Top tien teller club 2016 1-1-1-1-1-1-1-1-2-2-2-2-2-2-2-2-3-3-3-3-3-3-3-3-3-4-4-4-4-4-4-4-4-4-4-5-5-5-6-6-6-6-6-6-7-7-7-7-7-7-8-8-8-8-8-8-8-8-9-9-9-9-9-9-10-10-10-10-10-10 (71)

Top tien teller kinderen-klk en achter klk Lesley 2016 1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2-2-2-2-2-2-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-4-4-4-4-4-4-5-5-5-5-5-6-6-6-7-7-7-7-7-7-7-7-7-7-8-8-8-8-8-9-9-9-10-10-10-10-10-10-10 (63)

PIPA-teller 2016 22 x

 

 

 

 

 

1e Asduif lang Afdeling Friesland 2018

1e Asduif Lang ACG F 2018

1e Asduif lang Frisia  2018

1e Dagfond ACG F 2018

1e Midfond ACG F 2018

2e Midfond ACG F 2016

3e Asduif Jong Friese Fondclub 2015

6e  Asduif Midfond Afdeling Friesland 2016

17e Olympiade Asduif tegen ongeveer 200.000 duiven  

 

16 febr

Niet een aankoop gedaan afgelopen winter. Wel veel verkocht. Las op duivenmarktplaats een stuk over duiven kopen maar voor al verkopen op internet. Heel verhaal was allemaal zakkenvullen en troep. Je kent het wel dat eeuwige gejank wat deze sport nooit geen goed doet. Natuurlijk kijk ik ook wel naar de enorme bedragen die er in om gaan. Maar denk dan altijd, als ik in de gelegenheid was dan deed ik het ook zo. Die Chinezen bulken van het geld en willen niet anders. Hadden ze maar slimmer moeten zijn, maar dom kun je ze ook niet noemen want anders waren ze niet zo rijk geworden. Ik vind het ook altijd van dat domme gejank, ik heb veel op internet gekocht en ben er vaak goed mee. Duifjes moeten bij je passen.

Is er dan geen vernieuwing, ja wel. Het doffertje van Huizinga begint aan zijn 2e leg. De 3 dochters van Storm(eentje is echt een rare) via Frank. En het duifje van Henri en Wilma maar die heeft nog nooit gelegd. En dan natuurlijk Greate Pieter mijn Morlincourt winnaar van Pieter Timmer. Heb ik in het vlieghok tegen Snowwhite (winnaar Quivrain). Daar heb ik nog 2 koppeltjes tegen elkaar gezet en zo ga ik dit hok in fases koppelen.

Zoon Anastasia had met Kristel 2 onbevrucht. Heeft vorig jaar in het windbreekgaas gehangen en nu staat die ene teen briek. Weet niet of hij het nog kan. Bij de sex moeten ze een beeje blijven hangen en ik weet niet of dat teentje het wel kan houden. Maar even de 2e leg afwachten.

Heerlijk weer nu, je zou haast gaan opleren. Eerst even vakantie vieren en onthaasten.

 

15 febr

Ut het nooit wat wist en ut sil nooit wat wurde. Las een mailtje over de keuzes van het bestuur van de afdeling Friesland die het NPO m.b.t het vliegprogramma te veel volgt. Wanneer ie als club vindt dat er teveel vluchten zijn dan schrap je toch een paar. Lijkt mij niet zo moeilijk. Mensen willen minder vluchten nou dan korf je minder vaak in, zo simpel. Ik vind het prachtig zo, denk niet dat ik keuzes maak, lekker ramme,die paar jaar dat ik duifjes heb wil ik er nog wat lol inhouden.

Inhoud is onbelangrijk,schreef het al vaker er komt nooit rust in zo.

Heerlijk weer, even lekker door de hokken,volgens mij staat het er wel goed op. AS gaf een geschiedenis les over de Zwarte dood. De wet van Malthuus zou moeten corrigeren. Met deze bevolkings groei weet ik niet wanneer de correctie is. Eerste en Tweede Wereldoorlog kregen het niet voor elkaar om de groei te stoppen. 

Ik zeg altijd maar zo een topspeler kan een grotere kolonie behappen, ben je geen top speel dan eerst niet met teveel maar leer de kneepjes.

Kreeg een vraag over dat ik nooit bij een witte jas kom. Alleen voor de Paramixo enting. Maar zoals met alles wat ik neertik, ik zeg niet dat het beter of slechter is ik zeg alleen hoe ik er in sta. Iets met wegen naar Rome. Ik had hier ooit eens de goeroe uit Urk op bezoek, en die betwijfelde of ik de waarheid sprak, ach iets met de waard en zijn gasten.

Vanmiddag nog even een goed gesprek met mien coach gehad dus de neus staat weer aardig richting het seizoen, even vakantie en de kop schoon maken.

 

14 febr

Valentijnsdag een modegril overgewaaid uit Amerika. Dus maar even wat gekocht, Ach het heeft wel iets. Kreeg een opvangbericht van een jonge duif, rare tijd. Verder lijkt alles wel prima maar ben ook bijna niet in de hokken geweest. Nog een dagje en dan vakantie, morgen even met mijn club een hapje eten om Tine,s verjaardag te vieren. Was uitgesteld omdat de dames zondag niet fit waren. Was niet bij de planning betrokken en kwam er achter dat het ook de avond van de extra vergadering was. Ach had zoiets van laat maar zitten dan, even gezellig met familie of moeten haasten om over het nieuwe seizoen te praten. 

15 maart een stakingsdag in het voortgezet onderwijs. Werkdruk. Ach onderwijs is net duivensport we halen er teveel bij,waardoor je constant het gevoel hebt dat je wat mist. Kijk ik kan er niet zoveel over zeggen ik werk nog maar 3 dagen, maar we hebben toch ook wel een gematste baan.

13 febr

Het is anders dit jaar, rustiger. De kweek gaat naar de 2e leg en van elke ronde gaat zeg maar de helft naar andere hokken. Dus ga ik rond de 30 uit komen. De vliegers gaan laat tegen elkaar en daar zie ik nog wel wat werk. 20 bakken bemannen met koppels die hier voor het eerst hun nestje mogen bouwen. Jongen gaan er niet komen dit keer. Ik hoop de eitjes bij een andere liefhebber te kunnen stallen, of ik laat een paar groot worden op eigen hok voor Loetje en de voorzitter. Ik hoop dat ze elkaar de tent uit gaan vechten, is goed voor de spirit. Mijn bakken staan niet voor niets in een L vorm. Gewapende vrede, balance of power.

Las bij ET nog een toelichting op zijn verhaal over het ophemelen van andere hokken. Ach je tikt wat neer en meestal staat dat daar heel abstract. AS schrijft altijd over hokken beneden de rivieren, omdat hij de rest niet kent? Ik ken Belgie en Brabant 2000 dan weer niet maar weet weer wel wat in Friesland de beste hokken zijn. Meestal kijk ik dan naar de dagfond en generaal lang, nou ja dan kun je moeilijk om het hok van K de Jong en zoon heen. Al jaren top, misschien niet direct in het rijtje Veenstra Elzinga Poortvliet maar zeker niet minder. Ja waar sta ik zelf dan? Voorheen top 25 denk ik. De laatste 2 jaar top 10 van Afdeling 11. Ja daar durf ik mij inmiddels wel neer te zetten. Rintje zei deze week op tv er komen is gemakkelijker dan er blijven, ik hou dat altijd in mijn achterhoofd. Inmiddels staan de dames een uurtje in de lucht. Gaan hierna een weekje op stok. 

Wat moet er nog gebeuren? De enting tegen paramixo en pokken moet nog. Paar luisdrupjes en dan kan de vitesseploeg de baan op. Ja ik speel alles en vol gas. Plannen doe ik niet aan, omdat ik dat niet kan. Heb ik er zin in dat weet ik pas na 4 vluchten. Keeluitstrijkjes en mestonderzoeken doe ik niet aan. Schoonmaken voor het seizoen ook niet. Wat is schoon dan? Als ze iets kunnen krijgen kan dat ook wel al in de eerste 2 vluchten van het seizoen. Nee ik wil mijn ploeg niet gezond houden mijn ploeg moet gezond zijn. Ga ik daarmee de bietenbrug op dan is dat een bewuste keuze. Perfecte kweek zou kunnen, maar stel er hapert wat? Wat er door komt heeft dan al de eerste hindernis genomen. Las iets over dat heel vroeg dubbel enten van jongen die net uit het nest zijn, zou men nu op terug komen. Een tophok deed dat een paar jaar geleden ook, ik vond dat niks het zou hun slechtste jaar ooit worden. Je hebt geboren watjes en gemaakte watjes. Juf Ank zou zeggen de Curlinggeneratie.

