31 dec

Je speelt hem helemaal kassie muur, maar je vergeet de genadeklap uit te delen. Met 0-2 achter en een enorme achterstand in de 3e leg in de beslissende zet heb ik de tv uitgedaan. Ik kon die kop van die vent even niet zien. Vanmorgen toch maar even op TT gezien en verrek Klaassen had toch gewonnen, machtig.Phil Taylor de beste speler ooit, is al lang niet meer de speler die hij was, maar de trekjes van onaantastbaarheid heeft hij nog altijd. Respect maar je kunt hem uit zetten.

Bij duivensport is het vergelijkbaar, wanneer je arrogante kampioenen hebt moet je je daar in vast bijten. Het rare is dat de topspelers die ik ken allemaal geen spatjes hebben. Zijn vaak rustig. Het zijn vaak de spelers van de laag eronder (zoals ik) die de meeste praatjes hebben. Maar nog erger zijn in mijn ogen The has been. Spelers die vroeger goed waren en nu zo moeten praten om te laten zien dat ze nog steeds top zijn.

Op de drempel van 2016, dus even terug kijken naar 2015. Met de gezondheid was het voor zowel Tine als ik niet het beste jaar. Maar ook gingen er veel dingen stuk. Maar dat is vaak zo,n cyclus waarin alles stuk gaat. Maar ach dat zijn bijzaken. Met de "kinderen" ging het wel goed zitten allebei in de eindfase van hun studie. En vooral Berber moest wennen aan de "glamour" wereld van Hilversum en de andere mentaliteit. Het blijft een Friezin dus what you see is what you get.

Zelf gisteren naar een boerderij gekeken, was een optie maar de verbouwing staat me tegen, ik ken mezelf een doorpakker ben ik ook niet. Wel leuk om even een beetje met dat soort zaken om te gaan. Ga ik in paarden en een kweekcentrum. Had het er laatst met Wim over, prof worden? Dan moet je en verhuizen en er moet ook wel een bak geld binnen komen. Ach dan maar mooi zo laten

De eitjes komen mooi, sommigen sneller dan verwacht. Er is echter 1 rij aan de buitenkant het dichst bij het gaas waar nog niks ligt, zou het toch met temp te maken hebben. Bij het koppel Fear x Ceto lag ook het eerste eitje. Ceto is van 2007 en had in 2013 wat windeitjes. In 2014 gaf Miss Argenton,en ook nu lijkt het goed. Bij Wim had German van 2007 moeite met bevruchten, Lesley is ook van 2007 dus gaat ook richting de 9 jaar. Dus altijd maar weer afwachten. De 2 oude besjes She,s a Lady en Lioba breng ik later, al was dit weer wel in hun voordeel geweest. 

Je zult toch elke dag thuis zijn, wat kun je dan relaxed kweken.

2016, ik hoop zelf dat ik weer wat een normalere bloeddruk mag krijgen. Want dat leven als een bejaarde heb ik nu wel weer gehad. Verder hoop ik dat de kinderen een beetje goed hun weg vinden. en verder alle bla bla bla die je er bij kunt halen.

Voor mijn duiven hoop ik dat de mensen die hier duiven komen halen er goed mee zijn, tot nu toe zijn het allemaal koppels waar ik ze zelf ook wel uit wil.

En mijn persoonlijke doelstelling

15 topuitslagen in Grootverband

2 x echte TT en natuurlijk een keer een NPO overwinning

8 overwinningen in de club

Top 3 Friese Fondclub dagfond en Jong.

Top 3 Generaal Frisia

En verdere kampioenschappen dat zie ik dan wel, je zult altijd eerst je uitslagen neer moeten zetten.

In tegenstelling tot 2015 is dit jaar de dagfond het hoofddoel, van mij mogen er 5 mooie slettebakken uit rollen.

Mensen allemaal een goed 2016 toegewenst.

 

30 dec

Nog 9 maanden Ziggo en dan snel de deur uit, waardeloze verbinding en waardeloze service. Gisteren toch wel een topvoorbeeld van focus gezien. Jammer dat ze elkaar zo vroeg troffen. Ik had liever gezien dat v Gerwen door was gegaan. Niet dat ik het v Barneveld niet gun maar die zie ik geen wereldkampioen worden. Kan die focus en niveau vast niet volhouden.

De eitjes beginnen te komen, beginnen rond de 9e dag is prima, ik werk niet met licht op het hok. Eergisteren nog even een belletje met Lucas, die was aan het voorkoppelen had hier  goede ervaringen mee. Ik weet niet hoe het moet omdat ik me er niet in heb verdiept. Ik koppel wat in fases en dat bevalt prima.

Nog een beetje kouder en dan heb je het ideale weer.

Verder gisteren nog even over de Noed gefietst, en Teake was alweer druk bezig met zijn nieuwe hok, gaan we last mee krijgen maar dat wisten we al. Niet zo zeer om dat nieuwe hok, maar Teake is dus wel een speler met focus. Aan de andere kant kijk ik ook niet meer zoveel naar andere spelers, laat ze maar naar mij kijken.

Bij die laatjes van Wim zat gisteren wel een hele mooie rode doffer, Volgens mij Kras Beauty x Stickers Donkers. Daarna Remus in de hand en dan ben ik ook zeer gelukkig.

29 dec

Vanmorgen om 8.35 met de benenwagen en een 2 vaks mandje naar Wim. Had nog een plintje voor de ren nodig, laat die nu mooi in de container bij dat nieuwbouwkasteel liggen. Daarna naar Henk Storm. Wim 22 laatjes voor een veiling in Engeland en ik had Bliksem en Remus mee. Beetje lullen over van alles en nog wat, maar eigenlijk altijd over duiven.

Ik had de Bliksem mee voor de foto. De Bliksem als jaarling fantastisch met een 1e Quivrain tegen 3252 duiven en Sens TT 8e tegen 7400 duiven. Maar op Gien schade. Dus dit jaar was het allemaal wat onzeker. Op de 2e vlucht met kopwind mijn 1e op het hok en 6e in de club dus denk je het is wel weer okay. Zou nooit meer bij mijn eerste 2 op het hok zitten. Nog wel 5e duif Midfond in Frisia en 6e As lang van Frisia maar de macht was er uit. Zit nu tegen een dochter van Lesley. De combinatie met Mrs Joure was vorig jaar geen succes.

We hadden het nog even over de "Friese TT" , op zich een mooi initiatief, al is het voor het op TT staan wel de nekslag. Maar goed er kwamen er teveel dus doe ze dan allemaal maar. Maar we misten dit jaar de eerste TT van Boxtel. Wim was 1-2 en ik 3-4-5 dit waren de 5 snelsten van de hele afdeling, al vlogen we niet van hetzelfde station. Maar raar dat Die TT er nooit is geweest. 

Vanmorgen de eerste eitjes van Teatske en Doutzen, dus wanneer het mee zit allles voor de "vorst" periode op nest.

Verder weinig te melden, ja wat roddels, maar roddelen daar doe ik niet aan is zo menselijk. 

28 decmaar 

Gisteren even naar het darten gekeken. Ja de tegenstander van v Gerwen had iets tegen een journalist gezegd. Had hij niet moeten doen. De boven de 100 finishes vlogen hem om de oren en hij kon slechts 1 leg binnen halen. De focus was gewoon gericht op vernederen.Nou zeg ik niet dat je moet vernederen in onze sport, toch denk ik dat deze sport het zichzelf op dit gebied heel moeilijk heeft gemaakt. De profs zitten bij de folklore in en tikken zichzelf op de borst omdat ze al die spelertjes die nog op een hokje van 4 bij 2 waar de schimmel op de wanden staat omdat ze vertrouwen op hun vochtigheidsmeter, hebben verslagen. Had het er laatst nog met Henri v/d Linde over, wanneer je een betere speler bent of een uitzonderlijke duif bezit komen je contacten met bovengemiddelde spelers ook wat sneller.Ik ken ze wel de spelers die een duif kopen die meer kost dan ik ooit voor al mijn duiven heb uitgegeven maar het gogme missen om het er uit te halen. Mijn duurste aankopen waren mijn minsten.

Laatst zei ik tegen iemand dat hij in een waardeloze club vloog. Ik moet die dingen ook niet zeggen, maar soms ben ik gewoon hard en eerlijk. Ik geloof best dat ze allemaal hun stinkende best doen, ik geloof best dat het allemaal beste en aardige mensen zijn. Maar hun prestaties in hun omgeving zijn gewoon niet goed genoeg en dus is dat bij mij al snel waardeloos.En weet je wat het rare is, ik zeg dat om hun te helpen. Zodat de focus gaat veranderen en de lat een stukje hoger komt de liggen. Niet slim, had beter kunnen reageren met, ja bij jullie zitten ook toppers, ben altijd blij dat ik een duifje voor jullie heb. Dan had men gewoon doorgeslapen, nu zijn ze boos en dit is een goede stimulans voor de focus. V Gerwen was gisteren boos en dan weet je het wel.

Maar het probleem is wel dat alles maar tegen elkaar vliegt, In deze periode gaat iedereen weer kampioen worden, en de Koelmatjes de Verkerkjes de Koopmannetjes de Manteltjes de Soepboertjes de Huizingatjes de Veenstratjes de Elzingatjes de Rasjes en noem ze allemaal maar op, ze zijn aan de beurt. Iedereen is er weer van overtuigd dat men ze er dit jaar op gaat leggen of pijn gaat doen. Na 4 betere vluchten is die overtuiging er nog. En dan komen de tikjes,worden de jongens van mannen gescheiden,dan komen de excuses en dan is de focus weg. En dan .... ja dan zijn de kampioenen weer dezelfde. En dan komt de winter van 2016 en dan is het weer hetzelfde verhaal.

Natuurlijk zijn er hokken die het gat dichten. Een hok waar ik een beetje naar kijk is Huigens Bant maar ook Fokkinga Harkema, volgens mij gaan die aansluiten. Koppie koppie en focus en goed contacten. Vergis je hier bijvoorbeeld niet in Wiebren, was echt top dit jaar.

Vandaag even een volksverhuizing in de hokken. Heb alle dames nu bij elkaar, en maar even zien of ze nog wat los gaan. Wat ruzie bij het restaureren van een spoetnik. Gisteren even "crossen" door de blubs bij St Nic. Opa zit als een doos op de fiets, lijkt nergens naar.Een keer gevallen dat je het door je hele lijf voelt.

Mensen hou er een beetje plezier in en wat voor de een bagger is kan voor de ander top zijn, niks mis mee mooi zo laten.Neem nou Argenton, de musketiers compleet weggetikt door v/d Linde en Mantel, zelf wel blij met mijn duifje 19e in het concours maar ook niet meer dan dat. En dan lees ik op facebook liefhebbers die uren later zitten dat ze zo goed hebben gepakt. Zo iets begrijp ik niet. Maar van mij zal je nooit meer horen dat ik de "geweldige" prestaties van een ander maar heel gewoontjes vind. (met dank aan Jelle)

27 dec

Deze week gaan al mijn jaarlingen door de scan, kost een paar centen maar mijn eigenrisico is dit jaar al betaald. Door ontwikkelen heet zoiets. Bij het voetbal zijn ze er al mee bezig, wat maakt dat de een met hetzelfde basistalent als de ander de top wel of niet haalt. Ik verwacht dat mijn toch wel ruime vliegploeg aardig kleiner gaat worden. Deze theorie gebruiken ze al in het voetbal, topclubs als Real en Barcelona zijn er al mee bezig. Scheelt veel opleidingskosten. Raoul kan fantastisch voetballen is 10 jaar, door de scan, en voor de uitslag. Gaat u maar even zitten, helaas....... einde oefening voor Raoul. Zo kunnen selecteren dat willen we toch allemaal.

Gisteren met de planning bezig wanneer welke ploeg koppelen en welke duiven koppel ik niet,heel geregel. Ga er dan wel van uit dat de eerste training op 9 april is.

Gisteren even door de bossen van St Nic gelopen, heb al 3 weken niet meer op de fiets gezeten, trekt toch wel.

Bij de kwekers nog geen eitjes, dus totale paniek hier. 

Verder staat er op Pipa een stuk over de beste liefhebber aller tijden, zou ene Bricoux zijn, waar kan ik bestellen. Wat er ook in staat is de enorme afname van het aantal leden in Belgie van 200.000 naar 23.000. Het aantal duiven is echter niet afgenomen. In Belgie misschien niet maar in Nederland wel. Ooit 200.000 duiven op Orleans, gaat niet meer gebeuren. Maar goed de beste liefhebber aller tijden, onzin niet te vergelijken. Gerry Muhren kon in Bernabeau de bal rustig een tijdje hoog houden, moet je nu een keer proberen. Alles is anders, degene die het weduwschap had uitgevonden en geheim kon houden was spekkoper. Verduisteren idem, cortison hetzelfde verhaal. Natuurlijk zijn er nu ook nieuwigheden, toch denk ik dat de info nu veel sneller gaat. De Landbouwrevolutie zou veel sneller in Drenthe zijn aangekomen. Dus beste liefhebber allertijden, leuk voor het verhaal maar verder geen waarde.Mocht er toch een beste liefhebber allertijden moeten zijn, dan denk ik toch aan Verkerk en Koopman. Al heb ik bij die mannen altijd wel een beetje het gevoel zouden ze soms, niet heel soms terug verlangen naar de tijd dat ze een "normale" speler waren en toen met dezelfde middelen ook echt de beste waren.

 

 

26 dec

Postduivenhouders-vereniging de “Vliegende Post” te Minnertsga organiseert op zaterdagmiddag 9 januari haar jaarlijkse verenigingstentoonstelling. Iedereen is van harte welkom op dit laatste evenement van het tentoonstellingsseizoen in deze regio. Aanvang is 15.00 uur, aan de Rispinge 1a te Minnertsga. Deze tentoonstelling staat in de regio bekend als een gezellig en sfeervol evenement! Vele duiven -liefhebbers van andere verenigingen komen daarom ons altijd met een bezoekje te verblijden om het tentoonstellings-seizoen met ons af te sluiten!

Gerelateerd aan deze tentoonstelling is een draaiend rad met prachtige prijzen , maar we hebben ook een spectaculaire bonnenverkoop van prominente liefhebbers uit Friesland . Het is een geweldige kans om uw hok te versterken met ras-duiven! Men kan bieden op de bonnen (De internetveiling is vrijdag 8 januari om 18.00 uur afgelopen( De eindveiling van de bonnen is op Zaterdagmiddag 9 januari !)

Wij hopen u te mogen begroeten en wensen iedereen, een goed kweekseizoen en vliegseizoen 2016 toe!!!!!!

M.vr.gr. T.T comm. p. v de “Vliegende post” te Minnertsga

Stond gisteren op mijn mail. Ik ben er in de vorige eeuw ooit eens geweest met Wabe. Je kreeg bij het vertrek een zak sipels mee. Een club waar we toen we in de Kuststrook vlogen geen rekening mee hielden. In Harlingen met Bouwe v/d Veen en Workum met Pier Venema en Bennie de Vries en Koudum met Klaas de Vreeze en Durk v/d Veen daar zaten je concurrenten. Het verschil in afstand was vergelijkbaar met Urk -Joure vaak met oplopende wind en weinig steun van de trek in die hoek,dus niet zo verwonderlijk. In 1984 ben ik er nog serieus bezig geweest om een huisje te kopen, die kosten daar geen drol. Was een rijtjes woning met een hele diepe achtertuin, volgens mij 25.000 gulden. Is niet doorgegaan anders had ik niet bij Ons Genoegen Harlingen gezeten maar bij de Vliegende Post Minnerstga. Wat ik nog wel weet dat v Malsen daar wel even hard heeft gevlogen.

Wabe kocht daar toen een bon van Jelle Reitsma, was in die tijd een topspeler, zijn die later nog wezen halen en Wabe moest even glimlachen om de vitrinekast in de hal. Wabe had niks met bekers en die van hem stonden op zolder en gingen later naar het stort. Die tijd had ook wel weer wat. Later nog met Wabe naar Jac Wolf in Wezep geweest, de Kris pusaka lag bij de deur, wat een man.

Ik weet niet hoeveel leden ze hebben, maar het is goed dat ze er nog zijn, daarom even wat reclame. Had woensdag nog even een praatje met Harm v/d Wal over samengaan van clubs. Lijkt me een kwestie van tijd, vooral de dagfond gaat er niet aan ontkomen. ZDJ zou dan niet onlogisch zijn voor een centrum. Harm had veel respect voor de Barcelona prestatie van Cor, aan de bon te zien hebben wel meer dat. Het bonnetje van Loes en Bennie staat veel te laag.

Hier thuis hebben we het weleens over verhuizen, wel in de regio maar iets landelijker, ik wil eigenlijk wel een paard. Mocht dat er van komen dan gaan deze duiven weg en komen er overnachters.

De duifjes om de deur zijn schichtig maar zien of er geen schade is.

25 dec

Nog even over Heerenveen, ik heb 2 jaar geleden daar samen met Wiebren en Wim een jaarling keuring gedaan. Een duifje van Silvius beschreef ik als te mooi om een goede te worden. Voor mooi kwam de bevestiging op de show 1e in zijn klasse maar ook als vlieger top. Ach al dat gekeur meestal is het wat gewauwel met pretentie. Of het moet echt een topspeler zijn die naar een type zoekt dan zou ik er nog in geloven.Maar verder hecht ik er geen waarde aan.

Verder hoorde ik wat geruchten die ik eigenlijk niet kan geloven maar wel toe zou juichen.

Je gaat met je vriendin naar het afscheidsconcert van Normaal en bent elkaar bij de eerste keer bier halen al kwijt, dus heel het concert alleen moeten volgen lijkt me wel hoken(streepje krijg ik er niet door)

Zo de vitesse ploeg staat alweer in de lucht, de dames hebben me iets teveel trek op de het doffer hok.

Verder is het in het kweekhok bijna aandoenelijk hoe soepel men op de bakken zat.

Nou mensen straks even lekker eten en over dat vrede op aarde ben ik wat pessimistisch, zit in deze vakantie altijd wat onderzoek te doen.Vooral de Eerste Wereldoorlog, een domme oorlog waar men op een gegeven moment niet meer terug kon. De wreedheid was over de top. Ach we zijn 100 jaar verder, Nationalisme is weer groeiende, het Midden Oosten blijft een puinhoop. Doordat elke scheet in no time is uitvergroot heeft iedereen een mening, ben altijd wel somber voor de volgende generatie. Vrede op aarde het zou zo simpel kunnen maar net als bij de duivensport zoek naar de moeilijkste oplossingen en hou je eigenbelangen in stand.

Aanrader The Lost Bataljon even op Google zoeken, met nog een "hoofdrol" voor een duif met de naam Cher Ami.

 

24 dec

Gisteren even naar Heerenveen, was al weer een jaar geleden dat ik naar Bonte......uhh Oudehorne ben geweest, was een beetje uitgefeest. En dus als Musketiers zijn we ook al een jaar niet meer zo weggeweest, of het moet Argenton geweest zijn. En het was gezellig. zit altijd wel een goede klik met die jongens van Heerenveen en Oudehorne. Veel wijze woorden van Jelle stuurman moge ontvangen, ga het niet over de inhoud hebben maar er zat wel een kern van waarheid in. Bijna een mountainbike op de kop kunnen tikken.

Verder nog een poos met Henri v/d Linde gesproken, over de liefde voor de dagfond. Zo"n staat van dienst en totaal geen spatjes. Een bijzondere lijn op het hok met heel veel TT duiven. Heb een soort van hokbezoek afgesproken. Bodemline je moet wel fanatiek zijn en dat is iedereen op zijn eigen manier.En we treffen elkaar op Argenton.Wat me bij veel beginners op is gevallen dat ze soms net doen of ze al jaren duiven hebben en pretenderen er al verstand van te hebben. Terwijl ik nog altijd van het standpunt uit ga dat ik weet dat ik niks weet. En dat maakt je insteek anders.

Verder had Wim alweer de nodige vertsterkingen gedaan,iets met Olympic.Gelukkig heb ik al uit een andere Olympic lijn toevallig uit dezelfde plaats  tsja gaat weer lastig worden. Maar ook een beetje vertrouwen in je eigen stam,en dat heb ik wel.

Als het goed is ga ik 29/12 even met Wim voor foto's, denk dat ik Bliksem en Remus even meeneem, stadsduifje? staat wel stoer.

Gister won ik een flesje kruidenelixer van Natural, kost 3.95. Dat dit soort producten er nog zijn in de vloedgolf van bijproducten. Ik zeg niet dat het goed of slecht is, wel dat het goedkoop is.

Om 2.30 heb ik de laatste musketier thuisgebracht, veel te laat dus en niet te vaak doen. Maar het was wel weer een keer nodig.

Minpuntje, die paar flesjes Radler die ze hadden ingeslagen, dus voor Heerenveen geen 3 sterren maar 2 1/2. 

Verder vanmorgen dus wat beurs, moest naar het ziekenhuis en wat schetst mijn verbazing de waarden waren beter dan ooit tevoren, kreeg er een pilletje bij maar kan dus beter wel naar Bonte.... Oudehorne gaan is goed voor de bloeddruk.

 

 

23 dec

Om 9.15 was ik bij Wiebren, de kar er achter en op naar Kootstertille. Veel voer ingeslagen en allelei, wat matjes, wat grit en piksteen en wat roostertjes voor in de bakken. Dus lekker simpel gehouden. In de kantine zaten de topspelers Soepboer Atema en Spinder W v Kammen . Dus ik zeg tegen die Okse mondje dicht misschien kunnen we wat leren. Maar nog geen 5 tellen binnen of de naam Rolex is alweer gevallen. Ja alleen met zwijgen kun je wat opsteken. Het enige wat ik nog kon zien is dat Soepboer een zakje VTB mee nam maar het nummer kon ik niet lezen, dus dat gaat weer een jaar krabben worden. Nog even met Peter Bakker gesproken, aardige vent. Jullie moeten eens op een TT in de Westereen komen, en ik denk dat hij gelijk heeft een andere omgeving is ook wel weer eens leuk.

Maar jonge wat hebben ze daar een spul.

Vandaag is Mien Skatske voor het eerst weer los dus even opletten.

Mooi weer dus nu even door de hokken.

22 dec

Het koppelen ging wel goed en ze zitten snel op de bakken. De nodige oude koppels bij elkaar gelaten, maar ook alvast een paar leuke nieuwe. Heb de Bliksem tegen de Lesley 23 gezet, wil hier 4 jongen uit zien te krijgen. Speel met de gedachte om daarna de Bliksem te verkopen. 8e TT Sens en 1-3200 Quivrain en 5 AS lang Frisia, het kon minder. Moet maar even zien.

In principe krijg ik dan niet echt winterjongen, en dat hoeft voor mij ook niet zo. Ik speel het liefst met die eerste verliefdheden en daarna op weduwschap. En dan met een piek van 4 weken, Die eerste vluchten moet je geluk hebben met de wind en ze moeten gezond zijn, maar vooral moet je zien ze over te houden. Dat lukt hier de laatste 2 jaar geweldig dus geen reden om dingen anders te doen.

Inmiddels zijn er 20 jongen verkocht en dan nog een tiental bonnen dus eerst maar even rustig aan, je moet het wel waar maken allemaal. Daarna gaan er ook nog 3 naar de verkoop van Jubbega, leuk initiatief.

Had een bod gedaan op dat duifje van Ras bij duivennet TWZ Urk, is wel een kleinkind van de beste dagfondduif. Was alweer overboden maar even zien of ik het gevecht aan ga.

Morgen samen met Wiebren even alle benodigdheden voor de kweek halen en dan gaan we al weer met het seizoen beginnen.Een goed begin is het halve werk, maar ook is het halve werk een goed begin. Ja die is diep he, maar zo gaan we het hier wel doen.

Oh ja Pieter nog gefeliciteerd, 47 nog 3 jaar dan mag je ook naar omroep Max kijken. De ouwe lulle sport heb je al.

 

 

Waarom deze kaart? Zag hem gisteren in de sloot staan, op 3 meter, 20 december en dan deze temperatuur. Vroeger hadden mijn ouders ook een reiger, kwam elke winter weer langs. Kreeg dan altijd kabeljouw, kwam alleen maar als het echt winter was.

21 dec

Er staat nog een bonnetje op duivennet bij de Noordelijke kampioenendag

 

Goede morgen

Vraagje aangaande sbn poeder hans stephanus

Graag zou ik willen weten of er liefhebbers zijn die succes hebben gehad

Aangaande het verstrekken van SBN poeder over het voer

Bij ons waren de verliezen evenredig aan duiven die wel behandeld waren en duiven niet

Zelfs was het percentage verliezen nog iets hoger met de behandelde duiven

Nadenkend over dit feit moeten eigenlijk de duiven die er mee behandeld zijn

Ook meer kop kunnen vliegen daar ze een betere orientatie moeten hebben door het verstrekken van BSN poeder

Het poeder was elke keer anders van structuur [vochtig] in de verpakking

Gaarne reacties daar ik twijfel of wij dit nog een seizoen gaan gebruiken

Reacties gaarne Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met Vriendelijke Groet ,

Jan & Joke

Toevallig staat er Bij AS een reactie over dit "wondermiddel". Ik schreef het al eerder dat men bij de verliezen met de jongen altijd naar de moeilijkste oplossing zoekt. Hoe kan het dan dat er nog jongeduivenspecialisten zijn?

Verder heeft AS een voorbeeld uitdraai om de kleinere liefhebbers beter voor het voetlicht te zetten. Nou ik vind het allemaal maar waardeloze uitslagen.   Met 6 duifjes mee en je eerste op plaats 71 en dan bovenaan staan om dat je achternaam met een B begint .Slaat nergens op, dacht dat ze in Belgie zulke goede duiven hadden, maar ook daar neigt men dus al naat folklore.

Bovenstaande stukje haalde ik van duivenmarktplaats bij Martijn vandaan. Is wel een leuke rubriek met ook veel vragen naar de bekende weg. Van bovenstaande liefhebbers heb ik de bon ingezet bij de verkoop van Ramon scoort tegen kanker. En ik verbaasde me dat zulke topspelers met dit soort vragen komen. Ik begrijp dat je altijd wat aan het zoeken bent naar nieuwigheden. Wanneer ik sommige verkoopsites mag geloven hoef ik niet eens aan de start te verschijnen met de bijproducten die ik gebruik. Alleen de Prange Suppe zou me nog kunnen redden. Maar deze topspelers hebben het product in mijn ogen goed getest en de resultaten vielen tegen. Nou dan was ik er snel klaar mee, strikje er om. Bij producten je moet er in geloven en dan nog is het vaak self fulfilling prophecy. Je ziet wat je wil zien.

Vandaag 10 duivinnetjes even los, hier zitten een paar bij die vanaf september er niet meer uit zijn geweest, zit dus weinig vlieglust op. Gaat er een beetje om dat ze wat beweging krijgen.

En dan mijn held Pipi. Had gisteren dat zwarte lieder met dat befje in de bijkeuken vast gezet, dus snel de deur dicht. En toen heb ik de dweilstok gepakt. Schrik maar niet ik heb hem niet geslagen maar wel bang gemaakt met veel kabaal. Hoop hem hier niet meer te zien.

Ja en dan Foppe, had toch beter kunnen stoppen, was hij onsterfelijk geweest. Dacht dat we weer een beetje omhoog konden gaan kijken, maar het gaat dus toch nog zo'n seizoen worden van vlees nog vis.

Ik heb soms geen idee wie en waar men mijn site leest, ik denk dat ik geen 100.000 bezoekers op jaarbasis haalmaar daar gaat het ook niet om. Vandaag kreeg ik een alleraardigst mailtje van Nicole Verbeek , met wat tips voor mijn kattegezeik. Katten schijnen chloor lekker te vinden ruiken. Dit wist ik niet.

20 dec

Vandaag toch maar Harry Potter er uit gedaan, was van 2002 dus een gezegende leeftijd. Zijn broer Adonis laat ik nog zitten, was ook beter en is veel rustiger. Ik weet dat het vals sentiment is, maar zelfs topspelers als Verkerk hebben een bejaardentehuis.

Ben ik nou zo slim of is de rest zo dom? Voor 25 euro ben ik gisteren aan een doffertje blijven "hangen" . Klopt ik had hem ingezet om de verkoop een beetje op te jagen. Maar met in mijn achterhoofd wel dat het geen verkeerde afstamming was en hij op zeker duurder zou worden. Niet dus. Miskoop? Denk het niet, tijd zal het leren. Dooitzen is geen verkeerde speler, en doet ons vaak pijn. Ik snap die hokken niet die maar blijven doormodderen met hun 'eigen" soort omdat die in de vorige eeuw ooit eens goed zijn geweest.Het schijnt een doffertje te zijn met veel Ceusters bloed via een rechtstreekse Kars Meyers als vader. Wil er voor de fun even 2 uit kweken en dan maar zien of we deze zomer gaan lachen.

Bonnen je ziet daar veel late jongen bij, gisteren nog een ingezet. Komen vaak uit goede, en zijn niet duur. Je kunt er niet mee vliegen, maar kunt wel het top lijntje binnen brengen. 

Zag net dat het zwarte loeder met het witte befje de aanval inzette op 2 duivinnen die voor het hok liepen. Katten ik heb er steeds meer last van nu Pippi 17 jaar is. Hij kan de boel niet meer verdedigen dus gaat hij zijn terretorium afbakenen door overal neer te zeiken. Ik blijf maar poetsen met chloor.

 

19 dec

Veel gedaan, kun je wel zeggen. Vanmorgen kwam Wiebren een loketkastje brengen, past prachtig in mijn pretrennetje. Kunnen nu 9 duifjes in en met wat fantasie 12. De jonge doffers op de bakken en dat liep niet zoals ik wilde. De 3 zomerjongen pakken de bovenste bakken en mijn 'toppertjes" zaten onder in. Dus die bakken maar even dicht en de zomerjongen nog even bij de anderen. Kijk dat jonge grut kun je op de eerste loopjes wel kwijt zijn en dan heb je een bovenste bak leeg en dat wil ik niet.

Het koppelen ging smooth, dus een topdag.

 

 

Wat een prachtige sport is dat, okay dat het succesvol is is mooi meegenomen. Alles zit er in, tempo en fysieke hardheid zelfs bij die meiden.Om 00.30 zag ik v Gerwen nog even met de schrik vrij komen.Wat een enorm verschil de een atletisch de ander zo bij de bar vandaan gelopen. En toch zie ik ze allebei graag.

Vandaag een drukke dag, koppelen en de jaarlingen op de bakken. Ik ben geen poetser maar wil toch wel een beetje schoon beginnen. Ontsmetten doe ik niet aan, geloof daar niet in.

Voor Henk Nauta zet vandaag maar even 3 koppeltjes bij elkaar, je hebt er 2 nodig maar voor het geval dat een niet wil leggen. Voor Henk Mulder ik mail wel even maar over 10 dagen denk ik ook even 2 of 3 tegen elkaar zetten.

Vandaag is de clubtentoonstelling, ik heb daar geen duiven zitten. Twee jaar terug nog het mooiste viertal en de mooiste jonge doffer met White Adonis. Vorig jaar was er niet een vanwege de vogelgriep.Maar ik denk dat het vanmiddag wel weer druk gaat worden.

Gisteren nog even naar de verkoop van Nico en Ivo v Veen gekeken, Zat dus nog even te dubben maar laat maar gaan. Ik heb ze eigenlijk niet echt nodig. 

18 dec 

Met de schrik vrij.Kreeg een enorme envelop van het NPO. Shit dacht ik ze willen me toch niet in het bestuur vragen. Je moet altijd degene met een grote bek in een bestuur of commissie zetten. zo ben ik ooit in de ACG-commissie gekomen en we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Moet altijd nog aan een stukje tekst denken van Fetze Walda hierover. Zat er niet zo ver naast, mistige periode en eigenlijk heb en had ik nog steeds gelijk. Maar iedereen houdt van elkaar wanneer je de prijsuitreiking ziet, iedereen is gelukkig dus mooi zo laten. Maar goed de envelop, wat zit daar nou in? Een diploma voor 25e Nationaal hok jong, wist wel dat het wel aardig was maar een diploma is weer wat over the top. Maar toch wel netjes dat ze het even opsturen. Gelukkig geen verzoek om in het bestuur te gaan zitten.

Vanavond stoppen de internetbiedingen van de verkoop van De Zwarte Doffer op bonnenverkoop, tot nu toe staan de meeste bonnen voor een habbekrats, kijk even of er nog wat voor u bij zit.

Vakantie, niet dat ik nu hard werk hoor maar is toch wel lekker. Beetje balen dat het geen winter is . Moet even terug denken aan 6 jaar geleden, toen ik de betonvloer voor mijn nieuwe hok moest leggen. Het kon net, daarna kwam er zo.n bak sneeuw die al mijn bouwplannen in de war stuurde. Toch had ik graag wat winter gehad. Duivensport gevaarlijke sport, wanneer je denkt het gaat goed gaat het fout. Vandaag zat Bliksem irritant te niezen, Lesley had deze zomer hetzelfde probleem. De komende week weer de nodige ziekenhuis bezoekjes vandaag voor een erfelijkheidsgen bepaling en volgende week gaat de zoektocht van de bloeddruk weer verder. Duiven geeft dan een mooie afleiding.

Ik ben ook wel het type die zegt dat het gaat gebeuren, soort lat hoog leggen, hou er nooit zo van dat je achteraf net doet of alles door toeval en geluk is ontstaan. Haal ik mijn doelstelingen niet dan is het vrij snel bagger. Zo zijn er ook van die mensen die net doen of ze er niks aan doen, nooit rijden terwijl ik wel weet dat ze het wel doen, bleeeh.

Zo pieker ik nu even over Mien Skatske,Dit meisje heeft iets brutaals in haar hele uitstraling, en haar kop vliegen zegt dat ze slim is. Maar ze is iets te grof voor een duivin, maar daar kan ik mee leven. Wat minder is dat haar stuit  slecht is, 1 stuitbeentje valt te ver weg. Ogen boeien me niet, rug geen verstand van, spieren het zal wel. Maar het stuit, ja dat moet goed zijn. Kweek je deze foute eigenschap in je kolonie? Terwijl je de kans mist dat je de flair en eigenzinnigheid laat schieten. Ze komt dus tegen een doffertje wat iets te klein is maar wel hard. Uit Lesley x Mrs Burgum, dus hier een duidelijk gestuurde koppeling en nu maar hopen dat de stuit goed is. 

