Afdrukken

 

 

 

 

 

Referentie Comb Brands Urk 4/19669 kleinkind Lesley.

 

5 juli

Tsja deze zag ik donderdag niet direct aankomen. Had het er gisteren nog met Lesley over , een maandagvlucht was zijn doorbraak op de dagfond. Lesley vloog toen in 2009 een 1e en ik meen een 34e NPO en dat was toen wat ,Tineke moest klokken en ik ben best wel vaak uit de les gelopen om  te bellen.Wijlen Rene Lasschuit zat  nog vroeger. Ja Troyes is hier de hoofdvlucht en met een waaier wilde ik zoveel mogelijk loten in de loterij, maar nu het maandag west lijkt te worden had ik de ploeg vandaag wel wat groter en de ploeg van maandag wel wat kleiner willen hebben. Maar achteraf zie je een barrug in de kont. Het is zo het is en het gaat mijn jaar toch niet worden maar dat wist ik in december al. Ga me op de jongen richten. Voor het vluchtje van vandaag is het aansluiten van de antennes al overbodig werk, ze zullen eerst die duifjes van Wendela wel thuis gaan brengen.

4 juli

Zoals verwacht vandaag geen vlucht uit Troyes en HZ zal hem ook wel niet worden. Mijn hele hok zit bijna op Troyes 27 stuks en het babyvluchtje zou ik laten schieten maar heb toch nog 5 die kant opgestuurd. Motivatie voor vitesse is hier 0,0 sinds dat kansloze gedoe met afdeling 10 dus zonde om daar nog energie in te steken. Waar ik wel veel energie in heb gestoken zijn de jonkies, die hebben vanaf zondag iedere dag in de mand gezeten. Dit is het beste opleer weer. Al maakt de wind lossen tot een avontuur, bomen die ver weg lijken zijn in no time bereikt, ja net best. Ach de ploeg van 40 is nog compleet, een voor een lossen ga ik niet doen tijdrovend en resultaat? Wel denk ik dat ik met de jongen nooit meer het niveau van 2014-2015 ga halen, toen losten de Drie Musketiers met de hele bubs en dat geeft meer snelheid.De verduistering ben ik aan het afbouwen en dan maar zien of ik de gladheid er op krijg,

28/6

Percentages

Duiven    37/25 = 67%

Gennep   36/28 = 78%

Sittard     37/30 = 81%

Blankenb 30/26 =  87%

Chimay    30/22 = 73%

Chimay    30/25 = 83%

Ach het zijn percentages om door een ringetje te halen maar ben je goed dan valt je eerste duif op de tijd die je in je hoofd heb, en dat is dit jaar niet zo, zit er steeds een paar minuutjes achter.

Vanmorgen hebben de jongen hun vuurdoop gehad, op 6 km. Wat een wind wist ook niet of ik er goed aan deed en het lossen was billeknijpen  het huis en de bomen stonden echt te dicht bij. Maar ze zijn er weer. Nu het tempo er op het gaat mooi opleer weer worden dus meer in de mand dan in het hok. Ploeg is erg jong en zit nog in de eindfase verduistering dus thuiskomen is de komende weken belangrijker dan winnen.

 

 

uitslag Chimay

Afdeling 16891 duiven 77 etc 30 mee 25 prijs

ACG f  2697 duiven 18e etc 30 mee 23 prijs  ach linksom of rechtsom is gewoon niet strak genoeg het gat tussen mijn eerste en mijn tweede was te groot. Maar goed is ook niet desastreus zie wel wat Troyes gaat brengen.

update: Had deze snelheden niet direct in mijn hoofd, 1900 mpm zat zelf meer aan 1600 mpm te denken,  13 a 14 over zou mooi zijn het zou 17 worden en dan weet je dat je te laat zit. Mijn eerste was Caesar uit Remus x dtr Storm. Remus drukt steeds meer zijn stempel op mijn kolonie. Ze kwamen niet best, maar dat weet je met een waaier veel duiven van achteren. Mijn tweede was Pietsje, dtr van Greate Pieter x Snowwhite zit vaak voor in. Mijn 3e was Elfje de nestzuster van Caesar en het deed me deugd om Jort weer eens voor in te zien. Met Troyes gaat hier het seizoen beginnen.Maar ook vandaag werd weer duidelijk dat ik teveel graaneters in mijn selectie heb. Nu we geen dubbels meer hebben kan ik wat gemakkelijker op dezelfde duiven hangen. En ach is dat niet meestal zo.