12 febr

Het was die bonte die me een beetje aan het nadenken heeft gezet. Kijk ik schreef het wel vaker, vroeger was mijn beleving veel intenser. Als een soort Alice in Wonderland liep ik door het duivenwereldje heen. Mijn traumatische ervaring op mijn 17e door de schorsing omdat Broerke zich uitsprak voor een jeugdlid uit Sleat. Heeft er ook voor gezorgd dat ik altijd wat op mijn hoede ben geweest. Het is een achterdochtig wereldje. De duivensport van 15 jaar terug is al lang verdwenen, sociale media heeft het opener maar ook geslotener gemaakt. Kampioen zoeken en vinden elkaar en daarna is er een tijdje niks en dan komt de rest. De bovenlaag zal zijn weg vinden in eenhoksraces en ZLU vluchten. De rest zal verdwijnen, hoeveel jaar? Geen idee. Vroeger kende ik mijn duiven en hun complete ringnummer, nu ken ik mijn duiven en verder niet.

In 1979 was daar Duplo een forse duivin die nooit zou leggen. Als jong vloog ze 4 eertsen , eentje op de openingsvlucht en 3x op rij op de natour. Bijzonder, een beetje vergelijkbaar met dat duifje van Reitze. Ik denk dat zij ook Olympiade waaerdig zou zijn geweest maar wisten wij veel. De romantiek van toen heeft plaats gemaakt voor een soort zakelijkheid. Ik heb een kolonie en die moet rammen, mijn lievelingetjes zitten op het kweekhok dus met de anderen heb ik niet veel binding. Maar ja wie zijn die anderen? Dus gisteren toch maar even naar de uitslagen van de jongen gekeken. Daar zaten toch wel beste uitslagen bij, in het begin veel problemen met binnenlopen, ze waren zeer nerveus voor het laatste sprongetje. Biergies was een rare waaier met regen en daar had ik een slechte loop. Maar verder prima met veel afwisseling in de kopduiven. Een record aan overwinningen met de jongen.Verder veel problemen met het oogje, toen ik ging roken was het helemaal mis. Is het een sterke ploeg? Weet het niet tijd zal het leren. Dat maakt het ook zo mooi, ik denk dat ik niet zo hard zal gaan als in de voor gaande jaren, maar dat de kans op de ultieme duif dit jaar groter is dan ooit,

update: Las het stukje van ET, over het ophemelen (Pipa) van gemiddelde liefhebbers. Ach ik lees Pipa  en denk weleens is dat nou wel zo goed? Zo heb ik er ook wel een aantal liggen. Gelukkig hoef ik er niet van te leven.

11 febr

Ja ik zie het graag, gretig het bad in en een mooie poederlaag. Is het nodig? weet ik niet je kunt ze ook in de regen los gooien natuurlijk. Maar ik werk veel op routine en daarnaast ben ik een wat luie melker. Ik leerde de laatste jaren dat er veel zaken zijn waar je je druk om maakte en die er eigenlijk niet toe deden. Dus doe ik dat niet meer. Kijk voor eigen gebruik is de doelstelling 25 a 30 jongen dus dan lig ik niet wakker van een eitje meer of minder. 

De bonte voor aan is een halve ET via Jan. Eerste vlucht had hij mee kunnen doen voor een districtsoverwinning, ook de 2e vlucht zat hij vroeg. Maar geen doel om de antenne te pakken. Bleef op 20 cm zitten wat ik op de eerste vluchten veel zag. Ze waren ergens bang voor wat ik niet kon zien. Later was het beter en de finishes op Quivrain en Morlincourt waren super.

Lekker weertje beetje pielen vandaag, misschien nog even de blub in. Gisteren nog even bij mem geweest , ach het leven in een bejaarden tehuis is een wereld op zich. Ze had het opgenomen voor een negentiger met 12 kinderen tegen een zeurpiet. Zat er een beetje mee, nachtje wakker gelegen. Hie ik dat wol sizze mochten.  ach pop bist 85 jier ast ut dan net sizze meist. 

 

10 febr

Kijk ik leef het leven van een Bourgondier, en een mutsje met I love Warkum tsiis brengt het grote geld hier binnen. Zo net even door de blub met mien maat. Allebei vijftigers (zeg maar het nieuwe 40) de 40 ers haakten af zeg maar het oude 50. Kijk je moet je er even toe zetten maar zit je eenmaal op de fietrs dan geeft het jakkeren door de slootjes wel een kick.

Kijk de kweek gaat hier niet echt soepel. Gisteren kwam het 2e eitje van Sebastian x Lesley's Amazone. Vandaag lag er een naast de schaal en eentje onder de roosters. Was volgens mij niet gevochten maar waarschijnlijk eentje stuk en die is blijven plakken. Ach Sebas is een doffer dus gelijk maar weer tegen dochter Storm gezet.

Ik heb dus nog 49 vliegers, heb ik gelijk los gehad er moet eeven een beetje liefde ontstaan, anders is het ook zo'n duf zootje, je moet die mutsjes wel een beetje in beweging houden. 49 vliegers was niet zo ik het in het hoofd had, maar goed veel jaarlingen dus met een dergelijk lang seizoen voor de deur is het misschien geen luxe.

 

 

9 febr

Altijd een mooi moment, de jongen op de vloer. Mr Morlincourt en kld Bendner hebben zo wat meer tijd voor elkaar. Dus zullen de 2e ronde eitjes wel snel weer komen.

Inmiddels is de analyse over woensdag of donderdag inkorven gemaakt. Bla ba bla, beetje lengte breedte werk. Waar je iets mee zou kunnen is deze tabel. Ach allebei de vluchten verliepen hier niet best, de uitslagen er tussen in waren poer best, dus zeg het maar. Gevoelsmatig heb ik liever dat ze er donderdags in gaan maar verder denk ik dat het tankje misschien wel leeg was voor 700 km.

Tabel 1: voors en tegens op een rij.
Voordeel Nadeel
Kortste transporttijd

voordeel

- De duiven hebben 1 dag extra
‘voorbereidingstijd’ op hun thuishok
- De ‘blootstellingsduur’ aan
eventuele warmte, pikgedrag,
ziektekiemen of ander ongerief is zo
kort mogelijk

Nadeel
- Op de losplaats hebben de duiven
hooguit enkele uren tot een nacht
om te drinken en te rusten
- Voor chauffeurs kan (vanwege het
rijtijdenbesluit) de rit stressvol zijn
- Chauffeurs/convoyeurs moeten in
de duistere nacht de wagens
parkeren en waterpas stellen

Extra nacht

De nadelen rechtsboven genoemd
gelden bij deze vervoersmethode
niet en zijn hier dus voordelen
De voordelen linksboven genoemd
gelden bij deze vervoersmethode
niet en zijn hier dus nadelen

Lekker weer dus tijd voor de grote schoonmaak, mis het oud papier, werk graag met karton onder de roosters.

Kreeg gisteren van Broerke een filmpje van de slachting bij Jan Hoogland. Niet best een heel hok naar de klote. Kijk duiven komen er wel weer maar de grond slaat je even onder de voeten vandaan. Sterkte Jan. Had gisteren Loetje aan de lijn, had een nieuwe klok besteld, krijgt geen contact met Benzing, voelde zich gepiepelt. Naar bedrijf, naar mens, beroerde service en teveel monopoliepositie.

Gisteren met een mooi clubje naar het ijshockey geweest, leuk man. Me vanavond maar weer even naar de sc Heerenveen slepen, heb dit jaar nog geen lekkere pot gezien. Veel bestuurlijke ellende en een leegloop van het stadion, triest. Lijkt wel op duivensport. Dat hel gedoe met Atis en ook nu de service van dat bedrijf kost leden.

Zo even de hoklijsten schrijven.

8 febr

Mijn coach mailde mij een stuk uit de Telegraaf over weer een in het oog springende transfer van een duif waar veel geld mee gemoeid was. Later een Appje van Dion wanneer ik nu eens prof ging worden. Het geld in deze folklore is al jaren de blikvanger, met daarnaast de rampvluchten. De hele markt is natuurlijk buiten proportie en daar komt bij dat naam en niet altijd de kwaliteit de prijs lijkt te bepalen. Neem nou Sebastian toch een mooi palmares de eerste Chinees moet nog bellen. Ach ik hoef er niet van te leven maar professioneel duivencoach of hokverzorger ik zou er mee kunnen leven.

Vanavond naar het IJshockey. Morgen een echte duivendag, veel te doen in de schoonmaak.

 

6 febr

Kijk ik zo de hokken in, met dit weer is het altijd wat down. Rare is dat mijn open hokken met dit weer droger zijn dan een normaal tuinhok. Kijk ik lees weinig sites meer, die van ET wel altijd. Zijn verhaal is helder zijn product en voer gebruik zit geen mystiek tussen, prestaties top dus wie doe je wat. Vandaag kreeg ik een product lijn uit Belgie op de mail. Dan denk ik, waarom laten mensen zich zo beet nemen, wanneer er genoeg presterende hokken zijn zonder deze onzin.