17 dec

Beetje rare koptekst, maar ik geloof er wel in. Velen zijn blij met het zachte weer is zo goed voor de kweek. Onzin, hier komt er nooit licht aan te pas. Een paar dagen later op eieren, oef dat is erg. Ik hou van vorst en kou tijdens de kweek. Natuurlijke hardheid en zachtere pluim. Maar goed het maakt me verder niet uit al denk ik dat kou gezonder voor de duiven is.En je krijgt een zachtere pluim,daarom werk ik ook graag met rennen.

Morgen gaan we ook hier beginnen en ik heb er zin in, ook al gaat alles naar andere hokken, ik volg mijn duiven zoveel het kan en ben altijd blij als het er uit komt, lang niet altijd hoor.Embrechts Theunis ging uit van een bruikbare per tiental, dekt de lading wel een beetje.

Bonnetje van Sybesma gaat naar 75 dus laat maar gaan, ga toch een beetje voor de koopjes. En ik hoef niet. Gisteren vlogen er weer wat nieuwe koppels door mijn hoofd, keuze zat. 

Een duifje wat ik hoog heb zitten is mijn eerste van Chateauroux, Dochter van Klz Harry x dochter Lesley x Drika. Drika was weer een dochter Wondere Dirk keer de top 402 Schroyens. Dit duifje was een zomerjong van 2014 maar was wel mijn eerste op Chateauroux. Zou dus zonde zijn om er niet uit te kweken is volgens mij wel een 8 op de schaal van Richter.

Er staat nog een bonnetje op duivennet bij de Noordelijke Kampioenendag, volgens mij de laatste.

Vanavond Lelsley tegen New Berber gezet en Alwin tegen Teatske, wat een fijn duivinnetje is dat toch.

 

16 dec

Versterkingen tsja hoe doe je dat, meestal zoek ik in de directe omgeving bij hokken die me pijn gedaan hebben. Soms ontkom je er niet aan dat een hok met een bepaalde wind je pijn doet vanwege de ligging. Midfond en Vitesse is hier al lang niet meer de tour waar ik versterkingen zoek. en al zou ik ze willen dan hoef ik maar 400 mtr de deur uit, want betere zie je niet snel. Hoe kijk ik dan? Eigenlijk moeten ze altijd op de dagfond sterker zijn, gelijkwaardig hoeft niet.

Hier in Joure had ik zo af en toe last van Anastasia, dus kwam er een broer en zus van Anastasia. Bij Wiebren heb ik last van de Bonte x Jellema dus ik ga hem binnenkort maar weer eens lief aankijken. In een verder verleden had ik last van Willem Buurstra dus de basislijn kwam deze kant op. Dit zijn allemaal versterkingen die in mijn directe omgeving onder dezelfde omstandigheden beter waren. Van Rene kwamen ze al in een eerder stadium.

Verder kwamen uit de provincie duiven van hokken die op de dagfond sterker vlogen- Mantel-Elzinga-Timmerman(Dijkstra) -Ras- Daarnaast nog Ruitenberg Bliksem en Harry en Wondere Dirk.

Gisteren heb ik een bod gedaan op een bon van een hok aan mijn binnenkant, een hok wat in mijn ogen met afstand het sterkst is in de west kant van de afdeling metname op de dagfond. Waar ik voorheen nog weleens met een schuin oog naar Draaisma keek heb ik de laatste jaren wel bewondering voor de prestaties van Sybesma Klaver. Dus maar even ingezet.

Kijk wanneer je denkt dat jou hok zo goed is en geen versterkingen meer hoeft, dan ben je eigenlijk in slaap gevallen. Het liefst heb ik eitjes kunnen dan mooi tussen de jongen, en maar kijken of ze kunnen volgen. Een hok wat me nooit voor zit zal ik geen duiven halen.

In 1994-1995 waren beste jaren bij de Wittepen. Chris Olde Agterhuis was een mindere speler dan ondergetekende, maar een duif was dat niet zijn 11 vloog een 9e op een pittige Bourges zou nu TT zijn geweest. Kijk daar wil ik ze wel uit, zou de vader worden van opa dat was ook geen verkeerde.

Oh ja mijn bonnen hoef je niet te kopen die zijn echt gratis.

En dan ga ik met de volgende koppels van start, deze zijn dus niet voor eigen gebruik maar worden of zijn verkocht

1- Mr Morlincourt (3 overwinningen) gaat weer tegen Zus Anastasia vorig jaar ouders van Thunder Woman

2-Fear 12 NPO Sezanne en 35 NPO Bourges en 2 ACG overwinningen komt tegen Ceto duifkampioen dagfond en 16 x prijs op de dagfond.

3-Achilles x vLoontje Koelma uit dit koppel komt 3e fondspiegel en Achilles is vader van Fear

4-Buruma x Elly Pelly ach Buruma topvlieger en vader van Mr Morlincourt Elly Pelly rechtstreeks Elzinga moeten we nog zien

5-Beatle x Lesley.s Amazone Beatle is vader van Jantina(21x in 2015) en kleinzoon van Goudhaantje Rudy Diels) Amazone is moeder van de 19 van Douwe Akkerman

6-Ogur (klz Leonardo x Tinkelbel) x Smaragd (klz Euro x Lioba) zus Bliksem nieuw koppel waar ik zelfook wat uit wil.

7-Bon Bon x Renee Bon Bon is al vader van de 05 van Wiebren Asduif snelheid in het ACG en waarschijnlijk grootvader van de 3 AS jong afdeling Friesland 2015. Renee komt uit de topvlieger van Lasschuit

8-Greate (volle broer Eva) x Kromowidjojo

9Prins (zoon beste MF WHZB) x Mrs Joure (zus Kras Beauty)

10-Teake x Doutzen ouders Buruma en Mien Skatske voor vitesse en midfond absoluut top maar ook op een zware dagfond kunnen ze het.

Lesley gaat tegen New Berber(moeder 7e NPO Bourges)

 

15 dec

Ja ik heb er 27 doffers waarbij 21 jaarlingen. In mijn hoofdhok kan ik 20 plaatsen, de 6 meerjaarse en dus 14 jaarlingen. In het hok er naast moet dan de rest. Dit hok heeft een open voorfront en is kouder dan de hokken er naast. Welke 7 gaan naar dat hok zeg maar op de reserve bank. In eerste instantie dacht ik aan de zomerjongen maar is dat wel zo? Kijk de zomerjongen komen uit mijn beste duiven en wie zegt me dat daar geen top tussen zit. Dus 3 zomerjongen gaan op zeker direct naar het hoofdhok.

Ach dit zijn de luxe problemen. Inmiddels zijn volgens mij alle pennen eruit, dus nu maar zien of we die laatste er top in krijgen.

Bij Maarten las ik dat een gedeelte van het forum over de ECS update was gegaan, ja dat is zonde, heeft totaal geen zin. Iedereen heeft weer braaf zijn bakje ingeleverd dus niet meer zeuren. Hopen dat we over 5 jaar weer hetzelfde rondje kunnen maken. 2021 hoe ziet het er dan uit. Wat ik wel met een bepaalde zekerheid durf te beweren is dat het aantal clubs minder is dus inkorven wat meer afstand vraagt.Ach zo erg is dat ook weer niet, busje komt zo. Bij de ZDJ hebben we een ideaal gebouw met een goede aan rij route, dus dat is wel een blijvertje. Verder las ik dat Lelystad ook wel bij Friesland zou willen, ik zou zeggen doen, of ik nou tegen Biddinghuizen moet vliegen of Lelystad. Je moet natuurlijk wel die 500 km ondergrens houden dus 5 keer Chateauroux Bourges of zo machtig. Ach dat ze in het noorden dan wat verder moeten, so what. Misschien toch maar even op dat bonnetje van Grootonk bieden regeren is voor uit zien. Iets wat we in deze folklore eigenlijk niet zo goed kunnen. Anders splitsen we toch gewoon even de afdeling, 3x raden tegen wie wij dan moeten,maar dat kon afgelopen jaar al niemand wat schelen dus waarom zou het dit jaar anders zijn.We gingen ook geen kampioenen maken, ha ha.

Het blijft altijd bijzonder hoe graag ruiende duiven in bad willen, hier gaan ze 2 keer per week.

Baal toch wel dat ik zaterdag niet even naar Elburg kon, leek me wel leuk zo,n zaalverkoop. Hier is het toch een beetje dezelfde gezichten die je tegen komt. Een andere kant was dat in Elburg veel topspelers hun duiven aanboden dus zullen ze ook wel aanwezig zijn geweest. Misschien wat nieuwe weetjes.

Dus ga even een beetje zoeken of er nog ergens zo iets is.

Verder valt de verkoop van Ramon scoort een beetje stil, en luisteren ze allemaal naar Hanjo, je kruit droog houden tot de eindejaars rally.

 

14 dec

Sinds vrijdag zitten Lesley en Alwin alleen in het jonge duivenhok. Lesley heeft het prima naar zijn zin met de nieuwe bak. Alwin is nog wat onwennig. Maar goed van af zaterdag gaat het dan ook hier beginnen. Niet alles in een keer bij elkaar maar in ploegjes. Bij Stouwe Douna las ik dat het jonge duivenseizoen waarschijnlijk 2 weken naar voren gaat. Ja waarom zou je een vluchtprogramma wat succesvol is ook handhaven, kan me er niet druk om maken. Gevolg is wel dat de vliegers nu eerder bij elkaar moeten. Ik wil uit een aantal vliegers de jongen houden. Deze koppel ik dan aan kweekduivinnen zodat ze een vaste duivin hebben. De bedoeling was om ze 5 febr bij elkaar te zetten dat gaat nu dus 14 dagen eerder worden.

Dus ga ik zaterdag de boel scheiden en de jaarling doffers gaan dan op de bak, ik wil ze ook wat los hebben. Dit heb ik vorig jaar ook gedaan en is me goed bevallen. Hoeven niet te trainen als een gek maar een beetje los blijven kan geen kwaad.

Gisteren nog een mailtje naar Cor gedaan, zat een foutje in de omschrijving van mijn bon. Er stond dat wanneer het boven de 200 kwam er 2 late jongen uit Lesley zouden komen. Was op zich geen probleem maar ik heb er niet twee. Daarom wat een omslachtige constructie van een late en een van 2016. Kijk van misverstanden krijg je alleen maar gezeik en dat moeten we niet hebben natuurlijk.

En verder is het hier een beetje de stilte voor de storm, de kweek gaat beginnen en ook al is die niet voor eigen gebruik ik vind het altijd leuk om te doen.

Las bij GJB over die duiven van Huizinga, pa vliegt 3x een in de afdeling en zijn 2 zoons volgens mij de 499 en de 500 worden respectievelijk Nationaalkampioen en Afdelingskampioen. Zou het dan toch iets met genen te maken hebben. Je mag gerust weten dat ik er wel een beetje trots op ben dat ik in Frisia na 8 jonge duivenvluchten voor Huizinga geeindigd ben.De aantallen waren te vergelijkbaar met 30 op de eindvlucht. Maar hij had wel de nationaakampioen en de Frieskampioen in zijn selectie, waar ik het met de 3e fondspiegel moest doen boehoe. Met nog een vlucht te gaan zat er 2 punten verschil tussen. Op de afsluitende Reims maakten we een identieke uitslag, zeg maar een fotofinish. In de Afdeling tellen maar 6 van de 8 en haal je je punten uit gesplitste ACG dus geen directe confrontatie. Daar was het andersom met 5e tegen 6e en dus niet bij de kampioenen. Kijk dit soort beschouwingen zie je in de duivensport nooit, nee het is Jantje pakt zoveel punten Pietje zoveel. Maar niet van Jantje draaide goed maar moest Pietje laten gaan en we zien uit naar de confrontatie van volgende week.Ach wedstrijdverslagen daar zou je nog veel winst kunnen halen.

Verder valt het mij op dat AS (een schrijver die ik hoog heb zitten) altijd gericht is op liefhebbers beneden de rivieren en Belgie, is ook niet zo raar gezien zijn woonplaats maar het lijkt nu net of daar de betere spelers zitten, en dat vraag ik me af.

 

13 dec

 Beetje filosofisch, maar o zo waar. Alles staat in het teken van vooruitgang, maar die is er niet er is gewoon gang. Alle fouten die ooit gemaakt zijn worden steeds weer opnieuw gemaakt. Gisteren zag ik een klip van de Kast over de Skries, ja ik mis de Skries al is het alleen maar om het feit dat ik die eieren wat makkelijker kon vinden. Duivensport is vergelijkbaar, we zitten in een gang van zoeken naar beter beter beter. En doen dat met pilletje hier productje daar, en wanneer je niet mee gaat ben je dom en dom willen we niet zijn natuurlijk. De beleving hier is dit jaar heel anders, alles er om heen vind ik wel best. Vrijdag hoorde ik dat Stadsduifje 3e dagfondspiegel was geworden, vroeger zou ik dan op de tafel zijn gesprongen nu accepteer ik het met een glimlach. Alles staat in het teken van 2016 en er is maar een doel het duifje zo snel mogelijk van A naar B te laten vliegen. En of dat nu met een witoog is of een oog vol met kleuren het zal me jeuken. Vergis je niet ik heb ze allebei wel op het hok hoor.

Waarom is dat ziekenfonds zo duur? Hoeveel goed bruikbare pillen worden er niet weggegooid? Je haalt een doosje 2 dagen later krijg je anderen en weg er mee. Gaat veel geld in om vergis je niet. Deze week verwacht ik dat mijn duivenmedicatie van de Weerd binnenkomt, had wat geklooi met dat formulier wat ik in moest vullen, heb het nu handmatig gedaan. 

Gisteren even dat intervieuw met Henk de Jong van Cambuur gezien mooie man, ik hoop ook dat Cambuur er in blijft al is het alleen maar omdat ze een eerlijke trainer hebben.

Ook hebben we hier nog even Sinterklaas gevierd, heb sinds kort wat nieuws ontdekt, oortjes voor in de computer, bestaan al lang natuurlijk maar net als met duiven loop ik altijd een beetje achter. Dus gisteren even Bruce Springsteen er op, machtig. Ben in 84 naar een concert in de Kuip geweest, machtig. Staat voor de toekomst nog op mijn Bucket List, net zoals een NPO overwinning. Zie dat het plankje van de spoetnik is open gewaaid, maak je het de marter wel makkelijk om binnen te komen.

Duifje uit Lesley staat inmiddels op 220 euro dus dat worden er 2. Gisteren 10 duifjes verkocht aan een liefhebber uit de regio, dus dat gaat weer tegen mijn eigen duiven vliegen worden. Ach ben ik wel aan gewend, bij Wim en Jolanda heb ik er mee te maken maar het meest bij Wiebren daar zitten nog al veel van die witkopjes.

 12 dec

 

 

Gefeliciteerd luitjes, alles gegeven dus komt het jullie toe.

12 dec

Heb Lesley en Alwin net in het jonge duivenhok gezet, zodat ik gemakkelijker om kan koppelen. Vooral bij Alwin staat er dit jaar wat druk op. Heb net stadsduifje even een dikke tut gegeven. Haar nestbroer vloog ook prima met een 6e tegen 4743. Maar had voor Reims veel problemen met een verkoudheid. Was tot dan mijn beste jonge duif op de 2 FFC vluchten die we toen hadden gehad. Zit er nu aan te denken om toch dit jaar Achilles weer tegen v Loontje Koelma te zetten. Ook uit deze koppeling mag de 1e ronde weg. 

Heb bij Ramon scoort even op het bonnetje van Jan en Joke Kaman geboden, lijken me sympathieke lui. Zoals alle schenkers die in principe geen bonnen schenken maar nu over hun hart hebben gestreken . Zoals u weet ben ik mometeel niet zo met de kweek bezig maar meer met een planning van een topseizoen. Alles zal in het teken staan van hard -harder- hardst. Zoek dan ook naar info voor een afremmer van de rui. Wat ik kan gebruiken plak ik op mijn site zodat ik het weer kan vinden. Bij Kaman vond ik dit stukje.

Om het ruien van de slagpennen zoveel mogelijk te remmen, brengen de vliegduiven geen jongen groot.
Van de beste vliegers worden de eieren overgelegd onder enkele voedsterduiven.
De duiven worden begin februari gekoppeld en na 5 dagen broeden weer gescheiden.
Begin maart wordt herkoppeld en ook dan worden de koppels na ongeveer 5 dagen broeden gescheiden.
Rond half maart vangt het weduwschap aan en wordt begonnen met het africhten van de duiven

 

11 dec

Kreeg net een mailtje van Jouke Elzinga, feliciteerde met mijn 3e plaats bij de fondspiegel. Had laatst al eens gekeken maar snap bij dit soort competities de spelregels niet. Maar Stadsduifje heeft het dus wel aardig gedaan.Stadsduifje is uit de succesvolle combinatie Koelma x Pander uit v Loonduifje(zusje TT Orleans) en mijn Achilles.

Top 5 Duifkampioenen Jonge Duiven 2015

Vandaag is de bekendmaking van de Top 5 Duifkampioenen Jonge Duiven 2015 van de Nationale Eendaagse Fondspiegel.

1 Gebr. Kat & Zn, Westzaan
2 Comb S.Zwart & Zn., Harlingen
3 T. Pander, Joure H15-1187640
4 Comb.v.Wanrooy, Geffen
5 Dennis van Toor, Vlaardingen 51570892
 

11 dec

Op bonnenverkoop is de verkoop van Ramon scoort begonnen. 

Een mooie verkoop voor een heel goed doel. Heb er dus zelf een jong uit Lesley staan. Ik heb er al genoeg over geschreven dus dat ga ik niet doen. Het is waarschijnlijk een doffertje, en heeft de vieze kleur van zijn beppe Yoyo II. De combinatie met de top van Mantel lijkt me ook geen verkeerde. Omdat het voor een goed doel is wil ik er nog even bij zetten dat wanneer de bon boven de 200 komt er voor volgend jaar nog een jong uit Lesley bij komt.

Nu komt de verkooptekst, en ik weet dat hel veel duivencoaches zich van alles laten aanpraten: Het goede doel dat bent u !!!

Staat een "klein" foutje in ik ben 3e generaal lang in F geworden. Wanneer je sommige teksten en kampioenschappen bij bonnen leest staan daar nog weleens wat foutjes in.

Gisteren had ik het even met Tine over de elfstedentocht, 1997 de laatste is ook al weer bijna 20 jaar geleden. Daarvoor 2 achter elkaar in 1985 en 1986. Weet het nog goed, we woonden onder Harlingen, zonder afdoende verwarming, een barre maar mooie tijd. Ik ben geen schaatser kan het niet is iets waar ik altijd van baalde. Maar een lekkere winter was in de kerstvakantie zeer welkom geweest, goed voor de duiven en hun gezondheid. Maar goed voor de winterkwekers is dit prima om op te starten. Volgende week even met Wiebren naar Kootstertille om de kweekspullen in te slaan. En dan gaat het ook hier beginnen, maar niet voor eigen gebruik, want dat gaat de koppeling van begin februari worden. 

 

10 dec

Het laatje van Teake is wel een heel fijn en hard meisje geworden, eitjes zijn wat klein maar wel bevrucht. Schreef ik vorig jaar, er zouden ook hele kleine piekjes uit komen. Maar deze. couveuse jonkies zouden wel mijn 2 beste jongn worden Romulus en Remus. Ik weet dat ik niks weet.

Verder even naar Ajax gekeken, wat een armoede, deze week nog 3 weddenschappen afgesloten dat ze geen kampioen gaan worden. Gaat wel heel veel Radler opleveren deze zomer.

Gisteren toch nog even naar dat bonnetje van Huizinga gekeken, 160 euro had de strijd nog wel even willen aangaan maar ik heb het niet gedaan. Heb nu al meer koppels voor de kweek en ik wil uit allemaal wat hebben . Wat me nu opvalt dat de clubs in de regio bijna gelijktijdig hun verkoop hebben met dus vaak dezelfde bonnen.

Van mij staan er nog bonnen bij Heerenveen-Bontebok

Heb wel een electriciteitskabel naar het hok liggen, moet toch maar even een stopcontact aan. Kan zelf helemaal niks maar ga het toch maar proberen aan te sluiten. Stroomstootje zou misschien ook wel goed voor me zijn.

 

 

9  dec

Ja hoe doe ik het zelf. De laatste 2 jaar zitten alle leeftijden door elkaar en de oudsten zijn van een kerstkoppeling. Verduisteren doe ik zo. Om 17,30 gaat de deur dicht en is het donker, Wanneer het echt donker is gaat de deur weer open. Zodat ze zo veel mogelijk in de frisse lucht zitten. Maar omdat het s'ochtends steeds vroeger lich is gaat de tijd dat de deur dicht gaat steeds wat naar voren. Tot het rond 1600 zit. Ik verduister heel lang, langer dan de langste dag. Hier na begint hier eigenlijk het seizoen en zijn ze steeds blijer.

Voor de ouden weet ik het nog niet maar er komen wel wat ideetjes binnen.

 

Ben een beetje aan het zoeken, gisteren heb ik het stukje van GJB even van intenet geplukt. Momenteel denk ik dat de kwaliteit van mijn duiven goed genoeg is. Dus daar zoek ik het even niet, het niveau was in 2015 hoog genoeg. Maar waar het mij om gaat om die ene(of meer) duif op die speciale vlucht. Zoals bijvoorbeeld op Reims. Omdat ik zo,n ruime ploeg heb zou ik dus wat meer in fases kunnen werken, maar hoe? Hoe manipuleer je de kolonie zo dat je kunt pieken op de vluchten die jij wil. Met licht en donker werken heb ik bij de ouden nog nooit gedaan. Zoals het koppelen in november is me ook veel te vroeg. Maar de conditie bij de weduwnaars iets afremmen is nog niet zo slecht. Verder heb ik geen stroom op mijn hok, bij de jongen los ik dit op met een verlengsnoer in het seizoen, maar al die draden staat ook stom.

Dus dit is een aandachtspunt, ga hier nog even over nadenken en info zoeken.

Verder heb ik gisteren een bestelling aan de Weerd de deur uitgedaan. 3 doosjes magic-1 flesje Zoosalt- 1 flesje luis- 1 flesje pokken en dat zou het moeten zijn. De magic gebruik ik amper maar er zijn altijd mensen die het niet kunnen bestellen en dan heb ik een doosje voor hun. Kreeg weer zo,n formulier terug wat ik eerst in moet vullen, maar van mij hadden ze dit op een wordbestandje mogen doen, want dit is me te moeilijk.

Verder had AS het over het nieuwe fenomeen One Eye cold, ik heb het weleens op het hok gehad maar volgens mij was dat toen meer de para-variant.

Wel denk ik dat we met ons manipuleren een zwakkere duif maken, daarom heeft een meer natuurlijke manier hier al heel lang mijn voorkeur, al zou je dat met mijn bestellijst niet zeggen.

Ach we zien het wel.

 

 

8 dec

Het onderstaande stukje is van GJB, maar ik gooi het hier even neer zodat ik er even over na kan denken. Het gaat mij niet om het verduisteren van de jongen want daar ben ik tevreden over de Nelis Tang methode, maar bij de ouden heb ik er nog nooit mee gewerkt een beetje experimenteren kan geen kwaad.

Belichtingmethode verduisteren van de jongen

Met jongen die ± februari geboren zijn en die we willen verduisteren gaan we als volgt te werk. Als de de jongen eenmaal goed om het huis vliegen, dan gaan we verduisteren van 18.00 uur tot en met 08.00 uur. Dus de duiven zijn 14 uur verduisterd en krijgen 10 uur licht, normaal doen we dat doormiddel van platen en of gordijnen te verwijderen. Als je de tijd hebt kun je dat doen, maar we kunnen ook de verduistering gewoon laten zitten en de True-Light daglichtlampen met een tijd schakelaar aan laten gaan van 08.00 uur tot en met 18.00 uur (de daglichtlampen 10 uur laten branden en we hoeven dan niet precies op die tijden aanwezig te zijn). Dus we hebben dan 14 uur nacht en 10 uur zonlicht (True-Light daglichtlampen) op de hokken, het voordeel wat we dan hebben is dat bij normaal verduisteren we duiven hebben die door het verduisteren en de donkere dagen in de winter of het voorjaar zogenaamde ruiziekte/ruidip niet of nauwelijks krijgen en we hele gezonde en aktieve jongen hebben.
Drie weken voor de jonge duiven vluchten gaan we de verduistering opheffen en geven de duiven licht van 05.00 uur s’morgens tot en met 22.30 uur s’avonds dus de langste dag aanhouden tot en met de laatste jonge duiven vlucht dat kan tot eventueel half september

Belichtingmethode met de oude duiven

Voor die liefhebbers die op de eendaagse fond willen slagen is het bijna onmogelijk om niet met licht en donker te werken. Alle “Teletekstboys” doen het dus waarom u niet. Koppeling oude duiven 28 november/5 december. Even bijlichten vanaf +/- 20 november van 07.00 tot 21.00 uur. Bij het spenen der jongen het licht bij de vliegers gelijk weer uit. Belangrijk is ook dat u de jongen reeds weghaalt met de duivinnen als ze 16 dagen zijn. Als er eventueel een eitje komt is dit geen ramp.
Vanaf 15 februari het hok verduisteren van 18.00 tot 08.00 uur. Dit verduisteren houd u vol tot de eerste vlucht, en enkele liefhebbers doen het (met succes) zelfs tot de 3e vlucht.

Twee weken voor de eerste NPO vlucht doet u het licht aan van 05.00 tot 23.00 uur. Dit systeem vooral als u geen natour speelt met de zelfde duiven. Wanneer u toch graag de natour speelt begint u met verlichten na de eerste NPO vlucht, de echte forme komt dan pas twee weken later maar blijft wat gemakkelijker hangen. Het verlichten hou u vol tot en met uw laatste vlucht!!

N.a.v. van veel vragen van liefhebbers, verwijzen we hier nog een keer naar Voerschema 2008.

Succes!

Wanneer je zelf goed vliegt komen vaak topspelers wel een dealtje maken. Meestal is dat in de vorm van ruilen of samenkweek. Samenkweek is in mijn ogen de beste optie, zoveel toppers hebben we niet op de hokken en 2 toppers tegen elkaar is vaak bingo. Wiebren maakt ook al avanges met een topper, kun je alleen maar beter van worden.

Zelf gisteren een mailtje van een nationale topper, wou jongen uit Alwin. Niet 2 maar 6 stuks. We waren er snel uit. Wil er zelf ook 6 dus een beetje omkoppelen en dan moet het lukken, de eerste 6 gaan weg. Alwin komt tegen de volgende dames. Teatske(zus van de asduif lang Frisia), gaf met Geronimo(zoon Alwin x Little Princes) mijn oogappeltjes Romulus en Remus. daarna zijn vaste duivin Little Princes en daarna Mrs Burgum kld Olympic Cape.Doordat zoveel jongen op een tophok komen weet ik ook wat mijn hok waard is.

Daarnaast zet ik Lesley dan eindelijk een keer tegen New Berber(moeder Eagle Eye, uit 2 Ruitenbergen). hier mag de eerste ronde weg en de volgende wil ik zelf houden.

Ook kan dan de complete eerste ronde uit de kwekers weg voor 50 euro p/st(behalve die uit Lesley), wanneer je die prijs vergelijkt met andere hokken is het een koopje. 

10 duifjes voor 500 euro, je kunt ze er amper voor groot brengen maar je bent wel vertrokken.

Verder leek die verkoop in Elburg me wel wat, Wim en Jolanda gaan naar de uitreiking van de nationale kampioenschappen. Maar misschien even met Wiebren daar kijken. Probleempje, volgens mij hebben we dan Sinterklaasavond of middag?

Verder kwam er een verzoek voor de zoveelste bon binnen, vroeger beschouwde ik het als een eer nu verlang ik weleens terug naar 2009 toen ik generaalkampioen van ACG 4 was en 2 generaal in Frisia achter Lub Snoek. Een verzoek van een bon uit..... mijn eigen club.Het was dit keer een van de FFC. Net als Frisia zijn dit spelsoorten met iets extra,s De kampioenschappen in de FFC en Frisia sla ik bijvoorbeeld hoger aan dan die in de afdeling met 2 aftrekvluchten per tour. Maar om alles een beetje behapbaar te maken is het wel nodig dat de bovenlaag hun verantwoordelijkheid neemt, dus schenk ik hier nog een bonnetje.

7 dec

Ook hier begint het wel een beetje te kriebelen natuurlijk. Maar ik wil eigenlijk vast houden aan mijn orginele planning. Gelukkig heb ik half november de spuit er in gedaan dus koppelen kan pas tegen de kerst. De eerste ronde en misschien de 2e ook gaan dan in de verkoop/bonnen. Zelf wil ik in de voorjaarsvakantie de jongen hebben dus ook uit de vliegers. 

Gisteren ook even naar het concept vliegprogramma gekeken, waar we heen gaan is onbelangrijk, hoe dit kan wisselen hebben we dit jaar wel gezien. Maar de data zijn voor mij wel van belang, ik hoop dat ze met de jongen deze periode aanhouden, dan iis winterkweek in mijn ogen niet nodig.

Verder las ik dat koppelen soms niet wil lukken om dat ze elkaar niet moeten. Daarom koppel ik eigenlijk nooit tegelijk maar in ploegjes. Wil een koppel niet zet ze maar eens alleen los in een afdeling, 2 dagen later is het gepiept.

Verder had ik dat bonnetje van Huizinga bij duivennet Friesland op het oog, maar het is een doffer en dan pas ik, maar wat een mooie afstamming.

Verder haal ik nog weleens een duif van mezelf voor het voetlicht, om de dood eenvoudige reden dat ik er trots op ben. Mijn toppers zijn mijn helden. Krijg je weleens kritiek op zou opschepperig zijn. Niet zo vaak hoor en meestal zijn dat mensen die geen duif hebben waar ze trots op kunnen zijn. Nou las ik bij Frits Mantel dat hij Royal Cape even voor het voetlicht zette. Mooi, laat ik nou puur toevallig een kleindochter luisterend naar de naam Timmertje op het hok hebben. Een prachtig klein duivinnetje. Zat in een ruil met Albert Timmerman. Ik weet nog dat Broerke en Albert allebei bijna gelijktijdig een koppeltje brachten, zelf had ik ook nog 4 wat lateren. Zouden nog net mee kunnen. Hadden het even moeilijk met aansluiten(bij mij zitten alle leeftijden door elkaar). Maar naarmate het seizoen vorderde kwamen ze steeds meer naar voren. Op Reims was Timmertje mijn 2e duif en met een 32e tegen 14611 duiven in Sector 4 doe je het niet slecht.

6 dec

update: Oh ja als we het dan toch over een sterk centrum hebben dan nomineer ik Bant, met Huizinga-Grootonk de Fouw en Huigens heb je volgens mij bijna alle liefhebbers die daar zitten.

 

In de klas doe ik weleens het spelletje overdracht, Een zin start bij een en dan moeten ze het steeds doorvertellen. De zin is aan het eind  dan anders. Zo vroeg Wiebren of mijn bakje nog heel was, want ik was toch gevallen. Nee hoor er stond bijna gevallen. En bijna raak is gewoon mis. Daarom heb ik ook een hekel aan de 2e plaats. Bij Rene las ik dat er bij Frisia 150 man waren geweest, volgend jaar maar kaartjes bestellen. Als we maar geen Adele-achtige toestanden krijgen. Dion zat scherp achter de computer geen doorkomen aan. Verder gisteren Ajax Heerenveen gekeken, kat en muis, Ajax straalt wel plezier uit. 

Rene noemde ook dat ze hem vroegen of hij de 4e musketier zou worden, nou laten we het maar op de 3e houden want zowel ik als Wim zijn rond de 50%. Maar zonder dollen ik denk dat Renee zo de 4e kan worden. Heeft bewezen een hoog niveau te kunnen halen, en het zal even zoeken worden maar lang hoeft het ook niet te duren. Jaarlingen moeten er gewoon staan. Van mij had Teake Fraterman ook mogen komen, hoe sterker je centrum hoe beter je prestaties in groter verband gaan worden. Met de musketiers en Rene en Teake en Douwe Ferwerda had je een behoorlijk sterk clubje in de club gehad.

Een sterk centrum wat is dat? Op een bon las ik dat  Zwaagwesteinde het sterkste centrum van Friesland is. Vroeger misschien, maar is dat nog wel zo? Bij de kampioenschappen in de afdeling zijn ze in verhouding matig vertegenwoordigd, van TT overheersing is geen sprake slechts 1 x op Bergerac, afdelings overwinningen ik tel er heel weinig tot geen. Wat is dan het sterkste centrum van Friesland.Wanneer je naar de kampioenschappen kijkt is dat Sneek. Wanneer je naar de overwinningen kijkt is dat Urk of Steenwijk. en met TT is dat Urk. Ik constateer alleen maar. Volgens mij zijn er geen sterke centrums meer maar goede spelers en die zitten overal. Maar zodra je een ploegje van 6 a 7 goede spelers in dezelfde club krijgt kan het weleens wat sneller gaan. 

 

 

5 dec 

Stadsduifje 37e WHZB

Zo af en toe pak ik ook haar even in de hand, en eigenlijk moet ik me dan verontschuldigen. Waarom zag ik het niet zitten in dit duifje, ze is zijdezacht, stuit is goed, maar dat kopje is mij te miezerig. Ze komt uit Achilles x v Loontje Koelma, dus halfzusje Fear

Grave       63/5389

Gennep   162/8076

Tongeren  74/5629

Quivrain     8/4743

Reims       48/14611

Met 7 v/d 8 keer is het wel strak, kijk maar naar de aantallen. Min puntje was dat ze op Duffel te laat zat, het enige vluchtje met kopwind. Maar we hebben niet elke zaterdag kopwind, het is dus ook niet nodig om allemaal duiven voor die wind te hebben.