27/6

We wachten, tot nu toe ging het ook wel erg voorspoedig met een LC die vroeg durft te lossen. Ach buien ik heb er geen angst voor. Wind die de hele week lekker oost zat draait nu weer naar ZW dus een vluchtje om des Keizers baard. Chimay net als vorige week dus weinig eer te behalen vandaag. Het is zo het is, de getekenden zijn zoals altijd Snowwhite en Carmen.Hier heb ik mijn blik gericht op Troyes en ook mijn jonkies moeten deze week de baan op. Ik heb een nog jonge ploeg waarvan er sommigen de baard nog in de keel moeten krijgen. De coli lijkt er door te zijn gegaan en dat heeft me eentje gekost. Wel direct mijn lieveling Caesar (altijd even vechten). De sport is niet altijd eerlijk. Zo vraag ik me ook af waarom die klote ziekte me 10 toppers heeft gekost terwijl er nog zoveel middelmatige duiven zitten. Je moet roeien met de riemen die je hebt en mijn riemen zijn dit jaar te kort. Dus maar gewoon een beetje je ding doen en maar zien wat er nog in zit. Het prijspercentage is rond de 70 maar daar koop je geen droog brood voor. We gaan het zien vandaag of morgen.

20/6

Chimay een beetje een rare Met Trutje (Renus x Vanloontjekoelma) die de eerste in de club pakt. Toen ik de vlotte meldingen van Maarten zag was ik nog niet onder de indruk. Vond dat een snelheid die wel haalbaar was. Toch vond ik hem te dicht bij die van Marsman en Beute zitten. Dus had ik 11.22 als richt tijd. Het zou 11,26 worden en dat was hier in het ACG 4 een beste tijd. Maar dus niet goed genoeg in groot verband. Maarten weer gefeliciteerd met een overwinning in groot verband . Verder opvallend dat er na mijn 20e duif een gat van 7 minuten zat. Mijn 2e en 3e waren de 111(Sebastian x dtr Storm) en Caesar (Remus x dtr Storm). In de club tegen 360 duiven 1-5-6-8 en 30/20

ACG F  3053 duiven 19-34-36-50-80-112-130-155-163-etc  30/22

20 juni

Chimay west zuidwest, verwachtingen geen. Las bij ET dat ze in Brabant 2000 over elkaar heen rollen over het programma. Ach same old same old. De opbouw van dit seizoen is anders toch vind ik dat we in Noord Nederland wel een mooi programma hebben, Wat ik niet begrijp is dat we volgens mij gelijk stoppen als in voorgaande jaren. We lopen met Troyes een maand achter is het nog knap dat we nog redelijk op tijd uitkomen. En verder improviseren, ik zie het allemaal wel.

18 juni

Ik schreef al eerder dat ik met de duiven een klote winter achter de rug heb. Maar met terugwerkende kracht pluk ik daar nog steeds de wrange vruchten van. Vlak voor het seizoen verspeel ik Suicide Boy op Lemmer. Was al niet goed deze winter. Gisteren deed ik iets wat ik eigenlijk nooit doe en dat was met de doffers rijden. Ben lang niet tevreden over de mannen. Maar de reden was ook dat er zaterdag een aantal op 'rust"zaten. Eentje was een van mijn toppers Greate Pieter, zaterdag dus thuis de week er voor uren te laat en de week daarvoor een staartprijsje, Op de startvlucht nog wel redelijk voor aan. Een duif die hier als jong een 15 minuten los vloog op Morlincourt en verder nog een overwinning en menigmaal top 10. Mocht hij aangeven dat het niet goed zat dan zou hij net als Suicide Boy naar het kweekhok gaan. 

En ja de ploeg was mooi thuis een ontbrak net als 5 weken terug. Heb niet eens meer naar de stap gekeken, wist het antwoord al. Duivensport is tikkies krijgen. Ik weet ook dat dit mijn jaar niet gaat worden, is op zich niet erg,iets met 7 koeien die uit de Nijl kwamen.