Ach nog 2 maanden dan gaat het beginnen. Tijd zat. Hier zitten de vliegers gescheiden en komen regelmatig los. Koppelen begin maart en hier en daar mag er een jong worden grootgebracht. 

Wanneer ik de geluiden wat om me heen hoor zijn er mensen die met van alles en nog wat bezig zijn, ik denk relax jonguuuuh, straks lekker een beetje vliegen en genieten zo lang het nog kan.

Laat een cv maken, bij hobby's staat duivencoach. Weet nooit of dat een pre is. 

5 febr

Wiebren zou zeggen, het ze ut sonnebriltje op tinkt ze dat ze wer 25 is. Gefeliciteerd stoere.

Verder weinig duif gezien, ik heb geen licht op het hok, volg de natuur. Doe in de zomer wel aan bijlichten maar dat gaat met een verlengsnoer van uit de garage. Wel moet ik het jonge duivenhok bijna klaar gaan maken.

4 febr

Gisteren kwam Wiebren even een bakje doen. Kwam ook even de extra vergadering ter sprake. Een item is het volle vliegprogramma. Ach ik zie het probleem niet zo. Je hoeft ze niet allemaal te spelen toch. Dagfond naar de centra,s inkorven en de rest bij de club. Personele bezetting no problem het komt nu teveel op de werkende leden neer. Iedereen een taak, leeftijd wanneer je kunt fietsen kun je ook bardienst draaien, clubs lijken misschien wel bejaarden tehuizen maar daarom hoeven we ons nog niet zo te gedragen. Praatjes als wij hebben dit land opgebouwd, het zal wel. Mijn vader heeft harder gewerkt dan ik, no doudt about it. Maar hij ging op mijn huidige leeftijd wel al in de vut. Nee het roer moet om.Men staat te springen als de bakjes klaar zijn, pushen benen breken om thuis te komen. Nee,  op leeftijd zijn  is geen invalide zijn. De tijd van ik heb in het verleden al zoveel gedaan, hou op zeg. 

Toen ik op mijn eerste geriatrische afdeling werkte, was daar een vrouwtje die haar kleren in de kast wilde leggen, bovenste plank kon ze net halen. Zag ze wat rekken, en zou even helpen. Teruggefloten, alles wat ze zelf nog kon doen moest ze zelf doen eigenwaarde heet zoiets. Vanaf toen was mijn naam Johhnie en was ik de favoriete douchebroeder. 21 jaar, puuuh, arme jonguuuh.

Volgens mij is het een pracht programma, zou nog een toevoeging willen doen. Heb je een vlucht meegedaan dan krijg je al een beker, beetje a la de zondagsregeling, altijd prijs. En dan op de prijsuitreiking met de bekers bowlen jonguuuh, 2 keer lol. Moet ik gelijk denken aan mien maat Wabe, die naar Brabant verhuisde en waar ik het contact beschamend heb laten verlopen. Snotjongens van 14-16, prijsuitreiking Kuststrook, tafel vol bekertjes, jekreeg voor elk kampioenschap eentje. Wabe kreeg in de gaten dat je ze uit elkaar kon halen en was ter plekke aan het demonteren. Hoort niet zo, maar ja jong en een beetje dom.

Vandaag beetje in de hokken pielen en verder niks bijzonders, was bijna 2 jongen vergeten te ringen. Ach het kan lang.

3 febr

Ik zou liegen wanneer ik zei dat de kweek hier top verloopt, is niet zo. Ach ik lach het weg. Misschien wel even goed, ik heb een drive nodig, ik moet willen winnen anders kan ik ook wel op een naaiclubje gaan. Dus de spirit moet nu wel een beetje beginnen te komen. Kijk in mijn hoofd is het vast gaan zitten dat ik het met 25 jongen ook wel ga redden. Las bij bij AS weer zo'n bla bla verhaal over verduisteren en het verliezen van jongen. Kijk verduister al jaren en verspeel weinig, geloof niet in dit soort onzin. Ook de gsm masten en al die onzin. Ze moeten op hun eerste vluchten niet ziek of super gezond zijn. Forme in het begin kan dodelijk zijn in hun enthousiasme kunnen ze de plank volledig misslaan. Zelfs ouden kunnen dit (Poimtoise. ja Henk). Ik verduister heel lang en de langste dag bepaal ik zelf, dus 14 dagen na de langste dag. 

Ja wat is een goede kweek eigenlijk? Dat weet je pas een drie jaar later. 2015 was mijn beste ooit. Dat jaar 2e hok in Frisia. Het jaar 2016 1e hok jong Frisia maar toen viel alles goed, met nestduifjes. Alleen deze lichting kreeg als jaarling in topvorm Pointoise voor de neus, tsja. Maar toch denk ik dat 2015 beter was.

De mooiste in 2016 blijft de overwinning van een zeer gemotiveerde Jolanda op Quivrain. Het verhaal er om heen is zo mooi.

Zelf zaten Tine en ik voor een flitsvakantie op Kretha, duur en te kort. Een hotelkamer zo luxe en een privezwembad waar je met het openen van de schuifpui zo in kon stappen. Duifjes thuis ging cresendo, maar het weer was bagger. Lang tegen aan gehikt, vakantie of duiven. Keuze viel op 4 dagen Kretha maar wel een vlucht niet thuis zijn. Wiebren zou ze pakken en Jolanda(de pop) zou ze opwachten. Het begon al bij het inkorven. Ik had de eerste 10 opgeschreven voor het vlees. Een meisje uit Alwin x Teatske zat op een nestje onder een schuin afdakje, ze was er fel op. Bij mij gaan de duiven bij het inkorven in de weduwnaarsmand. Ze wipte er zo uit en Wiepie moest het bloedhete hok weer in om haar te halen.

Dan de vluchtdag. Computertje aan beetje zwemmen, niet teveel over duiven hebben, vakantie he. Eerste tijden op Urk komen er op. Dan Lucas en vrij vlot de latere winnaar Jan Hoogland. Anne Lenis op 58 . En een Appje van Berber, Jolanda zegt dat heit vroeg zit.

Ja de tijd gaf aan dat er een duif was, ze had haar ook zien vallen maar in het hok was ze verdwenen, beetje paniek. Ja mijn jonge duivenhok is gezellig rommelig met allemaal hoekjes. 1e District 3 tegen een 3000 duiven. Ze zou als Jolanda haar korte carriere vervolgen om op Pointoise achter te blijven.

2 febr

Inmiddels 4e nachtje op de bank, de scheidingspapieren zijn aangevraagd. Scheiding tafel en bed.

Kijk we hebben een familie app voor zaken rond ons mem. Ja ons mem is een app-icoon. Volg het lang niet allemaal omdat ik zussen heb die alles neertikken, ja zeg maar gewoon vrouwen. Gisteren heel lang niet online geweest, staan er 113 appjes. Dus om 23.00 even kijken wat er aan de hand was. Toen ik ben geboren was is er in Sleat een film gemaakt door Amerikanen, logisch 1961 laten we het er maar op houden dat mijn geboorte de oorzaak van de bouw van de muur was. Een tijdsbeeld van een stadje en zijn dagelijks leven in 1964. Veel bekenden, of niet meer te herkennen personen. Dacht even ruien, en tikte ik sta er ook op. Aleida, nee want jou adoptie had nog niet plaats gevonden. Broerke: De luiers zijn van Theo. Ik heb die luiers nooit meer gezien, denk dat ze als collectors items verkocht zijn.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gDQSO721mqA&fbclid=IwAR0_L_73FRJxeWpcjlwAexgIv4b3SgiBfn_c9723PPwkY71CPxoKcoLbimI

Rond minuut 27 Tante Wil met luiers, niet de mijne. Ik was waarschijhnlijk een jaar of twee omdat Cor een kleuter is. Een blije moeder met een kinderwagen. Het meisje in die wagen zou als peutertje verdrinken. Die brandweer is dan weer om je dood te lachen, voor die aan het blussen is heb je al een nieuw huis gezet. Lijkt net of je in een tijdmachine zit,dat men zo kon leven. Ja dat kon, we denken dat we in de voor uit gang zitten, tja is maar net wat je voor uit gang noemt.