Gisteren dus wel wat gemist, volle bak bij Frisia en gezellig. Was ook graag gegaan, maar dit is  beter zo. Vanmorgen kwam Wiebren 3 rollades brengen. En vanmiddag Wim en Jolanda en Tim de "beker" , zijn oprecht bezorgd, wel lief toch? En Wim had ook nog Zalm meegekregen van Jan Post, bedankt Jan.

Wiebren nog even betrokken in een koop, moet maar zien of het wat gaat worden.

 

Over 3 weken zijn we 2016. En de tijd gaat wel door natuurlijk. Zowel Lioba als She's a Lady zijn van 2006 dus dan alweer 10 jaar. Vorig jaar was het leggen met deze kanjers geen probleem. Ceto is van 2007 en Doutzen van 2008. Daarbij zijn Lesley en Achilles ook van 2007. Dus ook hier gaan de jaren tellen. Ouwe kwekers wat moet je ermee? Ik zit er niet zo mee, meestal zet ik er wel jong spul tegen aan.

Lioba is de moeder van de Bliksem 1e ACG in 2014 en teletekst. En vorig jaar van Turkey Eleven met een 1e en vorig jaar 12 op 14. She,s a Lady was vorig jaar moeder van Jantina met in 2015 21x. Ceto is moeder van Miss Argenton 1e Argenton in 2015 en Doutzen is moeder van Mien Skatske van 2014 en dit jaar 20x en mooie kopprijzen. Achilles is vader van Fear en dit jaar gaf hij Stadsduifje, kortom de oudjes doen het nog best.

De oude dames doen niet mee aan de vroegere kweek maar komen tegen de betere weduwnaars.

De mensen die de breuth al bij elkaar hebben gezet voor de winterkweek treffen het met de zachtheid van het weer. Hier zitten de vliegers nog steeds bij elkaar. Ze foezelen wat maar geen eitjes of zo. Volgens deskundigen verloopt de rui dan trager, maar is dat zo erg ? een downer tot januari lijkt me prima.

Het waait stevig dus de 14 Die Hards mogen even lekker jakkeren.Staan alweer 1 1/2 uur om de deur winterforme?

 

4 dec

Let op! Wat betreft de Championsmix gaat er het een en ander veranderen!

Vanaf januari gaat mijn zoon het in eigen beheer nemen en zal het alleen nog maar verkrijgbaar zijn in originele, herkenbare blauwwitte Embregts-Theunis zakken. Deze bevatten 27 verschillende topgranen van de allerhoogste kwaliteit.

De reden voor dit besluit is dat er momenteel teveel namaak Championsmix in omloop is, waar wij zelf niet achter staan. Deze bieden namelijk niet de kwaliteit die wij altijd voor ogen hebben gehad. Dit wil zeggen: slechtere granen en een samenstelling van mindere kwaliteit. Wij hebben hier dan ook klachten van ontvangen.

En net als met de duiven ga ik ook met de Championsmix voor de allerbeste kwaliteit!

Binnenkort meer informatie over de verkrijgbaarheid hiervan.

Jammer of goed? Geen flauw idee, ik ben er mee begonnen omdat ik onder de indruk was van de prestaties van Jan Timmermans het bijhok van Embrechts Theunis afgemaakt met een vleugje Pander. Haal het in Kootstertille en ben zeer te spreken over de prijs en de kwaliteit en de eenvoud van voeren. De zakken waren minder, ze roegelden wat te bot(mooi Fries). Later kwamen de wiite zakken en dan lijkt het goedkoop voer, wat het ook is natuurlijk. Ik hoop dat Kootstertille het wel blijft houden. Ik zeg niet dat het beter is dan ander voer, maar net als al die ander producten, je moet er in geloven. Zo gebruik ik maar een GJB product en dat is Prange Suppe. Ik hoef die andere producten niet allemaal. Toch volg ik de producten tegen coli en geel op natuurlijke basis wel, zou best kunnen dat ik die wel in huis wil hebben in plaats van Magic van de Weerd. Ik denk namelijk dat een natuurlijke hardheid een belangrijke bijdrage is voor succes.

Ik zoek de seizoenen en de kou, het kan me straks niet koud genoeg zijn. Waarom spelen Zuid Amerikanen hier s'winters met handschoenen, denk daar maar eens over na. 

 

De donkere dagen zijn aan gebroken, gezellige tijd. Ook even wat rust momenten, lekker vervelen. Al is dat met duiven een beetje moeilijk. Je hebt altijd wel wat te doen. Zo wil ik mijn stamboomprogramma op de nieuwe mac hebben, ben daar geen ster in dus zien of dat lukt. Verder wil ik het medische plaatje rond hebben en de spullen in huis. Dan wil ik de duiven die nu op rust hebben toch een aantal keren los hebben, kortom alles in het teken van het vliegseizoen 2016. De kweek is for the fun, die jonkies komen er wel. 

Op Pipa staat Verkerk in de verkoop, wat een geld. Blijft toch veel geld in omgaan in de sport. Zal me benieuwen wat het bonnetje bij Ramon scoort gaat opbrengen.

Bij Michel Beekman las ik dat een club haar 140 jarig jubileum vierde, 1875 was een sport met weinig aanhang die doorgroeide naar ..... en vanaf de negentiger jaren weer op zijn retour is. Er zijn dus ooit minder leden geweest als nu, wat was de aantrekkingskracht? Vernieuwen? Ik zie het niet(gebeuren). De ZDJ bestaat volgens mij 93 jaar, stille getuige is een zwartwit foto met een serius kijkende ploeg mensen in een keurige opstelling. Ook hangt er een foto met alle leden van ik schat 2008. Hoeveel poppetjes sindsdien al zijn weggevallen.  

3 dec

Net even 3 bonnen van de ZDJ op bonnenverkoop, een is wat ik liever niet heb namelijk een laat jong en dan ook nog een doffer. Waarom dan toch ingezet. Het is een van Dooitzen v/d Berg een van de betere spelers in deze regio. Daarnaast is de stamboom om door een ringetje te halen. Met 75% Ceusters en 25 % Bosua met het topkoppel van Douwe Ferwerda. Dus voor weinig geld wil ik zoiets wel proberen.

Jelle Stuurman bewijst de laatste jaren constant dat hij top is, Jelle ken ik persoonlijk en die kan er helemaal niks van dus moet hij wel goei hebben, en die moet je hebben.

En de laatste is van Rene Lasschuit, ben ik altijd goed mee geweest.

 

Gisteren weer de nodige duiven door de handen gehad. Een paar zouden zo naar de tentoonstelling kunnen, zacht en mooi. Wat zegt het? De zachtste was in mijn ogen Aphrodite het duivinnetje wat ik van Broerke heb gehad. Ook het ploegje dat nog steeds meer dan een uur om de deur staat. Deze duifjes zijn veel minder glad. Zegt me niets, ze zijn eigenlijk wedstrijd hard. Ik heb het de laatste jaren zo vaak gezien dat een liefhebber op de club de duiven veel gladder in de mand deed dan ons, maar zaterdag geen platte prijs kon vliegen.

Een beetje zorgjes om Damon, kopje is niet strak hij is niet ziek maar ook niet zo strak als anders nog 5 maanden om hem klaar te krijgen.

Op de afdelingssite staat het kampioenenboekje. Door de aanpassing omdat de jongen teveel gewicht in de schaal legden ben ik enigzins gezakt. Het rare is dat al die Quivrainnetjes zowel bij lang en kort meedoen, hoe zo gewicht in de schaal leggen? 

Las bij Wiebren van Stralen dat hij Zoosalt-B tegen parathypus had geent, levende entstof. Had dat ook liever gehad maar via de Weerd kon ik het niet meer krijgen.En bij Maarten las ik de theorie dat als jong niet goed als oud niet goed. Ik weet dat Embrechts theunis zijn topjongen op het kweekhok zet, en dat is geen verkeerde. Dat zou hier betekenen dat Romulus en Remus nu op het kweekhok zouden moeten. Maar nu de verschillen zo klein zijn denk ik toch dat ik ze nodig heb.Dus hier zal dat niet snel gebeuren. Toch denk ik wel dat duiven steeds meer in hun eerste 2 jaar moeten presteren. Maar die theorie kan zo weer bij het grof vuil wanneer je ziet dat 2012-2013 de duiven zijn die bij Huizinga het mooie weer maken. Ach elke theorie, kan weer door een andere theorie onderuit gehaald worden. Is ook niet erg, volg de theorie die het best bij je past. Aan de andere kant zou ik nu wel behoefte hebben aan de begeleiding van een topspeler op de dagfond. Maar goed die connecties heb ik niet, dus freubelen we maar wat verder.

Verder lag het wel in de bedoeling om naar Frisia te gaan, maar sinds mijn uitslag van dinsdag heb ik besloten de komende week maar als een bejaarde te leven.Dus daar maar niet naar toe.

Verder nog een bonnetje op het oog, wanneer men blijft slapen moet ik hem maar even opvegen.

 

 

 

2 dec (76000)

Gisteravond even teruggekeken in de stukjes die ik vorig jaar schreef zat veel onzin bij zoals gewoonlijk, maar dat wist ik wel en daar ging het me niet om. Wat ik wilde weten is uit welke koppeling mijn beste jongen kwamen en daar mee bedoel welke periode. Ik schrijf niet veel datums op maar met wat leeswerk kan ik het wel achterhalen. Wat waren dit jaar mijn betere jongen en dan metname op de 3 laatste vluchten?

Quivrain de 41-40-11

Tilburg de   09-08-04

Reims de    30-85-22-40-08

Mijn hok kun je als volgt indelen, veel rondes door elkaar maar 01-18 zijn de vroegere jongen 20-30 zijn de middengroep en 33-44 zijn de lateren de 85 hoort hier ook bij. Met  een beetje goede wil zou je kunnen zeggen dat de middengroep op Reims het mooiere weer maakte  maar verder is er niet veel van te zeggen. Het is wel zo dat in mijn ervaring de jongere ploeg in de eindfase de betere zijn. Alles is afhankelijk van de periode wanneer de jongen hun vluchten afwerken. Dus ik ga dit jaar weer relaxed koppelen. Het koppel wat hieronder staat ga ik vroeg koppelen en de eerste jongen mogen weg. Mail een goed bod naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en stuur met de tijd even 2 ringetjes op, lijkt me een ideaalkoppel voor de midfond en dagfond.

Waarom birds? Las vanmorgen dat een man was aangevallen door zijn pitbulls. Ik heb die angst ook wel wanneer ik het hok in stap, er zal toch weleens een moment komen dat ze mijn dictatuur niet meer pikken. Vooral die uit Ogur x She,s a Lady lijkt me een felle leider.

Zo maar een koppeltje Tornado (Storm x Mega Mindy) x Little Princess (Lesley x Dolle Mina) Beste dagfond FFC

 

1 dec 

Ja wat gaat het weer snel. Lekker weer dus even door de hokken en een ploegje even los. Even een vooermengseltje gemaakt, Championmix x een dieet mengeling half om half.15,60  + 12.40= 28 : 2= 14 euro Geweldig voer, waarom? Lekker goedkoop,en doet voor geen andere mengeling onder.

Even een badje er in, ze krijgen hier 2 x per week een bad aangeboden en hebben er lol in. 

Vanmorgen de uitslag van mijn bloeddruk metingen, en ik moet zeggen het viel me niet mee, hoger dan ik had ingeschat. Ik schreef het al eerder relaxter kan bijna niet. Vanmiddag maar even met dokter overleggen hoe nu verder begin er nu wel wat van te balen.Was van plan om vrijdag wel naar Frisia te gaan maar twijfel nu een beetje.

Voor de toekomst van mijn hok ligt het nu wel redelijk duidelijk, een sterfhuisconstructie klinkt wat akelig maar is dat eigenlijk niet. Wanneer mijn gezondheid het toe laat gaat het in 2016 vol gas, dus alles spelen zelfs Orange wil ik er misschien bij doen, gaat veer kosten. Het aantal jongen gaat naar rond de 30 dus het jaar erop kan de vliegploeg weer kleiner, om de dood eenvoudige reden dat er minder aanwas is. En zo laat ik het aflopen tot een aantal wat ik makkelijk kan behappen en op de vluchten die er voor mij toe doen.

Ik heb hier nog 2 van 2002, de broertjes Harrie Potter en Adonis. De laatste 2 zonen van Romario. HP was al eerder krakkemikkig en zit nu met het kleine lokduifje Monsieur, dus 2 doffers. Adonis was mijn favoriet, ook omdat hij een van mijn mooiste overwinningen pakte op Sourdun met NW en koud. 1e van ACG 1 t/m 4. Eigenlijk hadden ze er niet meer moeten zitten maar ik krijg het niet over mijn hart. Ben gewoon te week, een topper ga ik dus ook nooit worden.

Om 18.00 start op bonnenverkoop de verkoop van de ZDJ.

 

30 nov

Gisteren nadat ik v Gerwen zijn zoveelste titel zag pakken kon ik de slaap moeilijk vatten. Heb hier zelden last van. Komen toch de koppeltjes door je hoofd. Speelde al langer met de gedachte, om de veelbelovende weduwnaars tegen kweekduivinnen te zetten. Daarnaast een aantal duivinnen tegen de kweekdoffers. Win - Win, de vliegers hebben in het seizoen een vaste partner en ik kan meer met verschillende standen werken. Dus dat is ook weer klaar.

Verder vandaag met een 24 uursbloeddrukmeter om, rare ervaring moet maar even zien wat er van komt, maar we zijn er nog niet.

Ben vanmorgen even bij de hokken geweest, vanmiddag was het me te nat, zie morgen wel weer.

Bij Eyerkamp een heel stuk over de klimaatverandering en gevolgen voor jonge duiven. Om verliezen te voorkomen moet je volgens mij zoveel mogelijk uit de maand juli blijven.Ik schreef al eerder dat Friesland op de goede weg lijkt.Maar hier lijkt het NPO weer dwars te liggen. Waarom verspelen sommige hokken al jaren geen jongen? Hebben die dan geen last van al die shit? Geloof er niets van, wanneer ik ze volgend jaar vlucht op vlucht verspeel dan geef ik niet de schuld aan zendmasten of klimaat. Nee dan zijn ze geen 100 punten. Geef ze ook goed voer, krap is winst op korte termijn.

29 nov

Oprecht ! Wat Cambuur en Heerenveen gemeen hebben is dat de trainers oprecht zijn. Henk de Jonge is ook altijd eerlijk, heeft een foutje dat hij bij de verkeerde club zit. Natuurlijk is Foppe niet de wondertrainer, ook bij Lodeweges speelden ze in het begin best aardig, maar je moet het er wel uithalen.Maar dat zo'n man oprecht breekt is wel mooi. Lijkt wel een beetje op duivensport, je moet het er wel uithalen.

Vanmorgen nog even onder de roosters schoon gemaakt, en heb nu alle hokken van de meeste veer verlost. De Reims kopduiven moeten allemaal nog 1 pen gooien, maar dat komt wel goed. Het hok in de stilstand is zijde glad, gladder dan anders? Weet ik niet maar ik denk dat ze de vergelijking met ieder hok aankunnen. En dat met veel grit-allerlei-Championmix vollebak en sedochol en oregano en knoflook.Ik lees dan ook wel hoe je moet voeren zoveel gram per dag, zal wel, mijn duiven bepalen het zelf wel. Vet ? Een enkeling.Gisteren nog een tegenvallertje, ik ging er van uit dat mijn 1e ronde uit de kwekers verkocht was. Leek me ook leuk om mijn duiven in een heel andere hoek te volgen. Ben er ook van overtuigd dat dit succesvol kon zijn, ging niet door. Dus plannen bijstellen. Zoals ik al schreef zit ik mentaal in een soort van sterfhuisconstructie dus hoef niet een hele ruime ploeg jongen. Dus mogen uit de kwekers vrij veel weg. Speel nu met de volgende gedachte. Bij elk koppel wat er in de schaal ligt mag er een weg naar keuze van de koper. Kan je moeilijk zeggen hij houdt de besten voor zich zelf.

In mijn kweekhok zitten duiven aangekocht uit toppers uit ander hokken x Lesley en zijn kinderen. Ben weer bezig het nageslacht van Lesley up to date te maken, ben er nog lang niet.

Voor meer info zie Lesley dynastie

Kinderen,kleinkinderen en achterkleinkinderen van Lesley' wonnen:
• 8e NPO 9818 d,
• 8e NPO 14593 d
• 9e NPO 11978 d.,
• 10e NPO 8269 d.,
• 14e NPO 8004 d.,
• 14e NPO 6663 d.,
• 24e NPO 8822 d.,
• 26e NPO 6663 d.,
• 33e NPO 8269 d
• 42e NPO 5051 d
• 43e NPO 7282 d.,
• 59e NPO 10063d.,
• 85e NPO 6663 d.,
• 88e NPO 9000 d.,
• 99e NPO 16042 d
• NU noteringen geen dubbeling met NPO
• 22e NU 7847 d
• 25e NU 7820 d
• 94e NU 7834 d


• 1/192
• 1/1098
• 1/127
• 1/126
• 1/172
• 1/158
• 1/752
• 1/128
• 1/310
• 1/400
• 1/294
• 1/204
• 1/259
• 1/483
• 1/988
• 1/417
• 1/103
• 1/911
• 1/333
• 1/281
• 1/126
• 1/203
• 1/65
• 1/250
• 1/312
• 1/308
• 1/250
• 1/56
• 1/110
• 1/205

• 1/????
• 1/????
• 1/????
• 1/???? •

Zomaar wat 1/100 in groot verband.
• 2/3110

   2/3078
• 2/2549
• 2/720
• 2/339
• 3/785
• 4/7564
• 4/898
• 4/567
• 4/319

  5/20015
• 5/1607
• 5/1098
• 6/5629
• 6/639
• 6/642
• 6/20698
• 7/805
• 8/8169
• 8/1527
• 8/1004
• 9/3200
• 9/1760
• 9/1527
• 9/1069
• 11/11097
• 11/1571
• 12/2479
• 12/1810
• 17/8076
• 21/8076
• 20/8076
• 23/8076
• 27/11135
• 30/5629
• 31/5629
• 32/5629
• 33/3244
• 34/16793
• 35/4466
• 44/7691
• 48/26052
• 60/22041
• 64/8076
• 71/14521
• 75/11513

• 79/11978
• 99/16042
• 146/26052
• 237/26052

28 nov

Nee dit had ik nog nooit meegemaakt, al jaren doe ik om de zoveel tijd wat kattebakkorrel onder de roosters. Dit keer gingen ze er van eten. Geen weg terug dus en maar afwachten wat er van kwam. Vanmorgen geen verschil te zien, geen braken, misschien is het wel het ei van Columbus maar ik hou er niet van. Het jonge ploegje van 15 staat makkelijk een uur in de lucht, samen met nog een paar andere ploegjes.

Gister las ik bij Mantel de hokbezoeken bij Hooymans en Verkerk. Zonder de een tekort te doen ben ik altijd wel onder de indruk van Verkerk. Wat ze vroeger op kleine schaal deden doen ze nu op een veel grotere. Maar dat pieken wanneer jij dat wil is bijzonder knap. Een aantal jaren terug had men het over stayeren van die grotere koppels, nou dan stayer je toch lekker mee. Voor het trainen heb ik wel de indruk dat het met een wat grotere koppel harder gaat. Maar respect voor de prestaties van dit hok.

Verder kreeg ik gisteren een mailtje over de Unikon opload, begreep er niks van, zijn ze nou wel of niet in 2020 verdwenen? Maak me er ook niet meer druk om, ik kan een nieuw bakje prima betalen. En van de rest in mijn directe omgeving heb ik geen wanklacht vernomen dus waar zal ik me dan druk om maken. Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee, en verder is het ook mist u de mammoet. Ik heb er al zo vaak iets over geschreven, inmiddels is het gewoon acceptatie en dat voelt wel goed.

Verder een groot verschil in zachtheid tussen de ploeg die los is en die vast zit. De duiven die elke dag los zijn zitten wat minder weelderig.

27 nov

update Met nog 7 bonnen niet ingezet en een bedrag van 3825 euro lijkt de eerste verkoop van Ramon scoort met een gemiddelde van ongeveer 40 euro per bon te eindigen en dat is netjes.

Vandaag een dagje thuis, beetje hoofdpijn heb ik eigenlijk nooit last van en het zou me anders ook niet tegenhouden. Maar de bloeddruk blijft onverminderd hoog, dus een beetje opletten. Maandag ga ik 24 uur met zo,n bakje lopen. Ik hou niet zo van aanstellerij, want zo voelt het vandaag maar vandaag maar even de ratio laten werken.

Het kopje zegt concurrentie, en daarvoor gebruik ik de musketiers, want hoe je er ook naar kijkt we zijn elkaars grootste concurrenten. Het mooie hiervan is dat je elkaar zo pusht dat het niveau omhoog gaat. Daarnaast is er voor iedereen wel wat te winnen. De verschillen waren dit jaar kleiner dan ooit tevoren. Meestal was het Wim- Theo- Wiebren, dit jaar zou ik de volgorde niet zo maar durven zeggen. Zelf zou ik me op de 3e plaats zetten, maar de hamer ben ik ook wel vaak geweest. En met kopprijzen in groot verband een echte TT op Reims en 1e jong in de Fondclub was het best genog en hoef ik me niet te schamen.

Wim en Jolanda 1e hok jong en dagfond in Frisia 2e hok jong in de Afdeling diverse overwinningen tegen duizenden duiven en als uitsmijter 3e NAT hok jong past bij dit hok ze pakken altijd wel een aantal mooie krenten.

Maar vaak staat hij figuurlijk een beetje in de schaduw, letterlijk staan we natuurlijk in zijn schaduw. Je merkt dat vaak aan de bonnen, zijn altijd een stukje goedkoper. Zelf speelt hij ook wel een beetje met die rol.Maar wat een jaar, in de club gewoon 1e dagfond en 1e midfond en dat is ook tegen ons om aan tegeven hoe klein de verschillen waren.

Maar in grootverband podiumplaatsen op zowel Lang als Kort. En de uitsmijter Beste Hok Dagfond FFC West, in de afdeling staan er 12 december liefhebbers op het podium die niet in de buurt kwamen (Van mij mogen ze die dagfond over veel grotere regio,s vervliegen,ligging speelt hier een minder grote rol).

Wiebren maakt geen stamkaarten maar schrijft het op in een schriftje, De basis van zijn hok: De bonte x Jellema duivin. Heel veel witkopjes Lesley dus en broers en zuster van Kras Beauty. Daarnaast een vleugje Hakvoort x een v Loontje aanvlieger.

Op de laatste midfond stond ik hem in de club 2 punten voor. Dus wie voor wie zou zitten was kampioen. Wiebren pakte de overwinning met een Lier jaarling. We zaten daar op het terras  en hij wou nog wat kopen. Ik zei geef maar even 50 euro mee, en kwam terug met dit duifje en de rest kunt u wel invullen. De tweede duif die me voor zat was een kleindochter van Lesley. Hier kan ik dus echt wel om lachen.

Het maakt ook niet uit wie de beste was in 2015  zolang je allemaal maar wat wint, vergelijk het maar met een loterij waar 1 aan de tafel alles wint, niks aan.

Natuurlijk had ik al die titels liever zelf gewonnen, maar zonder het pushen/samenwerken was het misshien wel veel minder geweest en de gunfactor is hoog. Libbe Dijksma uit Heerenveen sloot dit jaar aan,3e hok jong Frisia oost. 

Het is in de sport not done om zo over elkaar te praten, het is ieder voor zich. Ik ben er van overtuigd dat liefhebbers in kleinere groepjes gingen samenwerken het niveau om hoog zou gaan. Vergelijk het maar met duursport wanneer je alleen moet sla je gemakkelijker over, doe je het in een groepje is er groepsdruk. 

26 nov

Ja een beetje een rare kop boven dit stukje. Was vanmiddag een rondje te fietsen dus ook even door de Haulsterbossen. Aan het eind van het pad zag ik hem staan. Sinds ik een aantal jaren geleden door een herdershond gebeten ben heb ik het niet zo op dat soort. Was geen eigenaar bij maar om nu weer een stuk terug te fietsen. Ach ik ging verder en hij liep me voorbij, toen ik er langs was draaide hij om en zette aan, dus maar een tandje er bij. Ik weet wel dat het geen wolf was maar hij leek er veel op. Bij het viaduct op zaten ze net voor me, boven gekomen zaten ze dat nog steeds. Een ouder echtpaar op electrische fietsen, leek hun geen moeite te kosten. Zo voelt het wanneer je tegenstander doping gebruikt. Doping bij duiven ik geloof er niet zo in maar mocht het zo zijn dan ben ik te lui om er in te verdiepen. De doping die ik gebruik is mentale doping en dat pakte de laatste 2 vluchten prima uit.

Je moet de ontwikkelingen wel volgen natuurlijk, en kijken of je wat kunt gebruiken. Liefhebbers die contacten hebben met nationale toppers hebben een streepje informatie voor. Ik heb die contacten niet, dus moet ik het doen wat ik zo hier en daar lees. GJB tipt een puntje van de sluier op m.b.t jonge duiven, dat boeit me niet zo. Ik denk dat we hier met de jongen niet veel harder kunnen. De laatste 2 jaren was Wim 1 en ik 2 jong in Frisia. Daarnaast nog het beste hok jong van de Friese fondclub, dus daar heb ik wel vertrouwen in. Die andere dat dubbel lichten kijk daar zou ik wel wat meer van willen weten. Nu ik een ruime selectie heb zou ik wel wat meer in fases willen werken, dus ik blijf het volgen.

 

25 nov

Vanmiddag naar Nieuwebrug om mijn schadeauto op te halen, zag er weer uit als nieuw. Kom daar eigenlijk nooit, vroeger wel want toen woonde Sjors Kuto daar. Sjors was een kunstenaar vooral met NO op de midfond, was dan in staat om in het spoor van Urk te blijven. Ik had maar een duif die in zijn spoor kon blijven en dat was Pico. Sjors had Meulemans en die waren toen hot. Wat lijkt dat ras verdwenen. Sjors had wel  van die choco's maar dat waren niet zijn besten. Wel een vakman die Sjors en sportief.

Toen ik naar Heerenveen reed kwam ik ook veel oud leerlingen tegen die nu in Heerenveen zitten, elke dag 10-15 km op de fiets, zal wel goed voor de gezondheid zijn. En dan leg ik weer het linkje naar de duiven, moet je ze wel 4 maanden binnen houden? Elke week een keer los straks hou je de spieren een beetje los.

Verder viel mij vandaag wat op. Alwin heeft al sinds ik hem kocht van die kleine uitstaande veertjes, sommige van zijn kinderen hebben het ook. Maar vandaag zag ik dat het ook bij een zoon van Ogur . Ogur en Alwin zijn allebei kleinkinderen van Leonardo en Tinkelbel, ik weet niet of het in het soort van Arie Dijkstra zit. 

Gisteren dus een poging gedaan om Pufje hier te krijgen, is een volle zus van Dolle Mina, maar die was al weg. Vandaag contact met Rene gehad komt wel goed. De lijn Lesley x Dolle Mina heeft veel goeds gegeven.

Verder begreep ik van Nick en Maarten dat de avonden met het bestuur komt naar je toe in goede harmonie waren verlopen, mooi toch. Mij zullen ze daar niet zien, heeft voor hier geen enkel nut, dus strikje er om niks meer aan doen. Heel veel kampioenen zijn voor de komende jaren vastgelegd mooi voor hun.Wat ik wel wil volgen is dat men daar de dagfond boven de 500 km wil, ik zou dat toejuichen.

Verder moeten er weer een aantal namen komen, ga dat binnenkort even met de mentorklas doen. En zelf zoek ik ook namen, soms schieten me spontaan naar binnen zoals die van Sebastian van het liedje Somebody called me Sebastian. Ook lopen hier nog 2 jongen van Storm x Mega Mindy een ervan moet nog naar Pieter Timmer en zijn pa. Ze lijken als 2 druppels water op elkaar, die van mij gaat Tornado heten, Storm Tornado vat je. 

 

24 nov

Vandaag mijn meisje weer als model in koffietijd, ze is Heit ta de bek utstapt. De kinderen vliegen uit, maar komen nog graag thuis dus we hebben wel iets goeds gedaan. Berber is tijdens onze vakanties mijn hokverzorgster en al heeft ze niks met duiven ze doet het secuurder dan pa. Dit jaar stond ze er alleen voor tussen de 1e en 2e jongeduivenvlucht en daar zat ook de voorbereiding op Argenton. Ik weet het nog goed.Ik zou de jongen van Grave opwachten en dan richting Normandie. Vroege lossing staartwind en code rood op komst, waar heel veel leden bang waren deed in Joure bijna de hele club mee. 1500-1600 mpm zelf een mooi vroeg duifje, Wim kreeg een wolkje en daarna druppelen en zeer slecht binnen. Dus met de pest in vertrokken al waren de meesten wel thuis. Nog een paar Argentongangers met code rood in Belgie losgelaten. Hoe ze het doet, soms een mailtje appje of telefoontje maar de vlucht er op zou een hele beste worden.

1/8 Gennep jong

ACG F1 4-5-7-11-19-54-55-56-59-64-71-84-93 etc  1698 duiven 40/32 80%

District 3 17-21-23-32-64-151-162-166-186-211-226-275-299-347-404-486-510-540-650-658-675-698-751-870-891-907-953-962-967-1229-1292-1792-2554 8097 duiven 40/33 81%

6 x 1:100

23 x 1:10

Daarna een 1e op Argenton met 20 minuten los op Joure. 

Kan ik toch wel van genieten, en ook dat je je zorgen maakt of het wel goed gaat komen, en achteraf rolt dit er uit.

Gisteren nog een long shot gedaan om aan een duivin voor Lesley te komen. Had deze ooit weggedaan maar dacht nu dat lijntje heb ik toch ook wel, was te laat de duivin was al hemelen.

In dit Pokkeweer de 16 Spartans er even uit, nu ik een ruime ploeg heb wil ik diverse voorbereidingen uit proberen.

En Maarten het staat er nog niet goed je begint met de overwinning tegen eht grootste aantal duiven of de vlucht met aanzien en dan ga je naar beneden, blijven oefenen.

23 nov

Afgelopen weekend kwam de duivensport er op tv niet zo goed af, bij K3 kreeg Kristel een date met een duivenboer, kon ik nog wel om lachen. Gisteren was die nieuwe serie met die boxer op 3. Vader was een melker en een duifje had het niet goed gedaan dus duidelijk in beeld gebracht dat zijn nek knakte en in de kliko. Geen reclame.

Ik las bij GJB dat Rein Gaal was overleden, in mijn ogen een icoon in de sport. Wat een uitslagen heeft die man neergezet.Steenwijk was in die tijd met v/d Berg- Spin-Kors-Limburg een schier onneembare vesting. Is allemaal een beetje minder geworden. Tegenwoordig met het internet is alles wat dichterbij. Ik weet dat ik op een afdelingsprijsuitreiking zat vlak bij het tafeltje van Anton v/d Veen en de toen nog jonge Pieter Veenstra. Mond viel open en het sliertje kwijl viel nog net niet op de grond. Zou ik nu niet meer zo hebben, wanneer ik nu Dirk Huizinga tegen zou komen zou ik echt niet gaan stammelen. Is allemaal anders, ik merk het nog weleens als ik met Wim ergens kom, al is Wim voor een kampioen erg aaibaar. Maar toch kijkt men bij hem op, getuige zo,n keuring in Wolvega. 

Gisteren is het bonnetje op Frisia verkocht, zal de koper goed behandelen. Zat nog even te denken om na dat ik overboden was bij de jonkjes om nog naar die van Jan Timmermans te gaan, maar die liep ook aardig op. Zit goed spul.

Er staat nog een bonnetje op bonnenverkoop voor Heerenveen, kan moeilijk zeggen dat het uniek is daarvoor zijn er weer teveel de deur uitgegaan.Maar doe er uw voordeel mee.

Weinig duiven gezien vandaag, de 16 gaan er s'ochtends uit en vanmiddag zaten ze er weer, dus doorgaan.

22 nov

Vanmorgen om 10.00 op de fiets gestapt en even een uurtje gepakt.Was vergeten mijn overschoentjes aan te doen, dus koude tenen. Nog even bij Wim langs om het nieuwe bakje op te pakken. Thuis bijna met bakje en al onderuit omdat mijn voet niet uit de clip ging. Ja het bakje ziet er schitterend uit, mooi blauw en wit echt prachtig. Net als de vorige trouwens, ja waar is het eigenlijk voor nodig geweest.

Prachtige sport gezien. Ted Jan Bloemen met een WR op de 10 km. Iedereen zat te wachten op de strijd tussen Kramer en Jorritsma en dan dit. Heerenveen weer terug bij af en Cambuur tja wat moet je daar van zeggen, ze schoppen Mr Cambuur er uit en die pikt het zo maar, ja er moest iets gebeuren. Ja had dan de koffiedame maar bij de wc gezet was het publiek ook tevreden geweest. Lachen

Gisteren kwam Teake Fraterman nog even langs om wat eigendomsbewijzen. Is bezig met nieuwe hokken te bouwen, wat nog een drive ik ben al moe als ik er aan denk. Hier weinig timmeren dit jaar, in het jonge duivenhok ben ik vorig jaar begonnen met 9 bakjes te maken, dit jaar maar even afmaken. Toch zijn ze echter nooit gek op die bakjes, ze zitten liever achter plankjes op de grond.Teake kweekt alleen uit de kwekers. Ik kweek ook uit de vliegers, wanneer het koppel me aan staat. Vorig jaar kwamen uit Geronimo en de zeer jonge Teatske 2 klein eitjes, dus 2 kleine piekjes. Het zouden mijn 2 beste jonge duiven worden Romulus en Remus, zeg het maar. Ik weet dat ik niks weet maar door dat te weten heb je soms een voorsprong.

Vanavond on 22.00 eindigd Frisia, goede betrouwbare spelers zonder spatjes, doe er uw voordeel mee.

21 nov

Gisteren even met de uitslagen bezig geweest, had deze al in een word bestand maar kon nog niet plakken op deze site. Nu dus wel staat nog wel een beetje door elkaar maar kijk maar even. Nu ik toch aan het plakken ben.

