            12057 duiven

 8  NPO Reims              9345 duiven

10 NPO Chateauroux     4895 duiven

Duifkampioenen:

1e dui midfond afd Friesland 2017 met de 545

1e duif FFC 2012 Little Princess

1e duif Vitesse Frisia Damon

1e duif jong  Afdeling Friesland 2014

3e duif jong  Afdeling Friesland 2015

3e en 9e duif Afdeling Friesland 2016

10 Mooiste overwinningen:

 

2017

Duiven: Klz 1/1300  duiven

Gien klz 03 1/

kld 545 1/

Klz Damon 1/

2016

Grootvader van de 03 van Joop Visser 8e Asduif WHZB/BOTB

Grootvader Princes in Mud 1e duif jong ACG F 3e Afdeling Firesland

 

7/4 Heusden Zolder .....duiven  3x 1:100

30/4 Zandvliet.....duiven 3x1:100

23/4 Weert 7555 duiven 8 x 1:100

19e 818 Koelma

21e Lars 35

38e 370 Visser

48e 362 Visser

50e Tineke 09

52e Romulus

53e K2

55e Remus

 

16/4 Deurne 1861 duiven 2 x 1:100

13e Thunder Woman

18e Damon

9/4 Boxtel 7488 duiven 7x 1:100

2e Thunder Woman achterkleindochter Lesley 1/1461

4e Romulus achterkleinzoon Lesley 3/1461

36e Riemer 001 Zoon Lesley

39e Damon klz Lesley

51e Kleinzoon Lesley

81e kleindochter Lesley

92e Kleindochter Lesley

Achterkleinkinderen Thunder Woman en Romulus op plek 2 en 4. 

 

2014 2 keer een kleinkind op teletekst

 

Isolde (Asduif 2014 ZDJ) Comb Koelma

De 800 van Albert Timmerman

 

De nummer 5 van Klijnsma is een achterkleinkind

2015

Nummer 8 019 van Douwe Akkerman is een kleinzoon van Lesley

Nummer 8 Remus is een kleinzoon van Little Princess

Beste Dagfondduif van de Friese Fondclub 2012 Little Princes (Lesley x Dolle Mina)

 

 H14-1431577 Beste Duif jong Afdeling Friesland en 2e Nationaal Jan Timmermans Donkerbroek (kleindochter van Lesley x Lioba)

 H12-1030705   Asduif Snelheid ACG 4 2013 W Visser Haskerhorne (klz Lesley x Little Sister Frank Ferwerda)

 H12-1029991 1e Jong bij P Timmer & Zn (uit Lesley x Ceto)

2014 Isolde 1e asduif ZDJ

2015  1e dagfond ZDJ 5e FFC 5 Frisia west

64 WV 2e asduif ZDJ

Damon 5e duif vitesse ACG F

Vervins Laon Chateauroux 2-3-4-5-6

 Kinderen,kleinkinderen en achterkleinkinderen van Lesley' wonnen:


• 8e NPO 9818 d,
• 8e NPO 14593 d
• 9e NPO 11978 d.,
• 10e NPO 8269 d.,
• 14e NPO 8004 d.,
• 14e NPO 6663 d.,
• 24e NPO 8822 d.,
• 26e NPO 6663 d.,
• 33e NPO 8269 d
• 42e NPO 5051 d
• 43e NPO 7282 d.,
• 59e NPO 10063d.,
• 85e NPO 6663 d.,
• 88e NPO 9000 d.,
• 99e NPO 16042 d
• NU noteringen geen dubbeling met NPO
• 22e NU 7847 d
• 25e NU 7820 d
• 94e NU 7834 d

Overwinningen


• 1/192
• 1/1098
• 1/172
• 1/158
• 1/752
• 1/128
• 1/310
• 1/400
• 1/294
• 1/204
• 1/259
• 1/483
• 1/988
• 1/417
• 1/103
• 1/911
• 1/333
• 1/281
• 1/126
• 1/203
• 1/65
• 1/250
• 1/312
• 1/308
• 1/250
• 1/56
• 1/110
• 1/205

• 1/????
• 1/????
• 1/????
• 1/???? •

Zomaar wat 1/100 in groot verband.