Het leven was veel simpeler toen, dat mist niet. Ik las Sjors en Sjimmie, Sjors blond en blauwe ogen zoals Hitler ze graag zag. Sjimmie een negertje met oorbellen en rode Zulu lippen. Waren vriendjes, volgens mij het toonbeeld van integratie. Ik denk niet dat je dit soort strips nog in huis mag hebben, je kunt nog beter Mein Kampf op de keukentafel leggen. Kleren kreeg ik 4e hands, 3 broers he. Ik kijk altijd met plezier terug naar mijn jeugd. Net als nu met duiven zat ik altijd een beetje onder de top, in alles. Is de makke van mijn leven, ik kan het meeste wel maar ben nergens echt heel goed in, geen specialisme.Ik heb dan wel weer de mooiste vrouw gekregen dus je hoort mij niet klagen.

Het huis gaat binnenkort in de verkoop, op de garagezolder, zat er de passie en de liefde voor het duivenspel. Deze passie en liefde ben ik al geruime tijd kwijt. Het is momenteel een verplicht nummertje. Ben ook nog niet met het seizoen bezig. Nee ik ben aan het onthaasten, ik denk namelijk dat we in een overspannen samenleving leven. Burn out het mode woord, maar er zit wel een kern van waarheid in, wanneer we als ouderen toestaan dat we onze pubers de burn out in jagen dan is er iets goed mis. Vroeger was echt niet alles beter, maar we stonden wel dichter bij de natuur. We kenden de vogels en hun broedseizoen, zef heb ik in die jaren een 20 tal zwerfeendjes groot gebracht. Toen Anne zelf Jonkies kreeg kwam ze de woning binnen lopen en dat kroost liep de hele kamer door. Anne ging weg, zo van zie maar dat je deze groot krijgt ik weet niet hoe dat moet.

Ik heb altijd al gezegd de jeugd is niet de redding van de duivensport. Het NPO bestuur ook niet, doelen zijn veel te glammerous, Nee mijn leeftijd zou de groep mensen moeten zijn waar je je op richt. Een club waar je bij wil horen, dat heb ik momenteel ook niet. Mijn coach was afgelopen week onderweg en appte een foto van een caddy met een duiven afbeelding, je collega. Ja hoe zichtbaar zijn we eigenlijk. Las dat Reitze zilver won op de Olympiade, gefeliciteerd jonguuuh. 

Zo even stro halen en even door de hokken 

1 febr

 

Berber en Vincent gaan binnenkort een jaartje in Nij Beets wonen. Mensen moeten voor hun werk naar Texas. Man had sierduiven, dus eens met jongen redelijk op het lijntje spelen. Berber zou het er nog uithalen ook. Raar dat je altijd een linkje met duiven doet, is eigenlijk altijd al zo geweest. Wanneer we vroeger om een huis zochten(nu ook nog wel) altijd kijken wat zijn de mogelijkheden voor duiven?

Wij lazen vandaag het teleurstellende nieuws dat Ronny van Tilburg zijn vestiging in Kootstertille per direct heeft gesloten. Wij weten dat veel liefhebbers uit Friesland en omstreken hier Embregts-Theunis duivenvoer haalden. Ja schrok ik van, kijk mijn Championsmix haalde ik al via Reitze omdat het dichterbij was. Maar voor het overige ging ik naar Kootstertille. Jammer.

Gisteren met overslaande stem een paar lesjes gegeven. Meneer krijgt de baard in de keel was de reactie. Vannacht toch de witte vlag maar gehezen. Okay zo slecht als vorig jaar is het nog niet maar best is het ook niet. Sinds ik bij een risicogroep hoor krijg ik een griepspuit, de eerste jaren deed hij zijn werk nu dus niet meer. Toch maar even door de hokken, niet vrolijk. Lag alweer een eitje van Sebastian op de grond, terwijl ik de boosdoener had opgesloten. Ach het is zo het is maak me nergens meer druk om. 

Over 14 dagen alweer voorjaarsvakantie- Granada dus de vliegers laat ik mooi met rust. Verder maar even voor uit werken voor school, je voelt je altijd een beetje schuldig wanneer je de witte vlag hebt gehezen. There will be no white flag above my door, nou vandaag wel. Op Netflix heb je van die documentaires over de oorlog, puuh bizar. Griepje waar hebben we het over. In de club volgende week een extra vergadering, klinkt spannend, ik hoop dat deze over een juiste verdeling van de taken zal gaan. 75 is het nieuwe 65 dus allemaal aan de bak.Kan natuurlijk niet zo zijn dat de werkende mensen de taken moeten doen.  

Ik heb helemaal geen foto's van het fuidfestival voorbij zien komen.

30 jan

Beetje druk gehad, opendag op school geeft altijd wat drukte. Zelf ook geen 100 punten maar even op karakter. Gisteren voor de opendag nog even met alle collega,s uit eten. Hutspot en draadjes vlees heerlijk man. Kijk Tine en ik hebben allebei niks met koken dus ik zeg dan maar lekker pop, maar dit niveau haalt het nooit. Berber kan wel koken en heeft er liefde voor maar veganistisch dus haak ik af. Vannacht schuurpapier in de strot dus om mijn omgeving wel slaap te gunnen maar op de bank geslapen. Net even naar Heerenveen en nieuwe schoentjes uitgezocht. Dus nu tijd voor de duifjes zal de boel even losgooien straks. Ging in het prethok even goed mis, vechten en de eitjes van Lesley (volgens mij gelt) en Sebastian moesten het bekopen. Ach ik ga uit van wat ik heb en niet van wat ik niet heb. Misschien vanmiddag nog even naar de voetbalschool, even kijken of er bij onder 8 een spelertje loopt die rechtsachter in het eerste kan spelen, wat was dat slecht zondag. Inspiratieloos angsthazen voetbal zonder strijd. Ja dan haak ik af.

27 jan

ONOMKEERBAAR
Maurice mag dan wel zeggen dat bij voldoende steun duivensport zich zal herstellen, maar wie gelooft zo iets? De tijdbom tikt niet meer, maar is al afgegaan. Het is geen vijf voor twaalf, maar vijf over. Met een vliegenmepper proberen een aanstormende asteroïde tegen te houden is eenvoudiger dan duivensport terug te brengen naar het niveau van weleer met bijvoorbeeld in mijn woonplaats vier clubs in plaats van een. De neergang is even onvermijdelijk en verontrustend als de groei van de wereldbevolking. Op de kleuterschool leerden we dat er 2,5 miljard mensen waren.

Enkele miljoenen jaren schommelde dat aantal rond 250 miljoen, in het jaar 1.000 was dat het dubbele nu zijn we met 7 miljard. En het gaat hard. In een mensenleven is het aantal mensen op deze planeet, schrik niet, verdriedubbeld.

AS 

Kijk ik ben het vaak met hem eens zo ook deze keer. Ik schreef het al vaker deze week. Teveel mensen die iets willen uit eigenbelang, krijg je nooit een eenheid. Het is geen club waar je bij wil horen.

Gisteren een speciaal dagje. De bedoeling was om wat te timmeren maar mien maat belde of ik even mee wou naar ik weet niet waar om een bekerwedstrijdje van de dames van FC Twente te bekijken. Tuurlijk, ergens tussen Utrecht en Gorinchem leuk man. Hoornaar wat een naam.

Maar daar zag je ook het verschil met de duivensport. Een levende club, kantine afgeladen, jong en oud door elkaar live muziek bier patat ik voelde me er direct thuis. De zanger zong leef of het je laatste dag is, een fantastisch motto. Een speler van het eerste moest zingen en die was goed. Duivensport is toch vaak wat gezappig en belegen.

Prima dagje gehad, nog even met mijn coach de lay out doorgesproken. Vanmorgen zin om te blijven liggen maar toch de doffers er uit. Was ik volgens mij gisteren vergeten te voeren, dubieuze poepjes. Paar slagjes om de deur maar niet naar binnen willen beetje raar.

Vanmiddag even naar Heerenveen AZ, alleen dit keer. 

Verder een pracht stukje van Reitze Schotanus op Pipa. 

 

26 jan

Kijk we leven in een geweldig land. We kunnen klagen en mekkeren maar we gaan niet met bootjes de Middellandse Zee op omdat we zo nodig in Afrika willen wonen. Veel is overgeregeld en onze jeugd mag geen enkele frustratie meer hebben. Culturen die elkaar moeten leren kennen en enge politici die zich onder de naam Denk verenigen. Denk staat voor Denk niet na dat laten we aan de dictatuur over. Maar zolang de democratie zich kan handhaven is het prettig wonen. Maar de winters willen maar niet op gang komen, en dat is jammer.

Ben geen poetser, maar op zaterdag ga ik er door heen maar het is met frisse tegenzin. In het eitje wat half stuk was zat een jong wat nog steeds het leven had. Ik ben nooit de harde selectie liefhebber geweest en zal dat ook nooit worden, misschien iets teveel dierenliefhebber. Maar goed mijn theorie was dat hij niet kon draaien omdat hij geen schaal had om zich af te zetten. Dus maar doppen, teveel bloed. Dus toch maar euthanasie.