 

14 juni

Blankenburg ook weer gehad, vlucht om snel te vergeten. Begon om 11.10 met 2 ooievaars hoog recht boven het hok vervolgens krijg je net het duifje wat je daardoor niet voorop wil hebben Dark Beauty, blijft maar fladderen, toch 1,5 minuut, Carmen haalt haar naar beneden. Doffers weer helemaal nergens, En weer krijgen we het verhaal van trek en wind,daarom ook diep respect voor GJB met2 topduiven in die hoek met de rest op minuten. Maar het mooie weer zat hem in de regio Urk Lemmer. Maarten gefeliciteerd met je afdelings overwinning. Schreef het wel mooi vorige week 2e op Urk en 650 in de afdeling voor Hemstra was het andersom en die was toch nog eerste in zijn club. Het blijft appels met peren. Duifje van Maarten heb ik nog een bescheiden rol in gespeeld. Kocht 2 nestliggers bij Wim warem blijven zitten van een verkoop. Het duivinnetje ging naar Broerke en met een Albert Timmerman(waar Broerke bijzonder goed mee is) gaf ze de vader van de Afdelingswinnaar.

Broerke 1-2 Kusstrook ook wel lekker.

Ja en op eigen hok snel vergeten dus , pak maar de Afdelingsuitslag 30 mee 26 prijs

19669 duiven 73-74-158 (3x 1:100)-212-246-282-379-381-385-417-683-685-689-866-933-1862 etc De eerste liefhebber in de afdeling met 10 in de klok dus dat zit wel aardig, Verder opvallend dat ik de 5 eerst afgegeven duivinnen ook als eerste 5 binnen had.

Ben niet meer zo schrijverig, en na vorige week weet ik ook dat we op vitesse en midfond 9 van de 10x als mandvulling gaan dienen. Op de site van de afdeling las ik dat de duiven zo mooi verspreid over de afdeling zaten. Volgens mij bedoelen ze hier mee dat er duiven naar Workum  of Urk en Noorwolde moesten want de snelheden waren niet te vergelijken. Verder vind ik dat het bestuur het goed doet, maar iedereen heeft zijn blinde vlek natuurlijk. Stemgedrag zegt me helemaal niks. Maar goed die vogel is gevlogen en omdat ik inmiddels de enige bent die dat lossen met 10 op het korte werk niks vind zal ik het er niet meer over hebben. Straks denken ze ook nog dat ik excuses zoek voor mijn matige presteren. 

Wat ik gewoon even wou vertellen is het volgende.

Gistermiddag met de dames naar Urk. op de terugweg hoorde ik dat er bij Follega een flitser stond. cruise control op 108 km/p. Ik had altijd de wens mochten ze een keer naast me vliegen dan film ik. Maar maak je eigenlijk nooit mee of ze zijn te ver. Windje van voren. Bij de afslag Oosterzee zie ik aan mijn linker kant een duif hoogte maken voor de bomen. En toen ik naar links keek zag ik ze, bijna op de zelfde hoogte en 20 mtr bij me vandaan. Zocht Snowwhite om te zien of het mijn ploeg was en ja die zat er bij. Mobiel mag naast me maar je moet hem dan nog instellen. Was ook ten hoogte van de flitser, maar denk dat ik een boete had gekregen voor te langzaam 80/90. Mobiel over de schouder niet te lang want ze staken af. Thuis snel kijken maar nada nop. Wel een pracht gezicht.

6/6 Sittard Mijn eerste was Carmen en de rest volgde vlot. Ik pak maar even de voor mij gunstigste uitslag waar ik waarschijnlijk onder deze ongelijke omstandigheden het gunstigst lag. 

1383 duiven  37/27  9-18-19-20-21-28-51-53=55-52-77-83-85-136-137-139-1193-195-221-222-298-299-300-337-339-375-382

District 3 (waar ik toch echt aan de westkant lig en steeds verder van de lijn ) met 37 duiven vliegen er maar liefst 30 prijs tegen 7073d  51-87-97-99 etc 18x 1/10 maar ach wat koop je er voor, dag was al verpest.Het zijn de dames die het mooie weer maken, heb ik niet vaak dat de mannen het niet bij houden.