Had nog een mooie referentie staan

Jan en Hessel Ras winnen Chateauroux NIC PV Flevoland Urk 18-07-2015 Hits: 20 149 duiven werden er donderdagavond ingemand bij PV Flevoland op de nationale klassieker op de dagfond vanuit Chateauroux, gelegen op 705 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdagmorgen gelost om 07.50 uur met een westelijke wind. Nationale topduiven werden geconstateerd bij Henk Marsman in Zwarsluis op de achtste plek en Gerard van den Berg in IJsselmuiden op plek zes. Landelijk is Peter van de Merwe de grote winnaar van deze vlucht met 37.571 duiven. Wat dat betreft lagen er wel kansen voor de duiven in deze regio, maar kon men landelijk niet echt voor de hoofdprijzen meedoen. Jan en Hessel Ras zijn natuurlijk de te kloppen liefhebbers op deze lange dagfondvluchten. En ook nu maakten zij deze favorietenrol waar. Jan en Hessel constateerden hun jaarling doffer de 971 om 16.42 uur en met een snelheid van bijna 80 kilometer per uur scoorde hij de eerste prijs bij NIC PV Flevoland. De 971 vloog de laatste weken een 96e NPO Gien op 6022 duiven, een 16e Quievrain op 10.798 duiven, een 39e bij PV IJsselmeervliegers op Vervins en nu dus een 63e NPO op Chateauroux van 2.825 duiven. De 971 is gekweekt door Theo Pander, de bekende topspeler uit Joure. De vader van de 971 is een broer van Aurora van Peter Crans uit Den Helder (Aurora vloog 1e NPO, 2e NPO en 5eNPO), Aurora is een dochter van de fameuze Okidoko uit Leonardo x Tinkelbel van Arie Dijkstra. De moeder van de 971 hebben Jan en Hessel zelf gekweekt en die komt uit hun superkweker de Blauwe Rambo. Blauwe Rambo is vader van oa. de 1e NPO Sens, 1eDuffel op 8.434 duiven, de 1e Arras op 5.826 duiven, de 1e Hasselt op 14.958 duiven. Deze topjaarling de 971 heeft dus een hele goede afstamming en gezien zijn prestaties een belofte voor de toekomst. Jan en Hessel Ras speelden 10 duiven en wonnen vijf prijzen en naast de eerste was dat ook de tweede en de vierde prijs. Jan en Hessel van harte proficiat met deze mooie zege.

De moeder had ik samen met broerke gekocht bij v/d Haar Staphorst, is me ontsnapt ikheb er niks uit. Pieter geloof ik nog wel. En er is een dochter naar Bruining Lourens gegaan. Wat heb ik er door de jaren heen al veel laten ontsnappen.

20 nov

Nou het bonnetje heeft door mijn foutje vleugels gekregen, wanneer ik niet op pas gaat hij Huizinga nog voorbij en dat zou niet terecht zijn. Maar je krijgt er dus 2 dan is het wel een koopje. Bonnen het zijn er weer veel dit jaar, ook van mij staan er weer teveel, aan de andere kant is het ook wel leuk dat je duifjes overal vliegen. Kwam gisteren op GPS bonnenverkoop de verkoop van Sneek tegen, hadden grote jongens in de verkoop of die denken dat ze het zijn, lijkt een kwestie van goede connecties.Heb vanmorgen de jongere ploeg er vroeg uitgegooid, ben net thuis maar er kwam nog een wat schrikachtig aanzetten. Heb nog niet in het hok gekeken maar er lijkt wel wat aan de hand.

Straks even naar Wim en Jolanda om het bakje te brengen, moest volgens Jolanda leeg zijn, weet niet zo goed wat er uit moet en hoe ik dat doe dus maar even pielen.

AS heeft het over de verkoop van duiven door opkopers bij Vandenabeele en Verkerk, wanneer je verkoopt is de koper er in mijn ogen vrij mee. Verkerk kwam met 350 op een vlucht, is abnormaal. Maar dat hij de beste is lijkt me geen discussie. Ik kom straks misschien met 40 op Sens, ik weet zeker dat ik met 20 waarschijnlijk een betere uitslag zou maken. Veel is niet altijd succes, je kunt ook afgaan

 

19 nov

 

Bij de verkoop van Hoekstra-Costa had ik dit duifje op het oog ben altijd weg van die Witpennetjes.Mooi duifje kleindochter Nesta zou dus wel passen,maar ik pas.

 

puuh met de schrik vrij, dus die van de Gebr Homma maar even ingezet. Ik koop graag eitjes, zit een klein risisco aan maar zijn ook goedkoper. Maar wat belangrijk is dat ze direct in jou klimaat opgroeien.Net even de kweekduivinnen door de handen gehad staan er volgens mij geweldig op.

Zat gisteren even naar de bonnenverkoop op duivennet van Frisia te kijken, en dacht ik ga even op die van de jonkjes uit Steggerda bieden. Koppel eitjes. Heb er al eerder een bon gekocht en het is altijd even leuk melken. Dus dacht 75 euro maar ik zat wat met de kooporder te klooien dus moest weer terug . Oogjes worden wat minder, dus zag het bedrag 60 staan dus even verhogen naar 75. Maar op de verkeerde, was ook nog geen punt want op deze verkoop staan alleen maar goede spelers. Maar die van mij stond ook op 60. Dus op mijn eigen bon geboden, ja dat is misschien goed voor de marktwaarde maar ik heb een hekel aan deze Pipa strategie. Dus wie maakt me even los zodat ik mijn geld beter kan besteden. Ik maak er dan 2 kleinkinderen van Lesley van, voor 80 euro of hoger. Kijk maar even en anders moet ik maar een duif van mezelf kopen, maar dat soort wil ik niet op het hok.

18 nov 

Wanneer ik zo door de hokken ga, kan ik op een paar kleine dingetjes na wel tevreden zijn. Het paraspook kan natuurlijk altijd nog op bezoek komen. Maar de meeste moeten nog 1 of 2 pennen. Heel veel dons is er uit en of ze glad zijn? Ik heb geen vergelijkingsmateriaal dus ga ik er maar van uit dat die van de toppers gladder zijn. Of ze veel of snel ruien ook hier weet ik het niet, het is hier altijd een bak veer maardat is al sinds ik duiven heb. Had het er dit weekend nog met Wim over deze periode is ook om even rust te nemen. Waarom moeten de kwekers al in november bij elkaar? Maandje later doet toch ook geen pijn. Maar toch kwam er deze week een vreemde kriebel in mijn hoofd. Ik zou weleens met 40 naar Sens willen gaan. Waarom Sens? Is eigenlijk een beetje tussen midfond en dagfond in. Kun je direct zien wat wel en niet afstandsgeschikt is zonder veel schade. Is dan wel weer een aardige gedachte.

Dit jaar dus geen investeringen, dus volgens mijn nieuwe clubgenoot is dat stilstand volgens mij is het vertrouwen hebben in wat je onder de pannen hebt.Maar goed ik heb ze direct maar even ingezet dat Wim bij me wegloopt kunnen we niet hebben natuurlijk. Ik denk dat ik volgend jaar zo af en toe de hamer zal zijn maar ook vaak de spijker maar diep gaan ze me niet slaan daar heb ik wel vertrouwen in. Ik hou wel van die opscheppertjes, leg jezelf maar druk op maar wanneer het bagger is ook zeggen en dat mis ik dan wel weer.

Het doffertje uit Alwin gaat naar Noord Holland, het is een vrolijk ventje waar ik zelf nog van dacht zal ik hem op de kweek zetten zat even te rommelen met Teatske en dat is bijna dezelfde combinatie waar Romulus en Remus uit komen. Maar goed het kweekhok zit vol en in de geest van mijn sterfhuisconstructie hoef ik maar 30-35 jongen en die zitten er zo.

Moest even op de  foto met Lesley, wat een rotkop! Bedoel natuurllijk Lesley.

17 nov

 De verkoop van Crans is zoals verwacht duur geworden, heb nog even aan die rode op koop 17 gedacht, voor de kleur. Binnenkort maar even met Wim slijmen, die heeft ook wel rode, heb ik direct een aangewezen met de jongen. Gisteren toch maar een nieuwe M1 gekocht, gaan Wim en Jolanda in Houten halen. De duivenmannekes hebben zich deze enorme kostenpost weer gedwee in de maag laten splitsen. Dus waar zal ik me druk om maken, ik heb het geld wel daar ging het niet om.  

Gister kreeg ik een mailtje van het Spoor, omdat ik een site heb met redelijk veel bezoekers. Dus een soort van intervieuw waarin ook de vraag waarom ik een site heb aan de orde kwam. Eigenlijk heb ik mijn site voor mezelf zodat ik wat van me af kan tikken. Dat ik redelijk veel bezoekers heb is bijzaak. Ik heb een tijdje gedacht dat ik met het begrip nieuwe duivensport iets aan een mentaliteitsverandering kon toevoegen, dat is een illusie gebleken. Duivensport is gewoon een log lichaam, met een veel te moeilijke bestuurstructuur. Volgens sommige zijn er frisse winden, ik zie ze niet. Verder is het ook heel simpel, mis je de mammoet? 

Momenteel staat er steeds een ploegje om de deur, hebben last van de rover maar ik blijf ze los laten.

De verkoop van Ramon sccoort is inmiddels door de 3000 euro, daarnaast zijn er nog 20 niet ingezet.

15 nov

update: Net even Embrechts-Theunis gelezen, en dat is in hoofdlijnen ook mijn lijn. Ik schreef het al zo vaak, zoek de eenvoud. Las ook even bij Jos, had die para op het hok, ondanks een 14 dagen parastop. Zelf heb ik ook met parastop gewerkt, maar ik weet het niet. Misschien volgend jaar wat anders proberen. En Jos kop op he, en ik hoop dat het met je baan wat goed uitpakt. 

Gisteren het feestje van de club, was gezellig in een ongedwongen sfeer. Opkomst was ook best. Wim en Jolanda hadden een nieuwe M1 aangeschaft, omdat je toch al veel kosten hebt is het niet eens zo raar om er dan wat bij te doen en dan heb je weer nieuw. Moet deze week maar een beslissing nemen.Heb met Dr Bibber Wim even de kwekers en wat anderen geent tegen parathypus. Volgens Wim stonden mijn kwekers er goed op. De meesten moesten nog en halve pen ingroeien. Wim heeft het jonge doffertje uit Fear x Lioba meegenomen. Heb er zelf nog 2 uit zitten, dat moet genoeg zijn.

14 nov

Kan me voorstellen dat er weinig nieuwe leden bijkomen het rijst de pan uit nu moeten alle klokken weer aangepast worden.

Software wijziging van Benzing M1 en Atis klokken.

Voor komend seizoen 2016 heeft de NPO de eisen voor de software voor Electronische Constateersystemen gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren.
De volgende systemen dienen geupdate te worden en te worden gekeurd met het NPO label.

Systeem Kosten software Adm. Kosten Kosten label

Benzing M1 € 79,00 € 1,00
Benzing M1 + Docking station € 129,00 € 1,00
Atis Top € 89,00 € 1,00
Benzing clubsysteem € 79,00 € 1,00 € 5,00
Doorklokker € 5,00

Tegen inlevering oude klok ;
Nieuwe Benzing M1 voorzien van nieuwe software € 389,00
Nieuwe batterij Atis top € 30,00
Nieuwe batterij Benzing M1 € 90,00
Dringend advies om alle Atis Top systemen te laten voorzien van een nieuwe batterij.
Tevens het advies om uw Benzing M1 indien ouder als 8 jaar ook de batterij te laten vervangen.

Waarom? Fraude? Zwaar overschat om voor die enkele fraudeurs mensen de keet uit te jagen. Las op duivennet een bonnenverkoop met een bon van een "sympathieke" fraudeur uit het oosten van het land.Hij zag zijn handeltje onder uit gaan dus maar even met de tijden rommelen. Alle prestaties uit het verleden kwamen naar voren, de lijst was langer dan die van de andere schenkers. Verder zie ik deze man ook diverse malen verongelijkt op facebook voorbij komen. Maar wie zegt mij dat de prestaties uit het verleden niet door fraude tot stand zijn gekomen. Dus Fraude zwaar overschat, filter ze er maar uit.Kijk van mij hoeft Barbertje niet te hangen zal zijn straf hebben uitgezeten. Maar ik heb medelijden met de mensen die op Munchen achter hem zijn geeindigd of duiven hebben gekocht. Maar mochten al deze aanpassingen komen om het minder fraudegevoelig te maken dan is dat een schijnveiligheid. 

De dag leek goed.Wiebren kwam even een bakje doen, altijd leuk. Kreeg een telefoontje van Piet of ik mee naar Eindhoven wilde voor de dameswedstrijd PSV-Heerenveen. Zijn dochter zit bij Heerenveen.Dus Wiebren er uit gezet en in de auto. Komen het veld op en binnen 1 minuut op 1-0 achter. Rond 10 uur een telefoontje van Tine, Berber had een ongeluk gehad bij Wijns, ze waren in een slip geraakt door klei/modder op de weg, en in een sloot/greppel gegleden. Waren erg geschrokken maar gelukkig geen letsel. De auto was er behoorlijk slecht aan toe, hele zijkant ingedeukt. Op de terugweg kwamen de aanslagen in Parijs door, wat een barbaren.

Kortom een vervelende dag en ook nog met 3-1 verloren.

Ik wil niet teveel doemdenken, maar het lijkt allemaal niet zo rooskleurig allemaal, sinds die vliegtuigen in die torens zijn gevlogen is de wereld nooit meer dezelfde geworden.

Ben nog niet bij de duiven geweest, zou me niet verbazen dat er gisteren een Marter is langs geweest, die krengen zijn ook weer in de buurt hoor ik. 

Terwijl de wereld in brand staat en de nauwelijks te bevatten beelden van de chaos en angst langzaam beginnen door te dringen,
het besef van de zinloosheid van deze laffe daden op onschuldige mensen je woedend maakt en de angst verandert in pijn in je buik, worden de meeste kleine kinderen in Nederland nu wakker met kriebels in hun buik..... omdat Sinterklaas vandaag aan komt varen met hun kadootjes.
Hoe triviaal kan het zijn.
Ik vraag jullie vriendelijk.
Zullen we de kinderen vandaag alsjeblieft nog even laten geloven dat de wereld niet zo verrot en gevaarlijk is? Zullen we de kinderen, die net als wij nooit zullen begrijpen dat je uit geloofsovertuiging onschuldige mensen afslacht, nog even laten geloven dat deze wereld ook nog onschuldig mooi kan zijn?
Zullen we alsjeblieft ons onschuldige kinderfeest vandaag niet laten verpesten door ruzie te maken? Zullen we vandaag uit respect voor gisteren even alle zwaarden begraven en de discussie op een andere dag zinvol voortzetten?
Zullen we onze kinderen vandaag even laten geloven dat er daadwerkelijk een lieve oude meneer uit Spanje komt die ze gratis kadootjes en pepernoten geeft?
Al is het maar om heel even uit deze zieke werkelijkheid te vluchten.
Liefs Jochem Meijer

13 nov

Mooi weertje, had nog even willen fietsen, maar er schijnt pokkeweer aan te komen. Gisteren wel een rondje gedaan. Kwam achter 2 wat oudere st Nieksters op smalle bandjes. Windje stond wat scheef van voren, dus even aangepikt en hun het werk laten doen. Bij de eerst volgende afslag vriendelijk bedankt gezegd. Waaier fietsen of waaier vliegen, Ganzen hebben het uitgevonden en in het wielrennen is het een must bij harde wind op het vlakke. Volgens mij doen duiven het niet, wel maakt een koppel meer snelheid dan een 2 of 3 tal. Dus kun je het best zitten daar waar de koppels langs komen.

Kreeg een mailtje dat koop 18 en 19 zo duur waren geworden omdat ik ze getipt had, lijkt me wat teveel eer, maar mochten er mensen zijn die willen investeren en op zoek zijn naar iets speciaals dan mogen ze altijd contact zoeken. Ik vind het namelijk leuk om te struinen en de duifjes op te zoeken. Zelf koop ik waarschijnlijk toch niets meer.Toch ben ik alweer verliefd op een duifje, de foto spat je tegemoet, ben eigenlijk geen handkeurder maar een fotokeurder.

Hier zijn de kwekers er nagenoeg door, mocht ik ze nog een spuit willen geven dan moet dat snel. De Reims gangers staan nog op 2 oude pennen.

Verder speel ik met de gedachte om mijn systeem om te ruilen, maar aan de andere kant zal mijn duivenloopbaan ook niet meer  zolang zijn, dus waarom nog investeren. Maar goed deze investeringen zijn ook om niets, las bij Maarten dat ze in de club iets willen met steun voor leden die dreigen af te haken. Nobel maar volgens mij had men de vraag moeten stellen is het nodig en wie heeft er baat bij?

Zaterdag de feestavond van de club, moet nog maar even zien of ik ga, ben een beetje uitgefeest.

12 nov

Allegria, kleindochter van Lesley x Lioba. Stervlieger bij Wim en Jolanda met meerdere overwinningen en 3e jong in het ACG. Er stond een dochter te koop bij Friese Glorie met 175 euro de op een na duurste achter dat Mantelduifje,maar die had dan ook wel hele mooie geloofsbrieven. Waar ik me dan weer over kan verwonderen is koop 17 voor slechts 45 euro echt een koopje. Zelf keek ik nog met een scheef oogje naar die Draaisma duivin. Maar ik kan op het moment makkelijker nee zeggen. Die 30 jonkies komen er zo ook wel, niet alles wat je haalt is beter, maar kriebelen doet het altijd wel.

 

Vanmorgen met de klas een rollenspel gedaan over de democratie in het oude Athene. 16% mocht stemmen, de mannen die in Athen geboren waren. Dat kwam eer op 40.000 man, het plein was groot genoeg voor 6000 man. Wie kwamen er, de rijken, de armen hadden geen tijd want die moesten werken. Democratie een groot goed, maar er zijn wel spelregels. Ze hadden Hoessein daar in Irak mooi moeten laten zitten, de ellende in die regio is nu vele malen groter, een democratie kan niet overal, je moet er mee om kunnen gaan.

Ik maak van een kind in de klas wel eens  de tiran van de wereld, klinkt slecht maar dat is het niet. Zo,n kind weet direct dat de verdeling van voedsel veel eerlijker kan. En wil je oorlog voorkomen dan moet je alle wapens weg doen. En omdat hij of zij tiran is kan degene het zelf bepalen.

De Romeinen kozen in crisis tijd een consul tot alleenheerser voor 6 maanden, omdat je dan even snel beslissingen moest nemen.

Vandaag kwamen de notulen van de afdeling, wat een geleuter. Steeds dezelfde mensen aan het woord, bla bla bla hetzelfde bla bla bla als het jaar ervoor en dat was weer het bla bla bla van het jaar daarvoor.Zijn waarschijnlijk de mensen die hun eigen bla bla bla graag horen Soms denk ik de duivensport heeft nu een wijze tiran nodig. En dus niet de mensen van de eeuwige bla bla bla, zoals de 2 ex-voorzitters van Friesland en NPO met het eeuwige bla bla bla en beslissingen die geen hond begrijpt.Wat maken die Nationale kampioenschappen nu uit, moet alles daar om draaien. Ik zeg al jaren dat je programma, s op de vraag moet afstellen. Geef mensen 12 vitesse vluchten wanneer ze geen dagfond willen. Geef de harde jongens 8 dagfondvluchten. Maak het niet zo moeilijk, ineens waren de jonge duivenvluchten te zwaar gewaardeerd, maar dat sommige midfondvluchten dubbel tellen doet er dan weer niet toe, hoe moeilijk wil je het maken.

De sport zit in zwaar weer, al jaren. Vernieuwingen ik zie ze niet, waarom niet, democratie met veel bla bla bla. Misschien heeft de sport nu een Tiran nodig, met een goede inborst en geen verstand van zaken. Chantal Jansen lijkt me wel wat, is er geen speler meer die nog met bla bla bla aan durft te komen.

 

11 nov

Vandaag had ik een begrafenis in Rottevalle, was ik nog nooit geweest. Niet dat het nou een enorme plaats is maar ze hebben een voetbalclub dus dan tel je mee. Na dat ik gisteren dat stukje over Koopman las en dat hij naar Belgie wou, dacht ik waar zou ik weleens willen spelen. Ik zou best eens in Belgie willen wonen en spelen,andere manier van beleving.Maar dichter bij huis? Urk, nee daar speel ik altijd al tegen en de top ken ik wel. De regio Vollenhove,daar zou je dan op een speler moeten richten die er met kop en schouders boven uitsteekt, Henri v/d Linde. Steenwijk- Donkerbroek, hier zou je dan tegen de gekende namen komen GJB/Homma/Timmerman/Timmermans/Stouwe Douna spelen, volg ik altijd al niets nieuws. Regio Harlingen, ben ik al geweest. De enige hoek waar ik weleens zou willen spelen is de regio NO Friesland en dan specifiek de regio Walden/Zwaagwesteinde. Niet dat daar nou de betere spelers zitten, geloof ik al een tijdje niet meer, want dan zouden er veel meer afdelingsoverwinningen moeten vallen, zat toch veel west in dit jaar,nou tel ze maar eens. Nee het is voor mij de meest onbekende hoek,natuurlijk ken ik de gekende namen wel, maar hoe wat en wanneer en tegen wie je met wat voor wind uitkomt is mij niet duidelijk. Daarom lijkt me dit de meest boeiende hoek om eens te vliegen, ook omdat de top breeder lijkt. Zal er wel nooit van komen, is niet erg. Koopman zei ook dat ze hem altijd voor de voeten gooiden dat hij zoveel won omdat hij geen concurrentie had. Hij pareerde met te zeggen dat je over al wel goede hebt zitten. En dat klopt, dus vergelijken heeft nooit zoveel zin in mijn ogen, wel moet je kijken hoe groot je voorsprong is tegen de rest. Stel je hebt een voorsprong van 1000 punten op de rest, dan is de rest wel matig.

Verder is het mooi om te zien hoe de verkoop voor Ramon scoort loopt. Ik las bij AS dat die van Verkerk zou duur waren geworden. Cor heeft ook een bonnetje van hun, en zonder de anderen te kort te doen gaat het me benieuwen wat die gaat opbrengen.

Tip 18 op Friese glorie, en kijk ook even bij de verkoop van Frisia, topbonnetjes.

Krijg net de prijs van het updaten van mijn M1 en docking 120 euro, ach ik betaal het wel zoals iedereen het weer gaat betalen natuurlijk, ik hoop dat het nog 5 jaar meegaat.Een andere optie is inruilen, wil dat toch even onderzoeken.

10 nov 

Het is oneerlijk om nu op je hok de duiven met elkaar te vergelijken, doordat een aantal al weer glad zit, lijken de anderen op flut en ziek. Eigenlijk zijn ze in de rui ook wat ziekjes. Bij sommigen kan ik niet wachten tot ze er door zijn en eigenlijk is dat een beetje dom. Ik volg namelijk de seizoenen, en werk dus niet met licht tijdens het stille seizoen. Bij de kwekers komt er ook geen licht bij. Maar bij die verduisterde en bijgelichte duiven duurt het wel tot de kerst voor ze weer helemaal strak zitten, en dit is goed, geeft een andere cyclus van goed voelen. Is wel zacht hoor, ik lees dat er hier en daar al wat eitjes vallen, en het zou hier ook zo maar kunnen.

Gisteren even een stukje van AS met Koopman gelezen. Rond de 700 duiven en 4 man personeel.Ik denk dat bij Koopman de beleving anders is dan toen hij nog met zijn vader vloog. Maar is dat niet bij iedereen het geval. Opvallend was dat hij er over zit te denken om naar Belgie te verhuizen. Een andere omgeving maar ook een andere manier van spelen, heeft ook wel iets.

Ramon scoort gaat gestaag naar de 3000 euro en ik denk dat er nog een 30 ingezet moeten worden dus dat moet wel lukken.

Al mijn zomerjongen zijn dus doffers geworden, had het liever anders gezien. Duivinnetjes zijn wat gemakkelijker in te passen. 

9 nov

Bij de bonnenverkoop van Frisia west op duivennet stond dat ik mijn seizoen maar zo zo heb gevonden. Misschien wek ik weleens die indruk maar dat klopt niet. 2015 was een van mijn beste seizoenen ooit, en met jaarlingen het beste. Is het belangrijk? Niet echt, elk jaar begin je weer met een schone lei ? Dus succes uit het verleden is geen garantie voor de toekomst. Wanneer je seizoen bagger was kan het alleen maar beter. Wanneer het goed was, zou je kunnen doorontwikkelen zoals dat zo mooi heet. 

Wat heb je goed gedaan en wat kan beter. Het mooie van de sport is dat iedereen denkt dat het in 2016 wel gaat lukken, en zo hoort het ook te zijn. Hoop dat je aanpak klopt.

Elke aankoop die je doet is hoop, hopen dat dit de schenker van vele toppers zal worden. Vaak is wat je haalt beter dan je eigen, maar is dat wel zo? Vaak dacht ik die heeft betere duiven dan ik, of daar vliegen ze harder dan ons. Niet teveel doen, heeft geen zin en is vaak niet waar. Wanneer je er in je eigen regio niet aan te pas komt ja dan heeft diegene wel betere duiven.

 

 

update: Vanmorgen even 1 1/2 uur weggezet,solo met stukjes bos. Zelfs nog een onbekende biker voorbij gefietst. Maar goed ik heb dan ook beter materiaal, maar hij leek jonger. Even wat rondgelezen, dus ook even bij Hanjo gekeken. Kijk niet dagelijks maar een keer per week toch wel. Jammer dat er zoveel dode sites zijn, zullen wel veel op facebook zitten. Hanjo en zijn bebaarde vriend lijken goed bezig, succes zit vaak in het sfeertje. Dat samen werken aan een kweekhok is in mijn ogen alleen maar win-win. Je krijgt een beetje wij tegen de rest. Zelf koop ik weleens wat samen met Wiebren, maar daar stopt het vaak. In de voorbereiding (vooral met de jongen)werken we wel veel samen.Moeten maar wat meer Pandertjes naar Henk om dit gevaar in te dammen, leuke strijd lijkt me. 

8 nov

Momenteel zijn er bij Ramon scoort nog een 30 bonnen niet ingezet. Bij mij staan er nog 3 op mijn naam. Johhnie v/d Bei, Nick Adrichem en Comb v/d Wal Winkel. Zitten goede duiven, volgens mij zijn de duifjes van Nick met veel Huizinga bloed. Hier is de stamopbouw van belang, ik kijk ook bij het kopen van bonnen welke lijnen zitten er achter. Zo zit er bij de bon van Nick de oude lijnen van Poortvliet en de Gebr Ras er achter, via Huizinga. Het DNA is voor mij dan bepalend dat kan overal goede geven. 

Zo kijk ik dus een beetje naar bonnen. Verder kijk ik nog steeds naar veilingen, op die van Crans ben ik zelf misschien wel de beste referentie met Alwin,stond ook bij de verkoop, hebben hun huiswerk goed gedaan. Ik heb nog wel een bod gedaan maar de broertjes van Alwin gaan duur worden, dus richt ik mijn pijlen op een andere verkoop. Maar wat is nu eigenlijk een stam?

Volgens mij bestaat een stam niet, alle tophokken of het nou Verkerk of Hooimans is Eyerkamp of Lambrechts ze hebben allemaal meerdere lijnen op de hokken en die kunnen versmolten zijn. Ik wil geen ratjetoe van soorten op mijn hok, maar eigenlijk zijn er wel veel lijnen te vinden. Het is hier net als alle wegen naar Rome, de smeltkroes moet gaan leiden naar de ultieme dagfond duif. Een duif die naast snelheid ook inhoud heeft en een zo natuurlijk mogelijke gezondheid.

Hoe krijg je zoiets? Spelen spelen en nog eens spelen. Waar ik vorig jaar de dagfond een beetje verwaarloosde (teveel Ceusters) heb ik het dit jaar met de jongen goed kunnen herstellen. Dus veel duiven die 500-700 aan moeten kunnen. Handkeuring is hier niet zo belangrijk, toch denk ik dat veel van mijn duiven met gemak een keuring kunnen doorstaan.

Verder is het kijken hoe wil ik starten, de kweek is onbelangrijk voor het vliegseizoen. Dat klinkt raar maar ik ga er van uit dat de eerste 2 ronden van kwekers weg mogen. Mag graag kweken dus zorg wel dat er iets goeds weg gaat. Daarna gaat een ronde voor eigen gebruik en hier komen ook de nodige uit de vliegploeg bij. Ik kweek altijd uit de vliegers.

Vorig jaar waren broer en zus Geronimo en Myrthe mijn beoogde toppertjes, dus bleven er 4 uit zitten. Ik zou ze allebei verspelen, maar met Romulus en Remus komen de beste toch uit de vliegers. En het zou dus dom zijn om ook dit jaar niet uit deze 2 toppertjes te kweken.

7 nov 

Gisteren dus even met Nick door de hokken, wat duiven in de handen gehad. Ik heb een voorkeur voor de kleine duivinnetjes en doffers van een "normale" dus niet groot. Nou bij de dames zitten eigenlijk geen forse. Bij de doffers wel, Teake en zijn zoon Buruma zijn joekels. Ook de 2 jongen uit Storm van Buurstra zijn knapen van formaat. Zal proberen de doorkweek weer wat kleiner te krijgen.Nick pakte Riemer 001 uit Lelsley x Mrs Joure er uit. Is ook een heel fijn doffertje en had een prima start met 4 tegen 7600 duiven viel daarna terug en was eigenlijk een afknapper met slechts 7 x. Als jong prima vaak voor in. Leek ook dat toen zijn duivin Myrthe op Sens achterbleef dat de binding met het hok minder was. Bleef ook veel langer buiten klooien bij de training. Gaat deze winter in therapie en dan maar zien of ik hem weer aan de praat kan krijgen.

Kijk duivensport is hier ook je duiven kennen als een voetbalcoach wat kunnen ze wel en wat niet.En hoe krijg ik ze weer aan de praat, kwaliteit genoeg maar het koppie moet wat scherper.

Verder staan er op duivennet 16 bonnen van de top van Frisia west een overzichtelijk aantal. De verkoop van Ramon scoort, gaat ook al lekker.

6 nov

Nick kwam vanmiddag Manke Wiepie halen, deze zal eerst tegen Zoon Lesley komen. In deze kopeling komen de 3 beste lijnen van de musketiers bij elkaar. Zoon Lesley is natuurlijk een zoon van Lesley.Manke Wiepie komt uit de 50 en dat is weer een broer van Kras Beauty dus uit het superkoppel. Moeder van Manke wiepie is de 51 van Wiebren deze midfondkampioen, is de zus van de Bonte en dat is weer de stamvader bij Wiebren.

Manke wiepie wat een klere duif was dat, een goede vlieger maar een vreselijke binnenloper op door de weekse dagen. Ik hoop dat Nick er succes mee heeft. Even shaken met de Huizingatjes zou moeten lukken.

 

5 nov

Vanmorgen dus naar Hilversum, voor het bijwonen van een uitzending van koffietijd. We hadden geen flauw idee wat ons te wachten stond, had zeker niet door dat ik zo vaak in beeld zou zijn, tenenkromend. Wel leuk dat ik Chantal Jansen heb ontmoet.Een mooie vrouw met humor een bijzondere combinatie. Ook Wolter Kroes is een bijzonder aardige vent. Gelukkig is de school niet de doelgroep, dus ik hoop dat ze niet hebben gekeken.

4 nov

Eerste vlucht van 2015 35 duifjes naar de club gebracht voor de groepslossing Boxtel ,Wim haalde ze over de antenne en 35 x piep. Zaterdag  uit het niets 3 jaarlingen op het dak van het huis, na een kleine aarzeling doken ze op de antenne piep-piep-piep. Snel melden en ja hoor 1-2-3 tegen 7564 duiven. Wim en Jolanda hadden wat problemen met melden en drukten er op enkele seconden 2 voor. Wel de snelste 5 duiven in de afdeling.

10 sept 2015 30 duifjes voor Reims, 30 piepjes in het clubgebouw. Om 12.31 valt Remus, de piep is heerlijk een 5 minuten later de piep van Timmertje, daarna de piepjes van Stadsduifje-Thunderwoman en Sebastian. met een 8e TT tegen ruim 14000 duiven. Wat een heerlijk gepiep het hele jaar door.

Maar zoals we vroeger piepten kan het niet meer, het moet anders veiliger en duurder misschien zelfs geen piep meer maar een vrolijk deuntje wanneer je vroeg zit. Hoe kan je heel veel leden die op de wip staan het laatste zetje geven. Las net Johhnie, meestal is die wel positief, maar zijn kostenplaatje loog er niet om. Kan dit allemaal zo maar?Waarom kunnen de piepjes in eens niet meer.

Lemmingen die in de kudde op de afgrond afrennen, niet een die even zegt komt dit wel goed joh?

Maar even positief, de duifjes heb ik vandaag niet gezien maar volgens mij gaat het wel aardig. Er moeten nog veel pennen uit, maar er komen ook alweer veel naar me toe. De kwekers zijn er wel aardig door,zit nog te twijfelen aan een parathypus spuit. 

Verder weer de nodige verzoekjes voor bonnen, ik zit nu echt aan mijn tax, sorry.

Waar de sport ook goed in is zijn de goede doelen. Morgen start de verkoop van Ramon scoort tegen kanker, ik denk dat er wel mooie bonnetjes bij zitten.

Ben 26e Nationaal jonge duiven onaangewezen geworden. Achter Wim en Jolanda en Dirk en Sien ben ik de 3e liefhebber van afdeling 11.Snap niks van dit soort standen en ze zijn alleen maar leuk als je er een beetje bij staat. Verder is het een beetje appels en peren.

Oh ja er schijnt een IS strijder richting Nederland of Duitsland te komen,gaan we het in de kamer even over hebben.Maar in die hoek is de duivensport wel bloeiende dus wie weet gaat hij zich ergens aanmelden als lid.Ja je moet er maar wat humor bij doen.