Leenduifje heeft het zwaar, oog dichtgeplakt zal straks even kijken of ik het weer open krijg.

Verder gaat Sebastian zo tegen Lesley,s Amazone en Tsunami tegen Little Princess .

Had de duivinnen er even uit, gingen wat angstig de lucht in. Ik weet van Wim en Jolanda dat ze ze binnenhouden vanwege de roofvogel.

Maar even kijken.

25 jan

Je weet dat er tijdens elke kweek momenten van tegenslag komen. Vroeger verpestte dat mijn dagen. Tegenwoordig is het een korte vloek en weer verder. Ik weet namelijk dat je het een week later niet meer weet en dat er wel genoeg jongen komen. In het donker even een nieuwe waterbak er in. Zag dat Cha Cha aan het vechten was met een blauwe duivin. Een eitje was weg en eentje stuk maar het jong was al aan het pikken. Dacht dat de andere duivin Wilhelmina was dus in het donker in haar bak vast gezet. Toen ik vanmiddag thuis kwam zag ik mijn fout het was niet Wilhelmina maar Leenduifje die een bak te laag was gevlogen. Dus het echtpaar Remus en Wilhelmina hadden hun buurvrouw die geen kant op kon even nagekeken. Poeh wat zag dat diertje er uit Rocky was er niks bij. Maar zien of ze het een beetje gaat redden.

Ik werk niet met overlegkoppels. De koppels die ik daarvoor gebruik zijn kweekkoppels. Dus er liggen altijd een paar eieren op reserve. Dus de ene zijn dood is de ander zijn brood. Dit keer lijken de eitjes uit Albert x Athena de gelukkige te zijn.

24 jan

Ik kreeg de brieven van de driesprong op mijn mail. De inhoud was volgens mij netjes en goed verwoord. Maar het geeft ook direct aan waarom deze sport niet meer lang zal bestaan. 2 a 3 jaar terug klapten de leden hun handen rood voor een nieuw NPO bestuur met nieuw elan. Ik vond het allemaal een beetje overdreven, teveel managers en regeringsleiders meegemaakt in mijn leven. Maar wanneer je denkt dat dit de reddingsboei is dan ook volgen. Ach dit zal altijd wel zo blijven en dus..........

De belangen van Theo Pander zijn niet dezelfde als die van Urk-Harlingen of Zwaagwesteinde, dat is altijd zo geweest en zal ook altijd zo blijven. Maar ik maak me er niet meer druk om, al vliegen we nog 10 keer met ZO Pointoise (ja Henk daar was hij weer) omdat sommigen teveel aan hun eigen voordeel dachten, het zal me jeuken. Het gaat er niet meer om wie gelijk heeft of welke belangen er spelen. Het gaat om saamhorigheid en dat gaat zo niet lukken mensen.

Dus richt ik me maar op mijn kweek, ach water moet even vervangen worden en verder steady as she goes. 

23 jan

Vanmorgen om 7.45 mijn baas al op de app, op mijn vrije dag. Dacht he he eindelijk dat langverwachte ontslag, kan ik eindellijk prof worden. Maar nee hoor ze vroeg om een gunst. Vrouwen kan ik nooit wat weigeren. Even kijken of het water bevroren was, lichtjes,door de sneeuw op de golfplaten is het donker in de hokken. De eerste jongen zijn er.

  Heity geef me even wat eten?

 okay pop

Beatle is lief voor zijn kroost.

Ieder jaar denk ik wat moet ik met zoveel ringen, en eigenlijk heb ik altijd te kort. Rene heeft me al een paar keer uit de brand geholpen.

Eindelijk daar is ie dan, waar we naar uitkeken, de duivenschoen de eerste stap naar succes. U zult merken dat u gevleugelde vrienden zich prettiger bij u voelen, de pluim gaat zachter worden, spleetjes gaan open, koppen verdwijnen, mooi roze. En altijd in de kopgroep aanwezig. Kost een paar centen maar dan heb je ook wat.

Belachelijk natuurlijk, het is mijn proefschoen mag ik een week op lopen, maar daar ga ik de deur niet mee uit. Net zo belachelijk als al die bijproducten met van die schreeuwteksten. Vroeger had je de ioniser, moest je hebben, wie heeft ze nog hangen?

 

22 jan

Gisteren dus even langs onze oude woning op de Hegedyk. Wel top maar nooit zoals de laatste 5 jaar in Joure. Betere duiven? Denk ik niet, ik denk een stabielere coach. Ook daar was het vaak een feestje om de training van de mannen te zien, vloog toen alleen met mannen. Ze kregen toen al namen als Romario-Bouwvakker-Macho-Greate Okse-Blauwe Homo-Dion maar de beste was Pico. Op de keuring in Oosterwolde wist ik niet eens meer welke kleur bij welk jaartal hoort. Vroeger ramde ik de ringnummers er zo uit. De enige die ik nu nog uit het hoofd weet is Lesley 1157302 zegt alles over hoofd en bijzaken. Ik was denk ik ook teveel met anderen bezig, wat gaat die doen en wanneer. Nu trek ik mijn eigen plan, zo iets heet vertrouwen. Teveel vertrouwen hebben we zondag met PSV en Ajax kunnen zien. Ach 4-4 voor Heerenveen is prima maar moet je als Ajax speler iemand vermoorden om een penalty tegen te krijgen?

Kijk een paar vlokjes en het spoor ligt plat. Ik hou wel van winter als het maar winter is. De sneeuw komt te vroeg voor het ijs en dat is jammer. Het is een stuk donkerder in de hokken en ik hoop dat dit de vorst een beetje buiten de deur wil houden. Aan de andere kant vorst met opgroeiende jongen vind ik prima, kunnen mijn Spartaantjes lekker harden.

 

 

 

Sommige mensen ergeren zich aan bepaalde sites. Niet doen beste mensen. Zich ergeren is niet goed voor je gezondheid. Negeren zulke sites. Eventueel ook deze.

AS

Helemaal mee eens, gewoon niet lezen of je verwonderen, sommige zeggen het stiekum toch te lezen, prima toch.

update: Het leuke van google is dat ik wat terug kan lezen: Dit schreef ik okt 2014

1 okt

Morgen ga ik een late halen uit de 409 van Teake. Waarom? Gevoel, puur gevoel. Ik heb vorig jaar op de tentoonstelling een aantal van zijn duiven bekeken en de 409 kende ik al. Hebben een bepaalde hardheid op de dagfond, al worden ze al een aantal jaren niet meer op het rooster gelegd.Ik heb een aantal jaren terug ook 2 laten bij Teake gehaald waaronder de vader van Buruma. Zo heb ik het altijd gedaan. Maar wat moet je met zo,n laatje? Is helemaal waar, je moet hem weer plaatsen en wachten.Maar moet toch maar even, of ze moeten me niet aan staan.

Teatske zou bij mij absolute top geven, 50 euro kan er nog blij van worden. Omdat het de hele theorie van duur is goed naar de galamiezen helpt. Zit nu tegen Tsunami (zoon Storm) begin nu toch wel veel Stormpjes op het hok te krijgen. Straks blijkt die Buurstra nog een betere melker te zijn ben ik mooi de Sjaak, je moet het er nog wel uithalen.

21 jan

Ontwapenend. Twee meisjes van een jaar of 5. Blij en spontaan wilt u ook voerbolletjes kopen? Even op hurken, waarvoor? Nou er zijn bij ons op school kinderen die geen schoolreisje kunnen betalen. Zij ook niet. Kosten 2 euro. Hebben jullie ook wisselgeld, ze begrepen er helemaal niks van, hoe kon ik nou een papiertje geven en 3 muntjes terug nemen. Ach nu begrijp ik mezelf ook niet meer, waarom niet gewoon die 5 euro meegeven, geld moet rollen en bij deze wiggies rolde het nog niet zo gemakkelijk. 

Na gisteren lekker gefietst te hebben maar weer eventjes het mooie weer in. Mijn eigen had weer eens een lekke band dus die van Berber maar even. Ach tijd voor een selfie bij ons oude huis op de Hegedyk. Mocht ik daar nog wonen dan vloog ik Joure aan gort, lekker lijntje. Veel mooiere hokken dan nu maar deze zijn beter voor mens en dier. 

 

 

 

Vanmorgen zijn de eerste jongen uit het ei gekropen. De dochter Jacob is een losse broeder. Vliegt er steeds af liggen die jongen weer op de rug.

Gisteren nog even met Wim en Jolanda door de heg gepraat, ach we maken ons nergens meer druk om. wijsheid komt met de jaren zalk mar zeggen, berusting ook. Maar eerlijk is eerlijk ik vind het wel een mooi vliegprogramma.