2/3110
• 2/720
• 2/339
• 3/785
• 4/898
• 4/319
• 5/1607
• 6/639
• 6/642
• 6/20698
• 8/8169
• 8/1004
• 9/3200
• 9/1760
• 9/1069
• 11/11097
• 11/1571
• 12/2479
• 12/1810
• 27/11135
• 33/3244
• 34/16793
• 35/4466
• 44/7691
• 48/26052
• 60/22041
• 71/14521
• 75/11513

• 79/11978
• 99/16042
• 146/26052
• 237/26052

Duifkampioenen uit 'Topvererver Lesley'


Dochter
• Zoon
• Dochter
• Zoon
• Zoon
• Zoon
• Dochter
• Zoon
• KL.Dochter
• Kl. Dochter
• Dochter
• Zoon
• '
• Dochter

 

 

nader uitgewerkt

 

Menen           800 A Timmerman         

1/192        

9NPO/11978           

Sens              781 W&J Koelma           

1/171      

10NPO/ 8269            

Loiveire         577 J Timmermans      

1/172      

14NPO/8004             

Morlincourt    577 J Timmermans                

14NPO/6663             

Sezanne         806 T Pander 

2/3078      

24NPO/8822             

Orleans          061 W Visser                 

25/NU/7820              

Morlincourt    625 J Timmermans                  

26NPO/6663                

Sens              126 P Pander

1/158        

33 NPO/8269           

22/NU/7847

Sezanne         126 P Pander  

1/752          

42/NPO/5051            

Qeuntin          696 T Pander   

3/414          

43/NPO/7282             

Sezanne         552 T Pander  

3/216          

59 NPO/10063            

Morlincourt      578 J Timmermans            

85 NPO/ 6663               

Qeuntin           079 T Pander     

1/128          

88/NPO/9000        

Orleans            506 T Pander                          

94/NU/7834                          

Sittard             577 J Timmermans          

34/16739                   

Weert              577 J Timmermans                

10/3110                   

Orleans           126 P Pander                 

NU 228/7820            

Sens               696 T Pander

1/310           

Orleans           696 T Pander     

3/598         

Weert              552 T Pander         

1/400            

60/22041                 

Meer                552 T Pander

1/294                

8/1006                   

Morlincourt     552 T Pander

1/ 204          

NPO/ ???                      

Sittard

1/259       40 Timmermans

11/11097 

Weert

1/ 483        40 Timmermans(kld Lesley x Lioba)

6/20698

Sittard            767 W&J Koelma        

6/1882            

27/11135               

Weert             767 W&J Koelma        

6/1430            

75/11513               

Weert             781 W&J Koelma         

7/1430            

78/11513              

Menen            989 T Pander        

1/988              

99/11978               

Orleans          969 T Pander       

3/ACG ?            

NU 272/6311                

Vervins          705  W Visser    

1/417              

44/7691                 

Gennep         639 T Pander        

3/531              

48/26052              

Pommeroeul  126 P Pander

1/103

Boxtel

4/7564

Vervins

35/4466 63 WV

2/241

                                         

Tongeren       126 P Pander    

1/911                                       

Sens              126 P Pander            

1/333                                            

Peronne        991 P Timmer & Zn                                

99/16042          

Champagne  767 W&J Koelma                         

160/NPO 4296d    

St Qeuntin    781 W&J Koelma     

1/281            

161/13562           

Sittard 1/602  019 D Akkerman

8/8169

Sittard

1/126          866 W Visser

Hapert          019 D Akkerman          

1/203              

48/3010              

Pommeroeul 019 D Akkerman  

1/65                

16/1473              

Gennep         767 W&J Koelma          

1/250              

71/14521            

Pommeroeul  767 W&J Koelma  

1/312            

225/6213               

Pommeroeul 275 D Boersma  

1/308            

26/2015

Deventer        87 Myrthe T Pander

1/250            

Orleans         917 Kolkena         

1/56                                            

Hapert          047 R Schotanus           

1 /110            

2/2549                

1/                Gebr Dietz                                      

1/                Gebr Dietz                                

Morlincourt  695 T Pander   

1/ ????                                               

Bourges       601 W Visser      

1/

Tilburg             126 Pander

4/392

33/3244

                                              

 

 

Million Dollar race Zuid Afrika 2012

Hotspot op 28 sec achter de autowinnaar

2 tegen meer dan 3000 duiven

9 tegen meer dan 3000 duiven

100 ste op de eindvlucht.

Gennep

           

146/26052      83 T Pande)

237/26052    640 T Pander

Qeuntin        2/702

Hapert          2/717

Sens            2/339

Qeuntin        3/785

Gennep        4/898

Sens            4/319

Sens            4/128

Chimay        5/1607

Auby            6/639

Boxtel          6/542

Morlincourt   6/204

Duffel           7/651

Pommeroel   7/312

Qeuntin        7/387

Sens            7/156

Qeuntin        8/785

Pommeroel   9/1760

Weert          9/1069

Hazeldonck   9/387

Nijvel           9/303

Qeuntin        9/260

Hank          10/381

Duffel         10/297

Pitiviers      10/162

Morlincourt  11/1571

Duffel         12/2479

Heteren      12/1810