3 nov

Het was zo'n aardige jongen, ik was in garage bezig en daar was hij, een babbeltje over energie en geld verdienen. Had vorig jaar het rondje al gemaakt en wimpelde het wat af. Maar hij bleef door gaan. Dus hem maar aan de regering over gedragen. Na een tijdje kwamen er allemaal vergelijkingen op de PC. Berber was broodjes hamburger aan het bakken, ach laat die man een hapje mee eten. Daarna heel lang getwijfeld over de overstap van KPN naar Ziggo. Was wat lengte breedte werk, Ziggo zou 4 x sneller zijn, achteraf blijkt dat 4 x vaker verbinding maken. Kijk de jongeman deed zijn werk en wist waarschijnlijk niet wat voor wanproduct en beroerde service hij leverde. 

De vergelijking met PV kan ik wel maken, een product willen verkopen en daarom mooie verkoop praatjes houden. Wanneer ik het bij Martijn wat lees gaat het om tonnen. Gaat waarschijnlijk niet meevallen.

GJB heeft een heel verhaal over Embregts Theunis doe er uw voordeel mee zou ik zeggen, hier ga ik geen 4 entingen doen, maakt ook niet uit maar een rode lijn kun je er wel uit halen. En de kampioen heeft altijd gelijk anders was hij geen kampioen natuurlijk.

Mooi weer, duifjes even in bad, straks even een rondje fietsen, morgen excursie Kazematten-Nemo. donderdag mijn tv debuut in koffietijd. En dan is de week ook alweer zo goed als voorbij. Donderdag start de verkoop van Raymond scoort tegen kanker op bonnenverkoop, ik weet niet of mijn bon op deze of op de tweede gaat komen.

Het is een laat jong uit Lesley x kld Olympic Cape. Twee jaar terug deed ik het op mijn site zo voor spieren voor spieren. Een jong uit Lesley x Lioba ging het boven de 250 dan werden het er twee. Zou een mooi gevecht op mijn mailbox worden tussen Bert Bloemert (coming man afdeling 10) en Jan Timmermans. Jan trok met 550 euro aan het langste eind. Het duivinnetje zou de moeder van de 77 worden welke vorig jaar 1e duif jong van Friesland was en 2e NAT. Dit jaar moeder v/d 40 met 2 overwinningen en 2 x top 15 van de afdeling.

Nou doe eens gek, mocht het duifje meer dan 200 euro opleveren dan mag de koper volgend jaar nog een jong uit Lesley halen, is voor een goed doel.

Verder sneup ik altijd op duivenmarktplaats, soms zie je daar spullen te koop staan vanwege stoppen of overlijden. Van die spullen waarvan je denkt die zijn wel 40 jaar oud. Allemaal tekenen van het einde van een tijdperk. Stoppen om wat voor reden dan ook is niet leuk. 

Hier gaat de selectie rustig verder, ben altijd wat een twijfelkont. Meestal gaat het zo, sommige heb ik op de korrel en op een dag krijg ik de negatieve bevestiging en is het slush.Verder zit alles nog lekker bij elkaar(behalve de kwekers) Ze foezelen wel wat maar eitjes komen er niet en de rui gaat wel door volgens mij, nog 3 pennen te gaan.

 

 

Heerenveen = Cambuur 2-0 lekkerrrrr.... maar niet meer dan dat, welk niveau streef je na?

1 nov

Hoe raar kan het lopen? Toen ik de eerst wedstrijden van Heerenveen bezocht had ik er eigenlijk een goed gevoel bij. De achterhoede was wat klein maar verder leek het wel aardig. Cambuur leek de schlemiel te worden maar die hebben een trainer met de x-factor dus die zouden het ook wel redden. Heerenveen is na het vertrek van Riemer maar meer nog door het vertrek van Verbeek nooit meer de oude geworden. Dat Riemer over zijn graf is blijven regeren heeft de club ook geen goed gedaan, had dan maar naar een constructie gezocht met een minder belastende functie. Maar goed dat het momenteel een ego-zooi is moge duidelijk zijn. Zodra mensen in hoge functies gaan zitten om het licht op hen te laten schijnen moet je oppassen. Vergelijking met de duivensport is snel gemaakt, versimpelen is er niet meer bij. Alles is veel te complex gemaakt. Dichter bij huis werden vorige week de kampioenschappen nog veranderd, met al die aftrekvluchten of afstanden die gevlogen moeten worden is het dus veel te moeilijk. Bij Frisia werken ze met een aftrek voor generaal lang en kort en verder alles per tour en zondag doet niet mee, prima. Vitesse 5 v/d 8 = 5 v/d 7 kan toch niet.

Op duivennet staan 2 verkopingen een van de Pelikaan uit Oosterwolde en de andere van de Pelikaan uit Gaanderen. Hoe kom je bij de naam Pelikaan voor een duivenclub? 

30 okt 

Wat een heerlijk stukje van Embrechts Theunis, ik zou het geschreven kunnen hebben, over jaarlingen en keurders.Ooit was ik bij kampioen X die had zijn duiven laten keuren door kenner Y . Ik begreep dat niet maar goed. De met afstand beste jonge duif was niet door de selectie gekomen. Waarop ik zei dus die moet er maar uit dan, geef mij maar mee. Natuurlijk niet was hun beste jonge duif, ja waarom laat je dan keuren?

Vandaag stond er een stukje over Arie Dijkstra op Pipa. Bij de referenties staat Okidoko van Peter Crans. Dit is de vader van mijn Alwin.

Uit Alwin heb ik tot mijn spijt een zomerjong doffertje op duivenmarktplaats gezet, had graag gezien dat het een dame was geweest dan kon ze blijven, zit ruim in de kweekdoffers. Doffertje kon net niet meer op de vluchten mee. Moeder is een rechtstreekse T&J Elzinga.

Verder is koop 18 op Friese mix Clorie een aanrader de 555 was een toppertje, tot ze wegbleef.

30 okt

V Gaal zei het ooit al ben ik nou zo slim of zijn zij nou zo dom? Kreeg op facebook een berichtje over fraude met de nieuwe randomreader van de Rabobank. Dat het met dat hele internet bankieren ooit een keer fout zou lopen kon je voorspellen. Hetzelfde lijkt dus aan de hand met de bakjes, waarschijnlijk te fraudegevoelig. Wat de mens kan maken kan de mens ook omzeilen dunkt. Bij Martijn las ik wel een aardige, als we het nu allemaal eens niet doen? Gewoon op dezelfde voet doorgaan, of een referendum. Is het overwegen waard vooral wanneer de Unikon en Atis top jongens nieuwe systemen aan moeten schaffen. Dat gaat leden kosten, dat mist niet. Ik vind toch dat het allemaal weer veel te lang te vaag blijft.

 

Tip kijk even op duivennet koop 19 Friese Glorie, mooie combi te jong om de kweek te kunnen beoordelen.

29 okt

Vroeger was alles beter, behalve de duiven. Leuk stukje van Bosua over dit onderwerp, zelf tipte ik het gisteren ook al even aan. Je hebt altijd spelers nodig die het niveau omhoog brengen. Wanneer ik nu zo wat om me heen lees denk jongen wat begin je fout, maar ik snap het wel. Toen wij in 1974 begonnen hadden we het geluk om direct met de neus in de boter te vallen door bij Bertus Bult uit te komen. Deze had namelijk de rechtstreekse Tourniers gehaald en ingeteeld. Verdere voorbeelden waren later Klaas de Vreeze met de Wolfjes, Durk v/d Veen met de A.S duiven. Hans Bax met de Romeintjes Johan Bergsma met weer een nieuwere lijn Tournier. Liefhebbers die dus top zochten en vonden. Zelf ben ik altijd een meelifter geweest, en eigenlijk ben ik dat nog steeds maar dit keer is de achterliggende gedachte wel anders. Vroeger zou ik niet naar een grote naam gaan omdat het mij te duur leek, of te verlegen was. Nu zie ik het nut er niet van in, omdat je met een beetje inzicht wel aan het goede soort kunt komen en dit vrij anoniem kan doen.Daarnaast ben ik van mening dat de commerciele toppers eigenlijk helemaal niet zo goed zijn als ze je willen doen geloven. Dus waarom zou je daarvoor een vermogen neer tikken. Wanneer je goed je huiswerk doet zie je dat de wat bescheidener onderlaag veel beter is.Hier is de stelling zodra grotere spelers met uitslagen en kampioenschappen uit de vereniging beginnen te schermen ze eigenlijk hun status verliezen, ik heb over die verenigingskampioenschappen al eerder geschreven, mooi dat ze er zijn maar wil je top zijn niet teveel naar kijken.Dat klinkt arrogant en dat is het ook. Wanneer Ajax met 20 -0 van Sleat wint staat heel Amsterdam ook niet op de woonboten.Wanneer je je aan gaat passen aan het niveau waar je niet wil zijn zul achter uit gaan. Je niveau is bepalend voor met wie je de strijd aangaat.Hier woont het streefniveau in Bant, zo simpel is het, ga ik dat halen? Geen flauw idee maar doelen moet je stellen.Het streefniveau is dus niet vitesse kampioen in de club te worden.

De tijd en de kwaliteit van de duiven is zo veranderd, is de romantiek weg? Voor de top denk ik van wel, voor de folklore niet, hou je van volksdansen of van turnen.

Ach wil je beter worden, zijn er heel veel bomen en een bos, het is aan jou om de goeie boom te kiezen. en eigenlijk is dat niet zo moeilijk, zoek een mentor die zelf top is.

 

28 okt

Vandaag naar de bedrijfsarts, Van wat ik zelf al wist, kreeg ik daar de bevestiging, bloeddruk blijft te hoog. Was op de mountainbike en vervolgde mijn rit via de velden. Zo kwam ik door Nijeschoot en begreep dat Hette de Vries weer was begonnen. Hette is zonder dat zelf te weten de grondlegger van mijn huidige kolonie. In de winter van 2003(was toen keizergeneraal alle vluchten van ACG 3 vergelijkbaar met F) besloot ik dat het een stapje hoger moest. Dus kwam er voor veel geld een koppel met een doffer rechtstreeks Vredeveld (klz Boy x Queen) en een Frits Boersma duivin, ik kocht ze bij Hette. Dus laat het seizoen maar beginnen. Hadden ze gewoon hun ding gedaan, namelijk eieren leggen dan had mijn hok er nu veel anders uit gezien, en ik weet wel zeker veel minder. Maar het Boersma duifje wou geen eitjes leggen dus weer terug naar Hette. Nam toen ook even 2 eitjes mee uit 2 rechtstreekse Vredeveld, het beste wat ik op duivengebied ooit heb gedaan.Hier uit kwamen Yoyo I en Yoyo II. de laatste zou de moeder van Lesley en Doutzen worden, de eerste van She's a Lady. In mijn huidige ploeg zit 50% met Lesley bloed, daarnaast zit er denk ik ook wel 30% uit de andere dames. Dus de Yoyo's hebben een enorme stempel op mijn kolonie gedrukt. Geluk weet je pas achteraf.

Bij Thialf langs richting Rottum, hier woonde ene v/d Kolk, die uit het niets ooit 2 dagfondvluchten won, zie ik niet meer gebeuren. Toen over de Alde Postweg, Harm v/d Wal heeft ook al een plat dak zag ik.Bij Ale wist ik dat al. Sybren Wind zijn hokje is leeg. Toen langs de Symenstelle hier staan de traditionele hokken van ene de Hey. Op enkele honderden meters van mijn oude woonstek. Wanneer ik naar die periode op de Hegedyk terug kijk denk ik , volgens mij deed ik toen maar wat. Veel goed hoor, ben toch 2 keer met overmacht generaal oud van de Wittepen geworden. Maar hoe ik het nou precies deed, ik heb geen flauw idee. Het leek wel of je toen alles gewoon maar deed, kinderen krijgen, verbouwing, 2 verdieners, onregelmatige werktijden, het kon allemaal. Hoe anders is de beleving nu, bij alles wat ik doe zit er een gedachte achter, ik laat me de kop niet meer gek maken door wat een ander doet. Je moest toen ook een ioniser op je hok hebben, ik zie ze niet meer. Hetzelfde heb je nu er moet van alles in, oogdruppels? Het zal wel, ik heb de Embrechts-dompel methode toegepast en dat beviel eigenlijk wel. 

Bij Harm klompmaker langs voor Eelke en Jenny daarna bij Joop en Geartsje even een spoor bij Wiebren in zijn netjes gemaaide bleekje gezet. Zodat hij weet dat ik hem in de gaten hou. Over het bruggetje bij wim en Jolanda en toen weer thuis.

Dan heb je ook een mooi stuk van mijn duivenverleden, ik ben geen jongen van de streek maar woon wel lekker in deze streek. Wat ik wel nog van mijn beginperiode bij de Wittepen en later Joure weet, is dat ik een moeilijke start had. Zeker 3 a 4 jaar nodig gehad om bij de top aan te sluiten. Bij Heerenveen was dat het moeilijkst, omdat die omgeving niet kende. Toen ik later naar Joure ging, kende ik de spelers en wist ik dat ik ze aan moest kunnen. Maar gemakkelijk is het nooit gegaan.

Geluk en twijfel, ze horen er zo bij. Momenteel heb ik in mijn ogen de sterkste ploeg die ik ooit heb gehad. Toch blijft er de twijfel is 2015 te overtreffen? Met de uitslagen denk ik niet met het aantal overwinningen denk ik wel, vraagt weer een iets specifiekere benadering. We gaan het zien.

26 okt

In Nederland is het  niet gewoon om te zeggen hoe goed je bent, je kop boven maaiveld uit steken is not done. Okay er zijn  genoeg voorbeelden van pochers waarbij ik denk wat heb je de laatste jaren nou precies neer gezet dan. Maar dat komt dan in 2016 maar denken we dat niet allemaal.Wim en Jolanda zijn dus 5e nationaal geworden, en ik denk dat je er als club ook een zekere trots in zou kunnen hebben dat je dit soort spelers in je vereniging hebt. Zelf was ik 230 ste, dat is veel minder natuurlijk, toch was het verschil dit jaar te verwaarlozen maar het aangewezen gedeelte was bagger. Wat kun je er mee? Het besef dat het plafond dus steeds hoger ligt, en we een steeds sterker centrum kunnen worden. Maar waar wil ik met dit gebrabbel naar toe? Oh ja

Ik las dat het in mijn ogen fantastische jonge duivenprogramma van Friesland onder druk staat door het programma van het NPO. Deze willen waarschijnllijk de eindvlucht Morlincourt/Sens/Troyes naar voren halen.

Nou ben ik misschien niet de slimste maar ik lees altijd weer die boehoe verhalen over de verliezen bij de jonge duiven, veel afdelingen kwamen op de nationale vlucht nog met een flutje duiven. Dit was niet omdat het zo laat was, maar omdat veel hokken op apegapen lagen.

Friesland kwam voor het 2e jaar in successie met een mooi aantal duiven op de eindvlucht, Gaat het niet eens tijd worden om de kop eens boven het maisveld uit te steken. En eens te zeggen, verliezen met jonge duiven, kennen wij niet. Maar bij jullie in Friesland hebben ze geen GSM en die duiven hoeven niet over de rivieren en de pestziekte komt door de zuivere lucht omdat jullie allemaal boeren zijn niet voor. Heb het al eens eerder geroepen, en Johhnie schreef het ook al zag ik,dat NPO waar is dat eigenlijk goed voor.Als het alleen is om nationaal kampioenen te krijgen,tsja kost wel erg veel geld allemaal.

Maar goed ik ben maar een simpele jongen. En duivensport is een gebeuren waar men altijd de moeilijkste weg wil bewandelen.

Dus voor volgend jaar en de jaren er op komen dezelfde punten weer aan de orde.

Boehoe

Alle jongen weg

kan ze niet gezond houden

Er komen geen leden meer bij

Commercie het zou verboden moeten worden

Grootkorvers

Het zijn altijd dezelfde

veel te duur

Ach eigenlijk is het wel een sport/folklore met toekomst, Nederland is een land van klagers en die kun je ruim vinden in deze folklore.

Kom op kiesmannen(wie dat ook moge zijn) laat eens ballen zien en zeg wij hebben het beste jonge duiven programma, misschien niet met afstanden maar in de opbouw en periode aug/sep. En moet het anders volgens het NPO dan trekken we ons terug en maken we de keuze voor het overhouden van de jonge duiven.

Verder volg ik de verkoop van Mantel op duivennet, hok heb ik hoog zitten. Met hard weer staan ze er altijd. Zal zelf niks kopen, simpel sla even over. Daarnaast heb ik Mrs Burgum, waar ik veel vertrouwen in heb. Heeft dit jaar tegen een zoon van Lesley x Lioba gestaan. De 24 is naar Wiebren gegaan en de 25 heeft hier gevlogen, een vervelende duif bij het binnen komen. Maar als weduwnaar zie ik het wel zitten. Daarnaast heeft ze tegen Lesley gestaan, hier een pracht meisje uit het evenbeeld van Little Princess. Daarnaast een nog mooiere mits het een duivin is en dat weet ik nog niet zeker. Daarnaast zit er nog een latere Socom en die gaat waarschijnlijk naar Ramon scoort tegen kanker.

 

25 okt

Zag net dat Wim en Jolanda 5e Nationaal jong zijn geworden. gefeliciteerd luitjes

Vanmorgen Henk Nauta op bezoek, heeft Smart en een Koelmatje meegenomen. Ik denk dat hij met Smart voor de vitesse midfond goed uit komt, ook het Koelmatje had een perfekte hoofdzakelijk Koopmans afstamming.Had ook wat duifjes mee die hij eerder had bekomen. Hadden het in de club goed gedaan. Op het moment zijn er dus spelers uit Bolsward en Workum die hier duiven halen. De duiven zit ik niet zo over in, de hokken ken ik niet. Maar de meeste winst kan men halen uit het mentale stuk. Dat is de absolute wil om te winnen. Gewoon eerst de beste van Bolsward of Workum willen worden. Dat vraagt een andere mentaliteit, respect voor je tegenstander maar je er nooit bij neerleggen dat hij beter dan je is. Je hoeft hem niet na te bootsen,soms is een andere koers zefs beter. Geen excuses zoeken, en je afvragen heb ik alles er wel voor gedaan. Deze 2 spelers zal ik komend voorjaar goed behandelen, wil wel eens zien of het in die hoek ook gaat lukken met mijn soort. Maar wat deze spelers wel hebben is een bepaalde "angst" voor de dagfond, terwijl ik denk dat daar je winst moet liggen. Er komen altijd vluchten met oost, en dan moet je er staan. We gaan het zien.

Net even met de jongens een rondje gedaan, ook weer even het bos in geweest, voelde wel goed, benen zijn wel aardig.

24 okt

Gisteren had ik het er nog met broerke over, voeren. Pieter geeft het afgemeten, wil ook niet de hele dag voer in het hok omdat dit de muizen zou trekken. Is ook zo, zelf zit ik vlakbij zo,n muizenveld dus is opletten. Hier zit de vliegploeg nog samen en die kunnen uit zo,n silo de hele dag eten. Vet valt wel mee, ze lopen niet op. Toevallig had AS het er gisteren ook over, is het zo simpel? Hier wel.

Verder komt het bestuur naar je toe, prima initiatief, heeft voor deze regio niet zoveel zin. Las gisteren Mantel en daar zijn de clubs verenigd in een koers m.b.t tot de indeling.

Hier is dat anders, Koelma Pander en Lasschuit hebben er mee te maken, en begrijpen het probleem. Voor de anderen speelt het niet,Sommigen spelen een strakke midfond maar vinden zich pas op de 20e plaats in F terug en denken dan nog dat het aan de kwaliteit van hun duiven ligt.De midfond met al die Quivrainnetjes is hier voor de top een groot probleem. En ze willen nog dieper naar het westen.Dus hier zijn er 3 liefhebbers die zich er over uitspreken en de rest van 0229 en 0221 is er niet mee bezig. Dus is het Don Quichotte werk.Daarnaast zijn onze resultaten te goed. Dus kansloos. Vorig jaar een hele scriptie naar de Commissie gestuurd, geen respons.

Is er dan niks goed gedaan?  Met groepslossingen (na dat ik had aangegeven hoe 2010 verliep) is er voor ons een prima scheiding gekomen in F1 en F2 voor het korte werk een prima oplossing. Zou eigenlijk voor de Quivrannetjes ook moeten 300 km zijn toch ook loopjes van niks. En de dagfond kan wat van mij over de scheidslijn van de Friese Fondclub gevlogen worden. Verder ben ik zeer tevreden over het jonge duivenseizoen, dat het laat is afgelopen vind ik prima.Maar ach zouden we het in het grote F niet kunnen? Frisia west is een redelijk vergelijk echter zonder die gekke zondagregeling en alle vluchten tellen.

2-3 vitesse o.a

1 dagfond o.a

1-2 jong o.a

3 natour o.a

2-3-4 Generaal o.a over alle vluchten

Maar goed duivensport is net als de asielzoekerskwestie iedereen heeft er een mening over, maar de rede is ver te zoeken.

23 okt

Vanmorgen naar Sneek voor de uitslag. Had er geen goed gevoel bij dus zag er wel een beetje tegen op. Tsja achteraf wel gelukkig met de uitslag. Naast mijn tia heb ik ook een nierinfarct gehad. Dus mijn linker nier heeft wat schade, en dan staat alles weer met elkaar in verbinding. Waarschijnlijk heb ik wat embolietjes gehad.Nu ik zoveel pillen krijg zou dat probleem ondervangen moeten zijn. De rugklachten komen van wat slijtage aan de wervels, heeft met mijn loophouding vanwege mijn beenbreuk te maken. Moet wel anders begrijp ik er niks van, je kunt me van alles verwijten, maar zwaar fysiek werk heb ik nog nooit gedaan, ik keek er altijd naar. Bloeddruk bleek ineens ook weer prima 140/85 dus eigenlijk goed nieuws. Dus terug weg de muziek maar even knoepert hard. En wat ik eigenlijk altijd wel geweten heb is dat stress niet de oorzaak was.Ook daar ben ik wel blij om dat ik niet een faker ben, what you see is what you get.

Dan weer even over duiven, ik ben niet iemand die tijdens het seizoen veel geniet van uitslagen. De focus moet er op blijven en dus direct door naar de volgende. Aan het eind van het seizoen haal ik de schade ruimschoots in. Vorig jaar was daar de onbegrijpelijke Gien die het seizoen tekende. Dit jaar was er geen enkele vlucht die mijn terug kijken heeft verpest. Wel kan ik dan de belevenis van die vluchten voor de geest halen. Op die zaterdag weet je niet wat de volgende gaat brengen. Dat weet je nu wel. Twee dieptepuntjes die door de vlucht er op totaal werden weggepoetst. De jonge duivenvlucht met al die aanvliegers waar ik minuten verspeel, de vlucht er op was Thunder Woman 1e in F1 en 12e in de afdeling. En Tilburg waar ik minuten verspeel en tweede op 10 sec de vlucht er op 8 sector 4 met Remus. Dat is dan ook wel het mooie van duivensport de volgende vlucht staat al snel weer voor de deur. Een ander stokpaardje van me is dat je zo goed bent als je laatste vlucht. En het gevoel van Reims neem ik toch wel mooi de winter in. Sterker nog ik denk dat ik in 2016 nog wel door een grens heen kan gaan door een paar omzettingen. 

Gisteren even bij Wiebren langs, had er een duivin van 2012 uit gedaan met dit jaar  15 x prijs maar geen kop meer, in de seizoenen er voor wel. De snee is er dan af. Ja zei hij, de lat ligt hoog. Ik zei dat ik bij het bekijken van de uitslagen zo rond de 70% prijs over alle vluchten kom. Ach zegt Wiebren als ik 50% haal ben ik wel tevreden. Waar op ik pareer met ja maar de lat moet hoog, en dan even de grijns van die greate.

22 okt

Wanneer ben je nou een topspeler in deze sport. Het zijn allemaal kampioenen, maar wie zijn nou eigenlijk de beste? En hoe beoordeel je dat? Was gisteren bezig met het noteren van mijn uitslagen voor op de site. Kijk dan enkel naar groot verband dus Frisia-ACG F of F1 en dsitrict 3. Dus niet naar de club uitslagen. Ik wist wel dat het in 2015 zwaar okay was, maar nu ik ze zo achter elkaar zette schrok ik er toch wel van. Bijna geen enkele vlucht onder de 60%, en veel kop . Volgens mij is 2015 mijn beste jaar ooit, al won ik in 2009 en 2012 meer blik. Toch heb ik 2 spelers om me heen die vergelijkbaar zijn of een slagje beter. Maar wanneer ben je nu een topspeler? Moet je dan naar de kampioenschappen in afdeling of nationaal kijken? Of moet je naar hun sites kijken en degene met de meeste bla bla er uit zoeken. Afdeling of nationaal, zijn in mijn ogen geen eerlijke criteria. Je directe concurrentie en ligging zijn zeer bepalend. Ik heb hier al zoveel over geschreven. 

Ja wat is dan een topspeler? Een uitslag kan iedereen wel een keer maken, maar een constante hoge lijn vast houden is een tweede.Aan de andere kant zijn er van die hokken die kunnen pieken op het juiste moment, en dat is ook knap. Maar hoe vergelijk je nou. En waar moet je versterkingen halen?

Voor mij gelden een aantal criteria voor een topspeler

1 Is het prijspercentage goed

2 Tegen wie speelt hij

3 Hoe is zijn ligging in zijn concoursgebied

4 Wanneer hij gunstig ligt is hij dan het leidende hok

5 Wanneer hij ongunstig ligt, kan hij de schade dan beperken

6 Hoe speelt hij op de dagfond

7 Hoeveel overwinningen buiten de club

8 Doen zijn duiven het ook op andere hokken

9 Hoe ziet zijn medische plaatje er uit

10 Is er sprake van stamvorming

Kortom dit zijn voor mij de criteria voor de bepaling of een hok een tophok is.

 

 

 

Beste dagfond FFC 2012

Lesley x Dolle Mina

Moeder van Sebastian 3e duif jong FFC-west

Grootmoeder van Remus 8e Reims sector 4 tegen 14593 duiven, en 8e duif FFC-W en 4e duif Frisia-w

 

21 okt

Soms doe je dingen waarvan je denkt, waarom heb ik het zo gedaan? In juli ergens liep hier een Duits duifje binnen, chipje met telefoonnummer(volgens mij hebben al die Duitsers dat). Voor mij is Duitsland even ver weg dan Friesland voor een zuid Hollander. Dus mee genomen naar Swifterbant en daar later dan de ploeg los gelaten. Was er weer, het is een leuk duifje en lijkt op de Lesley meisjes, beetje bont. Daarna heb ik haar steeds wat meegegeven maar ze blijft komen. Gistermiddag alleen in Hilversum los gelaten, vanmorgen zat ze er weer. Ik denk dat ik toch maar een belletje moet doen. Duitsland, ik weet er niks van. Ja ze doen het goed in Zuid Afrika dus kwaliteit zal er wel zitten.

Gutten Tag

Sie sprechen mit Theo Pander aus Joure Friesland. Ich habe hier ein taubchen von ihnen. Es ist die ..... und sie will nicht mehr weg gehen.

Was soll ich machen,kommen sie ihr halen. Sie kohnen auch das eigendumsbeweise shiken dan woll ich sie woll eben ausprobieren.

Thanke Shon

Finden sie es auch so shon das Holland niet mit macht mit dem EK? Aber Foppe ist zuruck, und nun sind die raphen an dem kohle.

Ja dat moet lukken om even een belletje te wagen.

20 okt

Vakantie, een beetje pielen, vanavond met de rest van het gezin een bezoekje brengen bij Berber in Hilversum. Verder bezig met de stambomen wat in te voeren en updaten. De bedoeling is dat de eerste 2 ronden uit de kwekers worden verkocht. Ik hoef niet van die vroege jongen meer. Het was me al eerder opgevallen dat de wat latere jongen op de laatste vlucht het best komen. Daarnaast ben ik een speler op verliefdheden en wanneer dat over is vlieg je op houden van. En dan is de drang naar huis  toch wat minder. Gisteren Arogance en Smart op duivenmarktplaats gezet. Arogance is met een slagje om de arm verkocht, Smart zit er nog is een super vitesse -midfondlijntje. Was ooit mijn talent maar kreeg last van eieren leggen, ze hoefde maar een duivin,doffer te zien of er lag een eitje. Dus weinig meegeweest. Maar voor de kweek goed bruikbaar. 

Op duivenmarktplaats schrijft ene Gupke aan Martijn over het wel en wee in de folklore. En hoewel de man hier en daar gelijk heeft, is dit gezever een herhalende factor in de folklore, en dat schiet niet op.

Een punt is dat men gaat verduisteren en veel rijden en dat oneerlijk zou zijn, in de club voel je dat ook, men haalt er van alles bij.Volgens mij is de sport om zo snel mogelijk van A naar B te komen. En de rest is folklore.En vervolgens accepteer je ik doe mee aan folklore of aan sport. Bij ons heb je nu een A en een B poule prima.

Verder neemt AS Veenstra en Thone even op de hak met hun geveinsde totale verkopen. Ach kun je het ze kwalijk nemen, je hebt altijd wel broers of zussen van de toppers en als die voor veel geld jongen kweken dan is een koppeltje er bij lucratief.Kweekcentrums doen dat toch ook. En wie zegt dat daar geen goede uit kunnen komen. Wanneer je kunt leven van je duiven is daar niks mis mee. Wel is het een beetje doorzichtig om met allerlei smoesjes aan te komen voor je totale verkoop. Maar dat is zo doorzichtig dat je het eigenlijk geen liegen meer kunt noemen. Mijn goede vriend GJB was tenminste eerlijk bij zijn verkoop, gewoon geld maken.

Waar ze ook geld maken is bij Ziggo wat een ellende is dat, 4 keer sneller internet, daar bedoelen ze waarschijnlijk mee dat het er 4 x sneller uit ligt. Service van red je reed.

19 okt

Nou ik kan momenteel wel dag en nacht slapen. Gisteren kwam Teake Fraterman nog even langs,had 2 jonge doffers uit Lesley gekocht.

Teake is een speler op de weg terug, verhuizing en opbouw van een nieuw hok en tijdgebrek.Maar dat hij aan gaat sluiten moge duidelijk zijn. Een perfectionist en oog voor detail. Zocht voer waar een bepaalde gezondheidskorrel in moest zitten. Liet hem mijn Championsmix zien, kwam er niet door zaten erwten in.Dus twee heel verschillende melkers in gesprek, hier draait alles om de eenvoud, details doen er niet zo toe.Er zijn dus vele wegen naar Rome, een ding moet echter wel kloppen en dat is goede duiven. En die heeft Teake.Verder zijn de kampioenschappen in de club voor hem nog belangrijk, bij mij doen ze er weinig toe.

Maar goede heeft hij. In totaal heb ik 4 laatjes bij hem gekocht

In 2008 3 waarvan 2 op de vleugel gingen. Teake zou bij mij de vader van Buruma/Mien skatske/Smart en dit jaar de 14 en bij Tang de 34 worden wat die al bij elkaar hebben gevlogen op Vitesse en MF is geweldig.

Ook grootvader van Mister Morlincourt met 3 x 1

Dit jaar haalde ik Teatske, moeder van Romelus en Remus, prestaties heb ik hieronder wel ergens beschreven.

Er staan nu een aantal laatjes op duivenmarktplaats, vooral die kleinkinderen uit de 09 en de kinderen van die asduif zijn de moeite waard, doe er u voordeel mee. Want slapen doe je s,nachts.

 

 

 

 

Ziet er goed uit Nick, bij de weduwnaars en de jongen nog even wat lichtpannen in het dak en gaan met die banaan. Kom volgend jaar maar even wat eitjes/jonkies halen. 

18 okt

Gisteren het 25 jarig huwelijksfeestje van mijn zusje en haar Hans. Dus ook even met de broerkes gesproken. De dag in Balk was een succes geweest, bonnen gingen mooi aan de prijs en het was wel gezellig. De bonnen voor Ramon scoort tegen kanker komen goed binnen. Het is een beetje vergelijkbaar met onze Kika actie van 2 jaar terug. Probleem is dat hij er een zaalverkoop van wil maken in Balk, volgens mij heb je dan teveel, en zal je moeten splitsen. Zelf had ik 3 veilingen op internet en een zaalverkoop in het voorjaar met duiven en daar een ballonvlucht als prijs aan verbonden. Ach een beetje een luxe probleem.

Cor heeft wel een bon van Verkerk gekregen, volgens mij best wel bijzonder. Cor is niet zo thuis in de namen van liefhebber, dus kan het ook een parkeerbon van Kees Verkerk zijn. Maar mooi dat het zo,n succes is.

En dan mijn andere broerke, in 2014 nog goed voor 4 of 5 ACG overwinningen, dit jaar in een bijrol. Had dit al gezegd, jonge duiven in groepen. Ik zie de ploegen hier met een rotgang langs komen. Die paar duifjes die naar Balk of Koudum moeten komen er niet uit. Hebben ook geen remmers van Urk-Lemmer, dus kansloos. Motivatie gaat een beetje weg. Tip- ga maar met ons mee naar Swifterbant, je leert je ploeg de koppel te verlaten. Libbe Dijksma zijn duiven zaten eerst ook steeds in Joure maar na een tijdje kwamen ze er niet meer.

 

 

17 okt 

Ik lees hem niet vaak, maar deze man kan het mooi zeggen en vliegt ook nog eens knoepert hard. Co Verbree.Het geven van medicijnen vraagt om een vorm van zelfbeheersing. Dus alles in huis, maar beperkt geven, en het liefst tegen de mooie vluchten aan. Niet voor elk wissewasje wat geven maar wanneer de forme wat terug loopt. Die zelfbeheersing is vaak het moeilijkst.Over van alles in het water schrijft hij, ze drinken het niet graag, dus minder en water is goed voor de zuivering van het lichaam. Hier krijgen ze nooit schoon water, toch iets om over na te denken.