Verder zaterdag niet naar de prijsuitreiking FFC me afgemeld en Remco en Hilly kwamen daar toch met een doos vlees aan. Vriezer te klein en met een veganist in huis maar het nodige weggegeven. Had ook nog 75 euro op Troyes gewonnen dus die FFC is hier altijd wel lucratief.

Verder zit ik op Netflix in Shaka Zulu ouwe meuk maar wel inspiratie voor de volgende reis, Zuid afrika, Boem boem bo boem boem, mooi man.

19 jan

Na het zuur het zoet, het kwartje van Kok, gele hesjes alles wordt duurder. Welke energieleverancier zullen we nemen pop. We stoken veel teveel. Zeg ik daar wil ik niet mee bezig zijn,geld is bijzaak. Der heb ik mien hele leven plot fer leint, ja zegt ze: op dien rech ja. Is wel waar ik heb eigenlijk nooit hard gewerkt, omdat ik er altijd wel lol in had. Sparen is zo wie zo niet meer lucratief, laat maar rollen. Mensen die hun huis er uitspaarden hebben dat voor de belasting gedaan.

Gisteren het laatste uurtje met 1A de Hel van 63 maar even bekeken. Kijk je woont wel in Friesland dus oude tradities moet je wel kennen. Regiseur Steven de Jong ben ik in mijn jonge jaren wel mee op stap geweest, was toen een vloerbedekkinglegger(raar woord) maar zei toe al dat dit zijn eindpunt niet was. Was wel een beetje een lady's man en een buitenbeentje. Maar goed knap werk. De film is waardeloos, wanneer je hoofdrolspeler op plasticschaatsen zijn kuntsje moet doen. Maar de jeugd geniet er van dus het is maar net wat je wil bereiken bij het maken. Wat ik zelf altijd jammer heb gevonden is dat ik niet kan schaatsen, het is helemaal niks, gaat hem ook niet meer worden. Nu lekker vorstweer dus even droog in de hokken, lekker buiten energie happen. Duivinnen staan alweer een uur in de lucht. 

De vlag is niet nodig, ik wou dat dit zomers zo ging. Kreeg hier een tip over. Ken hem wel krapper voeren en Gerrry plus. Nou dat soort voer komt er hier echt niet in en krap voeren is hier vloeken in de kerk. Ik zeg niet dat het slecht is, ieder zijn eigen(wijze) weg.

Las ook Marcel nog even, had me vorige week een beetje te diplomatiek gevonden. Helemaal waar, maar ik was daar niet om duiven neer te sabelen, was voor de gezelligheid en ook om te laten zien dat wanneer je er selectief gezien mild in staat je toch hard kan vliegen. Ik word vaak door (tegenstanders) de schoolmeester genoemd. Vind dat altijd zo negatief, ik ben een van de weinigen die openlijk zijn mening durft te geven, maar dat is niet om te overtuigen. Ik schrijf het zo vaak het boeit me niet wat je er mee doet.

Nog eventjes en dan komen de eerste jongen op de wereld, dat er toppertjes tussen zitten is niet de vraag. De vraag is of ik de tijd krijg en neem om het er uit te halen.

Zal zo Remus even tegen Wilhelmina zetten.

Wilhelmina kocht ik in 2014 voor 60 euro bij Willem Buusrtra. Was iet ouder dan mijn eigen jongen. Viel niet echt op, beetje slome uitstraling. Als jong was het op een pittige Morlincourt mijn eerste, maar ik zat laat dus niet teveel aandacht aan besteden. Als jaarling op de eerste 3 dagfondvluchten mijn eerste op het hok. Stond toen ook hoog in de FFC. Toen ik op haar ging rekenen ging het mis (lijkt sc Heerenveen wel) Als 2 jarige nog een 1e op een midfondvlucht. Een mooie lijst maar te kort.

18 jan

Beetje weinig energie de afgelopen week, zal de spanning voor het komende seizoen wel zijn, geintje jonguuuh. Nee dagen zijn nog steeds kort en kweek loopt wel. Een eitje van Lesley 71 kapot maar nagellak doet wonderen, dit keer met glittertjes.Remus heeft met de mooiste dochter Storm de tweede ronde gelegd en komt nu tegen een kleindochter Storm en niet de minste Wilhelmina.

Het mooie van dit jaar is dat de kweek zich echt bij de Kwekers af gaat spelen. Hierdoor lijkt er veel minder druk op de vliegers te staan. Ze gaan ook laat bij elkaar. Voor de eerste ronde heb ik een koper die graag duivinnen wil en uit elk koppel een. Ideaal voor mij, de helft van de 1e ronde blijft dus hier en bij de 2e ronde hetzelfde verhaal.

Verder in de privesfeer ook weer de nodige plannen, was al van plan om de psychiatie weer wat op te zoeken. Dus druk bezig mijn cv op te pimpen en dan maar zien waar het schip strand. Ach een paar late dienstjes is ook wel eer eens lekker. Nachtdienste is taboe. Ook alleen maar op invalbasis. En dan is daar de nog steeds de zoektocht naar een paradijsje. Maar de ouden krijgen wel de aandacht die ze nodig hebben dus we gaan er wel weer voor.

Beppe Ceto komt er nu achter dat ze met een jonge hond gaat. Wat zit dat beest op drijven en wat krijgt ze op de kop. Zin in het weekend morgen even lekker klooien. Uitreiking FFC moet even zien of ik dat ga redden.

14 jan

Sommige hoeken waren al in de stress maar het is er toch gekomen, een overladen vliegprogramma. Ik schreef het jaren geleden al je moet niet minder maar meer vluchten aanbieden. Maar je hoeft ze niet allemaal te spelen. Veel vitesse prima, weer of geen weer om 8 uur er uit en 12 uur de hokken dicht. De druk op de clubs is groter, maar is dat zo laat iedereen eens wat doen. Er zijn teveel die echt geen flikker doen. Ga voor de dagfond naar de nationale inkorfcentra,s. En iedereen die daarnaast aan de vluchten deelneemt heeft een taak, soort ploegendienst. Nee het ziet er goed uit, gevolg is wel dat het motto hier rustiiiiiig is, zal er wat minder fel in gaan met de start.

Duivinnen hebben een week stil gestaan maar staan inmiddels 2 uur in de lucht. Had het er zaterdag nog met Henk douna over dat ik die sletjes in het seizoen altijd in de lucht moet houden en er daarom ook niks aan vind. Doe iets verkeerds dus, s,winters willen ze wel.

Ook een mooi koppeltje. Dirk(links) komt bij dirk huizinga vandaan en is een zoon van Mr Sezanne x Henri v/d Berg de duivin is een van de beste dochters van Lesley x Drika (dtr Wondere Dirk x 402 Schroyens) heeft al veel goeds gegeven.

13 jan 

Wat een dag. Had afgelopen week niet best geslapen, weekje na de vakantie lijk je er wat op te gaan liggen dat je er vroeg uit moet. Dus was geen 100 punten. En toen begon de race tegen de klok. Eerst samen met de dames naar Franeker waar Dion moest spelen. Goh wat een volk. Waren wat laat, dus Ber en Tine er voor de deur uitgegooid en een plaatsje zoeken. Ver van de hal vond ik een plaatsje wat mooi vrij leek. Wedstrijdje kijken maar het zat me niet lekker. Bleek ik toch op een vergunningshouder plaats te staan, maar nog geen boete. Weer een stuk verder een plaats gezocht. Dion moest winnen om in de knock out fase te komen. Mijn goudmijntje heeft in de jeugd hoog gespeeld, pa was als trainer betrokken maar niet zijn trainer. Pa was fanatiek, misschien iets te denk ik nu weleens. Tegenwoordig speelt hij voor de lol en kom ik ook altijd kijken maar meer als toeschouwer. Gisteren was er even een deja vu, toen hij de bal onderschepte kwam er zo,n oerkreet bij me uit dat Berber zich dood schrok. Toen naar huis 3 duifjes pakken Lesley-Little Princes en Sebastian en naar Oosterwolde. Wiebren opgepikt, het was een klein groepje zoals afgesproken, echt voor leden voor de club. Ik had het een keer in Heerenveen samen met Wiebren en Wim gedaan is toch anders. Pik even een stukje van Henk Douna.

 

Na enig beraad zijn we op de gedachte gekomen om een soort van tafelkeuring te organiseren. Hierbij moest het niet om de mooiste en de fijnste gaan maar meer om het verhaal er om heen. Kortom gewoon gezellig met zijn allen een aantal duiven inzetten en deze laten beoordelen op een compleet eigen wijze. Kort gezegd gewoon een paar uurtjes lekker ouwehoeren over onze duiven.