Duiven 37 mee mijn eerste is Joop de Asduif jong FFC 2019. Uit Lytse Lesley x br Kras Beauty het topkoppel van Wiebren. Joop traint iedere dag een uur langer dan zijn vrienden.

Gennep 36 mee mijn eerste was Silence (Remus x VanLoontjeKoelma) vlot er op haar jaargenoot Dark Beauty (Beatle x Mrs Joure) en dan de 16 (Remus x Wilhelmina dtr Loe Loe) en dan de eerste man Joop.

Duiven 1021d 37 mee 25 prijs 5-13-17-18-34-36-45-49-84--85-87-88-109-174-180-181-185-198-211-233-234-235-239-250-256

Gennep 956 d 36 mee 26 prijs 5-10-15-17-31-33-34-43-54-55-56-60-61-71-72-105-112-117-130-131-157-190-230-232-273-319

 district 3

5680 duiven 36 mee 28 prijs  16-22-28-30-52 maar liefst 13 duiven in de top 100 

 

 

Top tienteller club  1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-4-4-4-4-4-4-4-4-4-4-5-5-5-5-5-5-5-5-5-5-5-5-5-5-5-5-6-6-6-6-6-6-6-6-6-6-7-7-7-7-7-7-7-8-8-8-8-8-8-8-8-8-9-9-9-9-9-9-9-10-10-10-10-10-10-10-10-10 (113)

Eerste duif 1-13-2-1-11-5-1-2-1-5-1-1-2-12-1-5-14-3-1-4-5-1-1-1-1-1-1-1-3-1-20-1-5-1-3

mooiste uitslagen 2018-2019 (afd/CC)

Sens 1-2-4-8-22-30-31-43-54-57-63-67-77-78-86-92-94-102-126-159-263 30/21 921d
NPO 14-17-30-58 etc tegen 6024 duiven
Lorris 1-2-6 etc 418 (loodzwaar)
NPO 24-25-58 etc tegen 2981d
Auxerre 6-14-26 etc 782d
NPO 22-47-96 etc tegen 4317d
Sens 2-3-20-27 etc 793d 20/15
NPO 21-30 etc (20/18) tegen 4690d
Troyes NPO 17-18 etc tegen 5964d
Chalon NPO 22 etc tegen 4924d

Chimay 1-4-10-21 etc 845d
Rethel 1 etc 1060d
Biergies 1-11-12 427 d
Gennep 1-21-24-25-28 etc 964d
Deurne 1-5-7-17-19 etc 751d
Heusden Z 4-10-12-19-42-53-54-etc 1525d
Weert 2-3-4-5-6-8-9-18-44-45-47-etc 1880d
Chimay 2-22-36-45-54-55-59 etc 2295d
Quivrain 2-7-19 etc 1637d
Laon 3-8 etc 1478d
Deurne 3-6 etc 1310d
Sittard 3-6-10-11-12-etc 1394d

Kampioenschappen 2018-2019

1e Asduif lang Sebastian Afdeling 11

1e Asduif jong2020 FFC west Joop

1e Generaal lang aangewezen ACG F

1e Asduif midfond ACG F

1e Aang jong FFC west

1e Asduif dagfond ACG F
1e Asduif lang ACG F
2e Generaal lang o.a ACG F
10e Midfond o.a Afdeling 11
2e dagfond aangewezen ACG F
4e Generaal kort aangewezen ACG F
8e Generaal lang o.a Afdeling 11
8e Generaal lang aangewezen Afdeling 11
1e generaal lang aangewezen Frisia w
3e generaal lang o.a Frisia w
3e natour o.a Frisia west
2e natour aangewezen Frisia w
2019
1e FFC west dagfond o.a
2e FFC west dagfond aangewezen
4e Generaal Lang o.a Afdeling 11
5e Dagfond o.a Afdeling 11
7e Midfond jong aan Afdeling 11
8e Generaal Lang aan Afdeling 11
1e Generaal Lang ACG F
1e Jong Frisia w o.a
3e Dagfond ACG F
2e Vitesse Frisia w o.a
1e Asduif Vitesse ACG F en Frisia w.
3e Asduif Midfond Frisia w
2e Jong Frisia w aangewezen
2e natour o.a Frisia west
3e natour aan Frisia west