Misschien zijn het wat tegeltjeswijsheden, maar ik denk dat veel spelers het zichzelf te moeilijk maken

prestaties 2015

oud

12/552  Mr Morlincourt 11x prijs 13x mee

13/497  White Adonis    10/14

13/500  Beatle             10/13

13/32    Bliksem           12/14

13/37    Arogance 8/10 (Kleinzoon Bleu Hope Elzinga, is te koop voor 75 euro)

14/92    Wietze             9/13

14/94    Turkey Eleven 12/14

14/98    Jantina           20/21

14/04   Surprise          16/21

14/07   Miss Argenton 14/18

14/29   Mien Skatske  20/21

14/26   Wilhelmina     12/13

14/32   Michelle         10/14

14/39   Damon           12/14

Jong

30  8/8

11  8/8

53  7/8

08  7/8

10  7/8

21  7/8

29  7/8

38  7/8

40  7/8

53  7/8

41  6/7

22  6/7

33  5/6

23  6/8

04  6/8

06  6/8

09  6/8

57  6/8

14  6/8

33  5/7

01  5/8

07  5/8

28  5/8

25  5/8

85  5/8

56  5/8

52  5/8

02  4/8

05  4/8

12  3/5

15  4/8

17  4/8

18  4/8

 33 v/d 40 met 50% of meer

 

 

 

 

 

16 okt

Je ziet het weleens in films/documentaires, gewonden met veel bloed en dat je denkt waar moet je beginnen met verbinden. Gisteren stroomde het bloed hem uit de bek. Vanmorgen toen het licht was, een beetje huiverig naar het hok. Ik dacht er zal wel zo'n stijf dood duifje liggen. Het viel mee, hij zat er wel strak bij, ook vanmiddag wilde hij uit de bak, maar laat maar even zitten. Alwin heeft in de 2 jaar dat hij hier zit toch een behoorlijk stempel op mijn hok gedrukt. Is eigenlijk mijn beste kweker van dit moment. Had hij het niet gered, dan was dat jammer, ben daar vrij hard in. Ben 1 x met Kusidasi voor een hechting bij een dierenarts geweest, en verder alleen voor een paramixo enting. De parathypus enting doet dokter Wim.

Erg te spreken over dat Championmix voer van Embrechts Theunis, 15.60 euro het zakje is mijn prijs wel.AS schreef laatst dat een van de redenen van de verliezen was dat het voer te goedkoop was, en men daardoor teveel duiven ging houden. Zou het niet weten.

15 okt

Vanmiddag voor een scan naar Sneek, moest even aan Lucas denken wat een boerenjaar heeft die ook gehad, gegund. Vanmiddag stonden de prestatieoverzichten op de mail. Denk niet dat het ooit beter is geweest, Jantina kwam zelfs aan 21x prijs maar er waren er ook een aantal met 12 op 14 de doffers dus. Bij de jongen veel met 6 of meer v/d 8. De scan stelt niet veel voor, de uitslag vrees ik wel. Toen ik thuis kwam zag ik Alwin met de kop vol bloed, het drupte hem uit de bek. Dacht eerst dat hij gevochten had, maar kon geen tegenstander vinden. Vrees dat het een inwendige bloeding is en dat hij de morgen niet gaat halen. Alwin is momenteel mijn beste kweker, teleurstelling is een onderdeel van deze sport. Verder las ik Nick, druk bezig met het nieuwe hok, daarnaast nog aandacht voor jeugdleden. In de winter hoor je te timmeren, hier zal er weinig veranderen.

Laatst dus een telefoontje uit Urk, Mr Bingo vroeg of ik de jaarling keuring bij TWU wou doen, vanavond zou ik even antwoord geven. Ik vond het leuk dat ze in Urk aan mij dachten,spreekt toch iets van waardering uit. Heb het afgezegd, reden ik ben geen 100 punten en ben ook bewust aan het afbouwen.Ik heb het een keer met de musketiers gedaan in Heerenveen(wel een beetje een dubieuze zin), was wel leuk maar toen had ik al zo iets van hier heb ik geen verstand van. Ik zeg niet dat over een aantal jaren geen duiven meer heb maar het gedoe er om heen hoeft van mij niet meer.Zo zal ik ook de clubvergaderingen aan me voorbij laten gaan, de taken hoor ik volgend jaar wel, wanneer ik de wc moet poetsen is't me ook wel best.Een ander punt is dat ik totaal maar dan ook totaal geen verstand van duiven heb, ik pretendeer dat dan ook niet. Kom mij niet aan met hoe de binnen en buitenspieren zijn. Hoe de ogen moeten zijn en of het een lange of een korte vleugel is. Ik ben een habitatkeurder, ik kan zien of ze gelukkig zijn op hun kot, en van uit die motivatie probeer ik ze zo snel van A naar B te laten vliegen. 

En wanneerze goed vliegen worden ze steeds mooier, Stadsduifje is momenteel een beauty

 

14 okt

Verkerk is dus over een "grens" gegaan, 350 op een vlucht. De meeste clubs komen hier niet aan toe. Was het een prutser geweest was het geen probleem. Maar Bas is geen prutser, waarschijnlijk de beste speler die er is. Ben het er wel mee eens dat er iets aan gedaan moet worden maar veel kan het me ook niet boeien. Een beperking 40 oud 60 jong lijkt me redelijk. Waarom 40 oud? Nou ik heb er 50, en aan die 60 jong kom ik bij lange na niet. Mocht het 30 oud worden dan maak ik Dion papieren lid, krijgt hij 20 op zijn naam. Dit soort constucties ga je krijgen. Bas 1 Bas 2 Bas 3 Bas 4 etc  Waar je anders maar 1 kampioenschap per tour hebt, krijg je Bas 1 Bas2 Bas 3 op het podium. Volgens mij was Reedijk Jongekrijg ook al dubbelkampioen bij de Nationaal jong.

Ach hier in Friesland zijn niet zoveel grootkorvers, en een per tiental dekt het wel aardig af.

Voor de NPO vluchten zou ik wel graag een maximum zien 30 oud 50 jong lijkt me redelijk.

En dan onze nationale trots, geluk dwing je af. Gisteren had ik medelijden met die jong jongens die in het laatst nog even mee mochten doen. Het is niet in die laatste 2 wedstrijden misgegaan, maar in de eerste 2. Een coach die veel te oud was, en de boel gigantisch heeft onderschat. Daarna een coach die had moeten weten met zijn WK ervaring dat verdedigen niet met 4 kon. Maar het positieve is dat in de eerste wedstrijd tegen Tjechie de bal door Jan Maat nog tegen de eigen paal ging. En dit keer ging hij die van v Persie er in een keer in. Wel zonde dat we niet gaan.

12 okt

Kreeg via de mail een verzoekje voor een bonnetje van een vereniging uit Blije(a). Bij de naam Blija moet ik altijd aan Brouwer  denken, en in zijn kielzog Veenstra. Twee bestuurlijke boegbeelden van de Afdeling Friesland in de 80er jaren van de vorige eeuw. Wanneer je het zo neer tikt besef je hoe snel alles gaat. Brouwer kende ik niet persoonlijk maar Veenstra wel. 1978/79 Het bestuur van de Blauwband Balk had besloten de Gebr Pander en de Gebr de Vries te schorsen. Fraude? Nee hoor een stok zoeken om mee te slaan. Mijn altijd bescheiden broerke had het lef gehad het op te nemen tegen een bestuurder. Hij vond namelijk dat wij een jeugdlid uit Sloten niet konden weigeren om lid te worden van de Kuststrook, het bestuurslid vond van wel. Het Stalinistische gevolg was een schorsing van deze leden uit Sloten, hoe ze het in hun hoofd kregen een mening te ventileren.. Om toch te mogen vliegen hadden we overleg met het afdelingsbestuur en zijn bij Veenstra in de Westereen op de koffie geweest.Deze zag geen reden tot schorsing en het bestuur van de Blauwband kreeg de opdracht de schorsing ongedaan te maken. Toch kregen we van dit bestuur nog even een straf, de eerste 3 vluchten telden niet mee, weg generale titel. We zouden dat jaar in de Kuststrook 2e achter de Greate uit Workum worden.Generaal in de club was toen echt wel belangrijk, zeker wanneer je jong en eager bent. Vele jaren later is het een van de grootste complimenten die je kunt krijgen,dat je concurrentie een dubieuze weg zoekt om je uit te schakelen.

Blije het lijkt me een streek vergelijkbaar met Koudum, nog weinig liefhebbers en zo af en toe een uitschietertje (Al hebben ze dat in Koudum ook niet meer).Dus een streek waar er niet veel voor nodig is om het bijltje er bij neer te gooien. Zeker weet ik dit niet, maar het lijkt me zo,ik hoop niet dat ik nu mensen te kort doe. Ik was niet van plan om nog meer bonnen te schenken, maar ach misschien komen we ooit nog eens in hetzelfde ACG en dan is het toch een soort van zustervereniging.

BOTB/WHZB ik heb er niet zoveel mee, komt ook omdat ik het allemaal te lastig vind en nooit vooraan zit.

Bij de jongen is Stadsduifje 58e en Remus 113e, van heel Nederland zal dat wel aardig zijn. Bij de dagfond is Wilhelmina nergens te vinden en toch is: 

Sens     16/955

Souppes 5/963

Gien     23/859

Niet zo raar toch?

11 okt

Het Nederlands elftal is momenteel hetzelfde als een slecht duivenseizoen, je kijkt er nog naar maar weet dat het niet goed meer komt.

Zelf ook wel dat soort seizoenen meegemaakt, 2011 was met de jongen zo'n jaar, kon niet vinden wat er aan mijn jongen ontbrak maar waren allemaal middenmoot gevechten. Ben een keer naar de club gegaan en toen wist ik al dat het niks ging worden, en dat was ook zo. Je gaat je doelen bijstellen. De 15e plaats is al top. Tsja dan weet je dat je een krabber bent, ik accepteerde het toen, zou ik nu niet meer doen.

Bij de ouden is forme niet afroepbaar, alleen de hele groten kunnen dat. Bij de jongen is je invloed veel groter. Sinds 2011 ben ik meer een speler die de jongen naar zijn hand kan zetten. Daarvoor was ik ook weleens jonge duivenkampioen maar was het meer geluk. 2012-2014-2015 allemaal top 3 in Frisia (Frisia heeft geen tig aftrekvluchten of zondag gekunstel).Wat ik weet is dat je goed moet beginnen, niet te laat en achter de feiten aanlopen.(sommigen doen dat ieder jaar weer en geven dan de anderen de schuld dat zij zo slecht vliegen).Je moet er gewoon boven op zitten. Daarom ben ik blij met het programma van Friesland dat wat laat begint. Zijn de ouden klaar en heb je mooi de tijd voor de jonkies.

Het Nederlands elftal is ook te laat begonnen en de kwaliteit ontbreekt om het recht te zetten, je kijkt er nog wel naar maar weet dit gaat geen feestje meer worden.

Duivensport is folklore waar je het nodige voor moet doen.

Lekker koud, gezond dus en zorgt voor een betere pluim

Kwam er net achter dat ik een zus van Kras Beauty heb en een zus van Anastasia maar niet iets uit de directe lijn, moet ik toch maar even een bodje doen. Koop 19 of 20 staat een foutje komt niet uit kleinzoon maar is kleindochter.  Geintje maar even zien of men zit te slapen. Kijk van KB weet ik het niet maar Anastasia kan dat zwaardere werk zeker aan.

Vroeger toen ik nog in Franeker werkte was er een patient die een hoedje van aluminiumfolie had gemaakt, tegen straling van buitenaardse wezens. Het GPS verkeer zou de reden van de verliezen bij jonge duiven kunnen zijn, bla bla bla. Duiven die niet achterblijven hebben daar dan geen last van? Of doe ze allemaal zo'n kapje op. Mensen kijk eens op hokken waar de verliezen gering zijn in plaats van druppeltje hier pilletje daar. Evolutie heet zo iets. Las laatst bij embrechts-Theunis een kantekening bij het succes in Friesland, volgens hem zouden we het hier te eenvoudig hebben gehad en kunnen we daar in 2016 wel eens de prijs voor betalen. Ach zo'n vaart zal het waarschijnlijk niet lopen, maar er zit wel wat in. Zijn we niet te voorzichtig, en krijg je dan bij een wat mindere lossing niet de rekening. De Cowboy,s van Friesland zijn er al lang niet meer, maar wanneer je nooit met weerstand gevlogen hebt hoe ga je er dan mee om wanneer het er onverwacht toch is. Maar goed ieder moet maar lekker geloven wat hij wil geloven, ik volg hier in toch wat meer de no nonsens melkers als AS- Bosua- Embrechts Theunis

10 okt

Zag bij GPS de traditionele verkoop van Ruitenberg, altijd rond de 4 a 500 euro. Ook weer diverse kinderen van Wondere Dirk. Doffer is van 2003 dus heeft al de nodige op de wereld gezet. Zelf heb ik ook wel de nodige rechtstreekse Ruitenbergen op het hok gehad. Zijn duiven met statiegeld, ben er redelijk goed mee geweest maar dat merk je pas na een aantal jaren. New Berber komt uit 2 rechtstreekse via Ab de jong uit Balk, gaf teletekst Bourges met Eagle Eye. Verder volg ik met belangstelling de verkoop van Wim en Jolanda, loopt al goed volgens mij.

Zelf zal ik er niet kopen omdat ik vol zit en de betere lijnen wel op het hok heb, mocht ik al willen bieden dan is het op dat duivinnetje uit Angelo. Heb uit die lijn zitten en daar ben ik goed mee. 004 Surprise pakt een 15 keer en diverse keren mijn eerste op het hok. Stadsduifje is 3e duif FFC jong. En zoveel zitten er nog niet.

Verder even naar de taartvluchten kijken.

Verder  

9 okt

Geen gezeik  iedereen rijk, was een slogan van Koot en de Bie. Bij de duivensport zou de slogan kunnen zijn ,er is niks aan te doen iedereen is kampioen. en dat is mooi jonge. Soms denk ik waar hebben we het over, wanneer je de bonnenverkopingen volgt stikt het van de kampioenen dus waar maken we ons druk om, is toch harstikke mooi. Ik zie generaalkampioenen staan van clubs waarvan ik denk ik wist niet eens dat je dit jaar hebt meegedaan. Mooi man.

Zelf was ik dit jaar generaalkampioen oud in de club maar ben ik al sinds 2010 niet meer Generaalkampioen geweest (die verrekte Koelmatjes). Wanneer Douwe Wim en Wiebren dit jaar niet hadden meegedaan was ik met 15 of meer overwinningen geeindigd en waren alle kampioenschappen naar de Reling gegaan, blij blij blij. Nee hoor ik ben blij met die concurrentie, dwingen je tot een hoger niveau. Maar voor de sport in de breedte is het mooi dat iedereen kampioen is.

Vanavond start de verkoop van Wim en Jolanda op duivennet, doe er uw voordeel mee zou ik zeggen. 

8 okt

Vanmorgen maar weer naar Sneek, voor de uitslag. De bloeddruk blijft onverminderd hoog ondanks pillen en een wel zeer relaxed arbeidsleven. Wiebren zei aan het eind van het seizoen, zal me benieuwen nu de vluchten afgelopen zijn of hij ook af gaat nemen. Zelf heb ik die link nooit gelegd. Duiven geeft een bepaalde wedstrijdspanning, ik weet wat mijn duiven kunnen, soms is het wat meer en soms wat minder maar een niveau haal ik meestal wel. Zak je door een ondergrens, zoals dat zo mooi heet, dan kijken naar het type vlucht en hoe ze bij soortgenoten kwamen, of er is iets aan de hand.

Maar goed het is dus weer een andere molen in, mocht er een opname uit voortvloeien dan is dit natuurlijk wel een ideale tijd. Gek he altijd komen weer die duiven die bepalen of iets past of niet.

Zelf ben ik er redelijk rustig onder, spookt wel eens wat door je hoofd maar thats it. Las laatst wel een mooie. Niet vallen voor je klappen krijgt.Daar wou ik me maar een beetje aan houden.

7 okt

Las net Maarten even, en dat  is mooi bij bepaalde zaken zegt hij eigenbelang. Wanneer nou elke vereniging dat zou doen zou je al meer inzicht hebben, en iets sneller naar een neutrale visie komen.

Mijn eigenbelang komt van uit een onrechtvaardigheid. 

Ik zat in de ACG commissie toen F er uit rolde. Met Joure 7 km westelijker dan Heerenveen (zelfde positie als Joure t.o.v het kansloze Sneek), en Urk 40 km dieper(laten we Dronten maar niet noemen). Kun je toch moeilijk zeggen dat ik uit eigenbelang heb gehandeld, wie me dat voor de voeten wil gooien is op zijn minst niet slim. Het eigenbelang kwam pas om de hoek toen er een koerswijziging kwam met ZW lossingen en groepslossingen, dan worden je uitgangspunten anders. Dan krijgen we in deze regio een hindernis die anderen in F niet hebben. B en A hebben dat ook maar daar hebben alle leden er mee te maken. Dus het eigenbelang zou zijn plaats Joure in A, maar goed dan bezetten we bij de afdelingskampioenen alle podia, en kunnen de musketiers gewoon blijven staan.Dus dat snap ik wel. Zet ons in B, ja dan halen we ook veel blik maar is wel het eerlijkst. Maar goed op de huidige basis kunnen we in F ook goed mee, daar heb ik ook nooit over in gezeten. Het eigenbelang is hier dat wij van die lossingen onder het IJsselmeer af moeten, en zo niet dan in B.

Maar omdat ik al eerder heb aangegeven dat dit niet gaat gebeuren omdat we te goed zijn, heb ik het kopje eigenbelang maar geschrapt, en is het eigen inzet geworden. En accepteer dan maar dat je 6 x voor de vulling mee vliegt. En natuurlijk die vreselijke gratis punten op de zondaglossingen, waar wij ook alleen mee te maken hebben.Dus maakt het hele gejengel me niet meer uit, voor mijn part zetten ze ons in C en vliegen we uit Engeland, heb je altijd de opklaringen uit het westen.

Ach vergader er lekker op los zou ik zeggen, zal altijd zo blijven. Er spelen veel grotere problemen als 1 vluchtje meer of minder. Straks komen er nog 10 man naar een vergadering....... oh ja meer leden hebben we niet.

Net even AS gelezen over de rui, geweldig, zo simpel kan het toch niet zijn? Of toch wel?

12 x dagfondop 13 keer zetten

12e NPO Sezanne 5051 duiven

35e NPO Bourges  2519 duiven

35e NU   Orleans  7820 duiven

Fear zat tegen Lioba, een moeizaam jaar, met 3 prachtige wat latere jongen, allemaal doffers. Het enige "normale" jong bleef achter op Reims. Had zijn eerste liefde, vloog mooi zijn prijs en stond als 3e getekende. Over de top gejaagd?

 

6/10

Gisteren een mailtje van Henri, of ik het meende met die bon. Kijk als ik het heb gezegd sta ik er ook achter. In principe zouden er geen bonnen meer uit Lesley gaan. Maar dit is de stichting van mijn broer,en ze doen dat met ziel en zaligheid. Het gaat om kankerpatientjes die voor een behandeling naar het buitenland moeten, is veel geld voor nodig en zit niet in het ziekenfonds. Dus haalt deze stichting geld op, en dat doen ze op allerlei manieren. Een bonnenverkoop was dan ook logisch, zeker na het succes van onze actie van een 2 jaar geleden.

De bedoeling is dat er een bon voor een jong 2016 naar toe gaat. En dan uit Lesley x Mrs Burgum(Mantel/kld Olympic Cape). Binnenkort zet ik even een pro-forma stamboom klaar.

Ik hoop dat er de nodige schenkers komen.

Verder heb ik even naar het wat afgeroomde vliegprogramma gekeken, en ook gaat het bestuur weer de stemming in de regio peilen. Is allemaal lengte/breedte werk.Wij wachten nog steeds op antwoorden van ons ingezonden stuk. Ik ga er maar niet zoveel meer over zeggen, ik heb geen verstand van duiven maar een uitslag kan ik wel lezen.Wanneer je de verenigingsvoorstellen weer ziet, het eigen belang druipt er af. Ook zo,n dooddoener de opklaringen komen uit het westen, dus naar het westen. Want dan kunnen onze fluwelenduifjes mooi zonder schade naar huis. Hou toch op met dat gezeur over oost en west. De streep van uit Leeuwarden recht naar beneden naar Troyes en daar je plaatsen zoeken, en dan kun je wel naar het westen Gien/Orleans en zo, maakt op die afstand niet zoveel uit.Dus geen Oost of Westlijn nee recht naar beneden Zuid dus , een prima Salomonsoordeel. en van mij mag het wel een beetje moeilijker worden.Kasplantjes zijn het.We weten dat we weer de nodige Quivrainnetjes om de oren gaan krijgen. En we zullen wel weer in de beugels moeten om die schade met de jongen te herstellen.Ach het is weer gelukt dus we zien het wel, niet meer druk over maken,heb er laatst mijn zegje over gedaan.  Nog een paar jaar rammen.

Op bonnenverkoop ben ik op de bon van Marsman overboden door Jeroen Blok(volgens mij uit Enkhuizen). Het leuke is dat je kunt zien wie je concurrent is. Dus laat ik het maar zo er komt niets meer bij dit jaar. Maar de geest is wel gewillig maar het vlees is zwak.

 

5/10

Is het zo simpel? Dat vraag ik me momenteel af. Alles in de rust , parakuurtje en volle bak, wat sedochol grit en allerlei. Ik moet iets doen, maar wat? Heb geen flauw benul. Wanneer ik volgend jaar niet mee kan, is het mijn eigen schuld had nu veel meer moeten doen, maar wat? Ik weet het niet meer, zal altijd wel een krabber blijven. Is het zo simpel?

Gister kwam hier een streekgenoot het hok bekijken, de eenvoud is verbluffend, heb ik er over nagedacht? Ten dele, ik wil zuurstof en verder? Geen flauw idee. Is het zo simpel?

De duiven, uit de goeie, geen ploeg jongen maar enkel duifjes uit de toplijnen, veel geld? Niet echt, je koopt wat in en verkoopt wat. Is het echt zo simpel?

Gisteren keek mijn gast in oogjes en bek. Doe dit enkel in het seizoen. Ja maar die had gezegd je moet bij de ogen daar naar kijken.Waarop ik zei wat vliegt die nou dan? Keuren ik heb er geen verstand van, hier gaan er 40 jongen per jaar af en daar zitten ieder jaar wel 10 bruikbare duiven bij en eens in de 5 jaar een absolute topper. Dus geen 150 om 100 op de vlucht te krijgen en met 30 te eindigen. Nee 40 en met 30 eindigen en na 2 jaar 10 bruikbare. Is het zo simpel?

en dan loop ik maar weer naar de hokken, pak duiven in de hand, en sta bijna te trappelen als een kleuter, ik moet iets doen, groeien die veren wel, haal ik die extra 2 mm wel op de laatste pennen. Moet ik er niet wat extra pennen bij plakken. Om gek van te worden. Het kan toch niet zo simpel zijn?

Nee natuurlijk niet, ik heb gewoon geluk gehad. Zo simpel kan het toch niet zijn? Hoeveel geluk kan een mens hebben, Fries ben ik al.

4/10

we hadden er nooit zoveel last van, zo af en toe. Gisteren hoorde ik al van Wim dat de rover er was. Het koppeltje dat hier nog los is, was ook wat onrustig. Vandaag de bevestiging een van de laatjes lag helemaal open. Dus de rust er maar in.

Vanmorgen even met de jongens mee het bos in, nooit tot de limit. 

Vanmiddag zijn 2 Lesleyboy,s vertrokken, blijven in de buurt. Topspeler dus we gaan het zien.

3/10

En dan kan ik het niet laten met geen leger te bedwingen. Zo voelt het een beetje, een van de grootste prestaties van dit jaar was volgens mij de overwinning van Marsman op Chateauroux. Kijk die mannen liggen met NW best wel gunstig maar op een dergelijke afstand zijn die verschillen veel minder. Daarom pleit ik voor meer van dat soort vluchten, zijn veel eerlijker. Maar goed ik had het bonnetje op bonnenverkoop wel zien staan, maar er stond geen stamkaart bij. Blijkt toch dicht bij de top te zitten, dus maar een gokje van 50 euro. blijf ik er aan hangen heb ik geluk en gaan ze er overheen dan steun ik het goede doel, win win.

Vandaag kreeg ik de stamboom van Teatske, zit Chippie nog in.Chippie is een zoon van Kleine Dirk en zat bij Sangers. Zelf ben ik ook goed met Chippie via Achilles en Fear en nu weer bij Stadsduifje.

Ik heb het zo vaak geschreven, dit is de tijd voor versterkingen. Late jongen of een bon bij een kleinere sterke speler, het liefst eitjes uit de vliegers. Hier is het niet anders, wanneer je op het juiste moment komt en je kunt ze plaatsen kan het zo zijn dat je op een bon met 8 eitjes naar huis gaat. Henk Mulder uit Workum was er dit jaar goed mee, en toch zal hij veel harder moeten maar dat leg ik hem nog wel uit.

De laten die ik haal komen altijd uit een topduif of toplijn.

Binnenkort gaan er een aantal jonge doffers uit Lesley in de verkoop, waarom? Het was me al een tijdje duidelijk dat de top van Lesley uit de kleinkinderen komen. en er zitten al 6 rechtstreekse doffers bij de vliegers dus mogen er 4 in de verkoop.Verder zit mijn kweekhok er ook vol mee. Kijk nog maar even onder Lesley's dynastie, dit jaar ben ik wat minder zorgvuldig geweest in het bijhouden maar het aantal overwinningen is nu de 30 voorbij en TT zitten er ook weer bij dit jaar. Zo,n doffertje halen en dan tegen een bewezen duivin, garantie heb je nooit maar hier gaat het wel zo.

Bij al die 4 doffertjes zat hij tegen top

Zus Kras Beauty Koelma

Kld Fortuna/Olympic Cape Mantel

dtr 86 van Renee

Zuivere P Veenstra met alle toplijnen

Maar wil je het er uit halen zet ze dan tegen een bewezen duivin, heb je geen duivin met topprestaties haal haar of zoek een dealtje met iemand die haar wel heeft.

2/10

Vandaag even naar Kootstertille, prachtig wat een aanbod. Ik weet wat ik wil hebben maar belangrijker is wat ik niet wil hebben. En dus loop ik al die potjes en pilletjes voorbij. Gaat er alleen een vracht Championsmix mee, wat grit en allerlei en een flesje sedochol. Ik geloof steeds minder in die shit.Wanneer ik lees wat anderen zoal doen aan voer en bijproducten, ben ik te primitief. Ik zeg niet dat je de rui moet onderschatten, maar ook niet overschatten. Het maken van prijzen in de winter, het zal wel, de winter is hier opladen voor de zomer.

Kreeg vanavond een verrassend telefoontje moet er even over nadenken maar leuk was het wel.Kom er op terug.

Las net nog even de vele reacties op de aankoop van Miss Overwegge door Pieter Veenstra op Pipa, kun je lachen. Vragen we ons ook nog af waarom het in de sport misgaat. Commercie in de sport is een last en een zegen.Laat iedereen lekker zijn ding doen.

1/10

Las bij Albert Timmerman de vraag of hij tijdens het seizoen wel genoeg genoten had van de geleverde prestaties? Het antwoord is waarschijnlijk nee. Tijdens het seizoen zit je op een trein en ontbreekt de tijd ervoor. Daarom kwam mijn Reims ook zo mooi uit, daarna kon ik gewoon genieten ook van het hele jaar trouwens.

GJB neemt even bak 17 en intenetverkopingen op de hak, dat hele bak 17 verhaal heb ik nooit begrepen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook te weinig van de Belgische duivensport weet. Maar ik denk dat GJB hier wel gelijk heeft, de hype duiven zijn meestal geen goede investering. Mits ze in een vroeg stadium bij deze topper zijn aangeschaft. Lambrechts is momenteel hot, toch heb ik liever die van het bijhok van het eerste uur.

Albert Timmerman verkoopt wat laatjes kleinkinderen van de 726 (dtr Leonardo x Tinkelbel) kijk dat is wel een lijntje waar ik goed mee ben. Wanneer je zegt ik wil een goede basis op mijn kweekhok dan is dit de tijd.

Hier zitten nog 3 lateren, absoluut een versterking voor ieder hok. Zitten me een beetje in de weg, mogen weg?Mogen blijven?

Ben er nog niet uit

Lesley x kld Olympic Cape en Fortuna (Mantel)

Alwin(momenteel mijn toppertje, klz Leonardo x Tinkelbel) x Elly Pelly (rechtstreeks Elzinga)

Fear x Lioba

Ook zitten er nog een aantal doffers uit Lesley, Lesley geeft de toppers bij de kleinkinderen, moet nog maar even zien wat ik ga doen. Zit eigenlijk te wachten op een Arabier of Chinees, zag de Chinezen al bij Lucas dus ze zijn in de buurt, anders maar in de tjap tjoi

 

30/9

Machtig weer, geen wedstrijden dus eigenlijk niet veel te doen. Ik ben niet zo,n poetser, dus de verzorging is in een 1/2 uurtje gepiept. Ja wat moet je dan. Soms zie ik ze zitten, de wat ouderen op hun leugenbankje en dan denk ik waar moeten ze het nu de hele dag over hebben. Dan zou een duivenhokje wat meer vertier kunnen bieden.

Praten als vrouwen, leuteren met een omweg. Dion en ik zijn er achter gekomen dat we met ons partner in gesprekken hetzelfde doen, verstand uitschakelen, zo af en toe begripvol knikken maar geen woord er van horen. Heeft met interesse te maken.

Andersom werkt het ook zo wanneer ik over duiven praat, horen mijn huisgenoten het ook bijna niet. wanneer ik met Wiebren of Wim aan de telefoon hang hoor ik ook dat wij oude wijven zijn.

Wat ze op zo,n "leugenbankje" allemaal bepraten? Maar zouden het geen toekomstige leden kunnen zijn. Vrouwen en duivenboeren hebben veel gemeen.veel praten maar het gaat nergens over. Zo ook de adviezen alles is wel gezegd, vernieuwers ik ken ze niet.

 

29/9

Vandaag maakte mijn dochter haar tv debuut in koffietijd, de knot is hot de rechtse van het drietal, even knap als haar pa. Zelf ben ik vandaag jarig en hoe oud ik ben is me door mijn tia ontschoten. Op duivenmarktplaats volg ik de discussie over het ECS.

Ik hou van het versimpelen van dingen. Duifje gaat over de antenne, duifje vliegt naar huis, duifje gaat over de antenne en antenne zegt piep. Zo gaat het in mijn beleving alweer een jaar of 15. Wat is het probleem? Een golf van 30 jaar doet het ook nog steeds, maar is niet zo modern uitgerust als die van 2015, so what.Zelfs die oude zwarte chipjes doen het nog, zeggen ze geen piep dan is dat je eigen verantwoordelijkheid. Nu lijkt het enorme kostenpost te worden, zeker als Atis top er uit moet, ook Unikon lijkt aan zijn max. een geweldig bakje waar veel ouderen het bij ons in de club hebben. Waarom? Fraude?

Hansje Brinker stak zijn vinger in de dijk,maar dat zal bij de duivensport waarschijnlijk niet meer helpen. Gisteren schreef ik het al het gaat een elite sport worden. Zelf denk ik niet dat dure duiven beter zijn en ook veel bijproducten kunnen in de kliko. Maar de overige kosten zijn toch wel aan de hoge kant. Met mij hoef je geen medelijden te hebben, de duiven verdienen hier hun eigen verblijf maar mocht het zo zijn dat veel leden een nieuw ECS moeten aanschaffen, dan ziet het er nog beroerder uit dan ik dacht.

28/9

Nieuwe software, 75 euro ach de crisis is voorbij en de duivensport bloeit als nooit te voren, dus waar hebben we het over. Volgens mij deed mijn systeem het de laatste jaren prima.Had het volgens mij nog wel 5 jaar vol gehouden daarna is wat er nog over is een elitesport.

Die vissport doet het toch beter.

Er staan nog 2 bonnen voor het goede doel. Een op Toppigeons voor Kika en een op duivenmarktplaats voor ALS. Misschien is het wat voor je

 27/9

Kijk duiven is net als een mooie vrouw, die moet ook niet altijd mooi zijn anders is het zo gewoon, een paar mindere dagen met een rode snotneus is dan okay. Zo zie ik de rui ook het is een depressieve periode, je zit in een tunnel waar veel van de duiven gevraagd wordt. Maar dan... en dat zal hier in december zijn, zijn ze er weer.En dan krijg je weer zin in het volgend seizoen. Wel heb ik zo af en toe last van die rare broekpennetjes maar dan hebben ze goed gevlogen. Het weer is deze week prachtig dus dat is mooi.

Ik las dat de Frieslandcup is gestolen, zal wel een "nieuwjaars stunt zijn. Theo Maassen pikte ooit de UEFA-cup bij PSV. En GJB internet is vervuilend hoort er gewoon bij.Zelf zit ik wel op facebook, maar niet op die met duivencoaches, heb ik gewoon geen zin in. Soms ontvang ik wat negatieve mailtjes, so what? Ik heb ook mailtjes die ik niet eens open, gooi ik zo in de prullebak, omdat ik de persoon nu wel ken en ik dat boek uit heb. Vervuiling moet je gewoon weggooien. Je gaat toch ook niet bewust in de hondestront staan? Ik maak me er niet zo druk meer om, wanneer je ziet hoeveel "dode" sites er zijn, is dat wel jammer.Je maakt ook altijd zelf de keuze of je een site leest. Mijn lijst met favorieten is kort, maar dat is omdat ik anderen er niet op kan krijgen, maar ik lees ze wel al is het minder dan voorheen. Zelf schrijf ik ook wat meer de laatste tijd. Maar niet meer over hoe ik het doe, zijn geen geheimen hoor maar daar heb ik geen zin meer in. Al zou mijn voorbereiding op Reims zeker onder het kopje"speciale behandeling" kunnen, ga dat volgend jaar weer proberen.Is eigenlijk de enige keer in mijn "loopbaan" dat ik bewust naar een formepiek heb toegewerkt, en verrek het lukte en dat is mooi.