We kwamen al snel uit bij de man die de afgelopen jaren hard van leer trekt met zijn duiven en woonachtig is in Joure. Theo Pander is zijn naam, in het dagelijks leven docent, dus wat wil je meer die kan toch zeker een paar uurtjes praten over onze duifjes zo was onze gedachte. En wat is het dan mooi als hij ook nog eens instemt met ons verzoek om naar Oosterwolde te komen!

En geslaagd was het! De groep is tegenwoordig helaas niet al te groot meer maar de gezelligheid is nog steeds troef en daar is het natuurlijk om te doen. De ruim 40 duiven werden stuk voor stuk bekeken door Theo. En bij iedere duif werd een zegje gedaan zoals Theo er tegen aan kijkt. Nuchter en zonder opsmuk, oftewel precies zoals we het graag zien. Nooit het idee geven dat je er wat van weet en dat is wat mij betreft de kracht van een topmelker, het is precies zoals Theo het weergaf en er in staat.

Na de keuring werd er genoten van de heerlijke soep, gehaktbal, salades enzovoort.

Theo bedankt voor de gezellige middag, de start voor 2019 binnen onze club mogen we zondermeer als geslaagd beschouwen.

Kijk misschien ben ik voor het echte keuren ook niet de juiste persoon omdat ik in veel dingen niet geloof of het zonde van mijn tijd vind.Wanneer je naar die foto kijkt lijkt het net echt,slaat nergens op. Had me er 30 minuten doorheen laten lopen en ik had er 10 uitgepikt die ik als vliegtype wil. Nu ga je van ogen naar vleugels stuit pluim. Maar eigenlijk is het veel simpeler, goed geeft goed, maar niet altijd. Ik had dus mijn lijn mee Lesley-top  dochter Little Princes dagfondduif FFC en kleinzoon Sebastian. Nooit een handkeuring gedaan of ze mochten blijven nee gewoon rammen. Maar ze moeten wel goed gebracht worden ook hier niet zoveel Spaans bij. Ach een beetje slap lullen maar dit moet ik niet te vaak doen.

Mensen uit Oosterwolde bedankt voor een leuke middag. Weet je wat ik hoop dat de door mij enigzins afgekeurde 08 volgend jaar de pannen van het dak vliegt. Zou een mooie bevestiging zijn van mijn theorie: Ik weet dat ik niks weet.

Verder het vliegprogramma voorbij zien komen. Puuuh wel veel maar ik heb er zin in lekker rammen jonguuuuh.

12 jan

Nou weer mooi zeikweer. Elfstedentocht? in your dreams. Laatste 2 dagen in het donker van huis en laat thuis dus weinig gezien. Vanmorgen even door de hokken en vooral de vliegploeg lijkt er goed op te staan.

Toen we in Amerika waren zaten er 19 late/zomerjongen, zijn inmiddels allemaal verkocht behalve eentje, de mooiste. Komt uit mijn mooiste doffer en misschien wel mijn beste Romulus. De duif die er altijd met ziel en zaligheid in vloog, maar ook de nodige pech had. Hij stond tegen een dochter Jacob en dus kleindochter van de Bendner. De bedoeling was om dit laatje nog even op duivenmarktplaats te zetten. Kijk ik heb geen advertenties in de sfeer van wil je slagen haal hier duiven. Zag er zo eentje van een ex fraudeur, tsja afbeelding winnaar Nationaal Munchen.Persoonlijk vind ik dat je dat soort overwinningen met terug werkende kracht af mag nemen. Het nadeel van de twijfel heet zo iets.

Maar goed ik wist niet of het een doffer of duivin was, dus deed ik het bij de losse meestal oude beppe,s waar ik nog een ronde uit wil wanneer de dagen wat langer worden. Maar beppe Ceto (2007) zag wat in het jonkje en is hem nu de fijne kneepjes aan het leren, zeg maar de bekende oude fiets. Rob de Nijs zong het al ik was 16 en zij was 28. Ik laat het zo, zal ze een bak geven. Heel veel toppers zijn bij toeval geboren.

 

Straks even naar Franeker waar mijn jonkje in de finalepoule zaalvoetbal zit en daarna mien maat Wiebren op pikken en richting Donkerbroek om een beetje te ouwehoeren. 

Mensen hou er een beetje plezier in, je leeft maar een keer.

 

10 jan

Keek net even bij de bonnen van Noordwolde, en dus ook even naar die van Marcel v/d Zande. Heb Marcel nooit ontmoet maar we hebben weleens mailcontact. Naast het nodige bla bla wat altijd bij bonnen staat viel me het volgende op.

 Zijn vereniging in Smilde is onlangs opgeheven en Marcel gaat misschien weer terug naar de afdeling Friesland.

Het is maar een zinnetje maar er zit zoveel achter, wanneer besluit een club tot opheffen? 5 leden? Hoe gaat dat met de spullen alles verkopen en verdelen. Kleine tragedie die steeds vaker voor zal komen. Zelf zit bij de Zwarte Doffer met een goed clubgebouw en nog een redelijk aantal vliegende hokken, maar hoe lang nog? Kijk naar de leeftijd van je leden, dan kan het snel gaan. Kijk ik maak me niet druk meer om wat voor vliegprogramma dan ook. Ik vond Maarten wel eerlijk over het aangeven van een stukje eigenbelang inzake de vlieglijn, je hebt er niks aan maar er zit ook geen ruis op de lijn. Het maakt niks meer uit dat over elkaar rollen, nog een beetje vliegen en thats it. 

De weduwnaars lijken in een mooie harmonie de bakken te verdelen, heb ze op halve stand behalve Face die mag een open bak omdat hij anders wel 2 wil. Nu zit hij lekker van na na na ik heb een open bak en jullie lekker niet.

De kweek gaat wel aardig geloof ik al heb ik nog niet naar de bevruching gekeken. En verder niet veel te melden, eerste week zit er op maar ben alweer aan vakantie toe ha ha. Het schijnt dat wij ook op 15 maart gaan staken,waarom weet ik niet ik vind het wel best sa.

 

5 jan

Vandaag toch maar de boel gescheiden, wil een beetje overzicht krijgen.

indeling

Het duivinnenhok, hier zitten de vliegduivinnen

 

In het kweekhok zitten straks 13 koppels, ach het gaat zijn gangetje eitjes vallen gestaag. Ik heb ze nooit met 10 dagen allemaal op eieren maar ik ben dan ook geen winterkampioen.

Het prethok, hier heb ik 4 kweekdoffers die los kunnen tegen 4 betere vliegduivinnen gezet. Lesley-Buruma-Broerke en Riemer mogen het hier doen. Later komen hier nog 4 kweekdoffers naar toe van het kweekhok en ook die gaan tegen betere vliegduivinnen.

Oh ja Lesley moet nog even aan de pil.

Het weduwnaarshok. Dacht dat ik 19 doffers had maar het waren er toch 20. Hier zitten maar liefst 17 jaarlingen. Heb de bakken open gezet zodat ze een uit kunnen zoeken. Het recht van de sterkste. Face een 2 jarige wil meer bakken dus die maar even vast.

 

 

De kweek staat weer voor de deur, dus kijken of er nog een keer die duif uit het ei gaat kruipen. Zelf heb ik in mijn 40 jaar duivensport meerdere toppers gehad. In 1979 was dat de Greate, in 1988 was daar Pico, in 2004 de Buffel en in 2007 de grootste van allemaal LESLEY. Daarnaast heb ik mee mogen genieten van de 36 en het Fenomeen van broerke.Waar ik altijd gelukkig mee ben is dat hij nog op het hok zit. Er zijn overigens ook geen gigantische bedragen geboden, 2000 euro was het hoogste,tsja dan is het rekensommetje snel gemaakt.

Met terugwerkende kracht had hij toch nog op TT gestaan bij de NU, op de zware Sens van 2010 vloog hij een 8e tegen 7408 duiven

Van Lesley ga ik de komende jaren de prestaties van zijn kinderen en kleinkinderen in kaart brengen, gaat even zoeken worden.Zo uit het blote hoofd tel ik in de periode 2012-2014 25 overwinningen.Ga dit allemaal uitzoeken dus er komen iedere dag weer nieuwe prestaties bij.