Verder komt er niks meer bij dit jaar, al zag ik op duivenmarktplaats een aanbieding van v Andel-Terluin uit die goede Gien winnaar, en dan denk, zal ik?Wanneer je je ogen open hebt, zijn er nu zoveel goede mogelijkheden, vooral die laatjes.

25/9

Wanneer ik zo wat om me heen lees staan ons barre tijden te wachten. Het NPO schijnt met vervelende mededelingen richting de leden te komen. Zal wel financieel zijn, of iets anders natuurlijk. Het NPO? waar zijn ze eigenlijk voor? Volgens mij wanneer iedere afdeling zijn eigen plan ging trekken zou het ook wel lukken.Glimlachen maar weer.

24/9

Vanmorgen te bloedprikken naar Sneek. Joure Sneek ik schat 8 km hemelsbreed. Al fietsende dacht ik een duifje zal dit toch met W4 moeten doen. Duifjes halen tegenwoordig met kopwind 1200 mpm, dus 7 minuten. Maar met oostenwind zouden ze eigenlijk van Sneek moeten komen. Maar laten we de GJB theorie er eens op los laten dat ongeacht de wind alles over Joure gaat dus in een hoek van 90 graden omvliegen.  Zouden ze met een staartwindje het toch in 4 minuutjes moeten klaren. Kijk even naar de laatste 2 vluchten 0229-0262, en ook even naar hoe lang het concours open staat.Tilburg (W) eerste duif Joure 16.26-sluit op 1639. Sneek op 16.39 sluit op16.56 Reims Joure 13.32-1417 Sneek 13.46-14.55 Oostenwind he .Sneek is van de schlemiel in ACG 4 de top van Friesland geworden. Is mooi voor de duivensport daar, Frank heeft het goed gedaan,we zouden geen kampioenen maken volgens de ACG-commissie.De krachtsverhoudingen tussen Sneek en Joure zijn nog precies zo als de laatste 10 jaar of het nu met oost of met westenwind is. Ik gun het die mannen wel dus niks meer aan doen, ook team GPS nog even naar A overhevelen kunnen ze volgend jaar op Pipa helemaal uitpakken. Ons verzoek om naar B te mogen was al kansloos en is dat nu nog meer, waarom? Wij zijn te goed, zouden wij van een lager niveau zijn dan was het appeltje eitje geweest. Dus gaan we ons in 2016 weer opmaken voor de strijd met Urk. Ach misschien is het maar beter ook, heb toch het idee dat we hier ieder jaar nog sterker worden. Dus van mij hoeven ze deze winter geen aandacht meer aan grensje sus en grensje zo te besteden.Mooi zo laten alleen zou ik geen afdelingskampioenen meer doen, maar de ACG kampioenen naar rato.

Toen ik het ziekenhuis verliet kwam het Hollandse weer. Maar ik had in het hoofd om voor het lapje om het Snekermeer te gaan en dan aan de andere kant met kopwind richting Terhorne-Joure. dus ongeveer 50 km.

The Eagles zongen het al, take it to the limit one more time. Op de fiets mag en doe ik dat dus niet meer. Waar 32 kan is het 28 en waar 25 kan is het 22. Toen ik daar zo in dat God verlaten stuk fietste, kwam het in mijn kop. Wanneer je nu wat krijgt is het over en sluiten, hier is geen hond in de buurt. Die gedachte is toch een beetje in mijn hoofd gaan zitten de laatste periode. 

Maar een ding is dan ook wel weer mooi, met de duiven kan ik het wel tot the limit pushen. Deze club is momenteel zo compleet dat het met gezond verstand managen eigenlijk weinig energie zou moeten kosten.

Is natuurlijk geen Nederlandse gedachte, hier is het altijd van die valse bescheidenheid, nee is eigenlijk Amerikaans de Sky is the limit. en de Limit is

K de Jong Ee

Soepboer en Mantel

Dijkstra

Henri v/d Linde

Gebr Homma

Jan Timmermans

T en J Elzinga

Maarten Hakvoort

Gebr Ras

T & J Bosma

P Veenstra

Hidebrand-Klaver

Marsman

Albert Timmerman

Stouwe Douna

DirK en Sien Huizinga

Geef ons nu eens 6 a 7 prachtige dagfondvluchten van 625 tot 730 en dan krijg je toch echt de Battle of the Giants. Kijk dat we op Argenton op ons flikker kregen van Mantel en v/d Linde, is echt. Op je sodemieter krijgen met waaiertjes van onder het IJsselmeer uit Quivrain zegt helemaal niets.

 

23/9

De winter, kon me er altijd prima in vermaken. De veilingen, ik stroopte ze allemaal af, intenet is dan een zegen. Lachen hoe sommigen hun prestaties ophemelen en hoe slecht mensen uitslagen kunnen lezen. Waarom zou je een ander je duiven laten selecteren, begrijp dat nooit zo goed. Ooit kocht ik bij een streekgenoot een duif. Er kwam een andere streekgenoot zijn nieuwe aankopen keuren. Ik stond hun eigenlijk een beetje in de weg. De duifjes werden zorgvuldig betast, en er kwam ook een opmerking, zo van hij staat er bij dus vertel ik je later wel. Ik moest ook wel vertrekken anders had ik het in mijn broek gedaan van het lachen. Die vent had nog nooit een uitslag gemaakt, wat heb je dan aan zo,n keurder. 

Maar goed vorig jaar zijn er slechts 4 nieuwen bij gekomen waarvan 1 alweer verkocht is.  Later nog 1 van Storm.Dit jaar komt er waarschijnlijk niks meer bij ook omdat ik niet weet hoe lang ik nog door ga. Een sterfhuisconstructie lijkt me wel wat.Dus heb ik maar 30 of geen jongen nodig.

Bontebok zal waarschijnlijk het enige uitje worden, en misschien de FFC en verder is het me allemaal wel best. Met mijn maatjes zal ik nog wel een uitstapje doen we hebben nog een potje van 600 euro uit de FFC poules, maar dan buiten Friesland. Zo gaan we waarschijnlijk mee doen aan de Golden Classic van afdeling 5, en een eenhoksrace.

Bonnen gaan er niet meer weg, ben al over mijn tax van 5

Bontebok

Heerenveen

Kika

ALS

Joure

Duivenmarktplaats

Frisia

En eigenlijk moet er ook een naar Cor stichting Ramon scoort tegen kanker, moet maar een zoon van Lesley worden.Wat is dat precies, Cor en Renate hebben een stichting die geld schenkt aan kinderen die voor een dure levensreddende behandeling naar het buitenland moeten. Dus toppertjes mail even een bonnetje door naar Cor.

 

 

22/9

Doelstellingen

Ieder jaar zet ik een aantal doelstellingen op papier.

15 topuitslagen en topklasseringen in groot verband

7-8 overwinningen

top 5 generalen in Frisia en ACG F

Top 3 FFC- West oud en jong

een aantal duiven bij de as en duifkampioenen

1 a 2 keer TT op een echte NPO vlucht of NU

De 15 topuitslagen zijn met gemak gehaald, het zijn er veel meer geworden in de club slechts 4 keer uit de top 10 en dan nog binnen de top 15. Meer dan 60 x top 10 en in grootverband een prijspercentage van rond de 70%.

Dit is het minpuntje met 4 overwinningen ben ik niet tevreden.

Top 5 plaatsen in Frisia en F op snelheid en lang, best genoeg. In Friesland nog 15e lang en 25e kort, heeft geen waarde zolang de ACG zo zijn. Mag dus nu zeggen dat ik bij de top 25 spelers hoor waar de ACG commissie op doelde. Zou mooi zijn om die spelers nu eens zonder ACG grenzen tegen elkaar te laten spelen, zou lachen worden.

FFC was met 3e dagfond en 1e jong best genoeg.

Tige best 2 duiven met 20 x daarnaast schat ik 10 met 10 of meer keer en dat met heel veel jaarlingen, dus niet het hele jaar verschuilen achter zoveel jaarlingen of onverduisterde jongen.Kijk nu alweer uit naar volgend jaar er zitten weer meer dan 30 jaarlingen.

TT op Reims en op Argenton zone 3 NU, okay weinig deelname, maar wie er niet is kun je niet verslaan toch?

 

 

22/9

Ik heb ze nu aan de karnemelk. En omdat ik het prettig vind om met die torens te werken zit het daar in. Maar dat karnemelk gaat zo op de bodem zitten en roeren kan niet met zo,n toren. Dus slimme Henky ging even draaien, los 5 liter mengsel op de vloer en stinken. Verder zitten de vliegers bij elkaar tot zeg maar januari, de bakken zijn dicht. Doe dit al jaren zo, in tegenstelling tot vorige jaren valt er nog wel een eitje hier en daar. De kwekers zitten aan de parastop en volgende week gaan de vlliegers er ook aan. Vorig jaar ook gedaan en geen problemen met de rui gehad. En verder geniet ik van de rust. Mooi stukje op Pipa van die jongens uit Hantum, lijken me snelle jongens mag ik wel, niet zo stoffig. Al is het hier op de hokken momenteel behoorlijk stoffig.

Bij Embrechts-Theunis las ik dat hij veel asduiven jong had, de opmerking: Ben ik nu zo goed of zijn zij nou zo slecht. Zelf had ik 15 bij de eerste 50 in de club. De laatste weken gingen er 30 in de mand dus zeg maar 50%. Toch zou ik dat niet snel zeggen, heeft niet zoveel nut.Is eigenlijk een open deur, het is aanhaken of afhaken. De verschillen zullen steeds groter worden. 

20/9

Friesland heeft dit jaar op iedere vlucht diverse TT.Zelf stond ik er diverse malen op,donderde er ook even zo vaak weer af, het deed me weinig. Op zich is het een mooi initiatief maar was dat ook niet de reden dat TT verdween er kwamen er teveel. De TT vliegen je om de oren. Is niet erg, de TT zo wij die kenden is niet meer. En ook deze TT zijn op Urk niet van zoveel waarde dunkt me. Voor mij is hij echter heel waardevol. Morlincourt was altijd een wens om met een mooie sterke ploeg aan te pakken, meestal haalde ik het net niet, dit keer ijzer sterk. Met de snelste serie 4 in de hele sector 4, ben daar wel trots op.

Het verhaal achter Remus is mooi. Een miezerig laat jong deze winter gekocht bij Teake Fraterman. Het zusje liet ik zitten,stond me niet aan,50 euro. Was te jong om al direct uit te kweken dus kwam als weduwduivin tegen mijn oog-appel Geronimo. De eitjes waren klein, maar what the fuck laat maar komen. 2 prachtig mooie blauwen, en vanaf de 2e vlucht waren het mijn smaakmakers. Kan geen kampioenschap tegen op.Geronimo was the doffer in forme toen hij op een makkie achter bleef. Zijn zusje Myrthe was hem op Sens voor gegaan, had toen al 2 overwinningen op haar naam. Ook van haar zit er een pracht zoon, vloog zijn prijsjes. Het toeval wil dat ze alledrie nog vrijgezel waren,gaat wat worden volgend jaar.

Op de ochtendvlucht vloog Mien Skatske een 2e, de vader kocht ik in 2008 voor 75 euro bij.......Teake Fraterman. Is ook de vader van Buruma. Beetje geluk en een beetje je hoofd gebruiken.

20 sep

Vleugelproblemen, heb er volgens mij nog nooit echt mee te maken gehad. Vanmorgen moest ik er aan denken, toe ik voor het eerst sinds mijn tia in juni weer voor een trainingsrondje op de fiets stapte. Zonder mijn maten omdat je dan mee gaat in het enthousiasme van hun. Een uurtje met 22-23 km op de teller, niet meer en niet minder. Even kwam er zo,n tijdrijder voorbij, en even dacht ik, zal ik... Maar goed vleugelproblemen zal wel iets te maken hebben met te snel en te hard trainen.Persoonlijk denk ik dat een uurtje trainen per dag genoeg is, mijn duiven komen nooit 2 keer per dag los. Maar gaan wel elke week mee.

Mien Skatske

2e duif midfond en natour Beste midfond jaarling in F

4/4    Deventer      11/250

11/4  Boxtel       2286/7472

18/4  Hapert          58/486

25/4 Tilburg           71/461

2/5 Tongeren          3/498    11/21266

9/5  Quivrain         46/512

17/5 La Louvaire     3/379      8/1004  

23/5 Vuren            52/232

30/5 Quivrain          4/267     

6/6  Sittard           40/217

13/6 Quivrain        41/245

20/6 Duffel            60/223

27/6 Quivrain        17/222

11/7 Vervins           3/241    44/4461

18/7 Laon             51/158

25/7 Grave           75/467

1/8  Gennep          59/821

29/8 Boxtel           26/186    82/4487

5/9 Boxtel              9/171

12/9 Sittard            2/126    

20 keer (Jantina ook trouwens) en dat voor een zomerjong.

Haar zus Smart (ook enekele top 10 plaatsen mag voor 50 euro weg)

19 sep Bij AS nu weer een discussie over het jonge duivenprogramma, de klassieker in september is veel te laat. Altijd weer die verliezen bla bla bla. Eyerkamp de methode in kleine groepjes opleren is de beste bla bla bla. Boehoe al die leden die stoppen omdat ze alle jongen kwijt spelen bla bla bla. Misschien hebben we geluk gehad de laatste jaren, zou kunnen maar geluk dwing je ook af. Friesland heeft het goed gedaan, ook al ben ik een tegenstander van al die groepslossingen die kampioenen maken. Maar verder mogen we zeggen dat het hier top is gegaan. 

En dan de musketiers? Vorig jaar 1-2-3 in Frisia en dit jaar 1-2-5 met de jongen. Alleen Dirk Huizinga kon zich er mee bemoeien. Verliezen te verwaarlozen. Tel daarbij dat Libbe Dijksma uit het niets met ons meegaat en 3e Frisia oost is geworden en ook geen verliezen.

Hoe? In de kar naar st Nic daarna Emmeloord en daarna Urkercarpool en Swifterbant, veel 2 a 3 keer per week, alle weer een 2 keer niet vanwege constante regen

Het medische plaatje is op alle 3 de hokken heel verschillend, duiven hebben wel veel raakvlakken in afkomst.Ik zit nu weer met een overschot.

Zal dus wel geluk zijn allemaal, volgend jaar maar weer proberen het bevalt mij prima. En volgend jaar weer dezelfde boe hoe verhalen.

En dan al die poedertjes die men er in stopt, lekker blijven doen joh, ik zou ze voor onderweg ook een pilletje meegeven.

 

17 sep Ik ga u niet meer vertellen hoe ik het doe en hoe het hier gaat, maakt niets uit. Maar voor al die zoekende zielen die weer niet weten hoe hun hok er uit moet zien of welke korrel voer ze op wat voor moment van de dag moeten geven. Het leven is zo simpel, ik geef gewoon het hele jaar Championsmix als basis mijn hokken hebben een plat dak en een open voorfront. Grit en allerlei en verder wat uit diverse flesjes. En altijd knoflook door het water. Het is zo simpel allemaal, een ding is dat niet , goede duiven en uitslagen leren lezen, vooral in groter verband. 

 

AS schreef ooit, zeg me wie u concurrenten zijn en ik zeg u hoe goed uw duiven zijn. Daarom zijn verenigingskampioenschappen mooi voor de directe competitie maar voor de kracht van je hok moeit je de degens op een hoger niveau laten kletteren.

In de club was het dit jaar onaangewezen

1e Generaal oud 4e duif en 10 bij de eerste 50

1e Generaal oud en jong

2e Generaal totaal 1e duif en 10 bij de eerste 50

2e Generaal kort 1e duif en 11 bij de eerste 40

2e vit 3e duif en 13 bij de eerste 50  

2e MF 2e-5e-6e-8e duif en 11 bij de eerste 50

3e Fond 5e duif 4 bij de eerste 25

2e jong 4e-5e-6e duif en 15 bij de eerste 50

3e natour 2e duif en 7 bij de eerste 50

Natuurlijk is dat een mooi CV maar wil je top worden laat je dan niet in slaap zussen, en dan heb ik nog het geluk dat ik in de club een aantal spelers heb die ook in groter concoursgebied aardig mee kunnen.

 

 

16 sep 

Douwe met de 019, vloog zaterdag 8e van Friesland op Sittard, (Indigo II x Lesley,s Amazone)

Een seizoen wat begon met 3-4-5 tegen ruim 8000 (tevens 3-4-5 snelste van het hele afdelingsconcours 20.000) en eindigde met 8e tegen 14.500 duiven moet wel een boerenjaar zijn. 

16 sep

Beste hok jong van de hele Friese fondclub daarnaast 2-3-7 duif in FFC-West, doet me wel wat, veel meer dan de 6e jong in de afdeling (uitslagen lezen met oostenwind).

FFC -west

1 Theo Pander

2 Tj Geertsma & zn

3 Wim en Jolanda Koelma

2e duif met Sebastiaan (Alwin x Little Princess) dus weer een kleinzoon van Lesley

3e duif met Stadsduifje (Achilles x v Loontje Koelma) dus kleindochter Lioba

7e duif met Remus

 

Ook dit jaar weer vreselijk trots op mien mantsje

Na vorig jaar de duifkampioen van de afdeling bij Jan Timmermans is het nu de 72 van Wiebren Visser die het brons pakt is weer een Lesley na zaad !!! Is een kleinoon van Lytse Lesley 61 en dat is de zus van Little Princess ( Lesley x Dolle Mina)

6e hok jong in de afdeling.

 

In F

Generaal lang

1 Dirk Huizinga

2 Maarten Hakvoort & zn

3 Theo Pander

4 Wim en Jolanda Koelma

5 Wiebren Visser

Jong

1 W & J Koelma

2 Dirk Huizinga

3 Theo Pander

4 K de Vries

5 Wiebren Visser

duifkampioen: 

4 jongen in de top 20

Frisia

8e hok natour

Frisia

jong

1 W & J Koelma

2 Theo Pander

3 Dirk Huizinga

4 Klaas de Vries

5 Wiebren Visser

duif

1e is hier de 72 van Wiebren

4e is Remus en 4 duiven in de top 15

Lang 

1 Dirk Huizinga

2 Gebr Ras

3 Wiebren Visser

4 Maarten Hakvoort

5 Theo Pander

Generaal over alles

1 Dirk Huizinga

2 W & J Koelma

3 Theo Pander

4 Wiebren Visser

5 Gebr Ras

Mien Skatske is zowel in ACG F en Frisia 5e duif natour geworden, voor de snelle beslisser zit haar zuster Smart nog te koop, wil je sprinterjes op je kot dan is dit het ideale meisje, niet duur.

14 sep

Ook hier is de selectie begonnen, maar nooit heel drastisch, de meeste jongen hebben er 8 a 10 vluchten op zitten en 30 hebben Reims gehad. Verwacht hier geen moeilijk kijkende handkeuringen, het papier is wat belangrijk is. Zaterdag 2 mooikes achter jammer had ik niet meer verwacht. Is nog even afkicken, 704 is niet meer belangrijk, rijden of trainingen zijn er niet meer. Dus duiven staan even op een laag pitje.

Oh ja gisteren even naar de koopzondag in Warkum, die ene winkel die open was heb ik niet kunnen vinden.Dus even langs de boorden van het IJsselmeer. Zat een beetje te denken aan dat Cornel-v Andel duifje. Toen ik Remus op Balk zette ging ik er van uit dat de Kuststrook er nog met een aantal over heen zou kletsen. Alleen dit duifje kon het, lag ook 20 minuten los in Harlingen. Stukje over het Ijsselmeer en bij Rijs weer binnen gekomen? Zeg het maar ? knap is het wel. Mijn duiven zijn bewust nog 2 x naar de Urker carpool gebracht, wanneer de wind de snelheid er niet uit haalt is er veel mogelijk.

 

update

In de afdeling werd het tegen 9818 duiven dus 8-31-45-46-115, de snelste serie 4 zalk maar zegge.

De 1e was Remus Pander x Fraterman

Mijn 2e was een ruilduifje met Albert Timmerman, een klein compact duivinnetje, en zo zie ik ze graag. Mantel x Timmerman is een kleindochter Royal Cape en Dark Forty en van Albert kleindochter van The Boss.

Mijn 3e is Thunder Woman en die vloog 14 dagen terug een 1e in F1 en komt uit Mr Morlincourt x Zusje Anastasia (Koelma)

Mijn 4e is "Stadsduifje" omdat ze zo lelijk is, maar dit lelijke duifje vliegt 7 x prijs en zit 5 x bij de eerste 4 op het hok.Komt uit Achilles x Koelma (v Loon)

Mijn 5e is een doffertje uit Alwin x Little Princess en vloog vorige een 3e en nu een 10e in de club.

Mijn 6e was een Stokertje

 13 sep

Het rare is dat er nog 4 achter zijn, en dat is veel bij anderen vergeleken.Gisteren in de club alle kampioenschappen uitgedraaid en het rare is dat er tijdens het jaar weinig naar is gekeken. Zo wisten we niet dat ik generaal oud was geworden, en ook niet dat ik generaal oud en jong was geworden. Maar dat de natour doorslaggevend is geweest voor generaal totaal die dus voor Wim en Jolanda was. Gefeliciteerd.Vroeger was het clubniveau de plaats van de strijd, dat is al jaren niet meer zo het zijn nu Frisia -FFC ... ACG F wil je beter worden dan moet je daar naar kijken. Nu hebben wij het geluk dat we 4 behoorlijke spelers in de club hebben, maar je zult toch de enige zijn.

Eelke Bosma zat gisteren bij Wim en mij en zei: jullie zijn eigenlijk nooit tevreden.Hij had ten dele gelijk, tijdens het seizoen niet aan het eind mag het.

Gisteren pakt Mien Skatske een 2e in de club, had haar dit jaar graag een 1e gegund, maar ze lijkt op haar grote broer Buruma die ook de kopprijzen aan een reeg maar nooit als 1e af heeft gedrukt. Asduif snelheid met 16 x prijs in totaal 19 x . Jantina doet het 20 x

Nu gaan we het gevecht aan met mijn grootste vijand, parathypus, de komende weken gaan we aan de parastop. En kijken of we ze door de rui krijgen. 2016 moet gewoon weer 2 minuten per vlucht harder.

De selectie gaat beginnen, er zitten ook nog duiven die goed bruikbaar zijn voor de kweek, maar ik wil minderen en heb er ook geen verstand van.

Zo zitten er nog 2 rechtstreekse Koelma,s waaronder een broer van Eva. Zo zit er een zoon van de Beste Midfondduif WHZB van Anne v Meerkerk heeft al diverse eerste gegeven.Een klz van Bleu Hope van Elzinga (kijk maar even op Pipa) Zo zitten er 2 zoons van 2015 van Lesley en wat dat nageslacht dit jaar weer heeft neergezet is zeker Pipa waardig, maar geen Pipa prijzen. 

Remus haalde ik gisteren al voor het voetlicht, achterkleinzoon van Lesley.Die Alwin (zoon Okidoko(Leonardo x Tinkelbel Peter Crans) drukt nu toch wel heel nadrukkelijk zijn stempel op mijn hok. Mijn 2e was het duifje van Albert Timmerman is ook geen verkeerde. Had een aanvlieger bij zich zat eerder binnen dan mijn eigen. Zal de mensen even bellen was in 10 een sterke tijd geweest.

Op de TT van deze morgen staat Broerke die de Urkers nog een beetje kan volgen, en Douwe Akkerman staat er op met zijn 019 een kleinzoon van Lesley. 

 

Oh ja en Cor lijkt in Balk de overwinning op Reims te pakken, dat ik 90% van de overnachters luie melkers heb genoemd heeft hem motivatie gegeven.

update: Lijkt een mooike met Remus, op 14.13 zijn er 17 v/d 30 ben blij. 

update beroerde generale, Op Urk maken ze ruim boven de 1600 mpm en met een lossing Sittard en oost er in moeten we dat makkelijk kunnen halen. Douwe Akkerman begreep dat goed. Op die snelheid zag ik ze hier ook wel gaan maar niet voor mij. Pas op 1522 mpm is daar Mien Skatske voor een 2e in de club. Het weer begint hier te betrekken, Reims de verwachtingen inmiddels naar beneden bijgesteld.

12 sep

Hier zijn er gisteren nog 14 naar Sittard gegaan dat maakt het totaal op 44 Spartans. De hele week optimistisch naar deze vluchten toegeleefd. Dat is totaal verdwenen, wat een raar beetje eng weer. Verwacht vandaag een vreemde vlucht, met vreemde duiven voor op.Dus laat het maar een beetje gebeuren allemaal, vandaag eerst maar de hokken uitmesten, ben snipverkouden dus een beroerde combinatie.

Reims is er inmiddels uit, starten met ZW en eindigen met O/ZO dus voor iedereen zijn er kansen, toch verwacht ik geen makkie, maar voor de eerste duiven wel hoge snelheden.

 

11 sep

Friesland mag trots zijn op de 9549 duiven die morgen in Reims op de vleugels gaan, kunnen de programmamakers als een compliment beschouwen.

Romulus en Remus twee machtige broertjes uit Geronimo (Alwin (Okidoko uit Leonardo x Tinkelbel) x Little Princess beste fondduif FFC 2012 (lesley x Dolle Mina) X Teatske (uit Bleu Dragon van Fraterman) zijn voor de gein mijn 1e getekenden.

Romulus:

Boxtel             4/657

Tongeren        5/1098  31/5629 

Gennep          7/1698  23/8076

Duffel           16/1526  183/7324

Reims          30/205 880/9818 

Quivrain    265/2146

Grave       373/1195

 

Remus:

Reims         1/ 205   8/9818

Sittard      10/221

Gennep      5/1698  21/8076

Duffel         9/1526  84/7324

Weert        85/495

Tongeren   66/1098

Quivrain  195/2147

Grave     328/1641

10 sep NPO besluit oostelijker te gaan naar Reims, wind schijnt zaterdag te veel oost te hebben. Waar zijn ze bang voor dan? Dat de noordelijke duiven achter het IJselmeer komen? Een logische gedachte gang ware het niet dat ze zelf een Parijs- Rodeschool hebben getrokken en Friesland aan de westkant van deze lijn dient te blijven en dat oostelijker lossen echt een soort van gunst is. Op zich heb ik er geen moeite mee hoor. Maar toch maar even glimlachen, en gingen wij 2 weken terug niet met oostenwind naar het westen?

Vanavond gaan er dus 30 naar Reims, ben ik ongeacht de uitslag wel trots op. Met 40 begonnen en na 7 vluchten nog met gemak 30 uit kunnen zoeken. Zou zelf nog meer kunnen spelen maar de rest zal op de natour gaan of op rust. Morlincourt is al lang geen Orleans meer maar heeft nog wel iets magisch. Mijn beste was die van 2009 toen ik in NIC-ZWH met Martijn de overwinning pakte, daarna kon ik nooit echt met een lekkere ploeg de eindvlucht halen. in 2012 pakte MR Morlincourt nog de overwinning in de club. Zal zo de boel bij elkaar zetten.

Ach ik heb er zin in of het nu Morlincourt of Reims is.

8 sep

Gisteren weer even naar het ziekenhuis, op een paar dingen na hebben ze deze zomer wel alles onderzocht. Hij is ondanks de 7 pilletjes op een dag nog veel te hoog. Het rare is dat ik er niet veel van merk. Maar dat het wat zorg geeft is wel duidelijk. Het hele duiven gebeuren en het gedoe er om heen is iets waar ik niet echt meer mee bezig ben. Zaterdag 2 mooie uitslagen op flutvluchtjes 44 duiven mee en 35 prijs.

Daar kan je dan weer van alles over denken maar eigenlijk is het allemaal eigen belang. De mensen die er goed zijn uitgesprongen zullen het programma de hemel in prijzen hun goed recht en ik kan er alleen nog maar om glimlachen. 

Zaterdag staat dan in mijn ogen de jonge duivenvlucht van het jaar op het programma, ik ga er met 30 heen, de voorbereiding is strak en ik heb er zin in daarna puuuuh en kijken wat mijn toekomst in deze sport nog is. Trof zaterdag broerke nog even, kansloos met deze groepslossingen, had ik al gezegd. Zoals ik al zei de mensen die er voordeel van hebben zullen het altijd de hemel in prijzen,zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven.

Bij Embrechts-Theunis staat de stamkaart van het nieuwe toppertje van Jan Timmermans. Ben dan toch wel trots dat mijn Lesley en Lioba daar weer op staan, kan geen toeval zijn. Ze komen op leeftijd en vooral Lesley heeft de laatste maanden wat fysieke problemen, speel met de gedachte om hem weer om de deur te laten beetje conditie opbouwen.

Op Pipa staat een heel jubelverhaal over GPS in Friesland,  liggen in de lijn een fractie westelijker op 1125 mpm heb ik er 22 van de 30 en zij 10 van de 51, glimlachen maar weer.

Ik glimlach veel de laatste tijd. 

 

Daar doe je het voor!!!

 

6 sept

Bijna,bijna raak of te wel helemaal mis. Dat is het gevoel hier. Dat we in F geen rol spelen met een westelijke lossing en veel west er in was al duidelijk. Maar hier waren het 2 beste uitslagen in de club. jong 2-3-4-10 en 30/22 natour 4-9 14/9 en in F1 is het ook 4e en 14/12.

Toch een enorme kater, het prijspercentage is dit jaar fenomenaal ik schat 70% over alle vluchten. Ook nu mogen de 2 uitslagen weer naar Pipa en dat zijn er dit jaar dan een stuk of 15 of meer. Geen klagen dus. Daarnaast zijn er 3 jaarling duivinnen met 17-19 x prijs en kan Jantina volgende week mijn eerste duif worden met 20 prijzen op een jaar. 

En toch een kater, Wim zag ze over Douwe komen, 4 stuks 1 buigt naar mij, Ik heb Romelus niet zien vallen maar die heeft geen tijd vertukt. Met een 4e op de babyvlucht is dan best genoch. Maar mijn 09 zit slechts 12 sec achter de 1e en heeft meer dan 2 minuten omde deur gestaan, en dat is vreselijk balen. Het is een top jaar maar het aantal overwinningen is veel te weinig.

Maar het is zo het is, op naar Morlincourt, ik hoop op ZO en volgens mij heeft de LC geen inspraak dus zal het ook echt Morlincourt worden.

Jan Timmermans pakt de 11e tegen 11097 duiven met een kleinkind van LEsley en Lioba, deze 40 vloog al eerder een eerste en top 10 tegen 20.000 duiven.

Zelf ben ik de tel een beetje kwijt met de Lesley lijn, maar het is dit jaar ook weer best, mijn 1e en 2e waren ook kleinkinderen.

Natuurlijk gaan mijn felicitaties uit naar Wim en Jolanda, Albert Timmerman en natuurlijk Libbe Dijksma

Oh ja, in een vlaag van verstandsverbijstering overgestapt van KPN naar Ziggo, 4x sneller internet. Niet doen beste mensen een groot drama!!

 

update

Hij mocht niet mee naar Vervins, had gevochten in de mand en had wat ongerechtigheid in de bek. Zijn vader Geronimo was ook zo'n vechter. Betadine deed zijn werk. Maar dan maar op de natour en klaar maken voor Morlincourt,is wel mijn beste jonge duif met 3 x kop. Ruim op tijd bij het hok af en toe even naar de meldsite. Op 16.05 kijk ik een beetje moedeloos in het jonge duivenhok en daar zit hij. Snel gepakt en over de antenne, gelukkig geen piep, de afdruk was al gemaakt. En dan de belangrijkste, had het er vlak daarvoor met Raymond over gehad, als wij voor jullie zitten moet je je schamen. Om 16.24 draait er een blauwe, weet niet of het een van Boxtel of Sittard is. Lokker los maar de 09 maakt veel te veel hoogte. Op 16.27 drukt ze af maar dan is nummer 2 er ook al. Dan gaat het hard op 16.39 zitten er 22 v/d 30 in de klok. In ACG F is het niet vroeg maar dat had ik met deze westelijke lossing ook niet verwacht.

Op 17,15 is de laatste daar, geheel in stijl mijn eerste getekende.

Nu gaat een wens in vervulling met een mooi aantal naar Morlincourt! 

5 sept

 

Maar goed het zal wel weer Meer of zo worden, en dan weet je het wel.We zijn dan Dafne Schippers die als enige een horde in haar baan heeft staan. Blijf toch gewoon een keer staan, zien we morgen wel verder.

Gisteren blij verrast, had vorige week een foutje gemaakt, dacht dat het Giant verhaal voor de jonge duivenvlucht zou gelden. Tipte Wim even om ook te zetten. Ik had ze al gezet.Bleek het voor de natour te gelden. Gisteren kreeg ik dus een "schitterende" fiets aangeboden, gelukkig ligt het stort naast het clubgebouw.

Even het filmpje van de Frieslandcup bekeken, Die positivo maakt er wel wat leuks van.

 

4 sep Met 30 mee ben ik in de club de grootste liefhebber, dus dat is voor de punten niet handig. Vorig jaar probeerde ik op Morlincourt even de heldere jonge uit te hangen met 10 mee, ging toen faliekant mis. Dus maar gewoon 30 mee.In de club een behoorlijk verval van 364-tot 221 

Verder even bij GJB gekeken,ben het wel met hem eens, we slaan door in voorzichtigheid met lossen, buien op de vlieglijn is geen enkel probleem. Wanneer ik buienradar bekijk lijkt zondag een betere optie. Daarna gaat de firma Vlasman stoppen, pleit voor een noord-zuid splitsing, vorig jaar al aangegeven hoe dat er uit moet zien dan. Kijk eens naar de aantallen in de ACG op Vervins

A 1540 duiven 76 liefhebbers

B  797  duiven 38 liefhebbers

C 2504 duiven 124 liefhebbers

D 2357 duiven 101 liefhebbers

E 1974 duiven 100 liefhebbers

F 1427 duiven   90 liefhebbers

Wanneer de doelstelling was om een zo gelijkwaardig mogelijke ACG te maken, dan kan dat wat B aan gaat volledig op de schop, is de helft van het op 1 na kleinste A. 

 

3 sep

Als dit weer de voorbode is voor het weekend kunnen we ons opmaken voor vervelend wachten, ach we hebben het afgezien van vorige week toen men besloot om de duiven met een boogje door NH te jagen het niet slecht gehad. En ook zaterdag zullen ze er wel doorkomen. Berber heeft vanmorgen de 6 dames bij Urk losgelaten. de dopjes beginnen te vallen. Het was de bedoeling om ook met 10 naar de natour te gaan maar dat klassement is toch al naar de galamiezen dus de 6 dames aanvullen met jongen tot het hok leeg is, dus 16 a 20.De natour zit hier ook al op 200 km dus ook wel pittig.

Vanmiddag even een feestje op het hok bouwen, en dan 30 naar Quivrain? Ik denk dat ze daar heen gaan om het venster kleiner te maken en de andere reden wil ik maar niet meer over nadenken daar was de onbegrijpelijke losplaats van vorige week een goed voorbeeld van.

Vanmiddag kwam Suzanne melden dat ik zaterdag wel de 1e kon pakken, we hadden afgesproken dat vader Frank eerste zou pakken en ik dan  2-3-4-5-6 zou pakken. Omdat dit wel sneu voor Pake zou zijn besloten dat die plaats 4 mocht hebben. Maar Frank besloot niet mee te doen dus is de hoofdvogel zaterdag voor mij.

Oh ja aangewezen. zaterdag was het weer zo ver 30 mee, 22 prijs aangewezen was mijn 24e en de andere zondag. Na op de eerste 2 vluchten 40 mee en 33 en 34 prijs en de aangewezen mis mag duidelijk zijn dat ik er totaal geen sjoege van heb!

Ik verwacht in de club een stuk minder duiven. 

2 sep

Piet geeft NW 7 aan, nou is dat wel Piet dus al te serieus moet je hem niet nemen. Maar dat het een pittige gaat worden lijkt me duidelijk. De jongens en de mannen worden gescheiden. Hier gaan er 30 mee, de samenstelling is wat anders. En op de natour weer fifty fifty. Vandaag nog een duivinnetje van de laten terug, zag er nog goed uit.

 

31 aug

Een ander gegeven is het aantal duiven dat er na 8 vluchten nog is, hier zijn er 44 afgezet en ben ik met 41 aan de vluchten begonnen en zitten er nog 39 en dat is netjes. Ik denk niet dat de grote klap nog komt maar je weet het nooit. Ze weten na zaterdag ook wat het is om door NH te komen. Vooruitziende blik heet zo iets, en hier was het dus bagger in de afdeling, terwijl Chimay ZO en niet onder het IJsselmeer mogelijkheden had gegeven, en ik de hele week naar deze vlucht heb toegeleefd. Het is niet dieper maar blij ga je er niet van worden. Raar dat ze in Heerenveen deze week al wisten dat het Quivrain ging worden, terwijl het vrijdag laat pas op de site stond als iets dat hun was overkomen. Je kunt er niks aan doen, accepteren is het beste. Maar goed op 1 punt verdienen de bestuurders een pluim, 15.000 duiven is bij andere afdelingen vergeleken een super aantal en dat is best stoer!

District 3

Reims S4    8-32-47-48-124   14611 duiven 

Tongeren    6-31-74-95            5629 duiven

Quivrain      6-8-57-82-86        4773 duiven

Gennep       17-21-23-32-64     8076 duiven

Grave          30-62-63-82          5382 duiven

Duffel          81-84                   7305 duiven     

15 x 1:100

278 duiven mee en 193 prijs is bijna 70%

 

En dan die vreselijke Weert, baal er nog steeds van met die aanvliegers 233-5905 duiven

 

 

 

30 aug

Om 7.45 was de 10 er weer, haar vent had een nieuwe liefde,that's live.

update: Het zijn een paar mooie uitslagen geworden. In district 3 tegen 4773 duiven 6-8-30/22 , Wim en Jolanda pakken hier de overwinning. Op de natour iets te laat maar 10/10 is dan wel weer netjes. Frank pakt een mooie 2e tegen 4773 duiven, Frank doet "maar wat" maar ik zie ze altijd met behoorlijk veel gang trainen.

Hier missen er nog 2 waaronder de 10, en nog 2 laatjes. Rutger Swart en pa, gefeliciteerd en ook comb Bruning-Lourens vakwerk.En natuurlijk Henk Mulder met 2 overwinningen in workum met 2 Pandertjes.

Nou maar klaar maken voor volgende week, zal wel weer Quivrain worden. 

update:Nu om 13.45 zijn er nog 6 van de 30 achter, waaronder de 2 smaakmakertjes 10 en 14. Ik denk dat GJB wel een analyse kan geven. Maar wanneer Urk eigenlijk wat laat zit en Harlingen vroeg, lijkt het me niet zo moeilijk. Vanmorgen op de natour,vielen ze als zand, maarniet strak genoeg. Je hebt dan echt een duifje even voor de kluit uit nodig, 3 tegelijk is vaak fout zo goed ben ik niet op dit onderdeel. Vanmiddag op 12.13 zie ik ineens Wim staan, dan 2 tegelijk op 12.19 broer en zus uit Achilles x v Loontje Koelma. Mijn eerste was het doffertje wat vorige week laat zat en wat niet mee zou gaan. Maar daar ik de 23 over het hoofd had gezien ging hij mee, gelukje dus. Verder een waardeloze dag waar ik best wel verwachtingen van had.

28 aug

Met Zuid-oost gaan we even wat westelijker zitten, wie het snapt mag het zeggen.Dat er 3 auto's die kant op moesten was toch duidelijk. Ik neem aan dat de ruimte op de lossingsplaats ook duidelijk is. Nu had je dus ook vrijdag in kunnen korven, maar dat maakt me niet uit. Wel is het onder het IJsselmeer lossen voor ons dit jaar op de midfond dodelijk gebleken,kansloze uitslagen.Dan krijg je weer de heldere henky,s die zeggen jullie zijn toch alle 3 in de top 5 snelheid geeindigd? Kijk dan even naar de midfond stand en het enorme aantal punten dat we moeten geven. We lijken Action Skoater wel, die moest de andere paarden ook 50 meter voorsprong geven. Waarom ze met een oost in de wind naar het westen gaan lossen? Ach misschien pak ik net als vorig jaar op Quivrain met de ouden wel de overwinning in F maar dat maakt het niet minder onlogisch allemaal.

Ik zou zeggen geniet van de aankomsten. Bezit uw ziel in lijdzaamheid, want zo lang men gewoon 70 mensen in een vrachtwagen laat stikken zijn dit toch maar hele kleine zaakjes.

27 aug

15.30 Wat een pokkeweer, ga zo de boel bij elkaar zetten en dan 30 voor Chimay pakken. Morgen nog wat voor Boxtel, waarschijnlijk 5 en daar 5 ouden bij. De natour is voor the fun, en er gaat nog een zwikje lateren op invlieg mee.

Met weemoed denk ik aan St Jut, kon ik mooi binnendoor naar mijn zolderhokken.

Na het inkorven zag ik dat de 23 er nog zat, was niet de bedoeling maar dan morgen maar naar Boxtel.

 

De latere jonkies kwamen netjes, niet allemaal tegelijk maar mooi om te leren, stevige wind. Inmiddels zijn de eindstanden snelheid in F en Frisia duidelijk.

Frisia-West

1 Dirk en Sien Huizinga Bant

2 Wiebren Visser Haskerhorne

3 Wim en Jolanda Koelma Joure

4 Theo Pander Joure

5 de Vries/Hakvoort Urk

ACG F

1 Dirk en Sien Huizinga Bant

2 Wiebren Visser Haskerhorne

3 de Vries/Hakvoort Urk

4 Wim en Jolanda Koelma Joure

5 Theo Pander Joure

Dus maken de 3 musketiers een diepe buiging voor Dirk en Sien, maar ik denk dat heel de afdeling dat onderhand wel doet.

25 aug

Vandaag zitten er 13 duifjes op Deventer, hierbij 10 kale lateren, zeg maar Beute duifjes. En 3 duivinnen voor eventueel op de natour. Ik stond zelfs in het clubgebouw nog te twijfelen of ik ze mee zou geven, maar weinig keus, Boxtel is 156 km en dat is voor een start wedstrijd randje werk.Ja wij zitten in Zuid, terwijl mensen die 20 km zuidelijker wonen in noord zitten.Dan zitten er nog 3 latere en die moet ik klaarstomen voor Hapert 184 km. Ja die natour was voor latere jongen, ach ik ben niet zo bang, maar het ziijn behoorlijke sprongen.

AS lucht zijn hart over zoveel domheid bij het NPO.

 24 aug

Mocht ik zaterdag een eerste pakken met een dame, dan weet ik de naam ook al, Dafne, wat een stoere sprint.

Met Thunder Woman

Vorige week vloog een kleinkind van Lesley x Lioba 6/20698 met west in het oosten, deze week had Wiebren 2 kleinkinderen voor op in het midden met oostenwind.66 -70 tegen 19731 duiven

Een achterkleindochter vliegt 12/19731

En ook nog een kleindochter 184/19731

Bij Tang een zusje 2e in de club 34/1771

Kortom weer de nodige 1/100 voor zijn kroost.

Even wat anders, Libbe Dijksma een sympathieke speler uit Heerenveen gaat met ons in de wagen. En de man vliegt wat harder de laatste weken. Kennelijk is dat reden om steeds zijn tijden op de blauwbandsite te veranderen. In deze sport stikt het van sneue afgunstige figuren dat mag weer duidelijk zijn.

23 aug

Van de 5 vluchten is dit de 4e clean sweep, weer alles thuis. Dus ook hun oostenwind hebben ze gehad. Ik zal niet meer schrijven over wat en hoe ik mijn duiven verzorg en waar ik tegen aanloop (oude duivensport). Maar het was een mooie uitslag 1e in F 1 en verder  in het district 38/27. Nu 30 klaar maken voor Chimay en 10 mengeling oud en jong voor de natour, en nog een 10 tal zomerjongen.

Oh ja oostenwind is geen westenwind, wat een verschil in snelheden, de 21 gaat nu door het leven aals Thunder-Woman, en wat is ze verliefd.

Gisteravond even met Wiebren naar Heerenveen-PSV mooi potje, Heerenveen staat er fris op.

update 13.30 nog 5 te gaan.

update: Gisteren schreef ik al dat we hier eigenlijk voor een afdelingsoverwinning kansloos zijn, waardeloze duiven en alle buitenkanten afgedekt. Vandaag mocht ik even boven aan staan en toen kwamen de latere melders uit Urk en de gewone melkers uit Harlingen, en dan zak je weg. Je weet dit dus niet over zeuren,het duifje heb ik alleen maar horen aankomen, dochter Mr Morlincourt x zusje Anastasia van Koelma. Daarna ging het vlot. op 11.20 50 thuis van de 38, nee hoor u wil niet geloven hoeveel vreemden er hier op de waterpartij afkomen, gelukkig deed de waterbak op de stap zijn werk.

update: Hier zijn er 38 mee van de 40 die er nog zitten, 1 kreeg iets van "coli" en zit al een week op het balkon, hij weigert te capituleren. De andere is een zoon van Lesley x Rene, zit een beetje moeilijk te doen. Heb hem bij de 11 lateren gezet, om het mannetje te worden. Zal nog wel een keer op donderdag mee gaan. Verder is de mand hier de selecteur, we gaan het zien.

22 aug Een van de betere besluiten dit jaar was in mijn ogen 25 jongen in de mand. Nu op de warmste zaterdag met een linke oostelijke wind gaan we naar 31, waarom? Om een trainingsvlucht en om een programma oud waar geen hond naar kijkt door te laten gaan. Vorige week moest de bovenste rij in de auto leeg blijven nu zat hij vol. Ik snap wel dat het een luxe probleem is maar wanneer je voor het seizoen aangeeft dat het belangrijk is en dat dat je visie is, tsja.

Over het programma oud, ik ben 1e geworden en de overwinning kan me vandaag niet ontgaan. Hier zijn er 2 mee, en dat zijn in de club ook de enigste 2. Het leeft hier niet, en in F1 waren er 18. In mijn ogen zijn er met 8v-7mf-5f in het seizoen vluchten genoeg. Dus hebben die babyvluchten hier geen zin. Mensen die nu roepen dat ze geweldig pakken met de ouden, het zal wel. Hetzelfde voor die 3 natourvluchtjes in groepslossingen, dikke pret.

Vandaag een hoodzakelijk oostenwind, kon weleens vervelend worden, met een ploegje vroeg en dan onregelmatig. Ik denk dat ze dorstig zullen zijn. Gisteren even de hand in de auto gestoken, is warm. We hebben nog geen beroerde vlucht gehad, alle hokken zouden nog vol moeten zijn. Vandaag kon weleens de eerste test gaan worden, gelukkig was vorige week het kladje vliegen voorbij en hebben ze dus al wat ervaring.

En misschien valt het allemaal wel mee.

20 aug

AS schrijft over Z.O, voor zaterdag staat er Z.O 3. Een verradelijke wind vooral voor de jonkies. Het rare is dat het voor onze regio de wind is waarbij we kans maken in groot verband. Al zal de regio Harlingen Franeker er nog wel strakker op staan. Afdelings overwinningen hoef je hier niet te zoeken, de laatste was in 2010 en dan moet je weer 10 jaar terug. Is goed te verklaren, beroerde duiven en al je zijkanten bezet. Maar met Z.O zou dat rare duifje kunnen vallen. Hier zijn er nog 40 waarvan denk ik 35 meegaan.

Verder weer aan het werk en de nodige ziekenhuisbezoekjes, geeft toch weer wat een andere invulling van de duiven. Niet dat ze er bij inschieten maar wat minder tijd. Daarbij komt dat Weert bagger was en dat was in grootverband wel de minste vlucht om te gaan hannesen. Op Urk vielen ze als zand, en dat voordeel hadden wij op Grave, dus is alles weer gelijk getrokken. Toch blijven het in mijn ogen belachelijke vluchten of ik nou vroeg of laat zit.50 km is op vluchten beneden de 400km niet te vergelijken.

Verder ben ik blij met de omzetting, die jongere duifjes heb ik zaterdag liever niet om de deur er zullen met dit warme weer wel weer de nodige aanvliegers in de waterpartij om mijn huis willen duiken.

Zaterdag gaat volgens mij een rare worden, gaan het zien.

Nou sa sa wat

 

16 aug

Ik had er bij de ouden eentje mee,Surprise 004 Dochter van Mr Morlincourt x een Koelmatje. Ze viel toen de jongen met een vreemdelingen legioen hun stompzinnige rondjes draaiden. Ze viel op de dummy bij de ouden, maar herstelde dit knap om nog even naar de antenne bij de jongen te vliegen. Ik baalde dat zij het was en niet een jonkie. Maar goed dit onopvallende duifje vloog als jong 6 op 7 en pakt nu haar 15 of 16e prijs, en 5 keer mijn eerste. Kijk de vluchtjes met de ouden zeggen me niet zoveel, maar het is eigenlijk gelijk met de natour ook daar is het maar een kleine groep die dit spel beheerst. Een 19 in de afdeling tegen 1203 is met 1 mee wel aardig.

Ik had een rood duifje uit Dalfsen, man wou hem niet halen dus afgesproken dat ik hem in Swifterbant los zou laten, was er weer. Laatst met die oostenwind nog een poging en verrek hij was weg. Toch kreeg de man uit Dalfsen weer een Pander aan de telefoon, zat bij broerke.

Vanavond een mailtje van Jan Timmermans, kleinzoon van Lesley x Lioba( moeder is een dtr en gaf vorig jaar de beste jonge duif van Friesland) pakt een "TT" op Weert.

 

 

 

update: Nu we weer een paar uurtjes verder zijn, is het allemaal een beetje duidelijk. Het gaat echt een waardeloze uitslag worden, het kan hier gewoon niet om zoveel tijd te verspelen. De enige oude die mee was drukt ook nog als eerste af en maakt 1438 mpm lijkt nog wel aardig. Maar toen stonden de anderen al een tijdje om de deur. Kortom een beroerde dag om te zitten klooien. Lees ik op TT dat ze in Frankrijk zoveel snelheidsovertredingen voor Nederlanders uitschrijven, en ja hoor daar valt er eentje op de mat 132 waar 130 mocht 44 euro op een peage ook nog. Na dat ene reepje vis met een blaadje er op waar ik 25 euro voor neer mocht tikken en dat romertje koffie is dit de druppel. Een prachtig land maar het volk dat er woont ?

Zo ik al zei het is zo,n dag, wel alle 30 terug. Dus kunnen er volgende week weer 40 in de mand.

Maar niet voor Libbe Dijksma, deze gaat ook trouw met de musketiers mee naar Swifterbant en ja hoor 1e van Heerenveen. En de Jonkjes uit Steggerda een mooie overwinning, vakwerk.

15 aug

Ik begrijp dat niet dat duiven na 2 uur draaien al geen doel meer hebben om naar huis te gaan, om 22 draaien er een stuk of 7 rond waarbij de nodige vreemden. En die hebben geen doel daardoor veel rare vlieglijnen. De schade is vandaag groot, bijna elke duif is thuisgebracht door een vreemde. Gaat de buurman de heg maaien met zo,n koptelefoon op, ach denk je dan laat maar zitten het is vandaag zo,n dag.

 

update: Mooi filmpje van de loting van de Friesland cup, leuke toevoeging en een beetje lol, verder neit te serieus nemen. 

14 aug

Vroeger als kind hadden we van die ballonwedstrijden, kaartje er aan en wie op de grootste afstand werd doorgegeven was de winnaar. Daar moest ik gisteren aan denken toen Pipa de gestrande Chateaurouxgangers ging zoeken. Het is natuurlijk niet best maar de verantwoordelijke is in mijn ogen wel erg aan de beurt. Voor zaterdag een beetje dubieus weer, W-NW en stevig volgens mij. Hier zitten er nog 39 (vorige week 2 achter). Er zullen 30 mee gaan, en de rest wil ik verliefd laten worden. Dat een aantal een vluchtje overslaat is niet zo erg, ze hebben inmiddels 5 gehad en daarnaast de nodige trainingen. Wel wil ik dat ze allemaal 9 a 10 keer meegaan. Dat gezwam over onverduisterde jongen, gezondheid en sterker als jaarling geloof ik niks van. Ik verduister al jaren en mijn jaarlingen kunnen zeker dit jaar met elk hok de vergelijkking aan. Wedstrijdhard is zowel op de duif als voor de liefhebber van toepassing.

Had het er gister nog met Wim over, we zijn blij dat het seizoen er op zit, waarom? Een half jaar lang volledige focus vraagt energie. 

13 aug

Zaterdag Weert, wij gaan 40 km dichterbij staan, maakt niet zoveel uit. Lijkt West te worden maar NW of ZW zou ook zomaar kunnen, ook dat maakt me niet zoveel uit. Eigenlijk maakt het me allemaal niet zoveel meer uit, gewoon je ding doen. Veel gezeur over verliezen, beroerde lossingen of je eigen wanprestaties in de schoenen van degene schuiven die wel tot het gaatje gaan. Zo zal het altijd wel blijven.Voor al degene die de hokken leeg hebben of de gang er niet in krijgen. Kijk na het inkorven even in de wedstrijdmanden, dan zie je waar het aan zou kunnen liggen.Je weet dat heel veel spelers never nooit niet top gaan spelen, ze leggen altijd de oorzaak van hun falen bij de ander. Wim had zaterdag 2 zusjes voorop, Kras Beauty x Sticky Donckers lagen op Joure een minuutje los, lijkt weinig maar is veel.

Vanmorgen met Wim naar Swifterbant, Wiebren liet de ploeg thuis,koos voor rust. Op de heenweg kwamen we Douwe alweer tegen had ze er in Ens uitgegooid denk ik. Ja mensen het gaat niet vanzelf, al denkt men dat soms wel. Er stond een stevige ooster, maar in tegenstelling tot gister zat de ploeg me al op te wachten. 100 punten krijg ik ze niet, we gaan het zien, donderdag is hier de belangrijkste dag van de week.

 

12 aug

Gisteren even met Wiebren naar Heerenveen de Graafschap en vanmorgen even met Wiebren naar Swifterbant, stevig loopje de eerste keer dat we voor ze thuis waren. Stond NO en het vertrek was moeizaam.

Kreeg een mailtje van PV iets over een rechtzaak, dit gedrocht denkt nog steeds dat het me boeit hoe het met deze wanpresteerders gaat.Friesland lijkt de afdeling met de minste verliezen, zullen toch wel iets goeds doen. 

Frisia West hier geen gegriem met allemaal aftrekvluchten (jong tussenstand in F 1 v/d 3, niet te filmen), zondag niet en verder alles er bij. Achter de ongenaakbare Dirk en Sien

1 D Huizinga Bant          18546

2 Wiebren Visser Joure  18104

3 Comb Koelma Joure   18084

4 Theo Pander Joure     18005

5 Gebr Ras Urk             17625

Na 19 vluchten staan de musketiers binnen de 100 punten van elkaar, ik denk dat je van een dergelijke concurrentie alleen maar beter kan worden.

 

9 aug

oh ja vergeet ik Jelle Stuurman nog met zijn mooie overwinning in F1, en Klaasje van uit Joure beterschap gewenst.

3 achter, de eerste van vorige week, de sneeuwbal en mijn 2e duif in de stand duifkampioen, alle 3 doffers.Is eigenlijk teveel. Dus nog 38 soldaten in de strijd. Mijn complimenten deze week voor Dirk en Sien Huizinga, er staat geen maat op. Op 12.11 drukken ze af, en je denkt dan moet het 12.33 worden, gaat niet lukken. Lucas heeft het seizoen van zijn leven. Henk Mulder 2 kopduifjes(Pandertjes). En Albert Timmerman een mooie 5e in sector 3. En Jan Timmermans gaat ons nog 5 x vliegles geven let maar op. Ik volg Embrechts Teunis ook, en die staat er ook weer, knap om de boel zo naar je hand te zetten.

Hoe nu verder, zal harder moeten dat is duidelijk, het spel moet er op. Het aantal prijsduiven is straks niet meer belangrijk, nee de vroege daar gaat het om. We gaan nu met de hele ploeg, dus dit zal even wennen zijn, gelukkig blijven we voorlopig onder het IJsselmeer vandaan.

8 aug Teake Fraterman bedankt!

update Het is een mooie uitslag geworden. In F1 tegen 1527 8-9 en 40/29, netjes. 3 achter, is teveel na 5 vluchten gehad te hebben en open weer.

update: Wiebren het hardst maar ook Wytze Mantel moest een beetje glimlachen toen ik Teatske als kweekster voor de toekomst bestempelde.Dit lelijke late dochtertje uit Bleu Dragon heeft iets. Vorige week waren haar zonen (met Geronimo uit Alwin x Little Princess) mijn 2e en 3e, nu weer. Mijn eerste was ook een 1/2 Fraterman uit Teake x dtr Lesley x Drika. Met een zoef waren ze daar het waterbakje op de antenne deed zijn werk. Net te kort voor de ere plaatsen. Daarna was het een mooi gezicht, niet teveel op de meldpost gekeken. nu om 14.00 nog 6 achter. Vroege duiven vielen aan de oostkant, we mogen dus van GJB weer een heldere analyse verwachten.

 

Oplopende kopwind, dus ook de mindere goden zullen er vandaag tussen uit vallen. Zal een vluchtje worden waar mijn eersten voor de rest van het seizoen een streepje voor hebben. Gelukkig vliegen we in F1 en zijn de omstandigheden voor iedereen gelijk.

En Wytze de hele familie Visser loopt nu te kwijlen van hun nieuwe aankoop, en wat ik vergeten was, doe je Hans nog even de groeten van mij.

7 aug

Vandaag gaan dezelfde 40 in de mand, daarnaast nog 3 ouden. Mien Skatske blijft thuis, had de 3e en de laatste pen(zomerjong) gegooid, jammer. Ik wou haar op 20 x prijs in een jaar krijgen, zou hier een record zijn geweest. Teller staat nu op 16, en we hebben maar 3 natour.Nou dan moet Jantina het maar doen, haar teller staat op 15.

46 jongen afgezet, er zitten nog 41, 2 er uit door selectie dus 3 achter op de trainingsvluchten. prijspercentaces 40/34 en 40/33 gaat allemaal te goed, en dan weet je dat je op moet passen!

Morgen in de Friesland cup de derby tegen Heerenveen, ik vertrouw er op dat Wim of Douwe die klus wel klaren.

5 aug

Argenton pakte toch nog goed voor me uit, met een stijging van 5 naar 3 ben ik dik tevreden. De 3 musketiers hebben het complete podium van FFC West 

1 Wiebren Visser Haskerhorne

2 Wim en Jolanda Koelma Joure

3 Theo Pander Joure

 

Wim en Jolanda werden 1e hok o.a dagfond in Frisia West, en dat is netjes.

3 aug 

Miss Argenton was de 19e duif van de afdeling op Argenton,8e NU sector 3 kon de TT nog niet vinden, gouden duifje. Meer zat er met diit ploegje niet in dus dik tevreden. 3e in ACG F. Op de dagfond in F rolden de volgende klasseringen er uit

Sens            16-955  Wilhelmina

Souppe          5-963  Wilhelmina

Gien             23-859  Wilhelmina

Chateauroux 22-538  Miss Chateauroux

Argenton        3-250? Miss Argenton

Elke vlucht een jaarling duivin voorop.

Toch kijk ik altijd naar tophokken op dit soort eerlijke vluchten( Argenton was misschien wel de eerlijkste), en dan kom je toch bij Henri v/d Linde(mooie man zonder spatjes) en Mantel uit. Op de dagfond zul je dat niveau moeten halen.

Bij de jongen mijn respect voor Stouwe Douna, wanneer ik anderen mag geloven waren daar geen duiven. Onze snelheid en tempo kunnen ze daar met deze wind nooit houden, maar hij tikt er toch 50 in echt een paar minuten, respect.

 

 

 

2 aug

 

Daar was ze dan, 19.13 de Jose 007 mijn 1e getekende uit Zoon Fenomeen x Ceto, eindlijk weer eens een keer voor de andere musketiers. s,avonds even gezellig met de mensen uit Sintjansklooster de vlucht doorgenomen. Henri v/d Linde vakwerk.

Bij de jongen was de score 40/33 of zo iets, in de club 4-5-7 en 40/31 kortom een prima dag al was Argenton in de breedte wat mager, maar dat is op de dagfond het hele jaar al zo, toch tevreden.

Belachelijke uitslagen natuurlijk, maar ja het pakt nu voor ons goed uit, maar van een wedstrijd kun je met dit kladje vliegen niet spreken.

Grave 40 mee 34 prijs en oud 3 uit 3

Gennep 40 mee 33 prijs en oud 4 uit 4, wat een kwaliteit!!! (voor die enkele 1 hersencellen, dit is cynisch)

Maar felicitaties naar Henri v/d Linde en Jan Trompeter(100% score), Mantel ook vakwerk. Henk Mulder met een mooie overwinning in Workum. Lucas laat even zien wie de beste in Sneek is. De Vries uit Schettens, net begonnen en dan zo sterk. Wim enJolanda natuurlijk.

En al die mensen die vinden dat ik weer zou moeten schrijven, ik schrijf nog steeds maar niet meer met het hart, dus zakelijk en geen inkijk op het hok. Oude stiekeme duivensport.

Jose gaat vanaf nu als Miss Argenton door het leven.

1 aug

Om 9.57 de eerste 1423 mpm en 10.15 30 v/d 40 in de klok, plus nog 5 op het dak dus netjes. Zoals verwacht vielen de duiven met dit kladje vliegen allemaal aan onze kant.De 'spion" van Beute zag ze om 9.55 al met honderden langs komen,dus is 57 weer knap waardeloos, 11e dus net geen TT.Maar goed dat we op het lijntje lagen moge duidelijk zijn.  Mijn eerste was de 51 kleinzoon van Lesley en Miss Joure en via de andere kant Lioba. De broertjes uit Geronimo x Teatske waren 2 en 3. Het lijkt in grootverband een beste te worden.Berber bedankt,vakwerk

 

Joure Kampioen 2015

Folklore net als de duiven"sport" waar hier de PR het toch geweldig promoot.

 

31 juli

6 duifjes naar Argenton, een mengelmoesje, 4 jaarlingen. Vanavond waarschijnlijk weer 40 naar Boxtel

30 juli

Zo het Jouster Skutsje over de baai bij Lemmer scheerde, zo scheerden de jongen van de musketiers van uit Swifterbant over het Tjeukemeer, schitterend gezicht, de vissers in de bootjes kregen in eens een dikke honderd duiven die ze een scheiding in het haar vlogen.

 

26 juli

Van uit een nat Normandie wil ik Jan Valk feliciteren met zijn mooie overwinning in Frisia west. Hoe ik verder over dit kladje vliegen denk(in voor en tegenspoed) is wel duidelijk. Zelf 40 mee en in Frisia zit het aantal prijsduiven op 34.Dus even een schouderklopje voor jezelf, hebben ze er wat van opgestoken? Ja bij Leeuwarden moet je toch echt de bocht om. Maar mijn complimenten aan de LC, verder snel vergeten.

update: Kampioenschappen FFC te voorbarig, Argenton schijnt nu weer door te gaan.Ach laat maar zitten dan.

21 juli

FFC- west

5e hok dagfond o.a 

Wim en Jolanda zijn hier 1e o.a en Wiebren 3e dus de 3 musketiers 1-3-5 en dat is netjes.

In de tussen en eindstanden Frisia -west

3e o.a vitesse

3e super vitesse aangewezen

6e o.a midfond ???

5e o.a dagfond ???

4e o.a generaal alle vluchten

6e o.a generaal kort

8e o.a generaal lang

8-9-12-15 generaal duif kort 98 enige duif met 11 x prijs op dit onderdeel.

6e generaal duif lang

3e duif vitesse met Damon

5e duif midfond met Bliksem

verder staat er Mien Skatske met 13 keer en Damon met 12 keer Wilhelmina met 10 keer en de 98 met 11 keer allemaal jaarlingen!!! 

In ACG F

Is Mien Skatske ondanks dat ze het de laatste midfond volledig liet afweten, de beste jaarling op de midfond en de 5e duif totaal met 7 op 7. Op de vitesse was Damon al de beste  jaarling met een 5e stek

Verder 8e generaal o.a kort en lang, de rest van de kampioenschappen kan ik niet serieus nemen, met al die extra aftrekvluchten en zondagspunten.

Wiebren staat 3e generaal lang en Wim en Jolanda op een 6e, dat we ons alle drie nog in de top 8 vinden mag je met deze omstandigheden en 5 x Quivrain en west een godswonder noemen. 

Wiebren staat dan nog 6e generaal kort.

De jaarlingen deden het toch geweldig

Mien Skatske 13 x

Damon 12x

Jantina 12x

Turkey Eleven 12x

Wilhelmina 10x

Surprise 10x

Van de oudjes:

White Adonis 11x

Beatle 10x

Bliksem 12x

Mr Morlincourt 10x

 

In de club de volgende kampioenschappen

2e o.a Vitesse

2e o.a midfond

3e o.a dagfond

3e duif vitesse

2e duif mf

5e duif dagfond

Waarschijnlijk 1e generaal oud o.a

20 juli

Ik had het vrijdag al tegen Wim en Wiebren gezegd, de 971 is bij de Gebr Ras de hoofdvogel. De wens was natuurlijk de vader van de gedachte.Ging er wel van uit dat het dan bij Ras ook direct TT is. Had zaterdag wel meer van dat soort gedachtes, maar die kwamen niet uit. Wilhelmina viel zondag om 20.30 pas, en geloof maar dat ik het slecht had vandaag. Vanavond een vriendelijk mailtje van Hessel Ras,de 971 was hun hoofdvogel en pakt de overwinning in NIC Flevoland. Komt uit Alwin 722 x Maartje.Mooi stukje op de site van Pv Flevoland. www.pv-flevoland.nl  

Er liggen nog 2 jongen van 8 dagen uit deze Alwin (rechtstreeks P Crans, die het op Chateauroux ook weer best deed) x een rechtstreekse Elzinga (zie stamboom). Doe een leuk bod en ze zijn voor u  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  verkocht

 

 

 

 

19 juli

Wim en Jolanda gefeliciteerd met Anastasia, top. Teake Fraterman een geweldige prestatie, doen wanneer het moet, Theake Mulder ook trouwens op Laon. gefeliciteerd. En dan Marsman, volgens mij top 10 nationaal, kort achter Verkerk best hoor, geniet er maar van.En Lucas ook gefeliciteerd met Lytse Watze, mooi man.

18 juli

Wiebren gefeliciteerd met je overwinning en 1e o.a midfond in de club.Gegund en verdiend.

44 jongen mee, op 11.18 een ploeg van 16, op 11.24 zijn er 32 terug en nu mis ik er nog 1. Op Laon 10 mee, start te laat 11.32 1474 mpm op 11.47 klepje dicht, oud en jong vervelend door elkaar al hadden de ouden daar geen hinder van.

12 juli

Mikel gefeliciteerd met je mooie overwinning met Thomas Berge met een snelheid van 1594 vliegt hij 17e tegen 11176 duiven. Ook Teake Fraterman, magnifiek 2e van Friesland.

11 juli

Met de Barcelona doffer

 

7 juli

Frisia West (geen aftrekvlucht)

3e onaangewezen vitesse

3e duif vitesse met de Damon 39 (klk Lesley x Lioba)

3e aangewezen supervitesse

ACG F (hier is alleen de duif al duidelijk, staat 5 v/d 7 moet 6 v/d 7 zijn, schijnt nu niet meer zo te zijn, Vuren zou tellen er gaat een niet door dus 6/7 of 7/7 maar het is nu toch 5/7 geworden.Fond 1 afgelast 3 uit 3, vitesse 1 afgelast 5 uit 7 Wie het nog snapt mag het zeggen, hogere wiskunde of folklore. Folklore dus!)

Damon 39 is hier 5e en de beste jaarling vitesse.

Op de vitesse gingen in F(1) 185 duiven mee en vlogen 125 prijs = 68%

Hapert   30/25

Tilburg   30/18

Boxtel    35/21

Vuren     20/16

Sittard    20/12

Duffel     10/10

Tongeren 40/23

 

 

 

 

1e en 4e Provinciaal Barcelona vakwerk broer!!