 

De blikvangers tot 2017

 

 

Kinderen en kleinkinderen:

 3 NPO Gien                  4830 duiven

 3  NPO Blois                  738 duiven

 8  NPO Sens                7848 duiven

 9  NPO Menen            12057 duiven

 8  NPO Reims              9345 duiven

10 NPO Chateauroux     4895 duiven

Duifkampioenen:

1e dui midfond afd Friesland 2017 met de 545

1e duif FFC 2012 Little Princess

1e duif Vitesse Frisia Damon

1e duif jong  Afdeling Friesland 2014

3e duif jong  Afdeling Friesland 2015

3e en 9e duif Afdeling Friesland 2016

10 Mooiste overwinningen:

 

2017

Duiven: Klz 1/1300  duiven

Gien klz 03 1/

kld 545 1/

Klz Damon 1/

2016

Grootvader van de 03 van Joop Visser 8e Asduif WHZB/BOTB

Grootvader Princes in Mud 1e duif jong ACG F 3e Afdeling Firesland

 

7/4 Heusden Zolder .....duiven  3x 1:100

30/4 Zandvliet.....duiven 3x1:100

23/4 Weert 7555 duiven 8 x 1:100

19e 818 Koelma

21e Lars 35

38e 370 Visser

48e 362 Visser

50e Tineke 09

52e Romulus

53e K2

55e Remus

 

16/4 Deurne 1861 duiven 2 x 1:100

13e Thunder Woman

18e Damon

9/4 Boxtel 7488 duiven 7x 1:100

2e Thunder Woman achterkleindochter Lesley 1/1461

4e Romulus achterkleinzoon Lesley 3/1461

36e Riemer 001 Zoon Lesley

39e Damon klz Lesley

51e Kleinzoon Lesley

81e kleindochter Lesley

92e Kleindochter Lesley

Achterkleinkinderen Thunder Woman en Romulus op plek 2 en 4. 

 

2014 2 keer een kleinkind op teletekst

 

Isolde (Asduif 2014 ZDJ) Comb Koelma

De 800 van Albert Timmerman

 

De nummer 5 van Klijnsma is een achterkleinkind

2015

Nummer 8 019 van Douwe Akkerman is een kleinzoon van Lesley

Nummer 8 Remus is een kleinzoon van Little Princess

Beste Dagfondduif van de Friese Fondclub 2012 Little Princes (Lesley x Dolle Mina)

 

 H14-1431577 Beste Duif jong Afdeling Friesland en 2e Nationaal Jan Timmermans Donkerbroek (kleindochter van Lesley x Lioba)

 H12-1030705   Asduif Snelheid ACG 4 2013 W Visser Haskerhorne (klz Lesley x Little Sister Frank Ferwerda)

 H12-1029991 1e Jong bij P Timmer & Zn (uit Lesley x Ceto)

2014 Isolde 1e asduif ZDJ

2015  1e dagfond ZDJ 5e FFC 5 Frisia west

64 WV 2e asduif ZDJ

Damon 5e duif vitesse ACG F

Vervins Laon Chateauroux 2-3-4-5-6

 Kinderen,kleinkinderen en achterkleinkinderen van Lesley' wonnen:


• 8e NPO 9818 d,
• 8e NPO 14593 d
• 9e NPO 11978 d.,
• 10e NPO 8269 d.,
• 14e NPO 8004 d.,
• 14e NPO 6663 d.,
• 24e NPO 8822 d.,
• 26e NPO 6663 d.,
• 33e NPO 8269 d
• 42e NPO 5051 d
• 43e NPO 7282 d.,
• 59e NPO 10063d.,
• 85e NPO 6663 d.,
• 88e NPO 9000 d.,
• 99e NPO 16042 d
• NU noteringen geen dubbeling met NPO
• 22e NU 7847 d
• 25e NU 7820 d
• 94e NU 7834 d

Overwinningen


• 1/192
• 1/1098
• 1/172
• 1/158
• 1/752
• 1/128
• 1/310
• 1/400
• 1/294
• 1/204
• 1/259
• 1/483
• 1/988
• 1/417
• 1/103
• 1/911
• 1/333
• 1/281
• 1/126
• 1/203
• 1/65
• 1/250
• 1/312
• 1/308
• 1/250
• 1/56
• 1/110
• 1/205

• 1/????
• 1/????
• 1/????
• 1/???? •

Zomaar wat 1/100 in groot verband.


2/3110
• 2/720
• 2/339
• 3/785
• 4/898
• 4/319
• 5/1607
• 6/639
• 6/642
• 6/20698
• 8/8169
• 8/1004
• 9/3200
• 9/1760
• 9/1069
• 11/11097
• 11/1571
• 12/2479
• 12/1810
• 27/11135
• 33/3244
• 34/16793
• 35/4466
• 44/7691
• 48/26052
• 60/22041
• 71/14521
• 75/11513

• 79/11978
• 99/16042
• 146/26052
• 237/26052

Duifkampioenen uit 'Topvererver Lesley'


Dochter
• Zoon
• Dochter
• Zoon
• Zoon
• Zoon
• Dochter
• Zoon
• KL.Dochter
• Kl. Dochter
• Dochter
• Zoon
• '
• Dochter

 

 

nader uitgewerkt

 

Menen           800 A Timmerman         

1/192        

9NPO/11978           

Sens              781 W&J Koelma           

1/171      

10NPO/ 8269            

Loiveire         577 J Timmermans      

1/172      

14NPO/8004             

Morlincourt    577 J Timmermans                

14NPO/6663             

Sezanne         806 T Pander 

2/3078      

24NPO/8822             

Orleans          061 W Visser                 

25/NU/7820              

Morlincourt    625 J Timmermans                  

26NPO/6663                

Sens              126 P Pander

1/158        

33 NPO/8269           

22/NU/7847

Sezanne         126 P Pander  

1/752          

42/NPO/5051            

Qeuntin          696 T Pander   

3/414          

43/NPO/7282             

Sezanne         552 T Pander  

3/216          

59 NPO/10063            

Morlincourt      578 J Timmermans            

85 NPO/ 6663               

Qeuntin           079 T Pander     

1/128          

88/NPO/9000        

Orleans            506 T Pander                          

94/NU/7834                          

Sittard             577 J Timmermans          

34/16739                   

Weert              577 J Timmermans                

10/3110                   

Orleans           126 P Pander                 

NU 228/7820            

Sens               696 T Pander

1/310           

Orleans           696 T Pander     

3/598         

Weert              552 T Pander         

1/400            

60/22041                 

Meer                552 T Pander

1/294                

8/1006                   

Morlincourt     552 T Pander

1/ 204          

NPO/ ???                      

Sittard

1/259       40 Timmermans

11/11097 

Weert

1/ 483        40 Timmermans(kld Lesley x Lioba)

6/20698

Sittard            767 W&J Koelma        

6/1882            

27/11135               

Weert             767 W&J Koelma        

6/1430            

75/11513               

Weert             781 W&J Koelma         

7/1430            

78/11513              

Menen            989 T Pander        

1/988              

99/11978               

Orleans          969 T Pander       

3/ACG ?            

NU 272/6311                

Vervins          705  W Visser    

1/417              

44/7691                 

Gennep         639 T Pander        

3/531              

48/26052              

Pommeroeul  126 P Pander

1/103

Boxtel

4/7564

Vervins

35/4466 63 WV

2/241

                                         

Tongeren       126 P Pander    

1/911                                       

Sens              126 P Pander            

1/333                                            

Peronne        991 P Timmer & Zn                                

99/16042          

Champagne  767 W&J Koelma                         

160/NPO 4296d    

St Qeuntin    781 W&J Koelma     

1/281            

161/13562           

Sittard 1/602  019 D Akkerman

8/8169

Sittard

1/126          866 W Visser

Hapert          019 D Akkerman          

1/203              

48/3010              

Pommeroeul 019 D Akkerman  

1/65                

16/1473              

Gennep         767 W&J Koelma          

1/250              

71/14521            

Pommeroeul  767 W&J Koelma  

1/312            

225/6213               

Pommeroeul 275 D Boersma  

1/308            

26/2015

Deventer        87 Myrthe T Pander

1/250            

Orleans         917 Kolkena         

1/56                                            

Hapert          047 R Schotanus           

1 /110            

2/2549                

1/                Gebr Dietz                                      

1/                Gebr Dietz                                

Morlincourt  695 T Pander   

1/ ????                                               

Bourges       601 W Visser      

1/

Tilburg             126 Pander

4/392

33/3244

                                              

 

 

Million Dollar race Zuid Afrika 2012

Hotspot op 28 sec achter de autowinnaar

2 tegen meer dan 3000 duiven

9 tegen meer dan 3000 duiven

100 ste op de eindvlucht.

Gennep

           

146/26052      83 T Pande)

237/26052    640 T Pander

Qeuntin        2/702

Hapert          2/717

Sens            2/339

Qeuntin        3/785

Gennep        4/898

Sens            4/319

Sens            4/128

Chimay        5/1607

Auby            6/639

Boxtel          6/542

Morlincourt   6/204

Duffel           7/651

Pommeroel   7/312

Qeuntin        7/387

Sens            7/156

Qeuntin        8/785

Pommeroel   9/1760

Weert          9/1069

Hazeldonck   9/387

Nijvel           9/303

Qeuntin        9/260

Hank          10/381

Duffel         10/297

Pitiviers      10/162

Morlincourt  11/1571

Duffel         12/2479

Heteren      12/1810